dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

10 Kasım Atamızı Anıyoruz

10 kasım yıllar önce kaybettiğimiz ulu önderimizi anıyoruz.Bu konuda bir çok büyüğün bu ölümle ilgili sözleri var.Evet büyük bir asker,büyük bir devlet adamı ve yeni Türkiye cumhuriyetinin kurucusuydu.

Şimdi zaman geçtikçe insanlar bazı şeyleri sorgulamaya başladılar.
Niçin Atamızın cenaze namazının kılındığını resmini gösteren bir fotoğraf yoktu.
Oysa Atamız ölümünden önce türklerin islam dinine sahip çIkmasını vasiyet etmişti.Ve bununla ilgili pekçok sözü vardı.
Bu konuda araştırma yapan araştırmacılar ilginç detaylara rastladılar.Atatürk vefat ettikten birgün sonra kulis faaliyetleriyle İnönü cumhurbaşkanı olur.Oysa İnönü Atatürkle dargındır ve başbakanlıktan azledilip yerine Celal bayarı Atamız vazifelendirmiştir,sebebi İnönünün başarısız olmasıdır.

http://www.webhatti.com/turkiye-ve-ulu-onder-ataturk/228645-ataturkun-cenaze-namazi.html

yavuz bulent bakilerin aktarmıs oldugu bır olayı nakledecegim...yavuz hoca bır gun yanında bulundugu arıf nıhat asyaya sorar,hocam ataturkun cenaze namazı kılındımı kılındıysa neden hıc fotograf mevcut degıl,bu soru karsısında arıf nıhat asya soyle der,bende o donemin basbakanı olan donemın cumhurbaskanı celal bayara sordum ataturkun cenaze namazı nerede kılındı dıye,bunun uzuerıne bayar olayı soyle nakletmıs.donemın basbakanı olarak ıstanbula cenazeyı almak uzere gıden heyetteydım orada sordum cenaze namazının kılınmadıgını ogrendım..anakaraya cenaze namazının nerede kılınacagını ılettım celen cevap suydu;laik bir cumhuriyette devletin laik cumhurbaskanının cenaze namazı kılınamaz..bu cevap uzerıne oradakılerle gorustum bazı generaller vazıfemızı yapmazzak gorevlerinden istifa edeceklerini soylediler,bunları tekarar ankaraya bıldırdım generallerin istifa edeceklerini soyledim,bunun uzerıne ankaradan dolmabahcede son derece tevazulu bır bıcımde basından gızlı olarak kılınmasını ısteyen bır cevap aldım dıyor celal bayar...laık bır ulkede devletin laik cumhurbaskanının cenaze namazı kılımamaz dıyen sahsı merak edıyorsunuzdur illaki o isim laik cumhuriyetin laik cumhurbaşkanı milli şef ismet inönü idi.

İsmet inönü dolmabahçede bulunan Atatürk heykelini 18 kasım günü söktürmüş ve bir hurdacıya vermiştir.Bundaki amaç insanlarda milli şef görüşünü egemen kılmaktı.Gene Atamızın kızkardeşi Makbule ve özelikle istiklal gazisi komutanlarından Fahrretin altay paşanın ısrarları karşısında
dolmabahçede 20 kişiyi geçmeyecek şekilde cenaze namazı kılınmasına izin verilmiş olmasıdır.

Buyurun, torunu Gülsün Bilgehan anlatsın bize İnönü’nün son anlarını:

“Aile fertleri, koruma polisleri, yakınlar sırayla yanına girip, sessizce Kur’an okuyorlardı. Mevhibe Hanım kefen ve cenaze gereçlerini almıştı, yıllardır sandığında saklıyordu. Hocalar gerekli dini işlemleri yaptılar, koruma polisleri ve yakınların yardımıyla kütüphanede bekleyen tabuta yerleştirdiler. Hareket etmeden önce hoca cemaate bir konuşma yaptı ve bahçe kapısına doğru omuzlarda tabutla yol alındı ve cenaze namazının kılınacağı Maltepe Camii’ne doğru uzun bir yürüyüş başladı.”

Atatürk’e dinî motifleri de olan bir cenaze töreni düzenletmeyen İnönü’nün kendi cenazesinde normal bir Müslüman’a yapılması mutad olan son görevlerin eksiksizce yerine getirildiğini görünce şaşkınlığımız daha da artıyor.

Tarih: 10 Kasım 2010, 00:51 - İp: 78.***.**2.47
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Atatürk türk milleti için önemli bir liderdir.Atatürk sevgisi bu milletin kalbine yer etmiştir.Bir insanın geçmişte yaptığı konuşmaları inkar etmek onu inkar etmektir.

Mevlana derki olduğun gibi görün.

Atamız dinsiz olsaydı,bunu halka açıklardı.Aksine dindarlık ile ilgili sözleri var ve ölürkan hem siyasi olarak yerine Fevzi Çakmağı önermiş.Hemde islamı takip edin diye vasiyeti var.Bunlar resmi belgeler.Atamızı iki yüzlü göstermek doğru değil .Bunlar bir taşla iki kuş vurmak istiyorlar.Hem halkın nazarında Atamızı küçük düşürmek,hemde islamiyete zarar vermek.Oysa Atamız kur,an tercümeleri ile bizzat ilgilenmiş,gerektiği yerde kendi maaşıyla takviye etmiş bu iş için zamanın en büyük alimlerini görevlendirmiş.Doğru terceme yapıldımı diye cumhurbaşkanlığı resmi konutunda tartışma yapmış.doğruyu bulmak için.Milletimiz dinsiz olamamalı demiş.dağıtımıyla ilgilenmiş insanlarımız arapça hutbeyi anlamıyorlar diye türkçeye çevirmiş.Kim söylüyor bunu zamanında yaşayan insanlar.Dine baskı olmadı vicdan ve inanç bakımından serbestlik vardı diyorlar.bide teşvik.

Aslında bende çok resmi belge var.en yakınları Atayı anlatıyor.Bu kadar yeterli olur düşüncesindeyim.Evet Atamız ölmüştür ama 10 kasımda değil İnönünün Cumhurbaşkanı olduğu 11 kasımda



 

Tarih: 16 Kasım 2010, 12:52 - İp: 78.***.**6.165
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben duyduğuma mı inanem sizemi. yav inanmaz inanmaz kimse karışamaz buna. benim bi ateist arkadaşım vardı çok severdim kendini. dinli pekçok insandan daha ahlak yapısı sağlam idi.

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 00:35 - İp: 88.***.**4.138
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

sende amma uzatmışsın lafı.
uykudan uyanınca dilin şişmiş idi herhal.

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 01:05 - İp: 85.***.**8.88
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet emmi 2 tane ulusalcı enişteye laf anlatınca dilin şişiyo.

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 01:30 - İp: 88.***.**4.138
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

pazar emmi siz bu kişinin cenaze namazınıda kılarsınız dimi.

dömülmez akşamın ufkundayız


emmi kimse kişiler hakkında karar veremez.hüküm sadece yaratıcıya aiittir.kimse onun yerine geçeemez.hüküm veremez.bak aziz nesin ben alevi değilim sanmayınki sünniyim diye bunu söylüyorum.ben aleviyim.ama alevi değilim ben dinsizim dedi. cenaze namazı kılınmadı.aksi bir görüş olmadıkça kılınır.laikliğede aykırı değil.kimsede atamıza dinsiz diyemez.varmı böyle bir sözü.dinsiz adam yerine 5 vakitnamaz kılan fevzi çakmağı önerirmi.bunlar resmi belge uydurme değil.


#lightningman' tarafından 18.11.2010 17:47:25 tarihinde düzenlendi.


#lightningman' tarafından 18.11.2010 17:55:56 tarihinde düzenlendi.


#lightningman' tarafından 11.01.2011 22:14:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Kasım 2010, 17:32 - İp: 78.***.**6.163
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

şarkıda olduğu gibi dönülmez akşamın ufkundayız.dünyaya geri dönmek bir hayal olsa bile.insan araştırır neyiz nereye gidiyoruz.fakat bunu yaparkende kendini yaratıcı yerine koymamalı.laikler içinde [laikliği yanlış anlayan,kişileri vicdan ve inançta baskı yapanları kastediyorum.]söylüyorum.iki radikal kafada aynı kafada.ha radikal solcu ha radikal islamcı

insan hakları beyannamesi kişiler inançlarında özgürdür.baskı yapılamaz.

yapışmadı ayrı yazmak zorunda kaldım

 

Tarih: 18 Kasım 2010, 17:58 - İp: 78.***.**6.163
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Humeyni de Atatürkde devrimcidi Aradaki farkı farketmek lazım.

 

Tarih: 18 Kasım 2010, 18:04 - İp: 78.***.**2.19
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

humeyninin sakalı var idi keza.

 

Tarih: 18 Kasım 2010, 23:49 - İp: 88.***.**4.138
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

iki ulusalcı enişte dahi sana doğru yolu gösterememiş emmi.
ulusalcı eniştelerine selam iderim.

 

Tarih: 19 Kasım 2010, 00:26 - İp: 85.***.**7.1
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Kur,an da bir ayet vardır.Fasıklardan biri size haber getirdimi hemen inanmayın der.Doğrulunu araştırın diye emreder.
Aşağıdakji sözler Atamızın kütüphencisi Nuri ulusunun hatıralarıdır.kendisi aynı zamanda Atamızın ölümünde üzerindekileri çıkarıp son yolculuğuna hazırlamıştır.. Kitabıın ismi Atatürk,ün yanıbaşında 13.baskı.derleyen M.kemal ulusu .Yayıncı Doğan kitap.
Hiçbir söz eklemeden olduğu gibi yazıyorum.184.sayfa hiçbir kendi sözümü katmıyorum.


Atatürk Türk milletiyle,Türkiye Cumhuriyeti ile özleşmişti.T.C. devletine nifak sokmak isteyenler ilk hedefi hep malesef Atatürk olmaktadır.Atatürk,ün dinsiz olduğu bu sebeple din adamlarına mücadele başlattığı haksız müeyyideler uyguladığı.Mason teşkilatından olduğu söylenir durur.12 yıl bilfiil gece gündüz yanında olan bir kişi olarak bu söylenenleri esefle karşılıyorum.

Hafız yaşar vardı.Atatürk onu çok sever ve beğenirdi.Bazı zamanlar hafızı çağırın derdi.Hafızı yaşarın okuduğu kur,an sürelerini huşu ile dinler,gözyaşlarını ceketinin üst tarafındaki mendil cebinde bulunan beyaz mendil ile sildiğini yakınen hep şahit olmuşumdur.

Atatürk türkçe kur,an çalışmalarını 1926 yılında ben henüz köşke intisap etmeden başlatmış başınada elmalılı muhammed hamdi yazır,ı getirmiş ama yapılacak tefsirlerle bizzat kendide ilgilenmiş.Nitekim benim dönemimdede bu çalışmalar süratle devam etti.Bu çalışmalara bende çoğu zaman katılmıştım.Atatürk bazı kereler çalışırken okuduğu tefsirlerin çok tesirinde kalırdı.[Hey büyük Allahım...Kur,ana inanmıyan kafirdir,bize nasıl yol gösteriyor.Bunları tüm dünyaya okutmalıyız] derdi.Sonra bizlere [okurken ruhum coşuyor sizede oluyormu.]derdi.Böylece 1926 yılında başlanan bu çalışma 1935 de basıma girdi.9 yada 10 bin adet bastırılıp yazarlara din adamlarına ve kamuya parasız dağıtıldı.

Günlerden bir gün Atatürk orman çifliğindeyiz.Orda bulunan bir misafir Atamıza din hakkında ne düşünüyorsunuz diye bir soru yöneltti.Atamızın vereceği cevabı duymak için kulak kabarttık.Atamız cevaben [Din önemlidir ve de vardır.bizimde Allaha şükür çok sağlam temeli olan bir dinimiz vardır,Fakat iyi kullanılmadığı suistimal edildiği ve de asırlar boyu hep ihmal edildiği için tahrip olup hırpalanmıştır.Hele hele cahil hocaların,halkı yanlış tefsir ve hurafelerle kandırmaları bu temeli iyice yıpratmıştır.Bunun için yeniden çok sağlam temeller üzerine dinimizi kurmak gerektiğine inanıyorum.Amma öyle kesin bir kararım varki ona kimseyi müdahele ettirmem,yani din işlerini kesinlikle devlet işlerine karıştırmam.Karışanıda kim olursa olsun çok ağır cezalandırırım.]

Atatürk türk milletinin anlamlarını hiç bilmediği halde Kur,an okuyanları şu şekilde değerlendirdi.[çoğu türk vatandaşı kur,anın tek kelimesini dahi bilememekten dolayı ,ne yaptığını ne okuduğunu anlayıp bilemeden,adeta beyinleri sulanmış hafızlar oldular.]

Atamız 1936 yılında bursa seyahatinde güvenliğinden sorumlu hayrullah isimli bir subaydan ihlas ve fatiha sürelerini okumasını istemiş ve yanlış okuyup hele hele manalarınıda pek bilmediğinden subaya bayağı kızmıştı.

Atatürk otuz ramazan geceleri başta hafız sadettin kaynak hoca olmak üzere o devrin hafızları h.yaşar,h.zeki,h.küçük yaşar,h.burhan,h.hayrullah beyleri davet ederdi.

Atatürk askeri komutanları ve müffetişleri birlkte saraya davet etmişti.O gece h.saadettin beyde teşrif ettiler.h.saadetin bey türçe Kur,anla geldi.Paşam müsade olursa size birkqç süre okuyum dedi.Atamızda rasgele aç dedi.

h.saadettin bey birinci açtığında Allahın emri hileli eksik ve tartı yapanları Allahın affetmeyeceği yönündeydi.ikinci açtığında vatan müdafasında ölenlerin nail olacakları metbeler hakında idi.bu Atamızın çok hoşuna gitti bi daha okuttu.[işte efendiler h.saddetin beyin türkçe kur,an okunmasındaki fikri ne kadar yerindeymiş dedi.]

Atatürk provası ramazanın26.gecesinde yapılan kadir gecesine çok öen verirdi.dualar okunurken kendinden geçtiğini görüyordum.ona dinsiz diyenlerin onun o hailini görmelerini çok isterdim.

Atatürk rakıyı çok severdi.fakat gündüz içmezdi.sadece akşamları içerdi.ayrıca Mereşal fevzi çakmakın davetli olduğu zamanlarda içmezdi.Atatürk riyadan ve yalandan çok nefret ederdi.

Atatürk,ün komalara girip çıktığı günlerde yanına girip çıkabilen ender insanlardan biriydim.İşte böyle girdiği komaları esnasında[ aman yarabim,aman yarabbim] diye mütemadiyen allahdan yardım dilediğini gözlerimle gördüm,kulaklarımla işittim.

Böyle çok anı var. Buraya kadar Nuri ulusunun onun ağzından yazdım.Hiç bir şeklde ekleme yapmadım.son komadan bir önceki komada [sizi allaha ısmarlıyorum] demiştir.en son komaya girmeden önceki sözü [ve alaykümselam] olmuştur.

Ayrıcana Atamızın dini davranışlarını öğrenmek isteyenler kitap ismini beilrteyim. kitap atatürk,ün kur,an kültürü yazan yrd.doç. dr. abdurrahman kasapoğlu yayıncı ilgi yayınevi

burda candündar,ın sözleri nasıl çarpıttığı işine gelen yerleri makasladığı açıkça görülüyor.

ATAMIZA DİNSİZ DİYEN DİNSİZDİR.



#lightningman' tarafından 19.11.2010 22:58:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Kasım 2010, 22:54 - İp: 88.***.**5.14