keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S3 Is Netlik Sorunu

Yeni bir Canon S3 IS makine aldım.Yaklaşık bir 10 günlük deneme kullanımından sonra netlik ve aşırı grenli fotoğraflar açısından büyük hayal kırıklığı yaşadım.Daha önce kullandığım 4 senelik 3xoptik zoomlu Orite makinemden bile daha kötü sonuçlar elde ettiğim çekimler oldu. Kesinlikle odak ve netlik sorunu olduğu düşüncesiyle Servise gönderilmesini istedim.Makine gitti geldi.Sadece güncelleme yapıldığı arıza tespit edilemediği söylendi.Buna rağmen 15 gündür halen her durumda yaptığım çekimlerde tatmin edici sonuçlar almış değilim.Beklentilerimin çok gerisinde sonuçlarla karşı karşıyayım. Örneğin Odağa uzak noktalardaki objelerin kenarlarında kırmızı ve yeşil gölgeler normal denilebilir mi?

Tarih: 8 Ekim 2006, 22:20 - İp: 88.***.**2.7
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

SÖZLERİMİN HALA ARKASINDAYIM. S3 İLE İLGİLİ AYNEN ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM.

S1 ve S2 bile bence s3 ten iyi.. "adem yener" adlı arkadaşımızın canon s1 ile çektiği resimlere bir göz atın. kalite orada..

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 03:36 - İp: 88.***.**2.62
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

http://www.hemenpaylas.com/download/1823306/s3.rar.html


sanırım fotograf demek istedin RESİM değil...

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 03:47 - İp: 85.***.**5.21
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Azya linkini sonradan farkettim. S3 Makroda iyi zaten.. 5-6 saat kadar önce bunu kendi forumumda yazmıştım.Ama toplun ve manzara gibi, içinde karışık öğeler barındıran, uzak çekimlerde "s3" ü beğenmiyorum. Ve bunu iyi yapabilen makinalar varken, niye "s3" diyeyim?

Kusura bakma ama,"s3"e toz yutturacak kadar iyi ve net başka makinalar varken, ben "s3" diyemem! (ama makrolar süper başarılıydı) Fakat bir makro iyi diye, yine "s3" demem.. ARA GÜLER abiciğim..

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 03:59 - İp: 88.***.**2.62
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

haklısın...

"Fotoğraflarını indirdim. Manzara, çocuk fotosu hepsini gördüm. Ve diyeceğim ki, hiçbir arıza yok inan.. Bu s3'ün normal verebileceği kadar.. Yani s3 bu kadar çekebiliyor başka yerlerde de gördüğüm kadarıyla.. Ve bu tarz beğeniliyor çoğu kişice..

Ah be kardeşim.. Bir İzmir'li hemşerin olarak inansaydın bana,ne olurdu. Ben "büyük araştırma" adlı forumumda, s3'teki netlik sorununu hep anlattım durdum ama kimseyi inandıramadım.Kesinlikle s3'e karşı bir cephe aldığım yoktu,niye alayım?? Ama hemen hemen çoğu s3 fotosunda hafif bir buğu, netlik sorunu, keskinlik eksikliği hep görüyordum. Son olarak test sitelerinde de bunu testte görünce forumumda yazdım.

ben makinende hiçbir arıza olmadığını düşünüyorum! Var deyip te bulan ve çözen, düzelten olursa da ondan özür dilerim.Yani s3 çoğu zaman böyle foto verir. Bunlar normal s3 fotosu bence.. Bence artık almışsın, bu haliyle memnun olmaya çalış.Asla değiştirme,yazık çok zarar edersin. Farklı manuel çekim teknikleriyle belki biraz daha iyi fotolar çıkabilir bilmiyorum."

PANCTOM

bunlarda makro ve portre olmayan fotolardır bide bunlara bakarsan senden ricam sen anlıyosun netmi değilmi diye...belki bu makinelerdede sorun vardır biz arkadaşları uyaralım yardım etmiş oluruz amaç yardımlaşmak sonuçta...bu linkede senin büyük araştırmayı yapıştıralım istersen daha sonradan alacaklarıda engellemiş oluruz...Sonra kendi kendilerine dövünmesinler makine almadan önce senin büyük araştırmayı niye okumadık diye...


http://www.hemenpaylas.com/download/1823525/s3p.rar.html

#azya' tarafyndan 10.10.2006 04:35:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 04:31 - İp: 85.***.**5.21
turk52
turk52 (üye)
Ordu / Reklam Fotoğrafçısı

Evet Arkadaşlar merhaba. Türkiyede ilk Canon powershot S3 IS kullanıcılarından biriyim. Forumlara göz atarsanız Canon S3 ile ilgili ilk topiğide bu siteye ben açtım. Tabiki elimde bir canon powershot s3 var. Bununla birlikte canon eos 350d ve nikon d70s kullanıyorum. Hiç uzatmadan şunları söylemek istiyorum. S3'ün fotoğraf kalitesi gerçekten güzel. Bir çok makineyle başa baş. Makro çekimleri iyi bu topicde açılan fotoları inceledim. Fotoğrafların çoğunda yanlış enstantene, diyafram ve iso kombinasyonu seçilmiş. Bu sebepten ötürü renklerde parlama, solma mevcut. Diyafram,enstantene ve iso fotoğrafın can alıcı noktasıdır. Bu ayarlardaki bir kademe aşağı veya bir kademe yukarı değişiklikler bile fotoğraflarda mükemmel yada kötü sonuçlar doğurabilir. Makinelere kabahat bulmak bence yanlış. Mutlaka hatalı arzalı yada bir takım problemler çıkaran makineler vardır. Ancak şunu söylemek istiyorum Fotoğrafı makine değil, siz çekmelisiniz. Bu da doğru ayarlarda mevcuttur. Teşekkürler.

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 11:27 - İp: 85.***.**8.102
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

azya ben hep gülüyodum zaten bu tartışmaya ama artık cevap yazıcam.
Verdiğin linkteki fotoğraflara baktım gerçekten güzel fotoğraflar işte budur kardeşim sevgili panctom keratin in verdiği linkteki fotoğraflar S3 ün yapabileceği en iyi şey ise azya nın veriği linkte ki fotoğraflara yorumun ne olucak?
Bi şeyi karalamak bu kadar kolaymı insaf adam eşek yükü ile para verip almış makinayı sen yapabileceği bu kadar diyorsun.
Gerçekten anlamıyorsun bu işten yenimle söylüyorum yerinde olsam susardım hani söz vardır "Biliyorsan söyle alim sansınlar bilmiyosan sus adam sansınlar" 1,5 aylık üyelik sürende 150 cevap yazmışsın bence marifet değil bu azya ya ara güler abim diyosun sen kendini ara gülerden daha üstün bi usta olarak lanse ediyosun. Yerinde olsam biraz öğrenirdim bu işi ardından kendime biraz faydalı olmaya çalışırdım ardından başka kişilere faydalı olmaya çalışırdım. Lütfen! Bak bi kaç arkdaşımda bu işten anlamadığını açık açık söylemiş.

#Chopsuey' tarafyndan 10.10.2006 16:32:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 15:54 - İp: 85.***.**4.180
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bu konu yine hararetlendi arkadaşlar ve kendi problemim oldu. Ve "keratin" arkadaşımın forumunu kendi kavgamla işgal etmek istemiyorum. O yüzden, cevabımı kendi forumumda veriyorum.. Merak edenler oraya bakabilir. "reha muhtar'la ateş hattı

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 23:56 - İp: 88.***.**0.42
yorkshire
yorkshire (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Dostum Makinanda bir arıza olmadığı ortada. Yannızca fotoğraflar doğru ayarlarda çekilmemiş. Çok profesyonel değilim ama benim görüşüm Makro çekimindede odağı tam oluşturamadan çekmişsin. Makroda 1 2 milimlik sağ veya sol oynama bile bazen odağı şaşırtabiliyor. düzgün odağı bulmadan çekim yapmamak gerekir makinayla. yeşil kırmızı parlamar güneşi önüne alarak çektiğin zmn her makinada oluşur. bunu engelliyici ayarlar makinada mevcut. Binadaki ışık patlaması ve diğer sorunlar için makinada her türlü ayar mevcut aslında daha fazla kurcalarsan bulabileceğinden eminim.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 11:15 - İp: 85.***.**1.189
cawa
cawa (üye)
İstanbul / Amatör

kolayı war arkadaslar sitedeki diger s3 fotograflarına bakın olay biter bu kadar basitt onlar net ise ki benim gördügü kadarıyla gayet güzel.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 12:59 - İp: 88.***.**0.194
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar size son gelişmeyi aktarayım.Erkayalar servisle direk kurduğum bağlantı sonucu servis yetkilisine bazı fotoğraflar gönderdim.Tabii ki benim S3 le çekilmiş fotoğraflar.Ve servis yetkilisi arkadaş makinede arıza olduğunu bu fotoğraflara baktıktan sonra kabul etti.Hem de digital makinelerde hiç görülmeyen bir problem gibi görünüyor diye de ekledi.Ve benim makine şu an kargoda İstanbul yolunu tutmuş durumda.
Benim de anlatmak istediğim sadece ve sadece buydu.Benim ne inanarak ve güvenerek satın aldığım(hem de küçümsenmeyecek bir rakamla) bir markayı kötülemek gibi ne de ne olduğumu anlayamadan ortasına düştüğüm bir tartışmayı körüklemek gibi bir niyetim olmadı,olamazdı.
Servise gönderdiğim problemli ve karşılaştırma amaçlı problemsiz fotoları daha sonra bir linkle sizlere de görme fırsatı vermek istiyorum.
Netlik oluşmadan makro çekme konusuna gelince...Ben makro çekmeye 1990 yılında Zenit marka makinemle başladım.Hatta kendi objektifinin makrosu yeterli gelmediği için o yıllarda daha iyi bir makinede alamadığımdan objektifi öne çıkaran makro konlarından alıp çektim.Daha sonra digital furyası başladığında makro çekemez diye bir süre soğuk durdum.Çoğu kişi hiç sorgulamadan hemen alırken ben sadece makro çekimleri düşünerek 3Xoptik zoomlusunu aldım.Ve Mütevazi Orite'la yüzlerce başarılı makro çektim.
S3 den de makroyu ekrandan fışkırtmasını bekledim.Ama Otomatik Focus netledi gösterip bana arada o sonuçları verince de diğer şikayetlerimle beraber sizlerle paylaşmaya karar verdim.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 21:04 - İp: 88.***.**8.220