zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Kınıyorum!

Askerimizi Eğitimsiz bir şekilde PKK önüne yem olarak serip şehit olmasına sebep olan Kurum ve Kuruluşlarla "Askerlik yan gelip yatmak değil" Diyen Başbakanı KINIYORUM!

Bu yazıyı yazmamın sebebi Şırnaktaki son 2 Şehit'in üniversite mezunu olması ve Üniversiteyi yeni bitirtmiş arkadaşımın Hiç eğitim almadan Şırnak'ta göreve gönderilmesidir!

Tarih: 4 Eylül 2006, 18:45 - İp: 85.***.**9.17
em_r
em_r (üye)
İstanbul / Amatör

Bu platformda inanılmaz yanlış, sakıncalı ve tehlikeli yorumlar yapıldığını görüyorum.

PKK bir kürt sorunu değildir. PKK bir terör ve bölücülük sorunudur.

Türkiye Lozan Antlaşmasında azınlıklarını belirlemiştir. Azınlıklar arasında kürtler yer almamaktadır. Kürt kökenli bir vatandaş T.C. sınırları içerisinde hiç bir ayrımcılık görmeden tüm haklara sahiptir. Ancak bölgesel bir sorun vardır ortada.. Güneydoğu Anadolu Bölgesi eğitim, sağlık, iş vs. pek çok olanaktan yoksundur. Oradaki halk fakirdir, cahildir, açtır. Bunun sebebi Ridaniye ve Çaldıran savaşlarından sonra doğuya gitmeyen, yüzünü Avrupaya çevirmiş Osmanlı'ya kadar gider. Ne Osmanlı ne de T.C. bir tek çivi çakamamıştır yıllarca oraya. Ve böyle bir ortam yaratılmıştır sonuçta.

Ama bu tarz sorunlar başka başka bölgelerde de yaşanmaktadır. Pek çok fakir insan ve farklı etnik gruplar var ülkemizde. Ama çıkıp da bölücülük nağraları atmıyorlar.

Bu güne kadar Türkiye de kürt sorunu olmamıştır. Siz hiç gördünüz mü sokak ortasında bir Türk'le Kürt'ün yumruklaştığını sırf milliyet yüzünden. Ama menfaat sahipleri, insanlarımızın gözünü boyayarak bu terör sorununa kalıcı bir zemin hazırlamak için her fırsatta bunu kürt sorunu olarak kanıksatmaktadırlar kamu oyuna. Ve sizler de gelip bu oyuna alet olacak derecede yıpratıcı yorumlarda bulunmaktasınız. Masaya oturmak, BM milletleri devreye sokmak, orduyu suçlamak v.s. gibi.

Asıl önemli olan bu mücadelede kararlı olmaktır. Bizim tek yumruk olduğumuz zaman neler yapabileceğimizi cümle alem biliyor. Bkz. Çanakkale ve İstiklal Savaşları. Bunu çok iyi bildikleri için devamlı çatlak sesler çıkartıp kafaları karıştırmak istiyorlar.

Orada eğitim verirken öldürülen öğretmen,
Orada şifa dağıtırken öldürülen doktor,
Orada güvenliği sağlarken öldürülen asker.....

Bunları öldüren kim? Kürtlerin iyiliğini, refahını isteyen büyük vatan kahramanları mı?

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 11:58 - İp: 213.***.**7.130
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Güneydoğudaki geri kalmışlık ağa sisteminin çökertilememiş olmasından. Hala insanların sahibi ağalar...

Sevgili foks kurduğun cümlelere dikkat et.doğu insanı hiçbir zaman satılık olmadı ki ağalar burdaki insanların sahibi olsun kürt halkı namus,şeref ve onurgibi olgulara değer veren ve bu konuda hassas olan bir halktır...

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 11:59 - İp: 85.***.**1.118
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

sevgili foks bölgede ağalık sistemi çökmüştür.sizin bahsettiğiniz dönem 1980 lerden önce bazı bölgelerde vardı.şuan ağalık sistemi sadece bölgede koruculuk yapan aşiretlerde vardır ve buda devlet politikasıdır.ağalık sistemini destekleyende devlet politikasıdır.kişileri teker teker korucu olmaya ikna etmektense direk aşiret reisi ile anlaşılıyor..

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 12:13 - İp: 85.***.**1.118
o bensem
o bensem (üye)
İzmir / Meraklı

devletin olmadığı yerde tabiki toprak ağası olur.ayrıca gap'a giden paralar hikaye oldu.evt bu tartışma uzun süreli devam eder.en iyi bir noktada kesmek.saygıler şimdilik benden bukadaar

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 14:17 - İp: 85.***.**9.164
canona610
canona610 (üye)
Ankara / Amatör

doğudaki dağa çıkan teröristler aç ve işsizde sanki diğer bölgelerde hiç işsiz yok ekonomi süper.

kimse terbiyesizlik yapıpda bu terörist pislikleri aklamaya çalışmasın.en sonuncu bölücü pislikde ölene kadar bu ülkenin evlatları bende dahil olmak üzere ATATÜRK' ün izinden gidecektir.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 15:35 - İp: 85.***.**6.185
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Hükümet Lübnan a asker göndermek yerine Ordu ya Kandil dağını ve ırak taki tüm pkk kamplarının imhası için yetki versin.ABD den bu konuda izin dilenmek yerine Türk Halkı na sorsun, Irak a girip eşkiya inlerini yerle bir edelimmi diye. Devletler Hukuku açısından hükümetin sıcak takip ve sınır ötesi tehditten kaynaklanan böyle bir hakkı vardır. Tabi bunları yapmak için bağımsız ve kendini ABD den önce Türk Milletine karşı sorumlu hisseden bir hükümet gerekir. İsrail iki asker için Lübnanı yerle bir etti, biz hergün kaç şehit veriyoruz hala ABD den izin dilenmekle meşgulüz.

Terörün ortadan kaldırılmasını sadece askerden bekliyor ve sadece askerin sorumluluğu olduğunu söylüyorsanız o zaman yasama yetkisini de askere vermelisiniz.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 18:19 - İp: 81.***.**2.90
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Bölgedeki işsizlik ve yoksulluk, PKK'ya olan desteğin artmasına sebep oluyor. Halk devlete küsmüş durumda. Bugüne kadar terörle mücadeleye harcanan paranın yarısıyla bile Güneydoğuyu Paris'e çevirebilirdik, terör diye birşey de kalmazdı. Ama hep askeri çözümler denendi, fayda etmedi. çünkü karşınızda savaşabileceğiniz düzenli bir ordu yok, belirli bir cephe de yok. halkın arasına karışabilen, farklı yerlere dağılmış teröristler var. orduların gerilla savaşında başarılı olmaları zannettiğiniz kadar kolay birşey değildir. İsrail modern ordusuyla bütün gücüyle saldırdığı halde Hizbullah'a çok fazla zarar veremedi.
Burada orduyu suçlamayı bırakıp, bence oradaki halkı kazanmak için neler yapabiliriz, onu düşünmek lazım.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 23:46 - İp: 85.***.**5.229
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bölgedeki sorunun işsizlik ve yoksulluktan kaynaklandığına inanmıyorum. Ben Türkiye nin orta batı ve güneyinde de kuzeyinde karadenizde çok yoksul yöreler gördüm.

Doğuyu da iyi biliyorum sayıyorum kendimi, defalarca gittim gördüm ayrıca askerliğimi de yine o bölgede yaptım.

Doğu da devletten çok şey bekleniyor, hatta deyim yerindeyse herşey devletten bekleniyor. Bu kadar doğum hızına afedersiniz ABD olsa dayanamaz. Bizim köylerimizde bile artık aileler bir iki bilemedin üç çocuktan fazla yapmazken doğuda herhalde 8-10 dan daha az çocuğa sahip aile yok gibi. Ayrıca devlet yatırım yapsın deniyor, devletin ne kadar kurumu işyeri iş makineleri varsa tahrip edilmeye çalışılıyor. Gerçekten ben doğudaki kadar herşeyin devletten beklendiğine Türkiye nin başka yörelerinde tanık olmadım.

Uzun lafın kısası terör belasının yoksulluktan kaynaklandığına ben inanmıyorum.

 

Tarih: 6 Eylül 2006, 20:12 - İp: 81.***.**2.90
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bu forumu dikkatle takip ediyorum ama buradaki bir arkadaş diğer kişilerin düşüncelerini bastırmak,kendi dediğim doğrudur felsefesi ile hareket ediyor.Üstelikde kullandığı cümlelerden ve genel anlatımından,savaşmak ister gibi bir hali olduğu sonucuna varıyorum.

Nedir şimdi bu?

Vampirmisin sen?

Kan dökülmesini bu kadar çok mu arzuluyorsun?



Evet halkın arasına katılmış çoookk fazla sayıda PKK'lı bulunmakta.Ben birçok sınır bölgesinde askerlik yapmış arkadaşla konuştum.Onlar bana,askerlikleri müddetince birçok PKK'lı yakaladıklarını ve bu kişilerin gündüz birbirine hal hatır soran esnaf olduğunu gece ise terörist olarak dağlara çıktıklarını söylediler.


Asıl anlatmak sitediğim işte bu.Ama bazı yazılar var ki beni derinden üzdü.Demek ki bu düşüncelere sahip kişiler ile aynı havayı teneffüs ediyoruz.İşin en kötüsü ise ikimizin nüfusunda da TC vatandaşı yazıyor.

İşte size önceden yazılmış birkaç yorum cümlesi;

''YÜZ DEĞİL BİN DEĞİL VATANDA TEK CAN KALANA KADAR BU DAVA BİTMEZ. YAZIK ÇOK YAZIK MEZARDA YATAN ATALARINIZIN KEMİKLERİNİ SIZLATIYOSUNUZ. KEŞKE HEMŞERİNİZ OLAN ZİYA GÖKALP'İ DAHA İYİ ANLASAYDINIZ. YAZDIKLARINIZI KINIYORUM''

 

Tarih: 6 Eylül 2006, 20:39 - İp: 85.***.**1.254
sekokoc
sekokoc (üye)
Ankara / Amatör

Eğer bunlar bir kaç bin çapulcu olsa inanın başedilir hemde 1 günde soyları sopları tüketilir ama anam bunlar öyle bildiğiniz gibi değil, bunlar amerika fransa ingiltereyi arkasına almış paralı katiller, bunların eline 50 ytl ver gider anasınıda keser, yani arkadaşlar bu işler bildiğimiz gibi küçük işler değil, bu dünyayı yöneten 7 aile var, bu ailelerin emrinde çalışan devlet başkanları bunlar amerika ingiltere ve fransa başta olmak üzere, bizim aklımız ermez böyle şeylere, ama şunu çok iyi biliyorumki, bu 7 ailenin bir elide bizim devletimizde güçlerini tahmin bile edemezsiniz değil bizim genelkurmayımız, tüm dünyanın askeri gücü bir olsun onlarla başedemez.

 

Tarih: 7 Eylül 2006, 11:24 - İp: 88.***.**8.227