ogretmen
ogretmen (üye)
İstanbul / Meraklı

İsraillilere Çağrı

Bu yazıyı okuduğunuz sırada Ortadoğu bir kez daha İsrailliler ile Müslümanlar arasındaki çatışmalara sahne oluyor. İsrail ordusu, Filistinli sivillerin yerleşim birimlerini acımasızca bombalıyor, çocuklara ateş açıyor, Filistin'i yaşanmaz hale getirmeye çalışıyor. Filistinli bazı radikaller ise, İsrail'in sivil halkını hedef alıyor, masum çocukları veya kadınları hedef alan korkunç intihar saldırıları ile dehşet saçıyorlar.

Müslümanlar olarak bizim temennimiz, her iki tarafın da öfkesinin ve nefretinin dinmesi, akan kanların durması ve Ortadoğu'ya barış gelmesidir. İsraillilerin masum insanları vurmasına da, bazı radikal Filistinlilerin teöre başvurarak masum İsraillileri bombalamasına da karşıyız.

Bizce bu çatışmaların sona ermesinin ve Ortadoğu'ya gerçek bir barış gelmesinin en önemli şartı, her iki tarafın da kendi inançlarını samimi ve doğru bir şekilde anlaması ve uygulamasıdır. Çünkü İsrail-Filistin çatışması, Yahudiler ve Müslümanlar arasındaki bir "din savaşı" kimliğine bürünmüş durumdadır. Oysa böyle bir din savaşının yaşanması için hiçbir neden yoktur. Yahudiler ve Müslümanlar, aynı şekilde Allah'a inanan, aynı peygamberleri seven ve sayan, aynı ahlaki prensiplere sahip olan insanlardır. Birbirlerine düşman değildirler; aksine ateizmin ve din düşmanlığının yaygın olduğu bir dünyada birbirlerinin müttefikidirler.

Bu temel prensip üzerine, İsraillilere (ve tüm Yahudilere) çağrıda bulunuyoruz:

1) Müslümanlar ve Yahudiler, tüm evrenin ve canlıların Yaratıcısı olan tek bir Allah'a inanmaktadırlar. Hepimiz Allah'ın kullarıyız ve O'na döneceğiz. O halde neden birbirimize düşman olalımı İnandığımız kutsal kitaplar birbirinden farklıdır; ama hepimiz o kitaplara Allah'ın vahyi olduğuna inandığımız için uyuyoruz. O halde neden birbirimize cephe alalım?

devamı için; http://filistinzulmu.com/israillilerecagri.html

Tarih: 26 Temmuz 2006, 15:55 - İp: 85.***.**5.122
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Yahudi inancının temeli olan Ahd-i Atik'e göre (Tevrat) İsrailoğulları Tanrı'nın secilmiş kavmidir.Dolayısıyla İsrailoğullarının Tanrı katında farklı bir yeri vardır ve Tanrı onları her defasında beladan ve kötülükten uzak tuttmuş,affetmiş ve ödüllendirmiştir. Dolayısıyla Tanrı'nın seçilmiş kavmi olarak İsrailoğullarının yaptıklarından dolayı sorumlu tutmak mümkün değildir. Tüm diğer insanlar ancak İsrailoğullarına hizmet etmek, köle olmak için yaratılmışlardır.

Antisemitist, Yahudi düşmanı değilim.Aksine Yahudilerin dünyanın en çok dışlanan ve ezilen halklarından birisi olduğunu düşünürüm.Bunun yanında sanata, bilime büyük katkıları olmuş bir halktır. ANCAK YUKARIDA YAZDIKLARIMI İDEOLOJİ OLARAK BENİMSEYEN BİR MİLLETİN VE DEVLETİN BARIŞIN TARAFI OLACAĞINA DAİR HİÇBİR OLUMLU FİKRİM YOK.YAHUDİLER BABİL SÜRGÜNÜNÜN ÖCÜNÜ ALMADAN-BABİL YIKILIP İSRAİLLİLER TARAFINDAN FETHOLUNMADAN- ORTADOĞUYA BARIŞ GELMEYECEKTİR. TABİ GELENE BARIŞ DENİLEBİLİRSE...
Bir tespit: Araplar Yönünden; demekki tarih ve dil birliği, ırk birliği millet olmaya yetmiyormuş.

 

Tarih: 26 Temmuz 2006, 16:35 - İp: 88.***.**2.50
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

uydurma kitaplarında kendilerinden başka tüm insanların kendileri için köle olarak yaratıldığı ve o diğer insanlarının canlarının ve mallarının kendilerine helal olduğu yazan insanlardan ne barışı bekleyebiliriz ki!...

 

Tarih: 26 Temmuz 2006, 23:22 - İp: 88.***.**9.193
ramazan545
ramazan545 (üye)
Sakarya / Amatör

Ne yaparlarsa yapsınlar allah c.c onları 100 yılda bir kez helak eder. vakit gazetesinde çok sayıda ölü verdiklerini ve bir resimde tankın üzerinde 4 tane yahudi askerinin ağladıklarını gözümle şahit oldum allah müslümanların yardımcısı olsun

 

Tarih: 27 Temmuz 2006, 00:53 - İp: 85.***.**7.103
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

iflah olmaları için Allah tarafından en çok peygamberler israiloğullarına gönderilmiştir. en çok zenginliği onlara vermiştir. ama onlar öyle bir ırklarki yinede azgınlıklarından vazgeçmediler.
Allah onları kuran-ni kerimdede açıkça lanetliyor. Allahın naletlediği bir kavimin; müslümanların olduğu bir bölgede olmamaları gerek. yok olmaları için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.
tarihte Allaha baş kaldırmış bir çok kavimin sonları tofan olmuştur. günümüz yüzyılın at kavmi israhiloğullarıdır.

Allahın açıkça kuranda cihat ilan ettiği bilinmilidir. size yapılanlara sizde aynı şekilde karşılık verin. lafı açık bir cihat ilanıdır.
türkiye bir müslüman ülke olarak bu dönemde haçlılara müttefik olacağına, elindeki güçle müslüman ordusuna önderlik yapmalıdır.

 

Tarih: 27 Temmuz 2006, 00:58 - İp: 88.***.**2.150
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar;
Dünyada evrensel anlamda barış,insan hakları,eşitlik,özgürlük kavramları ortadan kaldırılmak istenmektedir.Önümüzdeki süreçte muhtemel bir bölgesel daha da vahimi küresel savaşın baskın etkeni görünen odur ki din olacaktır.Ve tabii ki,bu su üstü nedenin aslında altında yatanları herkesin az buçuk tahmin edebileceği açıktır.Ortadoğu'da yaşanaları sadece dinsel tema üzerinden değerlendirmek,antisemitizm ya da siyonizm ekseninde bakmak yanıltıcı ve bize gösterilmek istenen pencereden bakmaktır diye düşünüyorum.Bu anlamda bir müslüman ordusundan ve de ona liderlik yapacak bir Türkiye'den bahsetmek yangına körükle gitmeye benzer.Ki böyle bir olayın gerçekleşme ihtimali hemen hemen koca bir sıfırdır.
İsrailli yahudilerin Hitler döneminde kendilerine yapılan soykırımı Filistinlilere uyguladığı,uygulamaya çalıştığı su götürmez bir gerçektir günümüzde.Ancak asıl önemlisi İsrail'in bu soykırımı tek başına yapabilecek gücü olmamasıdır.Elbette ki büyük biraderi,abisi ABD desteklemekte,itelemekte ve Ortadoğu projelerini gerçekleştirme yönünde tam gaz yoluna devam etmektedir.Geçtiğimiz yıl Lübnan'ın Suriyeli askerlerden arındırılması planın ilk basamaklarından biriydi elbet.
Ortadoğu'yu ve kaynakları ele geçirmenin yolu ''din eksenli çatışmalardan geçer'' ''demokrasi götürme'' bahane olur.
Bu işkencenin,ölümlerin,acıların asıl kaynağı ABD'den başkası değildir.Bütün dünya biliyor bunu ama süper güç bütün dünyaya 3 maymunu oynatıyor.O yüzden olayları dinsel zeminde düşünüp,bu tür çağrılara girmek istedikleri noktaya gitmektir diye düşünüyorum.
Selam ve sevgilerimle...

 

Tarih: 27 Temmuz 2006, 11:51 - İp: 85.***.**5.240
excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Yanıyoruz ve Bakıyoruz




Aha şurda dibimizde, yanan bir can var;
Biz bakıyoruz, belki de hissetmiyoruz…
Kor içinde bir memleket yanıyor,
Komşum yanıyor, kardeşim yanıyor
Türkülerini söylediğim Kerkük yanıyor
Yukarda Bosna yanıyor, Çeçenistan yanıyor…
Benim elim kolum bağlı, uzanamıyor ellerim
Böyle değildik biz; kardeş için can verirdik.
Uzanıyorum, hissediyorum, dokunamıyorum;
Afganistan yanıyor, Irak yanıyor, can yanıyor…
Köpekler sürüsü girdi müminlerin evine,
Türlü mezalim yaptılar kardeşlerime,
İt soyu orduları, çamurlu ayaklarıyla bastı yüreğime,
Anam yanıyor, babam yanıyor, ben yanıyorum
Filistin yanıyor, Pakistan yanıyor, biz yanıyoruz…
Mevla'mın sopası yok ki göstersin,
Verecek bir gün belalarını bu şerefsizlerin…
Mahşere kadar sürecek beddualarım;
Bitmeyecek öfkem, sinirim ve hıncım,
Ödenecektir bedeli elbet yaşanan ızdırapların
Sen yanıyorsun, ben yanıyorum…
Ağlıyorum…




Yalçın Koçer


yorum yazmayacağım kendime ait bi şiirle cevabım gayet iyi anlaşılır sanıyorum

 

Tarih: 27 Temmuz 2006, 11:57 - İp: 81.***.**4.72
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

İsrail, Lübnan'daki Birleşmiş Milletlerin gözlem binasını, bu konuda defalarca uyarılmasına rağmen, uçakla bombalamış. Yani kasten bombalıyor, "barış gücüne izin vermem" diye gözdağı vermek için. Ama Birleşmiş Milletler kınama mesajı bile veremedi, neden? Çünkü ABD "böyle bir mesajı veto ederim" dedi. İsrail ile birlikte ABD de, işlenen bu insanlık suçuna ortaktır. Müslümanların bedduaları er geç bu iki ülkeye de başedemeyecekleri belalar verecektir.

 

Tarih: 28 Temmuz 2006, 01:56 - İp: 85.***.**4.44
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Tarihsel bilgilere göre Filistin'deki Haçlılar Müslüman orduları tarafından Hittin denilen biryerde tamamen imha edilir. O zamandan bu yana da Avrupalı'nın ruhunda müslüman korkusu öylesine yer etmiştir ki, bir türlü unutamazlar...
Şu andaki İsrail Devleti de her nedense aynı korkuyu paylaşıyor.Çünkü bölgeye yabancı halk ve kültürlerin bölgede barınabilmesi, uzun süre yaşayabilmesi mümkün değildir. O yüzden Şimon Peres "Kazanmak zorundayız, kazanamazsak yok oluruz" diyor.Batılı Devletler ve ABD bu nedenle zürekli olarak İsrail'in var olma hakkından ve kendini savunma hakkından bahsediyorlar. Bizlerin tarihsel hafızası zayıf olduğundan aslında ne hakkında konuşulduğunu çok da umursamıyoruz.Ama dünyadan yükselen tepkilere bakınca İsrail devletinin korkusu -yok edilme korkusu- pek haksız sayılmaz.

 

Tarih: 28 Temmuz 2006, 23:26 - İp: 85.***.**7.205
excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

http://www.informationclearinghouse.info/article14069.htm kopyalayın yapıştırın sayfayı acın

 

Tarih: 29 Temmuz 2006, 14:13 - İp: 81.***.**4.72
excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

YUKARIDAKİ LİNKİ KOPYALAYIN ACIN SAYFAYIİÇLER ACISI Bİ DURUM

DUA EDELİM DUA MUMİNLERİN SİLAHIDIR

 

Tarih: 29 Temmuz 2006, 15:36 - İp: 81.***.**4.72