fotomat
fotomat (üye)
Ordu / Meraklı

İnternetin Hastasıyım!!!

ÇIKAMIYORSAK DURUM VAHİM!
İnternet bağımlılığı

İnternet kullanımının yaygın olduğu ülkelerde bu "rahatsızlık" için açılmış özel klinikler bulunuyor. İnternet bağımlılığı bazı uzmanlara göre, "madde bağımlılığı" veya "kumar bağımlılığı" ile eşdeğer.

Yapmamız gereken ödevleri yerine getirdikten sonra işimiz bittiği halde internetten çıkamıyorsak, internete aşırı zaman ayırdığımız için sosyal çevremizden artık kopmaya başlamışsak, öğünleri kaçırıyor ya da geciktiriyorsak, internete ayırdığımız aşırı zaman nedeniyle uykusuz geceler geçirmeye başlamışsak, durup düşünmenin vaktidir.
İnternetten uzak kalındığında "yoksunluk belirtisi" gösterilmesi, sinirlilik hali, "internet bağımlılığı"nın en basit tarifi.

Avrupa Birliği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sanal alemde günde 4 SAATTEN fazla sörf yapan kişilerde kumar bağımlılarında görüldüğü gibi, beyinde insanın kendisini iyi hissetmesini sağlayan adrenalin benzeri kimyasal olan dopamin birikmesi oluştuğu belirlenmiş.

Geçmişte, bu "şarhoş"luğa kendini fazla kaptırıp çocuklarının bakımını ihmal eden ve velâyetini kaybeden anneler bile görüldü Amerika'da. Bu nedenle her şeyde olduğu gibi interneti de tadında bırakmak, dozu fazla kaçırmamak gerekiyor.


BU SİTEDEKİ HASTALAR KİM BAKALIM

Tarih: 7 Nisan 2007, 00:23 - İp: 88.***.**0.45
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

geyikleri korumak ve yaşatmak için

 

Tarih: 19 Mayıs 2007, 17:15 - İp: 88.***.**5.117
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

biri sanırım benim. Ben bagımlı oldum. Aşk yoktur bagımlılık vardır dediler. Bizde bagımlı olduk. Şİmdi çıkıpta biri bagımlılık yoktur alışkanlık vardır türünden bir söz yazmasın.

 

Tarih: 19 Mayıs 2007, 17:21 - İp: 88.***.**2.52