meraklifoto
meraklifoto (üye)
Adıyaman / Meraklı

Merakımdandir..

Arkadaslar aranıza yeni katıldım. belki benim gibi meraklı olup bu söyleyeceklerim hakkında bircok konu açılmıştır. forumu ilk defa gezdim ama bu konuyu bulamadım ama mutlaka açılmıştır. Acemiliğimi merakıma bağlayın kızmayın bu yüzden

neyse. arkadaslar ben fotoğraf çekme hastasıyım. daha önce tabiat doğa ne varsa cekerdim. şimdi bu merakımı gelin damat sünnet çoçuk fotoğrafları kısacası stüdyo üzerine yoğunlastırmak istiyorum. ancak müşteriyle nasıl ilişki kurmam gerektiğini bilmiyorum. mesela stüdyoya ilk girdiğimde karsımdaki gelin damatla nasıl iletişim kurabilirim. nasıl poz verdirtebilirim.. yapı olarak baya bi sessiz oldugum icin müşteriyle çekimser konusuyorum ve stüdyoda suskun bir hava meydana geliyor o havayı nasıl değiştirebilirim. acil yardımlarınızı bekliyorum. tekrar olarak daha önce bu konunun açıldıgını düsünerek özür diliyorum tekrar açtıgım icin.

Tarih: 4 Ağustos 2009, 10:18 - İp: 78.***.**0.119
schwarz
schwarz (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

Meraklı kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin.

Benden sonra yazacak arkadaşlar birbirinden ilginç deyim-atasözü vs. kullansalarda, sen sadece merakını gidermek için faydalı biligleri al kulalklarını kapat.

Yıllardır studyoda fotoğraf çekiyorum. Fakat studyo fotoğrafçısı olduğumu iddia etmedim hiçbir zaman.Hangi vakit bir Mehmet TURGUT, bir Bülent ULUÇAY, ve birçok başarılı studyo fotoğrafçıları gibi fotoğraf çekersem, o zaman kendime bu ünvanı hak görürüm.

Buraya kadar yazılanlar pek kaydadeğer olmayabilir. Umarım benim studyodaki müşteri ilişkilerimi paylaşmam sana faydalı olur.

Herşeyden önce studyoda müzik olmalı. Fotoğraflanan kişi zaman zaman müziğin akışına bırakmalı. (bana göre) Hani sormuşsun ya; ''studyoya ilk girildiğinde ne yapılmalı?'' ... Ben öncelikle fotoğraf çekimine başlamadan, düğünle ve çekimle hiç alakası olmayan konularda sohbet etmeyi tercih ediyorum. Çok çenesiz olduğumda söylenemez. Çekim dışında ağzımı bıçak açmaz Çekim sırasında ise; bir taraftan müşteriyi rahatlatacak espriler savıururken, diğer yandanda teknik ayrıntıları gözardı etmemelisin. Objektifin karşısına geçen kişi sizin profesyonel olduğunuz konusunda şüpheye kapılmamalı. Çekim esnasında siz modellerinizi ne kadar kontrol altında tutmaya çalışırsanız, bir o kadar sıkarsınız.

Keyifli çekimler dilerim...

 

Tarih: 4 Ağustos 2009, 13:17 - İp: 78.***.**5.136
  • 1