zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Kınıyorum!

Askerimizi Eğitimsiz bir şekilde PKK önüne yem olarak serip şehit olmasına sebep olan Kurum ve Kuruluşlarla "Askerlik yan gelip yatmak değil" Diyen Başbakanı KINIYORUM!

Bu yazıyı yazmamın sebebi Şırnaktaki son 2 Şehit'in üniversite mezunu olması ve Üniversiteyi yeni bitirtmiş arkadaşımın Hiç eğitim almadan Şırnak'ta göreve gönderilmesidir!

Tarih: 4 Eylül 2006, 18:45 - İp: 85.***.**9.17
o bensem
o bensem (üye)
İzmir / Meraklı

orhan yum aslında haklı.ama sanıyorum yazdıkları yanlış anlaşıldı. orhan yum pkk ile aynı masaya oturmak anlamında söylemedi sanıyorum o sözleri.herkes gibi o da artık kan dökülmesini istemiyor. sayın foks lütfen olaylara biraz geniş açıyla bakın. senelerce savaşıldı asıl çözmümün bu olmadığı açık.daha yapıcı çözümler lazım. doğuda kürtlerin pkk ya katılması engellenmesi lazım.bu da ancak yapılcak yatırım ve doğuya devletin elinin değmesi ile olur.iş sahalarının açılması lazım.kendinizi bir kez olsun kürt vatandaşların yerine koymayı denediniz mi?? ya aynı durumda olsaydınız.daha doğrusu onların hangi şartlarda yaşadıklarını biliyormusunuz.hiç bir insan dışlanmayı haketmez bunca sene devlet doğuyu dışlamasa bu sorun bu kadar büyümezdi.ama sırf suç devlette değil.kurtuluş savaşında yenilen güçler aşikardır ki farklı bir taktik ile burdalar.yöntemler farklı amaçlar aynı.bunun için bizim dışladığımız doğuda ki insanlara, tek kurtuluş yolu gibi gözüken savaşı destekliyorlar. büyük ortadoğu projesinin içinde biz de yer alıyoruz.adımlarımıza dikkat etmeliyiz.bunun için herşeyi iyi irdelemeli sağlık yorumlar yapabilmeliyiz.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 00:58 - İp: 85.***.**2.199
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

foks, bende seni beni kınadığın için kınıyorum.

benim çocukluğum savaş ortamında geçti. bu yüzden doğduğum köyü, evimizi terketmek zorunda kaldık. gençliğim olağan östü hal ortamında geçti.
eğer bunları yaşamadınsa beni anlıyamassın. ve benim kadar barışı isteyemessin.

öyle sonuna kadar savaşalım, öldürelim, keselim demek senin egonu tatmin edebilir.ne olacak bu devlet 20 sene savaşla çalkalandı ve onbinlerce şehit verildi. onlarca yıl geriledi. ve her iki taraftanda analarımızın çiğeri yandı. ne yani bi 20 sene dahamı savaş olsun. bunumu istiyorsun. yada istiyorsunuz.

benim asıl demek istediğim barış ortamı için ne gerekiyorsa hemen yapılmalıdır. bunun için gerek amerika, gerek birleşmiş milletler ağırlıklarını koymalı ve bu kardeş savaşı bir an önce son bulmalı.

dağa çıkan gençlerin birçoğu işsiz, devlet devlet olduğunu göstersinde o gençleri dağa çıkmak zorunda bırakacağına, onları topluma kazandırsın. iş ortamı oluşturulsun. güçün oluşmasına neden olan etkenleri yok etsin. bakalım o zaman dağa çıkan oluyormu.

senin bahs ettiğin o masa başındada her iki tarafında savaş ortamından çıkar hesaplarının yapılmadığını nerden bilebilirsin.



#orhan yum' tarafyndan 05.09.2006 02:56:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 01:46 - İp: 88.***.**4.85
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Orhan yum dostum

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 02:23 - İp: 85.***.**7.54
murat_oren
murat_oren (üye)
Diyarbakır / Meraklı

http://www.limk.com/golimk.php?lid=100470
izlemeyenler için yılın klibi, sözler yoruma açık
Erdoğan bu şarkıyı dinledi mi acaba???

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 07:49 - İp: 85.***.**0.225
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

burada tek suç genelkurmaya verilmiş, asıl suçlu onlar mı?

*pkk ilk eylemini yapar. başbakan t.özal dır. kendisi amerikada tv kameralarının önünde zayıflama bisikletindedir. bunlar münferit olaylardır der. peşinden yaşanan eylemleri daha 2-3 sene önemsemeyecektir.
*peşinden yerini mesut yılmaz a bırakır. pkk artık iyice dallanıp budaklanmıştır. türkiye sınırlarında binlerce üyesi kongre yapmaktadır.
*demirel/inönü hükümeti; pkk en kanlı eylemlerini yapar. teskere almış memleketine giden 37 asker silahsız olmalarına rağmen katledilir. bu olay ülkeyi sarsar. genelkurmay da deprem yaşanır.

şahinler işbaşına gelir ve pkk 3 senede çökertilir. öyle ağır bir darbe almıştırki pkk 5 sene mermi bile sıkamaz!

burada iki taraf yok, bir taraf var. türkiye.... pkk ya taraf denmesini kınıyorum! pkk kürt halkını da temsil etmiyor. bu konuda türkiyede kimse kürt halkını suçlamadı bugüne kadar. suçlamamalı da. çanakalede karadenizliyle diyarbakırlı yanyana yatıyor.

ben etimesgut zırhlı brilikler okulunda tümgeneral servet yörük ün yaptığı bir konuşmayı hatırlarım;
kendisi gerçekten çok kaliteli bir insandı, üstün cesaret madalyası vardı. ve gerçek bir paşaydı. üniversite mezunlarına büyük sevgi beslerdi, arada sırada gelir bizimle sohbet ederdi.

arkadaşlar asteğmen rütbesini sakın küçümsemeyin, küçümseyenler çıkabilir. unutmayın, çanakkale savaşında en fazla şehit veren sınıf asteğmenlerdir. o savaş asteğmenler olmasa kazanılamazdı.
demişti.


bu konuda askerlerin kusurları vardır. uzun süre saçma bir şekilde mücadele edildi. taaa 1993 e kadar babadan kalma düzen kullanıldı. ama biraz insaf! hayatını kaybeden albaylar, binbaşılar, yüzbaşılar var.
1993, bir çatışma. takım komutanı teğmen çatışmaya girer. pkk lı grup çok kalabalıktır.teğmen takımının 100 metre önündedir ve pkk lı grupla 2-3 metre mesafede çatışır. 100 metre gerideki havancı pkk lı grubu göremez ve atış yapamaz. teğmen telsizden çağrı geçer'' beni görüyor musun, görüyorsan bana ateş et!''. asker teğmeni referans alır ve ona ateş eder. teğmen ve 10 kişilik pkk grubu ölür.
böyle çok kahramanlık var. kimse askerlere olan kinini kusmasın burada.
ama asıl kusur siyasal iktidardadır. atatürk şeyh sait isyanını öyle bir bastırmışki, tam 50 sene adamlar kıpırdayamamış!

şiddete şiddetle cevap verilir. leyla zana aynı şeyleri almanya da yapsa, ya da ingiltere de, ömrünün tamamını tek kişilik hücresinde geçirir. diyarbakırdaki belediye başkanı aynı şekilde amerikada konuşamaz. adamı keserler. ama bizim başbakan diyarbakırda belediye başkanını ziyaret etti. sanki başka bir ülkeyi ziyaret ediyor gibi bir havası vardı.
türkiye 2000 senelik devlet geleneğine sahiptir. devletin başı belediye başkanını makamında ziyaret etmez! belediye başkanı kimdir!
normaldir bunlar, başbakanın müsteşarı, şeyh sait in torunu değil mi?

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 08:37 - İp: 85.***.**5.82
akrep0681
akrep0681 (üye)
Ankara / Amatör

öncelikle pkk yı destekleyen onlara her türlü yardımda bulunan ; başta amerika olmak üzere diğer yabancı sermayeleri ve kollarını ülkemizde barındırmamak için tüm mücadeleyi vermemiz gerekiyor bundan iki sene önce başta doğu olmak üzere terörün sesi nerdeyse duyulmuyacak kadar azdı , artık olamaz arkadaşlar adamlar elini kolunu sallıyarak ırak a girdi artık bize daha yakınlar unutmayın istediği gibi yönlendiyor ve besliyor pkk yı peşmergelerede destek oluyor konuşulack çok şey var ama acilen bir tedbir alınması gerekiyor biz birey olarak onları besleyen yabancı sermayeyi ve kollarından oluşan ve ülkemizi parsellemiş gibi üretim yapan her türlü marka ve ürünlerden uzak duralım nefret ediyorum bu insanlardan ... alınması gereken çok önemli tedbirler var ... herkeze sonsuz saygılar arkadaşlar

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 09:05 - İp: 85.***.**0.152
h.a.k.a.n
h.a.k.a.n (üye)
İstanbul / Amatör

''her iki taraftanda artık ölüm haberleri almak istemiyoruz''
''...bunun için gerek amerika, gerek birleşmiş milletler ağırlıklarını koymalı...''

Gerçekten barış için konuşuyorsanız bu cümlelerin anlamı nedir!?

Savaş ortamından çıkar hesabı yapanlar mutlaka vardır. Fakat tam tersine, çıkar hesabı yapmayanlar ve bu durumun önüne geçmek isteyenler de vardır ve bu tür insanlar çok daha fazladır. Yani devletin tüm kademelerinin bu ortamı destekler bir hal içinde olduğunu ifade etmeniz tamamen yanlış.

Devlet, bu çatışma durumda tamamen pasif durumdadır. Çünkü bize saldıran ''karşı'' taraftır. Devlet de meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. Hiç kimse sonsuza kadar savaşmayı veya kan dökmeyi arzulamaz ama senin kanını dökmeyi amaç edinmiş kanunsuzlara karşı mücadele etme yöntemi bu şekildedir.

Bu sorunun, o bölgenin geri kalmışlığı veya işsizlik sebebiyle olduğu, kısmi olarak doğru. Ancak Türkiye'nin çok yerini gezdim ve birçok yeri Güneydoğu'daki şartlarla aynı.

Anaların gözyaşlarını durdurulmak isteniyorsa bunu terör örgütüne katılanların cevaplaması gerekmekte. Katılanlar hangi yola saptıklarını bilincinde olarak bu yola gitmektedir.

Beraber çaba sarfetmekten bahsediliyorsa öncelikle bölge halkı bu çabayı sarfetmeli, oradaki terör örgütünün destekçiliğini yapan o belediye başkanı gibi kişilere şans vermemelidir.

İkinci söylediğiniz cümle ise kuzuyu kurda teslim etmekten, daha doğrusu onların istediğini gerçekleştirmekten başka bir şey değil. Bu dediğinizin ne olduğunun farkında mısınız!? Terör örgütünün veya ülkeyi bölmek isteyenlerin söylemi ve isteği de zaten bu. Bu cümleyi umarım yanlışlıkla söylemişsinizdir!

#haka' tarafyndan 05.09.2006 10:38:15 tarihinde düzenlendi.


#haka' tarafyndan 05.09.2006 10:39:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 10:28 - İp: 195.***.**7.7
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

haka, size katılıyorum.

amerika, bm ağırlığını koysun çok acayip bir cümle!
ben de istenmeden söylenmiş olmasını umuyorum.
çok şükür bağımsız bir ülke burası.

çiçek yetişmesi için su , oksijen ve temiz toprak gerek.
özgür bir ortamda felsefe olur, edebiyat olur, şiir olr, sanat olur.

elinde kalaşnikoflar, ceplerinde el bombaları insan öldüren, öğretmen öldüren, devlet memuru öldüren, çocuk öldüren. orman yakan, sağa sola bomba yerleştiren bir örgüt.
pis bir örgüt! yeryüzünde bir sürü terör örgütü var. ben bunlar kadar iğrenç adam görmedim.

öyle bir örgütün ortadan kaldırılması gerekir, bu masa başında olmaz. terör, 40 senedir var bu memlekette. bıktık artık! örgüte karşı devlet de zaman zaman sert önlemler alıyor.
bu özgürlüğü daha da kısıyor. mermilerin havada uçuştuğu ortamda özgürlük olmuyor.



 

Tarih: 5 Eylül 2006, 11:01 - İp: 85.***.**5.82
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Arkadaşlar bakıyorum netfotograf sitesi siyaset meydenına dönüşme yolunda emin adımlarla ilerliyor...bu konular hassas ve hassas olduğu kadar uzun sürecek konulardır...bu savaş kirli bir savaştır.bu savaşta savaş ağaları vardır ve bu savaşta insan kanının üzerinde derin hesaplar yapılmaktadır.arkadaşlarımızın genel anlamda yüklendikleri kurumların başında genelde siyasiler var ve sadece siyasilere yüklenmenin yanlış olduğunu bilmemiz gerekir.biz ülke insanları olarak olaylara objektif ve tarafsız bir gözle bakmayı öğrenemeyeceğimiz sürece çözüm bulmamız ve üreteceğimiz mümkün olmamamkla beraber bu tür kısır döngüler etrafında ne yazıkki hep dönecez...Güneydoğuda başta olmak üzere ülkemizde olan olaylar bu gün başlamadı,bunlar 1923 ten bu yana belli aralıklarla sürekli olmakta ve her bastırılan olay yerini başka olaylara bırakmaktadır ve bu görev sadece siyasilere düşmemektedir bu mesele gerek halk gerek sivil toplum örgütleri gerek ordu ve gerekse siyasilere yani hepimize düşen bir olaydır.bizler ise tepkimizi dile getirirken objektif olmayı ve yönelteceğimiz eleştirileri yöneltilmesi gereken yerlere yöneltmeliyiz.ben şuan şırnaktayım ve bir kürd bireyiyim.
ama kesinlikle savaş ve terör yanlısı değilim.tam tersine bu güzelim coğrafyada yaşayan tüm halkların ve etnik grupların kardeşliğine inanan bir insanım ve doğal olarak burada yaşananlardan en çok rahatsız olanlardanım.herbir ölüm haberini gördüğümde yüreğim yanıyor ve hemen her gün asker görüyorum. inanınki hepsi birer fidan ve hepsinin düşlerini süsleyen güzel şeyler var.düşleri kesinlikle ve kesnlikle savaş ve ölüm değildir.bu düşleri karartmaya kimsenin hakkı yok.
Arkadaşlar dünyadaki tüm savaşlar iki kavram üzerine yapılır.DİN VE EKONOMİ..
Ve dünyadaki tüm savaşlarda öne sürülenler yoksul insanlardır evet bu bölgede yıllardır süren savaşlarda ben ve belki hepimiz istisnalar hariç her iki taraftanda zengin varlıklı,siyasi ve üst düzey generallerin şehit verdiğini göremedik...evlat acısı anlatılamaz ve ancak yaşayanlar anlar izlerken dahi insanın içi yanıyor..
Terörün oluşumunu ve bu günlere büyüyerek gelmesini sağlayan temel nedenlerin başında bölgede uygulanan baskıcı inkarcı ve anti demokratik politikadır ve dediğim gibi bundan yani ülkenin karışıklığından faydalanan savaş ağaları vardır.önce bunları düşünmemiz, yargılamamız ve tespit etmemiz gerekir. sizce bu ülkede kalemi satılık olmayan israil ve abd nin maşası olmayan kaç tane onurlu gazeteci vardır. maddi durumu iyi olan yada geleceğinde azıcık ışık olan bir gencin dağa çıkması cinayet işlemesi kardeşini verması sizce mantıklımıdır.bence değildir..bunun nedenlerini araştımamız gerekir(demogoji ve sloganvari konuşmak yerine)
Son bir kaç günde kaybettiğimiz fidanlarımıza Allahtan rahmet diler ve ailelerine de sabır vermesini diliyorum..selamlar.











 

Tarih: 5 Eylül 2006, 11:35 - İp: 85.***.**1.118
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Burada en büyük hata Ordudadır. İsteseler temizleyemezler mi bir gecede o pislikleri?
Tabiki temizlerler ama temizledikten sonra ne olacak? Ordu ne yapacak? Neyle oyalanacak?
Bana göre temizlenmemesinin sebebi kasıtlı.
Eli iyi silah tutan adamlar doğuya asker olarak gönderilmiyor. Kuzenim Avcı ve çok iyi nişancı olmasına rağmen istediği halde doğuya gönderilmedi. Sebep ise "sen bize lazımsın" demeleri.
Sonra da eline mantar tabancası dahi almamış adamları sürerler sınırlara!

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 11:47 - İp: 85.***.**9.17