tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

Netlik Noktalari

arkadaslar merhaba.ben 4 gun once s1 aldim.ogrenmeye calisiyorum simdilik.bu netlik noktalari meselesi aklima takildi.bu makinede kac tane var ve bunlar nasil calisir.netleme olayi hakkinda bildigim ortadaki karenin yesil oldugunda netlemenin oldugudur.beni aydinlatirsaniz sevinirim.rusyada yim ve kullanma kilavuzuda rusca o yuzden anlayamiyorum teknik konulari.

Tarih: 6 Ocak 2005, 20:36 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

hayırlı olsun tumen. S1'de 1 tane netlik noktası var ama o noktayı ekranın istedigin yerine hareket ettirebiliyorsun. (Auto mod haric.) Hareket ettirmek icin SET butonuna bas. O kare yesil olur sonra yon tuslarıyla kareyi hareket ettir. Istedigin yere gelince bildigin gibi once yarım sonra tam basarak cek.

 

Tarih: 7 Ocak 2005, 00:05 - İp: yok
maksay
maksay (üye)
Bolu / Amatör

Bazı durumlarda otamatik netlemeden sıkılırsan. Ayarlardan Af mode- menüsünden Continuous seçeneğini Single yap. Makro çekimlerde çok işe yarıyor..
Benim öğrenmek istediğimde objektifin yanındaki MF tuuşunun tam olarak nasıl kullanıldığı ve ne işe yaradığı?

 

Tarih: 8 Ocak 2005, 00:26 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Arkadaşlar çok hareketli bir şey çekmiyorsanız Continuous AF'yi kesinlikle kullanmayın. Çoğu zaman yanlış netleme yapıyor ve fotoğrafını net olmuyor. Bu konu ile ilgili detayı buradan alabilirsiniz. MF tuşu manuel netleme tuşu. Mesela netlemesi zor az ışıklı , düşük kontrastlı bir konu var. Benzer mesafeden netlemesi kolay başka nesneye objektifi yöneltip denklnaşöre yarım basıp MF tuşuna basarsanız netlik kilitlenecek ve istediğiniz konuya tekrar dönüp çekim yapabilirsiniz. Bir de şöyle yapabilisiniz: MF tuşuna basılı tutup yukarı aşağı yön tuşuna basarsanız manuel netleme mesafe cetveli görünecek ve istenilen mesafeyi bulduktan sonra MF tuşunu serbest bırakın netlik kilitlenecektir. MF harfini ekranda gördüğünüz müddetçe netliğin kilitli olduğunu unutmayın farklı bir mesafeden çekim yapacak olursanız aynı tuşa basıp MF'yi kaldırın. Manzara çekimlerinde MF'yi sonsuzda olup olmadığını sakın unutmayın derim. Yanlış netleme ihtimali olup olmadığını konrtrol açısından.

 

Tarih: 8 Ocak 2005, 09:44 - İp: yok
  • 1