keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S3 Is Netlik Sorunu

Yeni bir Canon S3 IS makine aldım.Yaklaşık bir 10 günlük deneme kullanımından sonra netlik ve aşırı grenli fotoğraflar açısından büyük hayal kırıklığı yaşadım.Daha önce kullandığım 4 senelik 3xoptik zoomlu Orite makinemden bile daha kötü sonuçlar elde ettiğim çekimler oldu. Kesinlikle odak ve netlik sorunu olduğu düşüncesiyle Servise gönderilmesini istedim.Makine gitti geldi.Sadece güncelleme yapıldığı arıza tespit edilemediği söylendi.Buna rağmen 15 gündür halen her durumda yaptığım çekimlerde tatmin edici sonuçlar almış değilim.Beklentilerimin çok gerisinde sonuçlarla karşı karşıyayım. Örneğin Odağa uzak noktalardaki objelerin kenarlarında kırmızı ve yeşil gölgeler normal denilebilir mi?

Tarih: 8 Ekim 2006, 22:20 - İp: 88.***.**2.7
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Phanon kardeş;
Öncelikle hoşgeldin ama öyle bir konunun ortasına düştün ki bin pişman olabilirsin.
Bir kere sakın ha sakın makinenin çekimini sorgulamak amacıyla çeşitli enstantane,diyafram ve İSO modifikasyonlarında
deneme yapmamışsındır inşallah.Hele hele başka makinelerle karşılaştırmak amacıyla sakın ha sakın "Auto mod"da çekimler yapmayasın.Bir de bakarsın deklanşöre basışın bile sorgulanır hale geliverir.
Gönderdiğim servise giden deneme fotolarını mı,Yoksa ilk gönderdiğim çok acele tüm kötü örnekler arasından hızla seçilivermiş fotoları mı inceledin bilemiyorum.?
Evet eOs kardeş sen de ikinci gönderdiğim servisdeki arkadaşa da lensde hata var dedirten fotoları inceledin mi?Ve hataları bulabildin mi.Bu fotoların S3'ünçekeceği kalitede fotolar olmadığını anlamak için bu işin içinde senin kadar yoğrulmuş olmaya bile gerek yok .
Bir çoğu F/8 diyaframla çekilmiş fotolar.Sence bu fotolar S3 fotoğrafı mı?Senin deyişinle tüm acemiliğimle Orite makineden sonuç alabilen ben neden S3 den Auto modda bile bırak diğer tüm teknik faktörleri en azından netlik olarak;
"İşte bu Canon makineden çıkan bir resim,tamam şurada burada benim yaptığım(17-18 yıllık fotoğrafçılık geçmişime rağmen zahmet edip öğrenemediğim) acemice hatalar var ama makine kalitesini göstermiş.Eh ne de olsa Canon"deyemeyeyim.Bu nu demek için onca parayı gözden çıkarmadık mı?
Diyeceğim şu ki bu lenste arıza var.Yeni gelen şikayet sahibi Phanon arkadaşı da göz önüne alırsak belki üretim problemli bir seri bile olabilir.Çünkü benim sağda solda gördüğüm gayet mütevazi S3 fotolarının bile benim makinenin çektikleri ile bilhassa netlik olarak alakası bile yok.Ayni diyafram,enstantane İSO değerinde olanlarda bile...Ayrıca sabitlenmiş bir makine 10 sn gecikmeli modda gece çekimi yapıldığında (Manuel modunda 15 saniye beklemeli enstantane F/5,6 da)ışıkları gölgeli çıkarabilir mi?Ayni durumda çok sorunsuz bir fotoğraf da var ancak onun odak uzaklığı 11 mm.Sorunlu olan 6 mm.Yani sadece zoom yapılmış olması problemi giderebiliyor.Yine lensten kaynaklanan bir sorun mudur.Gerçekten bilemediğim için bilhassa eOs arkadaş yanıtlar mı acaba?

 

Tarih: 15 Ekim 2006, 19:48 - İp: 88.***.**8.137
phaon
phaon (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba Sn. e0s. Yazdıklarımı ve yazacaklarımı lütfen siz de kişisel almayınız, çünkü sizin imzanızdan bu markayla doğrudan alakalı olduğunuzu anlıyorum. Hata bizde ise eminim bizden başka serzeniş gelmiyecektir. Ama eğer biz haklıysak eminim bu makineyle ilgili daha çok şikayet gelir. Ben şahsen aldığım hiçbirşey için kötüdür demeyi sevmem, "bu en iyisidir" demek isterim. Ama Canon S3 IS için söyleyemiyorum. Daha önce kardeşime Canon 520 almıştım mesela. Onun çekimlerini beğenmiştim, o yüzden Canon kötüdür demiyorum forumdaki canoncular yanlış anlamasınlar. Ama Canon S3 IS'nin bütün modlarıyla çekim yapıyorum ve memnun değilim. Auto modunu kullanmıyorum çünkü fotoğraf çekmenin bir anlamı kalmıyor. Nette dolaşırken "S3 IS doesn't have Focus Problem" diye bir makale gördüm. Demekki insanlardan şikayetler geliyor ki böyle makaleler yazılmış. http://dpreview.com/ sitesinde de bu makineyle hatırı sayılır kötü yorum olduğu görülebilir... Uzun lafın kısası bir fotoğraf makinesini kullanmak için dahi olmaya gerek olmadığını düşünüyorum, S3 IS hakkında bilgi manüpilasyonu yapıldığına hala inanıyorum ve en kısa zamanda Nikon D50 yada başka bir makine almayı düşünüyorum. Eğer yine memnun kalmazsam açıkyüreklilikle buraya gelir ve tecrübemi paylaşırım, ya da canon yazılımsal hatalarını kapatan bir patch yayınlarsa beni haklı çıkarmış olur... benim tercihim canonun patch çıkarmasından yana ama netten araştırdığım kadarıyla Canon'un böyle bir niyeti yok.

 

Tarih: 15 Ekim 2006, 20:09 - İp: 84.***.**6.100
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Phanon kardeş;
Ben de Auto modunu daha önceki mütevazi digital makinemin manuel modlarının yetersiz olmasından dolayı onunla karşılaştırabilmek için kullandım.
Benim de tercihimi S3 den yana kulanmamın sebebi kardeşimin kullanıp bayağı memnun olduğu Canon A520
Yine de ben olayı bir kaç makineyle sınırlı ya da bir serinin üretim hatası olarak algılamak istiyordum.Ancak senin yazdıkların bu konuda umudumu biraz kırdı.

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 01:20 - İp: 85.***.**0.20
fotohasan
fotohasan (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar
S3 e haksızlık yapıyorsunuz sanırım.Aslında bir D200 kullanıcısıyım.Ama hani bu Nikoncular Canoncular olayının dışında kalabilmek amacıyla ayni zamanda bir de Canonun tadına bakmak için aldım S3 ü.Ve hiç pişman değilim.Sınıfında en iyi makine bence.İstediklerime hep tatminkar cevap vermiştir.Noise konusunda hassas olan arkadaşlarımız ISO yada hassas olacaklar bence.Makine bir D200 ün yada bir 5D nin fotolarını tabiki veremeyecek.
Saygılar

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 05:56 - İp: 85.***.**1.16
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

belki lensde üretimden kaynaklanan bir hata olabilir, fotoğraflar o yüzden net çıkmıyor olabilir,
fotoğraflara baktım macro fotoğraf dışında gerisi bana düzgün gözüktü daha iyisi için dslr lütfen





birde benim anlamadığım macro için neden canon s3 aldınız?
benim bildiğim s3 macroyu lens wide konumdayken çekiyor,36mm idi yanılmıyorsam. bu durumda arka planda net çıkacaktır ve görüntüde lens kaynaklı deformasyonlar olacaktır(corner softness vb..) ama telefoto konumunda yakından macro çekebilseydi arka plan flu çıkabilirdi.ve bozulmalar minimum seviyede olurdu. eğer 0 cm den macro çekiyor diye aldıysanız yanlış karar olmuş bence.

#magnat' tarafyndan 16.10.2006 23:38:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 23:32 - İp: 85.***.**9.110
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sevgili keratin,sevgili phaon..

eğer ürünlerinizde problem varsa bu servisimiz tespit eder ve gereği yapılır.Keratinin fotograflarında yapılan ayarlar yanlış ve o sebepten dolayı keskinlik kaybı var ve fotograflar grenli.Focus problemi göremedim ben baktıklarımda.

17-18 yıllık profosyonel bir fotografçının orite kullanımıda beni çok şaşırttı açıkçası.

Burada yazılanları asla kişisel algılamıyorum,ancak panctom için hazırladığım test ve deneme çekimlerini bitirdim ve yarın kargoya vereceğim isterseniz sizlerede gönderebilirim gönlünüzün rahatlaması için, adres verebilirseniz gönderirim.

Emin olun S3 IS de problemli bir seri yok,problemli ürünler olacakır elbet ona görede gereği kesinlikle yapılır.

Saygılarımla.

 

Tarih: 17 Ekim 2006, 19:26 - İp: 85.***.**1.136
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sevgili eOs;
Son yaklaşımın için teşekkür ederim.Servisin sorunu çözeceğinden, eğer çözülemez bir sorun varsa da öyle ya da böyle Erkayalar'ın bizi mağdur etmeyeceğinden eminim.
Zaten büyük olasılıkla servisdeki arkadaşı tanıyorsundur.Gerçekten benim ikinci linkte yayınladığım fotoları görünce problem var herhalde dedi.Dün yani 17 ekimde tekrar görüştüm hatta makinenin bayramda elimde olabilmesini rica ettim.CCD ile ilgili bir problemden şüphelendiğini bana iletti.Ama tabi ki benim makineye ait bir problem...
Bir konuda yanlış anlama var.Ben hiç bir yerde profesyonel fotoğrafçıyım demedim.Öyle anlaşılacak bir şey de yazdım sa düzeltiyorum.Benim 17-18 yıllık "fotoğraf hobby"si geçmişim var.
Çok kişinin sadece hatıra fotoğrafı çektiği analog makineler döneminde ben filmlerimi börtü böcek, çiçek doğa fotoğraflarına harcardım.
Sonra da hatırı sayılır markaların digital olayına tam dalmadığı yıllarda optik zoom nedir digital zoom nedir telaffuz edilmezken gittim bir 3xoptik zoomlu Orite bir makine aldım.O an bu hobbyme o kadar ekonomi ayırabildim.Ayrıca bu makineyi işimde de arşivleme ve demonstrasyon amaçlı bol miktarda kullandım.Ama işimin profesyonel fotoğrafçılıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığını tekrarlamak isterim.
Şunu söylemek gerekirse manuel kullanımı kısıtlı bu makine beni biraz fotoğraf tekniği konusunda geriletmiş olabilir.Ama fotoğraf çekmeyi digital ortama taşıdığı için kadraj,konu çeşitlemeleri,konulara değişik açılardan yaklaşma gibi pratiğe yönelik çok faydası olduğunu düşünüyorum.
İlk günler ben de S3 e adapte olamadığımı düşünüyordum.Ancak o kadar çok çeşitli varyasyonlarda denedim ki (Bunların bazıları gerçekten bilerek ya da bilmiyerek hatalı varyasyonlar da olmadı değil) iyi sonuç aldıklarımın azınlıkta olduğunu gördüm.Daha doğrusu mükemmel portre çeken makinem geniş açılı çekimlerde benim gözümde sınıfta kaldı.Zoomlu ve zoomsuz çekimlerde sorun farkı olduğunu görünce daha önce başka bir makinede böyle bir arıza yaşadığım için aklıma lensde arıza olduğu geldi.

 

Tarih: 18 Ekim 2006, 01:48 - İp: 85.***.**0.242
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

S3 IS nin problemli olduğu ile ilgili tartışmalara karşılık panctom a fotograflar göndermiştim.Sevgili panctom Büyük araştırma adı altındaki topicte fikirlerini belirtmiş.

Sevgili keratin ve phanon umarım sizin ürünlerinizde teknik bir arıza yoktur.ayıbı olmayan bir ürün gerçekten panctoma gönderdiğim kalitede fotograflar çekebiliyor.

Hoşçakalın.

 

Tarih: 20 Ekim 2006, 14:04 - İp: 85.***.**3.100
phaon
phaon (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba Sn. e0s,
Öncelikle işinize gösterdiğiniz saygıdan dolayı sizi tebrik ederim. Ben kendi adıma biraz daha kendimi zorlayıp S3'ü kullanmayi deniycem. Onun disinda forumu okuyorum sürekli ve forum bir kitap gibi. Sürekli birşeyler öğreniyorum. Neticede S3'ü bir müddet daha denedikten sonra EOS 20D almaya karar verdim.

Keşke sizin çektiğiniz S3 fotoğraflarını biz de görebilmiş olsaydik. Rapidshare'e koyma ihtimaliniz var miydi acaba?

Sn. keratin umarim aksaklik makinanizdaysa en kisa zamanda düzelir.

Iyi aksamlar.

 

Tarih: 20 Ekim 2006, 21:20 - İp: 84.***.**9.189
phaon
phaon (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sn Keratin size buldugum kendi hatalarimdan bahsetmek istiyorum.
1 - Makinenin Metering Methods diye bir ayari var. Bunu Evaulative 'e getirin. Ne işe yaradığını bilmiyorum ama diğer ayarlarda nesnelerin üzerinden fazla beyaz tonlar oluşuyor. Bence diğerlerinin ne işe yaradığını öğreninceye kadar evaluative'de kalsın.
2 - Derinlik diye bir kavram var. Özellikle geniş alan çekimlerinde ve obje çekimlerinde ters mantıkla kullanmak gerekiyor.

http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=12889

adresindeki yazılanları manzara fotoğrafları için ters düşünerek okumanızı tavsiye ederim, ben çok faydalandım.
3 - Bunun dışında fokus problemim devam ediyor. Bir arkadaş S2 siyle akan damlalara odaklandığını söylemiş, ben kocaman nesnelere odaklanamazken su damlalarına odaklanması ilgimi çekti haliyle. Eğer bizi aydınlatırsa bu konuda da biraz bilgilenebiliriz. Makine aslında Super Macro moduyla 10 cm'ye kadar, makro moduyla da 30 cm'ye kadar çok güzel odaklanıyor. Sorun bundan sonrasında. Diğer uzaklıklarda deklanşöre yarım bastığımda kalibre olurken anlık olarak objeye odaklandığını görüyorum. Sonra flulaşıyor. Makinenin tam objektifinin üzerinde MF diye bir tuş var. Kullanım kılavuzunda manuel fokus bölümünde, tam odaklandığında bu tuşa(MF tuşu) basın yazmış.(Bendeki İngilizce bu arada). Benim bunu yapmam için 10 kartal gücünde olmam lazım, haliyle bilmediğimiz birşeyler var. Aslında anladığım kadarıyla odaklanmak için makine üzerinde bir yapay zeka çalışıyor. Çünkü aynı senaryoda aynı nesneye odaklanıyor. Bu da kendi içinde kendi kurallarını çiğnemediği anlamına geliyor. Bizim yapmamız gereken neye göre odaklanıyor onu bulmak. Keşke zoomu bana bıraktığı gibi odaklanmayı da bana bırakmış olsaydı. Ben makineyi yurtdışından aldım. Kullanım kılavuzu bendekinde CD'ye basılı halde PDF formatında geldi. Manuel fokus bölümünü de büyük ihtimalle hayatından bezmiş bir arkadaş hazırlamış. 120 bin çalışanlı Canon S3 IS deki manuel fokusu anlatacak bir çalışan bulamamış sanırım. Odaklandığında MF tuşuna basın diyor. Basılı tutarsanız ekranın ortasında nesneyi büyütülmüş göreceksiniz, navigasyon tuşuyla netleştirin diyor. MF tuşunu basılı tuttuğumda büyütülmüş nesnede hiçbirşey seçilmiyor. Bu özelliği kullanan birisini alnından öperim,çok denedim bir işe yaramıyor. Bu konuda da bizim bilmediğimiz ve kullanım kılavuzunda atlanmış birşey olduğunu kabul ediyorum. Bunun dışında manuel fokusla ilgili "Bla Bla Bla..." yazmışlar. İki cümle yazıp kullanım kılavuzu formatına uydurmuşlar. Büyük ihtimalle de japoncadan çeviri çünkü bana japonca kadar uzak geldi. Ama ümidimi kırmadım, hala hatayı kendimde kabul ederek araştırmaya devam ediyorum ve S3 IS'ye her türlü sabır kredisini açıyorum... Saygılarımla...

 

Tarih: 21 Ekim 2006, 00:09 - İp: 84.***.**9.189