ramazan
ramazan (üye)
İstanbul / Amatör

Sualtına Merakı Olan Arkadaşlar...

burada antalya demrede ukrayna bandıralı iberian coast adlı bir batığın videosu var sanırım bu batığı ilk olarak ben görüntüledim çünkü yaptığım araştırmaya göre bu gemiye ait bir video bulamadım ve sizlerle sitemizde paylaşmaktan mutluluk duyarım selamlar.''linki tarayıcınıza yapıştırın''


videonun linki alttaki:
http://www.youtube.com/profile?user=ramazanalkan1967

fotoğrafların linki aşağıda:

http://picasaweb.google.com.tr/ramazanalkann/SuAltDalFotoRaflar

lüten forumun devamını okuyun

#ramazan' tarafından 08.03.2008 11:51:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Mart 2008, 10:35 - İp: 85.***.**4.124
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Evet harika görüntüler....
Paylaşım için teşekkürler...

 

Tarih: 7 Mart 2008, 10:52 - İp: 212.***.**0.13
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

neden böyle tekneleri su altında bırakırlar anlamam
bi şekilde çıkarmak mümkün. yazık aşşada çürücek

 

Tarih: 7 Mart 2008, 13:36 - İp: 62.***.**4.162
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

paylaşım için teşekkürler.
maqara keşke daha fazla tekne batırsalar diye düşünmelisin.
bazı deniz canlıları için harika bir yuva oluyor böyle yerler.kendini koruyamayan küçük canlılar için neslini devam ettirebilmeleri için bir şans.
bazen özellikle batıryorlar.
ayrıca sualtı meraklıları için dalış noktası olarak kullanılıyor.

 

Tarih: 7 Mart 2008, 13:44 - İp: 85.***.**9.67
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili kad-ir doğru bir noktaya temas etmiş...
Eski teknelerin (özellikle sacdan mamul olanlarını) dalışa müsait derinliklerde kasıtlı olarak batıran ülkeler var....Sırf dalış turizmimiz canlansın diye...Hatta balıkçılığa katkı olsun diye...
Mısırda bile adamların tekneleri demir atmıyor... Resifler bozulmasın diye... Bizde dalış teknesi bile çapayı takıp dibin anasını ağlatmadan gitmez!!!
Gerçi tirolden, dinamitten dip yaşantısı filan daklmadı ya neyse....
Mercan ve balıklar gibi deniz yaratıkları için mükemmel bir üreme ve yaşam alanı oluşturuyorlar.....
Biz de maalesef turizm turisti herşey dahil üç otuz paraya yedirip içirip bir iki parça da halı ve deri hediyelik satmak ve bunun için de devletten teşvik adına otlanmak olarak tanımlandığı için bu alan tamamen boş... Dalıcı bir bakanımızız da var ama (Sn.Kürşad TÜZMEN) kafalar değişmedikçe... Üç tarafı denizlerle çavrili bu ülkenin insanları denize küskünlüklerini gidermedikçe zor....


#ozzy baba' tarafından 07.03.2008 13:52:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Mart 2008, 13:51 - İp: 212.***.**0.13
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

ozzy baba,bu kadar çok kıyı şeridine sahip olup denize bu kadar uzak olan başka memleket varmıdır?belki arap ülkeleri vardır herhalde.
ne turizm olarak faydalanıyoruz,ne de balık tüketimi olarak.

 

Tarih: 7 Mart 2008, 14:34 - İp: 85.***.**9.67
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Teşekkürler.. [>:D

 

Tarih: 7 Mart 2008, 14:43 - İp: 85.***.**5.137
ramazan
ramazan (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba arkadaşlar nickimi artık 'naval' değil 'ramazan' olarak yenileyip artık .ismile paylaşımda bulunacağım.


magaraya cevap yazacaktım ama özgün kelimenin tam anlamıyla düşüncelerime tercüman olmuş ağzına sağlık diyorum,ve bir eklemede ben yapacağım.

evet doğrudur bakanımız sporcu...bizim sorunlarımızı en iyi anlayacak şahsiyet lakin, beni yada bizleri üzen tarafıda bizlerden sorumlu bakanımızında sporcu olması ve spora yeterince ilgiyi göstermemesi hakikataen üzücü....
birde şuna dikkat çekmek isterim gemi batırma işi maalesef o kadar zor bir bürokratik bir süreçten geçiyorki neredeyse imkansız gibi bir şey istekli olan arkadaşlarda zaten yolun yarısında dönüp vazgeçmek zorunda kalıyor..

ayrıca bodrumda dalış turizminin canlanması adına batırılan 'SG 111 PINAR 1' adlı geminin sn. bakanımızda oradaydı bunu bile ''beceremedik''bilgisizlikten tabiiki aksini idda eden varsa burdayım gerekirse izahda ederim.
neyse batırıldıktan sonra bu geminin fotoğraflarını çektim (daha sonra sitede paylaşacağım) fotoğrafları çektim ama kimseyi inandıramıyorum bu gemi batık diye evet kimse inanmadı çünkü gemi boyası sökülmeden batırılmıştı.

oysa geminin kumlanması yani boyalarının sökülmesi lazımdıki bunun üzerinde mercanlar yada balık yuvaları oluşsun tabii ek maliyet getireceğinden yada başka sebeblerden dolayı öylece batırıldı böyle bir komedi olamaz bir yıl geçti gemi pırıl pırıl duruyor sualtında ayna gibi bundan ne balık yuvası olur nede batık tam bir komedi...

gelelim konunu özüne;zira bir çok şey değişti.. değişmedi dersek haksızlık etmiş oluruz fakat bence asıl soru şu olmalı
soru bir ;'acaba türk sporu olması gereken yerdemi? dünya ile kıyasladığımızda nerede duruyor ?
ve ikinci soru;idarecilerimiz olarak bütün spor dallarına eşit düzeyde ilgi gösteriliyormu?.

örneğin ülkemizde 70 milyon nüfus ile hemde yarımada bir ülke olmasına rağmen 500 bin dalıcı var deniliyor rakam bu ama gerçekte kaç kişi bu işle iştigal ediyor belli değil..

fransada ise 14 milyon dalıcı var neredeyse nüfusun 3/1 dalıcı.

işin acı tarafı türk malı bir dalış malzememiz bile yoktur ne kadar üzücü...bütün ihtiyaçlar yurt dışından sağlanıyor böylemi olması gerekiyor.

inanmazsınız bu bir gerçektir burası daha acı verici yakın bir zamana kadar TRİMİX ve NİTROX dalış eğitimini yurt dışından gelen eğitmenlerden alabiliyordunuz türkiyede bunu verebilecek yetkili yoktu.
ayrıcayakın bir zaman kadar tükiyedeki bütün arkeolojik ve batık dalışlarını yıllarca yabancı dalgıçlar yapmış bir çok ilke onlar imza atmıştır üzücü değilmi.

''tarihimizi başkalarından öğreniyoruz''nerede bizim futbolcular at yarışçıları acaba onları suya daldırsakta dumlupınar denizaltısındaki yada çanakkale savaşındaki batıkların tarihi gerçeği birde onlaramı sorsak...

yada ''araştırma yapıyoruz diyerek tarihimizi elimizden çalanlaramı sorsak''şunuda söylemeliyim bu sözde ''araştırmacıların''ne tip insan olduğunu sanırım tahmin edersiniz james bond hepimizin tanıdığı bir simadır bilmem başka bir şey söyleyeyimmi .

yazık bu insanları böyle ziyan edenlere...
tabiiki bütün spor dalları olmalı ben karşı değilim ama böyle üç beş kişi para kazanacak diye bu çocuklara at gözlüğü takmayalım spor sadece futboldur demeyelim en azından insanları doğaya yönlendirelim körlendirmeyelim.

ilginç bir örnek veryorum:ülkemizde 20 milyonbir futbol takımının taraftarı var vede bunun 5 milyon kayıtlı üye yani her ay düzenli olrak para ödeyen taraftarı var yorum sizin...

tabii örnekler çoğaltılabilir ama siz her şeyi futbol üzerine yada belli bir dal üzerine inşaa ederseniz buna endekselrseniz bu ülkenin çocukları sporu ve sporculuğu sadece futboldan ibaret görür tabii medyada buna futbolcuların lüks ve süslü hayatını habire ekrana taşıyarak kanalize ederek futbol klüplerinin ekmeğine yağ sürüyor sonrada niye türkiyenin dalış veya başka bir spor dalında konusunda bir sesi çıkmıyor diye feryad ederiz.

sonrada onların yaptıkların bakarak derin derin ah çeker

 

Tarih: 7 Mart 2008, 16:55 - İp: 85.***.**7.95
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

ramazan bey güzel bilgilendirmeler
keşke serbest kürsüde bu tip konular çok olsa.

 

Tarih: 7 Mart 2008, 17:40 - İp: 85.***.**9.67
ramazan
ramazan (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba kadir bey öncelikle yazıyı okuyup değerlendirme yaptığınız için teşekkür ederim.

evet haklısınız bende bu yüzden kısa bir genelleme yaptım konuya katılım olsun diye dediğim gibi enerjimi sonraya bırakıyorum derken bu anlamda söylemiştim hem kendimizi eleştirelim hemde eleştirelim en azından sorunları çözmeye katkımız olsun.
forumlarda ilgisiz manasız konulara cevap vede eleştiri yapmaktansa bir sorunu yada eksikliği tartışma daha doğru olur diye düşünüyorum selamlar..




#ramazan' tarafından 07.03.2008 18:18:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Mart 2008, 18:06 - İp: 85.***.**7.95
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

bu arada ben bir şey sormak istiyorum,İzmir de dalış kursları için bilgisi olan arkadaşlar var mı aramızda?

 

Tarih: 7 Mart 2008, 18:12 - İp: 85.***.**9.67