dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

10 Kasım Atamızı Anıyoruz

10 kasım yıllar önce kaybettiğimiz ulu önderimizi anıyoruz.Bu konuda bir çok büyüğün bu ölümle ilgili sözleri var.Evet büyük bir asker,büyük bir devlet adamı ve yeni Türkiye cumhuriyetinin kurucusuydu.

Şimdi zaman geçtikçe insanlar bazı şeyleri sorgulamaya başladılar.
Niçin Atamızın cenaze namazının kılındığını resmini gösteren bir fotoğraf yoktu.
Oysa Atamız ölümünden önce türklerin islam dinine sahip çIkmasını vasiyet etmişti.Ve bununla ilgili pekçok sözü vardı.
Bu konuda araştırma yapan araştırmacılar ilginç detaylara rastladılar.Atatürk vefat ettikten birgün sonra kulis faaliyetleriyle İnönü cumhurbaşkanı olur.Oysa İnönü Atatürkle dargındır ve başbakanlıktan azledilip yerine Celal bayarı Atamız vazifelendirmiştir,sebebi İnönünün başarısız olmasıdır.

http://www.webhatti.com/turkiye-ve-ulu-onder-ataturk/228645-ataturkun-cenaze-namazi.html

yavuz bulent bakilerin aktarmıs oldugu bır olayı nakledecegim...yavuz hoca bır gun yanında bulundugu arıf nıhat asyaya sorar,hocam ataturkun cenaze namazı kılındımı kılındıysa neden hıc fotograf mevcut degıl,bu soru karsısında arıf nıhat asya soyle der,bende o donemin basbakanı olan donemın cumhurbaskanı celal bayara sordum ataturkun cenaze namazı nerede kılındı dıye,bunun uzuerıne bayar olayı soyle nakletmıs.donemın basbakanı olarak ıstanbula cenazeyı almak uzere gıden heyetteydım orada sordum cenaze namazının kılınmadıgını ogrendım..anakaraya cenaze namazının nerede kılınacagını ılettım celen cevap suydu;laik bir cumhuriyette devletin laik cumhurbaskanının cenaze namazı kılınamaz..bu cevap uzerıne oradakılerle gorustum bazı generaller vazıfemızı yapmazzak gorevlerinden istifa edeceklerini soylediler,bunları tekarar ankaraya bıldırdım generallerin istifa edeceklerini soyledim,bunun uzerıne ankaradan dolmabahcede son derece tevazulu bır bıcımde basından gızlı olarak kılınmasını ısteyen bır cevap aldım dıyor celal bayar...laık bır ulkede devletin laik cumhurbaskanının cenaze namazı kılımamaz dıyen sahsı merak edıyorsunuzdur illaki o isim laik cumhuriyetin laik cumhurbaşkanı milli şef ismet inönü idi.

İsmet inönü dolmabahçede bulunan Atatürk heykelini 18 kasım günü söktürmüş ve bir hurdacıya vermiştir.Bundaki amaç insanlarda milli şef görüşünü egemen kılmaktı.Gene Atamızın kızkardeşi Makbule ve özelikle istiklal gazisi komutanlarından Fahrretin altay paşanın ısrarları karşısında
dolmabahçede 20 kişiyi geçmeyecek şekilde cenaze namazı kılınmasına izin verilmiş olmasıdır.

Buyurun, torunu Gülsün Bilgehan anlatsın bize İnönü’nün son anlarını:

“Aile fertleri, koruma polisleri, yakınlar sırayla yanına girip, sessizce Kur’an okuyorlardı. Mevhibe Hanım kefen ve cenaze gereçlerini almıştı, yıllardır sandığında saklıyordu. Hocalar gerekli dini işlemleri yaptılar, koruma polisleri ve yakınların yardımıyla kütüphanede bekleyen tabuta yerleştirdiler. Hareket etmeden önce hoca cemaate bir konuşma yaptı ve bahçe kapısına doğru omuzlarda tabutla yol alındı ve cenaze namazının kılınacağı Maltepe Camii’ne doğru uzun bir yürüyüş başladı.”

Atatürk’e dinî motifleri de olan bir cenaze töreni düzenletmeyen İnönü’nün kendi cenazesinde normal bir Müslüman’a yapılması mutad olan son görevlerin eksiksizce yerine getirildiğini görünce şaşkınlığımız daha da artıyor.

Tarih: 10 Kasım 2010, 00:51 - İp: 78.***.**2.47
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aleyküm selam emmi. Gelde bareber beni fikirsel anlamda köşeye sıkıştırın. Keza ezilmekteler benim gibi bir beyin karşısında.

 

Tarih: 20 Kasım 2010, 00:09 - İp: 88.***.**4.138
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Atamızın vefat etmeden onbeşgün önce söylediği sözü kitaptan bakarak yazıyorum.
[ Bütün dünya müslümanları Allahın son peygamberi hz. Muhammed in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatlerıtam olarak tatbik etmeli.Tüm müslümanlar hz. Muhammedi örnek almalıve kendisi gibi hareket etmeli.Zira insanlar ancak bu şekilde kurtulabilir ve kalkınabilirler.]
Daha önceki kaynağını yazmıştım.Cemal kutay da kendi kitanında atamızın bu sözünü doğruluyor.Ayrıcana Diyanet işleri başkanlığı yayınlarından[Ahmet gürtaş]kitabında bütün şahitleri ile görebilirsiniz.Can dündar gibi makaslayıp yada yorumlamıyorum.bunlar resmi belgedir.uydurma değil.

Candündarın Afet inanla ilşkisi vardı sözü doğru değildir.Nuri ulusunun kitabını okuduğunuzda Atamızın afet,e kızım diye hitap ettği sevdiği bellidir.

Şu an yaşayan bir 95 yaşında atamızı görmüş mutasavvıf zat şöyle demektedir.

Çok kişinin Allah,ın bu milletin esaretten kurtulmasına vesile kıldığı bu insanı kafir gibi göstermek işlerine geldiğinden, dinden çıkar sağlamaya çalışanlarında işlerine gelmektedir.vatan sevgisi imandan gelmektedir.bu evladımızda vatan sevgisiyle doludur.aksini düşünenler çıkarcıların ve din istismarcılarının kucağına düşmektedir.cehalet ağacının meyvesi hakikat dışı anarşist,mürteci yetiştirir.görülen nefse hoş gelir amma mana evkinden yoksun hakikat müflisidir.
peygamberimiz yemene tayin edilen muaz,a sordu. yaşam ile ilgili konularda resul neyle amel edeksin dedi. muaz kur.anla dedi. resul onda bulamazsan muaz sünnetle dedi. resul ondada bulamazsan muaz ictihat edrim dedi.

şimdi 1200 sene önceki yaşam ile ilgili yapılan ictihatlar küll olarak geçerlimi.tamamı olmasada geçerli olmadığını islam toplumlarındaki sarsıntılardan bariz görülmektedir.Samimiyetle yaşayanlara bu korku yoktur.
Tevhidin sıfatına halel getirmeden herdevirde her mevzuda içtihat yapılması emri ilahidir.İçtihatsızlığın getirdiği anormallikler semavi dinlere mal edilmiştir.
Gerçekler mecrasından saptırıldı ise Allah kullarının eliyle aslına döndürüp ihya eder.Atatürk ehline söylemekte mahsur görmediği bu hakikatleri anlatmakta bir sakınca görmemiştir.Aksini düşünmek bu müstesna insanı tanımamak olur.Bir kısım insanlar bu icraatleri dine yapılmış bir hareket olarak görmüş manayı anlamamışlardır.Mana onlar için birşey ifade etmez maddeden öte gözleri yoktur.İman etmeyenler ise dinsiz sandılar.
Mutasavvıfın sözü burda bitiyor.Kendisi şu an hayattadır.

Atamız arapça hutbe dinleyenlere sormuş.Kimse arapça hutbeyi anlamamış.Hatta ihlas surelerinin manasınıda bilmeden okuyorlarmış.Atamız türkçe kur,anın yasaklanmasını isteyen karabekir paşaya anlamadan dinledikleri için beyni sulanmış hafızlara döndüler diye kızmış taki budalalık edip aldanmasınlar demiştir..Fevzi paşa türkçe Kur,an konusunda tarafsız kalmıştır.Atamız[ biz bu kur,anı anlayasınız diye arapça indirdik] ayetinden yola çıkarak terceme ettirmiştir.Atamız bu duvarda süs olsun diye inmedi okunsun anlaşılsın diye indi, demiştir.

Bu konuda atamızın görüşü şudur.taç sahipleri kendilerini allah tarafından gönderilmiş tanrısal bir kişi sanmaktadır. cahil kimseler kur,anda kendi anladıkları yanlış inançlarını Kur,an emirleri gibi tanrısal buyruklar sanmaktadır.bu buyrukların gökten inen kutsal emirler şeklinde niteleyip bunu halka aşılamaya çalışırlardı.böylece cahil kimselerin etrafına topladığı kimseler istismar edildi. Zina livata yada insanları aldatma gibi olaylar çoğaldı.Bu olaydan gerçek mutasavvıfları ayrı tutarım. Zaten onlarda atatürkü desteklemektedir.

Atatürke göre dinden çıkar sağlanmamalıdır.Devletin idaeresindeki program hükümet programıdır.Din devlet işi kesin olarak ayrı tutulmalıdır.Bu zamana kadar dini siyasete hep alet etmişlerdir.Bu istismardan hadislerde nasibini almış.uydurma hadisler ortaya çıkmıştır.
Bugün hiçbir alim cumhuriyet idaresinin islam dinine aykırı olduğunu idiia edemez.Aksine cumhuriyet kişilerin dini kolay yaşamalarına vesile olmalıdır.
Kur,anın amacı kişiye kimya,fizik ,ekonomi öğretmek değildir.sadece amaç kişiyi dğru yola iletmektir.Bu yüzden asırlardır din yanlış anlaşılmıştır.Devletin idaresindeki program hükümet programıdır.

Çünkü yaşam daima yenilenir,aynı kalmaz.Alimler böyle söylüyor,okudum.İnsanlar en basit konudan en ciddi konulara kadar dini istismar edebilir ve asırlar gösteriyorki istismar etmişlerdir




 

Tarih: 20 Kasım 2010, 22:19 - İp: 78.***.**5.195
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

tıkla

Hutbeden amaç ahalinin aydınlatılması ve ona yol gösterilmesidir, başka şey değildir. Yüz, ikiyüz, hatta bin yıl önceki hutbeleri okumak, insanları cahillik ve çağın gerisinde bırakmak demektir. Hatiplerin normal olarak halkın günlük kullandığı dil ile konuşmaları gereklidir…Atatürk

tıkla


tıkla


Doktoru Mim kemal öke Atamızın komada allah,a yalvardığını söyler.hiçbir hastamda bunu görmedim demiştir


tıkla

tıklatıkla


tıkla



Kenan evren ben atatürk,ü her yönüyle bilirim. Atatürk,e dinsiz diyen dinsizdir demiştir.
#lightningman' tarafından 21.11.2010 23:10:12 tarihinde düzenlendi.

Kimse atatürkün dini yönünü inkar edemiyor.


#lightningman' tarafından 21.11.2010 23:11:49 tarihinde düzenlendi.


#lightningman' tarafından 21.11.2010 23:14:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Kasım 2010, 23:07 - İp: 88.***.**6.38
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Atatürk


Medeni bilgiler kitabı

Atatürk medeni bilgiler kitabını yazdıktan sonrada kur,an okutmuştur.Onu anlamak için bütün hayatını okumak gerekir.Bu konuşmaları hayatın gerçeklerini yabana atılmaması için yapmıştır.Hatta hafız sadettin kaynak anlatıyor.Kur,an okuyacağı zaman önünü ilikler ona uygun bir vaziyet alır,okuduğu süreyi adeta yaşardı demiştir.Atatürk ben okuyacağım zaman genellikle yasin süresini okurum çok güzel bir süredir demiştir.

Edirnede fırka kumandanı iken devamlı cumalara gitmektedir.Halep e tayin olacağı zaman yaverine selimiyede çok güzel ezan okuyan hafızı da halep e tayin edilmesini söyler.Ezana her zaman saygılı olmuştur.Ezanı türklerden daha iyi okuyan yok demiştir.Atatürk her ramazan ayında hacı bayram veli ve zincirlikuyu camilerinde kur,an okutulmasını emretmiştir.

Ramazan aylarında içki içmemiştir.Kandil ve ramazan aylarında namaz kılmıştır.Ona ait olan 37 seccade vafat ettikten sonra anlaşılmıştır.Kur,anın anlaşılarak okunmasını istemiştir.Vefatından 15 gün önce vasiyetini islamdan ayrlmayın diye olanı yazdırmıştır.Dindar fakat dine özeleştiri yapan aynı zamanda gerçekçi bir kişiliktir.Kur,an anlaşılarak okunmalı yani türkçe olmalı demiştir.

O farklı biridir.Hiçbir ideoloji kalıplarına sığmayan kendine özgü bir karekterdir.

Kenan Evren onun için herşeyini biliyorum.Ona dinsiz diyen dinsizdir demiştir.

#lightningman' tarafından 25.11.2010 22:30:21 tarihinde düzenlendi.



tıkla

#lightningman' tarafından 25.11.2010 22:31:48 tarihinde düzenlendi.


manevi kızı atatürk ellerini açıp dua ederdi dedi

#lightningman' tarafından 30.11.2010 22:25:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Kasım 2010, 22:48 - İp: 78.***.**1.17