teomio
teomio (üye)
İstanbul / Amatör

Otel Odası !

Büyük bir merakla 'Serbest Kürsü' de zaping yapıyorum birkaç gecedir. Malum adapte olmaya çalışıyoruz... İçlerinden birini incelerken ( meliksahu : nü ile ilgili bir soru )ki aşağı yukarı bir ay olmuş külleneli ve 173 cevap almış, aklıma -kel alaka ?- diyenleriniz çıkabilir ama, verilen yanıtların bir çoğu Türkiye'deki kadın/erkek sendromuna odaklanmış...
Ben de şöyle bir soru soruyorum :
Türkiye'de halen birçok otele kadın/erkek giriş yapmaya kalktığınızda evli olup olmadığınızı kontrol ediyorlar...(benim başıma çok geldi)
Peki : erkek/erkek veya kadın/kadın aynı odayı istediğinizde neden sizi sorgulamıyorlar ?
Konuyu nereye getirmek istediğimi anlatırsam tadı kalmaz...
Bilmem anlatabildim mi ???

Tarih: 8 Ağustos 2007, 01:39 - İp: 85.***.**1.23
teomio
teomio (üye)
İstanbul / Amatör

Şu ana kadar 1 kişinin bile görüşünü bildirmemiş olması (belki de fotoğraf sanatının dışında olmasından kaynaklanıyordur!..) bu birbirinden güzel fotoğraflar çeken arkadaşların donanımlarından yararlanamayacağımın sinyali midir ? Absürt ve/veya uygunsuz olmasının hiç mi "fotoğraf" bilinciyle ilgisi yok ? Sonuçta fotoğraf sanatı yaşamın bir bakıma yorumlanması değil midir

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 17:10 - İp: 88.***.**9.239
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

sen kendi cevabını kendin vermişsin.
"türkiyedeki kadın-erkek sendromu"

çok şükürki şu an ülkemizde bunun dışında (aynı kategoride) bu boyutta başka sendrom yok..

ve bunun otellerlede ilgisi yok..

eşinizi evde bırakıp birkaç günlüğüne şehir dışına iş seyahatine çıktığınızda eşiniz, erkek iş arkadaşınızla aynı odada kalmanıza ses çıkartmaz ama aynı pozisyonda bayan iş arkadaşınızla doğal olarak aynı odada kalamazsınız. hele bi kalın !!!

Araba kullanırken yol kenarında otostop yapan yada el kaldıran hemcinsiniz hakkında stratejik planlar yapmazsınız.. ama aynı durumda karşı cins için bir sürü hareket şekli geliştirirsiniz saniyenin onda birinde.

şehirler arası otobüslerde "bayan yanı" diye özel bir rezervasyon türü vardır.. Buna mukabil pek çok milletim (erkek milleti) mensubu eğer olabilse bayan yanı olsunda isterse taburede olsun şehirler arası seyahate razı olabilecek kapasitedir..

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 18:55 - İp: 88.***.**3.124
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Evim var Arabam var, güzel bayanların emrine amadeyim.

tarzı yazılarla dolu bir internet sayfası yapmış bir vatandaşımız, en tanınmış türk olarak biliniyor.. hatta, dünyada en tanınmış kimselerden biri olarak biliniyor..

televizyonda görmüştüm.. amerikaya davet etmişler ve hayranları sarılıp fotoğraf çektirmek için resmen izdiham yaratmışlardı..

Helal olsun Mahir'e..

#mete007' tarafından 08.08.2007 19:45:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 19:45 - İp: 85.***.**1.55
teomio
teomio (üye)
İstanbul / Amatör

evet kronikleşmiş, kemikleşmiş, hatta ekseriyetin tasdik edip desteklediği mi desem kabullendiği mi desem, işine geldiği mi desem her neyse bu pek isabetli değindiğiniz "kaçınılmaz gerçekleri" bir yana bırakırsak ironik olan şu : Kadın/Erkek ilişkisinin denetimi, gözetimi ve koıntrolünün sorumluluğu! ve misyonunu yüklenmiş "resepsiyoncunun" cinselliği sadece bu "tür" çiftlere göre proglamış olmasıdır... Sonuçta onun aklının erdiği sadece kadın ve erkeğin denetimi midir??? Hayır !
Ama diğer ilişkiler bekçilik! yapması gereken ve ona empoze edilenden farklıdır... Toplumca TABUDUR... Nihayetinde : Mahallesinde "maço" geçinen birçok erkeğin köşe bucakta sotalanmış gece kulüplerinde hemcinsleriyle büyük aşklar yaşadıklarına şahit oldum Bahsi geçen, söz gelimi "resepsiyonist" de buna dahil...

 

Tarih: 8 Ağustos 2007, 20:02 - İp: 88.***.**9.239
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

peehh yani..
garibim "resepsiyonizti" yerden yere vurdun.
dur titre ve düşün..
600 yıl dünyayı sallamış bir medeniyetin hem ruhani, hem siyasi hemde bürokratik liderlerinin, sırf zevklerine hitap eden harem varken, kendi cinsleriyle birlikte olması gözardı edilebiliyor.
tercih zevk meselesi bu netcede.. kendi sapkınlıklarının bedelini kendileri öderler. Her koyun kendi bacağından asılır ama umarım kokusu kırk mahalleyi rezil etmez.

Diğer yandan türkiyenin en meşhur dönmesi, müzik piyasasında en güçlü ve zirve noktaya gelip, istediği bayanı etkileyebilecek cillop gibi delikanlılarla evlenebiliyor ve acayip bir saygı sevgiye mazhar oluyor ben bunuda çözebilmiş değilim.

 

Tarih: 11 Ağustos 2007, 09:43 - İp: 85.***.**0.250
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

bir ses sanatçısına fotoğraf çekiyorduk.. (tahmin edebileceğiniz gibi kibar, yumuşak tavırlı bir ses sanatçısı)

hazırlanırken, stüdyodan çıkıp arabasından birşeyler aldı.. geri geldi, stüdyoya girmeksizin giriş kısmında hazırlanmasına devam etti.. oje ve tırnakla uğraşma durumundaydı.. durumunda oturdum 19" monitörümün başına.. eğildim.. çöktüm.. etrafdan görülmiyim diye sanki..

 

Tarih: 11 Ağustos 2007, 09:55 - İp: 85.***.**1.36
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

otobuste bile bayan yanı diye bir kavram varken otel odasında olmasını garipsemene sasırdım bende..
sonucta otel daha rahat sevişilebilecek bir yer (ne diyorum ben yarabbi)
otelde kendini dusunuyodur belki..sonucta otele yanına aldıgı sarısın kule gibi rus bayanla giden adam,yakın cevresine -ki kendinden farklı olmayacaktırlar- otelin adını verse,otelin 3 vakte kadar fuhus yuvası laleli otellerine donecegi gun gibi ortada..
e adamlarda kim ne için gelmiş bilemeyecekleri için bir politika yurutuyorlar..maksat aile oteliyiz demek,hemde olası polis baskınlarında kameraya el sallayanlardan biri olmanın onune gecmek..
biz kendimizi elalemin namusunu, elaleme ragmen korumayı kendine gorev bilmiş bir milletiz..oyuzden zaten bunca namus cınayeti vs. neyse bu konu uzar..

resepsiyona biraz harclık bıraktınmı,ordaki ataturk resmini nikah cuzdanının kabı sanmaması için sebep yok..yada elindeki makineyi gosterip "fotografcıyım,otel odalarının kasvetini anlatan bir calısma için otelnizi sectim, reklamınızıda yapacagım" dersiniz..ozaman politikayı falan bırakıp odana samanya bile yollarlar..
ben daha hiç boyle bir sorunla karsılasmadıgım için rahat konusuyorda olabilirim..

 

Tarih: 11 Ağustos 2007, 10:20 - İp: 88.***.**8.64
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

gaijin arkadaşın takıldığı nokta böyle bir "resmiyetin istenmesi" durumu..
yoksa bu problemi aşmanın binlerce yolu var..
senin dediğin kesinlikle gerçekci ve şu an işleyen bir çözüm (resepyoniste 3-5 bi sakal atmak)
ama itiraz edilemiyecek ve önüne geçilemiyecek çözümlerde var.. Tutarsın tek kişilik yanyana iki oda.. kimse bişi diyemez. otel odaları arası misafirliktemi yasak
ben kendimden biliyorum böyle bi yasak yok

 

Tarih: 11 Ağustos 2007, 10:56 - İp: 85.***.**0.250
teomio
teomio (üye)
İstanbul / Amatör

Hepinize şu cehennem gibi sıcak Cumartesi sabahından kocaman bir selam... 3-4 gün önce ortaya attığım sorunun aslında "otele girip girmemekle, odaya çıkıp çıkmamakla" ilgisi yok Demek isteyip de doğru düzgün ifade edememiş olduğum, belli ki biraz da yüzüme gözüme bulaştırdığım konu aslında "traji komik" bir konuydu gaijin'in şaşırmasına şaşırmadım. Haklı. Doğal olarak meseleye otele "atılan"!! sarışın kule gibi kadın & fuhuş & resepsiyoncu & bahşiş & Laleli Otelleri cephesinden yaklaşmış... Ben ise işe sosyo cinsel/kültürel bir zaviyeyi işaret etmek istemiştim ! Sonuçta meliksahu'nun "nü" ile ilgili sorusuna verilen yanıtlardan yola çıkarak şunu sormak istedim : neden iş CİNSELLİĞE odaklanıyor? Resepsiyoncuya yüklenmedim. Ben resepsiyoncunun yetiştirildiği/yetiştiği coğrafyanın sırtına yüklediği çarpık zihniyetin, maço kültürünün, namus bekçiliğinin ne denli absürt ve sakat olduğunu örneklemeye çalıştım... Zira aynı "resepsiyonistin" kadın kadına veya erkek erkeğe (sevgili olsalar bile) kiralaladıkları odanın "bekçiliğe" gerek duyulmaksızın rahatlıkla kimseye hesap vermeden anahtarı teslim edebilmesidir. Sonuçta "Namus!" kavramı sadece kadınla erkek arasında bir yerlerde sıkışıp kalıyor. Ben "namus" kavramının bu alanda kullanılmasından duyduğum rahatsızlığı anlatmak istemiştim... Selamlar

 

Tarih: 11 Ağustos 2007, 12:06 - İp: 88.***.**1.120
teomio
teomio (üye)
İstanbul / Amatör

Oteli bırak Lige bak...

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 12:03 - İp: 85.***.**3.228