turk522
turk522 (üye)
Ordu / Amatör

Super Bir Makina...

Pretec sonunda yaptı yapacağını ve üzerinde CANON lensi bulunan Pretec DC3A30'U yaptı. 10x Optik zoom,2.5" lcd ekranı,1cm makro,perde hızından,histogram ayarlarına kadar daha bir çok ayarın yapıldığı full manuel ayarlara sahip,CCD algılayıcısı süper. Aynı model Toshiba PDR-700'ün aynısı. Bu ürünü a-z ye incelemek isterseniz( http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/m700.html) adresinden detaylı tüm bilgileri çektiği videoları,fotoğrafları,kameranın hareketli görüntülerini bulabilrisiniz. Bu arada sayfanın en altındaki go to bölümüne tıklayıp makinayla alakalı 2.3.4. sayfalara geçiyosunuz bunu mutlaka inceleyin. Fiyatı: 370$ www.hs.com.tr'de var.

Tarih: 12 Şubat 2004, 12:47 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Üzgünüm Toshiba'nın kalitesine de bu sektörde Kodak'ınkine güvendiğim kadar güvenmem. İkincisi okuduğunu anlamamak ya da işine gelmeyeni okumamak bu olsa gerek. Defalarca yazdım, benim derdim Toshiba ile değil, görünen o ki Toshiba da bu modeli fason ürettirmiş, bu kendi firma imajlarına bir lekedir, bunun yanında bir tek kişi bana aynı modelin hem Toshiba hem Pretec -bir de şimdi- hem de Premier olarak nasıl üretilebildiğini, bunun "şu" şekilde fason üretim olmadığını, Pretec'in dünyaca ünlü bir marka olduğunu bunu da optik konusundaki "şu şu" başarılarıyla hakettiğini mantık sınırları çerçevesinde anlatabilsin kabul edeceğim. Bu makine çok iyi bir fiyata satılabilir, çok iyi özelliklere sahip olabilir, çok albenisi olabilir ancak bunca yazdığım şeyden sonra ben de şunu görüyorum ki bu modelin uzun süre tatmin edici bir kalite sergilemesine olanak yok. Bu makinenin kim tarafından nerede üretildiği meçhul. Belli ki Toshiba dahil bir sürü firma bu modeli ürettirebilmekte. Kalkıp da bunu bir fotoğraf markasıyla kıyaslamak, üstünü üstlük sırf fiyatı yüzünden "ezip geçirmek" fazla iyimserlik. Zaten bu konu fazla uzadı. İsteyen gider alır bu modeli, ya da herhangi bir Pretec'i. Memnun kalırsa ne ala, kalmazsa bir musibet bin nasihattan iyidir sözünü hatırlar.

 

Tarih: 15 Şubat 2004, 02:23 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

KİM NEDERSE DESİN PRETEC DC3A30 HARİKA BİR CİHAZ ÇIKTI.
Bir kere ben bu cihazı alırken şu kriterleri göz önünde bulundurdum:
-1-2 cm'den macro çekim özelliği,
-Piyasadaki emsallerinden daha büyük ve kaliteli bir LCD
-Piyasadaki emsallerinden daha iyi bir optik zoom,
-Piyasadaki emsallerinden daha iyi bir doğal ışık ölçümü ve hassasiyeti
-Gerçek vizör görüntüsü
-Sınırsız ve beklemeksizin seri çekim imkanı

Belirteyim ki ben bu makinayı almadan önce Canon A60-HP-KODAK ve Casio'nun pek çok ürününü inceledim ve denedim.Bu cihazı da 1 hafta deneme süresiyle satın aldım.Cihaz ile pek çok sınırı zorlayan çekimden sonra da aldım.

Kısaca ben şip şak ve tatminkar ,yi fotoğraflar çekmek istiyorum,Manual çekimin incelikleri bana göre değil diyorsanız tabiki gidin Kodak 6440-Canon a60-70-HP935 yada CASIO alın mutlu olun.
Yok benim gibi dertleriniz varsa ve paranız 600 milyon ile sınırlıysa bu cihazı kaçırmayın derim.
Ayrıca kim 2-3 yıl sonra(ben dahil) bu gün aldığı ve o aman için demode olacak makinasını kullanacak ki...

 

Tarih: 15 Şubat 2004, 21:00 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Şimdi abarttınız işte.. Canon A60 optik zoom'u haricinde bu makineyle kıyaslanamaz bile. Bahsettiğiniz özelliklerin tamamı Canon A60 da yer alıyor (optik zoom haricinde) bunun dışında, Canon'un daha üstün fotoğraf özellikleri, daha iyi pil kullanım süresi, tüm ışık ortamlarında muazzam çekim kalitesi var. (bu iddialar için aklınıza gelebilecek her türlü yabancı ve bağımsız inceleme sitesine bakabilirsiniz, sırf bu makineye sahip olduğunuz için hiç bir adam gibi kanıt olmadan atıp tutmaya benzemez)

Üstüne üstlük, Canon A60 da AF asist light denen ışık sistemi var, sadece bu bile gece (karanlık) çekimlerinde Pretec denen -ve nedense bir tek bizim ülkemizde satılan- makineye fark atar. Gerçek vizör görüntüsü demişsiniz, benim bildiğim kadarıyla vizör görüntüsü gerçek değil, LCD, bu da dijital fotoğrafçılıkla azıcık ilgilenen birisi bilir ki lensin algıladığı görüntüden daha kısıtlı bir görüntü imkanı tanır. Gene tüm yabancı incelemelerde görürsünüz ki, bu modelin LCD ekranı da güzel falan değil, büyük boyutuna rağmen düşük çözüürlüğe sahip. Ayrıca gene yabancı sitelerde yazana göre kesinlikle kullanışsız bir manuel kullanımı var.

Canon ile mukayese bile kabul etmez. Sırf bir makineye sahip olmak onu hiç bir kanıt olmadan dünyanın en güzel makinesi yapmaz. İnsanların sahip oldukları ürünleri "aman çok güzel hepsini ezer bilmem ne" diye yüceltmeye çalışmalarını da anlamıyorum. Hiç bir optik ya da fotoğrafçılık bilgisi olmadan bunun yapılması, insanları kandırmaktan öte bir şey değildir.

 

Tarih: 15 Şubat 2004, 21:31 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar kızmayın hemen.Agresiflik eziklik belirtisidir ki hepiniz bence kendi savlarınızda sonuna kadar haklısınız.
Şüphesiz ki Canon çok iyi bir marka ama;
Ben uzun bir araştırma ve karşılaştırma sonucu edindiğim bilgiyi sizle paylaşıyorum burada.
Sizce aynı paraya Canon almak varken ya da Kodak almak varken neden Tanınmamış bir markaya paramı gömmek gibi bir riski aldığımı sorgulamıyoruz.
Gidin ve şu makinayı bir görün ve Bence COOLPİX2100'den farkı olmayan CANON A60'dan çok daha üstün bir cihaz olduğunu anlıyacaksınız.
Ayrıca burada 2,5" low-temoperature polisilicon yüksek çözünürlük LCD'ye kalitesiz demek biraz abesle iştidal ki gidip gören herkes bu haykırışların boşa olduğunu görür.
Ben mükemmel bir cihaz demiyorum
Ben sadece bu cihazla karşılaştırmak gafletine düştüğünüz CANON-KODAK ve benzeri markaların bu fiyata satılan modellerinden kat ve kat üstün olduğunu söylüyorum hepsi bu.
Son olarak
Pretec'de CANON 10X OPTİK ZOOM VAR.
SHARP CCD VAR
TTL ışık ölçümü var
Full manual mod var
16-1/2000 enstantane var
1 cm macro zoom var(örnek resim "sizden gelenlere" göndereceğim)
ama CANON A60'daki özellikler yok tabi ki...

 

Tarih: 15 Şubat 2004, 22:58 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Son olarak "GALERİ" bölümünde "Sizden gelenler"de "vacheron constantin" adlı resim belki nedemek istediğimi biraz olsun anlatır.
Daha önceki yazılarımda bahsettiğim cihazların neredeyse hepsi bu mesafeden netleme yapamıyor...

 

Tarih: 15 Şubat 2004, 23:25 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Ezik sözcüğünü üstüme alınmadığım gibi iade ediyorum. Sırayla gidersek.. Nikon Coolpix 2100 serisinin, Canon A60 ile aynı olduğunu iddia etmek, bu konuda en ufak bir araştırma yapılmadığını gösterir. Ben bunları sallamayacağım, buyrun www.megapixel.net'in notları:

Coolpix 2100: Functionality 7.80
Photographic Quality: 8.40

Canon A60: Functionality 8.60
Photographic Quality: 9.20

Hala bu iki makineye aynı demek, biraz ayıp olur. (eğer illa isterseniz, yüksek pil tüketimi, manuel kontrollerin olmayışı, gece çekimlerinde kötü performans, kötü plastik yapı Nikon'un üstündeki Nikkor lense rağmen benim için seçilmeme sebebiydi)

Ha, gelelim LCD meselesine. Onu da ben söylemiyorum, aynen dcresource sitesinden;

While I appreciate its size, I don't care for the low resolution. It has only 117,600 pixels.

(Büyüklüğünü takdir ederken, DÜŞÜK ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ beğenmedim, sadece 117600 pixel) --> Basit bir hesaplama. Canon a60'ın LCD sinde inch başına düşen pixel 52000 ken bu makinede 47000. Eğer bu makinenin LCD sini görürsem, kendiminkinden sonra bana çok kötü görüneceğinden emin olabilirsiniz.

I wasn't entirely happy with that big LCD, as the resolution was mediocre, and images were choppy at times.

(Büyük LCD den mutlu kalmadım, çözünürlük düşük (mediocre görüntünün kare kare görünmesi) ve görüntüler dalgalıydı)

 

Tarih: 16 Şubat 2004, 00:00 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

(devam)
Bakalım bu sitede neleri beğenilmemiş bu makinenin;

What I didn't care for:

Images a little noisy (Görüntülerde bir miktar gürültü (istenmeyen noktacıklara denir) var)
Some purple fringing (çekimlerde mor tonlama var)
Repeated problems with night shots. (Gece çekimlerinde tekrarlayan problemler var)
No AF illuminator (AF asist lamp yok)
Poor low light focusing (düşük ışıkta odaklaması zayıf)
Cheesy plastic body (kötü kalitede plastik gövde)
LCD resolution is not great; images can be choppy (düşük LCD çözünürlüğü, dalgalı çekimler)
EVF hard to use in low light (dijital vizörü karanlıkta kullanmak zor)

TTL dediğiniz zaten belli bir kalitedeki makinelerde bulunan beyaz ayarı sistemidir, Canon A60'ta vardır. Full manual modların tamamı Canon'da mevcuttur. Enstantane ayarı Canon'da 15-1/2000 dir. Cihazın teknik verilerine göre macrosu 1 değil 10 cm'dir (3.94 inch), ki 1 cm makro yapan cihaz ben görmedim, bununla beraber Canon A60'ın macrosu 5 cm'dir.

Gördüğünüz gibi, deneyimlerinizi paylaşma çabanızı takdir etmekle beraber, Pretec hiç bir şekilde Canon ile mukayese edilemez. Burada zaten konu bu değildi. Yukarıda da belirtildiği gibi, gerek dayanımı gerekse performansı, böylesine bir makinayı almayı haklı kılacak bir düzeyde değil. Ha, almak isteyen gene alır, ancak eğer şahsen benim tavsiyemi sorarsanız, yukarıda yazdığım örneklere istinaden, böylesine bir marka almaktansa, biraz daha para biriktirip daha "kaliteli" bir markaya yönelmek bence daha mantıklı.

 

Tarih: 16 Şubat 2004, 00:05 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Dediğim gibi bir kere cihaz tam manual ayarlar yapmanıza olanak sağlıyor.İlk fotoğraflarımda "mersun80"in bir yerlerden alıp kopyaladığı bu yorumdaki problemleri ben de yaşadım.Dedim ya 1 hafta cihazı oldukça sıkı denedim ve tüm yazdıklarının manual ayarlarda tamamen giderildiğini rahatça söyleyebilirim.Tüm negatif yorumlar düşük ışıkda ve ISO 400'de oluyor ki SLR MAKİNA ve gerçek ıso400 film kullananlar bilir ki "IŞIK HASSASİYETİ FAZLA PİGMENT İÇEREN FİLMLERİN BU TARZ PROBLEMLERİ OLAĞANDIR" ISO 100 ve 70'de yazdığı sorunlar kalmıyor.(Ayrıca çekilecek resmin renk derinliğini parlaklığını ve keskinliğini adam gibi ayarlarsanız -ki bu ayar mevcut,Birde cihazın oldukça iyi olan ışık ölçüm değerlerini doğru analiz ederseniz harika fotoğraflar çekerbilisiniz.Bu da yarı profesyonel çekim yapacak arkadşlara hitap eder.

Ayrıca "Galeri" bölümünde eklenen son fotoğrafım "bir limon kesiti" yaklaşık 2 cm'den normal ampul ışığında yapılmış bir çekimdir.Keza "vachereon konstantin" adlı fotoğraf da bu makinayla tamamen "auto" modunda çekildi ki ben bu ışık hassasiyetini ve macro zoom kabiliyetini daha önce belirttiğim (CANON A60'da dahil) makinalarda yakalayamadım.

Dileyene diğer çektiklerimi de gönderebilirim.Ama "mersun80"in karalamalarına hiç şaşırmadım çünkü "Bir Canon Hiç markasız bir cihazdan vasat olabilir mi?"
Evet olabilir
Ben denedim ve Pretec'in bu modeliyle boy bile ölçüşemez.

 

Tarih: 16 Şubat 2004, 09:02 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşın karalama dediklerini ben yazmıyorum, bağımsız, yabancı inceleme sitelerinden aldım. Çok güzel bir kaç fotoğrafı göstermişsin örnek olarak, oysa ben sana neredeyse sayısız inceleme ve yorum gösterdim. Macrosu bu kadar olamaz diye ben demedim, makinenin kendi teknik özelliklerinde 10 cm yazıyor, oysaki a60'ın macrosu 5 cm. A60 ile güzel fotoğraf çekememek senin beceriksizliğin olabilir, sen ne dersen de, ben bir Canon'un, üstelik de hiç bir yoruma bakmadan, sırf özelliklerine bakarak -optik zoom'u hariç- daha üstün olduğunu görürsün. Bakın bir arkadaş yazmış, illa ultra zoom bir makine almak istiyorsanız, Olympus'u deneyin, Pretec alıp paranızı riske atmayın. Toshiba ile ilgili daha da yzdıklarımla yetinmiyorsanız, stevesforums'a bakın, orada bu cihaz (Pretec değil tabii gene Toshiba) hakkındaki yorumları okuyun. Canon'dan daha iyi gibi oldukça iddialı bir yorumda bulunanların, optik zoom'un dışında ne gibi üstün(!) özellikleri olduğunu da söylesinler isterdim.

 

Tarih: 16 Şubat 2004, 14:10 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

BU KONUDA SON VSÖZLERİMİ YAZIYORUM VE ARTIK YORUM YAPMIYACAĞIM,ÇÜNKÜ GENÇLİK"MARKA"DAN BAŞKA BİRŞEY DÜŞÜNMEZ OLMUŞ.
BEN FULL MANUAL AYARLARA SAHİP KALİTELİ ZOOM YAPAN,IŞIK HASSASİYETİ İYİ,YARI PROFESYONEL BİR CİHAZ İLE ADAM GİBİ FOTOĞRAFLAR ÇEKMEK İSTİYORDUM.
tABİKİ CANON EOS 300D ALMAK İSTERDİM AMA MALUM PARA
EN AZ 1 AY ADAM GİBİ ARAŞTIRDIM DENEME ÇEKİMLERİ YAPTIM VE PRETEC DE KARARKILDIM.
çÜNKÜ ALET BU FİYATA ALABİLECEĞİM CANON-NİKON-HP-KODAK VE CASIO'DAN DAHAİYİ SONUÇ VERDİ.
hERKESE BAŞARILAR.

 

Tarih: 17 Şubat 2004, 10:34 - İp: yok