dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

10 Kasım Atamızı Anıyoruz

10 kasım yıllar önce kaybettiğimiz ulu önderimizi anıyoruz.Bu konuda bir çok büyüğün bu ölümle ilgili sözleri var.Evet büyük bir asker,büyük bir devlet adamı ve yeni Türkiye cumhuriyetinin kurucusuydu.

Şimdi zaman geçtikçe insanlar bazı şeyleri sorgulamaya başladılar.
Niçin Atamızın cenaze namazının kılındığını resmini gösteren bir fotoğraf yoktu.
Oysa Atamız ölümünden önce türklerin islam dinine sahip çIkmasını vasiyet etmişti.Ve bununla ilgili pekçok sözü vardı.
Bu konuda araştırma yapan araştırmacılar ilginç detaylara rastladılar.Atatürk vefat ettikten birgün sonra kulis faaliyetleriyle İnönü cumhurbaşkanı olur.Oysa İnönü Atatürkle dargındır ve başbakanlıktan azledilip yerine Celal bayarı Atamız vazifelendirmiştir,sebebi İnönünün başarısız olmasıdır.

http://www.webhatti.com/turkiye-ve-ulu-onder-ataturk/228645-ataturkun-cenaze-namazi.html

yavuz bulent bakilerin aktarmıs oldugu bır olayı nakledecegim...yavuz hoca bır gun yanında bulundugu arıf nıhat asyaya sorar,hocam ataturkun cenaze namazı kılındımı kılındıysa neden hıc fotograf mevcut degıl,bu soru karsısında arıf nıhat asya soyle der,bende o donemin basbakanı olan donemın cumhurbaskanı celal bayara sordum ataturkun cenaze namazı nerede kılındı dıye,bunun uzuerıne bayar olayı soyle nakletmıs.donemın basbakanı olarak ıstanbula cenazeyı almak uzere gıden heyetteydım orada sordum cenaze namazının kılınmadıgını ogrendım..anakaraya cenaze namazının nerede kılınacagını ılettım celen cevap suydu;laik bir cumhuriyette devletin laik cumhurbaskanının cenaze namazı kılınamaz..bu cevap uzerıne oradakılerle gorustum bazı generaller vazıfemızı yapmazzak gorevlerinden istifa edeceklerini soylediler,bunları tekarar ankaraya bıldırdım generallerin istifa edeceklerini soyledim,bunun uzerıne ankaradan dolmabahcede son derece tevazulu bır bıcımde basından gızlı olarak kılınmasını ısteyen bır cevap aldım dıyor celal bayar...laık bır ulkede devletin laik cumhurbaskanının cenaze namazı kılımamaz dıyen sahsı merak edıyorsunuzdur illaki o isim laik cumhuriyetin laik cumhurbaşkanı milli şef ismet inönü idi.

İsmet inönü dolmabahçede bulunan Atatürk heykelini 18 kasım günü söktürmüş ve bir hurdacıya vermiştir.Bundaki amaç insanlarda milli şef görüşünü egemen kılmaktı.Gene Atamızın kızkardeşi Makbule ve özelikle istiklal gazisi komutanlarından Fahrretin altay paşanın ısrarları karşısında
dolmabahçede 20 kişiyi geçmeyecek şekilde cenaze namazı kılınmasına izin verilmiş olmasıdır.

Buyurun, torunu Gülsün Bilgehan anlatsın bize İnönü’nün son anlarını:

“Aile fertleri, koruma polisleri, yakınlar sırayla yanına girip, sessizce Kur’an okuyorlardı. Mevhibe Hanım kefen ve cenaze gereçlerini almıştı, yıllardır sandığında saklıyordu. Hocalar gerekli dini işlemleri yaptılar, koruma polisleri ve yakınların yardımıyla kütüphanede bekleyen tabuta yerleştirdiler. Hareket etmeden önce hoca cemaate bir konuşma yaptı ve bahçe kapısına doğru omuzlarda tabutla yol alındı ve cenaze namazının kılınacağı Maltepe Camii’ne doğru uzun bir yürüyüş başladı.”

Atatürk’e dinî motifleri de olan bir cenaze töreni düzenletmeyen İnönü’nün kendi cenazesinde normal bir Müslüman’a yapılması mutad olan son görevlerin eksiksizce yerine getirildiğini görünce şaşkınlığımız daha da artıyor.

Tarih: 10 Kasım 2010, 00:51 - İp: 78.***.**2.47
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında benim burda anlatmak istediğim insanların gerek din olsun gerek ideoloji olsun bunları kendi mantalitesine göre anlamakta ve uygulamakta olduklarıdır.

Atamızın cenaze namazı kılımması laikliğe aykırı oluyorda.İnönünün ve diğerlerinin cenaze namazı kılınması niye lailkiğe aykırı olmuyor.oysa ben bu işleri iyi bilirim.biraz okumuşluğum vardır.
Atamız cumhuriyetin ilanından sonra kendi parası ile Kuran bastırmış dağıtmış.Bu Kur,an lardan bitanesi Atamızın hayranlarından mevlevi şeyhlerinden yenikapı mevlevihanesindeki kadri dedededir iyi niliyorum,manevi anlamdada vazifelidir kadri dede.Fakat bu şimdiki insanlara ters geliyor niye laikliğe aykırımış.Atamız musikiyi sevdiği kadar cumhurbaşkanlığı konutunda kendi özel hafızı varmış ona Kur,an okuturmuş.şimdi necdet sezer yapsa kıyamet kopar.

Zamanın dinayet başkanı Atamız bizim karşımızda mahçup dururdu diyor,bize çok saygılıydı diye anlatıyor.Yapmayın paşam dedikçe o hiç olurmu siz dinimizin önderlerisiniz alimlerisiniz derdi.o dini kendi çıkarı için kullananlara karşıdı yoksa tanrı inancı güçlüydü derler.Din adamları ile arası çok iyiymiş hatıraları var,okudum hepsini.
Atamızın son vasiyeti dolmabahçede size vasiyetim olsun islam en mükemmel dindir ve en son din olmuştur.bunu anlayın ve yaşantınıza tatbik edin olmuştur.bununla ilgili yüzlercesini yazarım.Atamızın ölümünden sonra inönün anladığı Atatürkçülük hayata geçirilmeye ve bu sanki doğruymuş gibi gösterilmeye çalışılmıştır.Buda Atamızın yaşantısı ve konuşmalarıyla bir tezat teşkil etmektedir.
Ben sadece şunu söylüyorum.

SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ.YALAN YANLIŞ ANLADIĞINIZ ATATÜRKÇÜLÜKLE

o zamanda yaşayan halkın durumunu anlamak için parası T.C. hükümeti tarafından ödenen Bulut aras,Halil ergün ve diğer ünlü yıldızlar tarafından çevrilen [sahibini arayan madalya] filmini muhakkak seyredin.Anadolu,daki hocalar ve halk ne demiş görün.


 

Tarih: 10 Kasım 2010, 23:31 - İp: 78.***.**0.72
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Atatürk Materyalist Değildi,Atatürk Allah ve ahiret inancına sahip, dindar bir insandır.Atatürk herhangi bir şahıs değildir. Sözleri, fikirleri, tavsiyeleri, milyonlarca insana rehberlik eden, yol gösteren tarihi bir şahsiyettir. Bu gerçeği göz ardı ederek, Atatürk hakkında asılsız bilgiler veren ve yorumlara yeltelenenler gerçeği saptırarak kendi çıkarlarına uygun hale getirmek istemektedirler.

« Din bir vicdan meselesidir Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir Biz dine saygı gösteririz Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kaste ve fiile dayanan bağnaz hareketlerden sakınıyoruz »
ATATÜRK (1925)

Büyük Önder Atatürk, Türk Milleti'nin dindar olmasını ve dini değerlerini muhafaza etmesini "Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur"; "Din vardır ve lazımdır." (Yakınlarından Hatıralar, Asaf İlbay, s. 102) sözleriyle teşvik etmiştir.
"Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selameti, sevgisi üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası, hepimizce bilinmektedir ki, Yüce Kuran'daki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 2, s. 9

Sonra Kuran'ın tercüme ettirilmesini emrettim. Bu da ilk defa olarak Türkçeye tercüme ediliyor. Hz. Muhammed'in hayatına ait bir kitabın tercüme edilmesi için de emir verdim." (Atatürk'ün Temel Görüşleri, Fethi Naci, s.55)

Kuran'ın Türkçeye çevirilmesi emrini verirken, Atatürk'ün isteği Müslüman milletinin imanının güçlenmesidir.Atamız bu iş için bugün bile halen kitaplarını okuduğumuz sevdiği Elmalılı Hamdi efendiyi görevlendirmiştir.Bunu ifade ettiği sözleri şöyledir:

"Camilerin mukaddes mimberleri halkın ruhi, ahlaki gıdalarına en yüksek, en verimli kaynaklardır. Minberlerden halkın anlayabileceği dille ruh ve beyne hitap edilmekle Müslümanların vücudu canlanır, beyni temizlenir, imanı kuvvetlenir, kalbi cesaret bulur." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 1, s. 225)

Tekkelerin kapatılmasıysa çok yerinde olmuştur. Bu tekkelerden bazıları işret, zina ve livata gibi İslam dininin kesin olarak haram kıldıklarına sahne olmuşlardır. Tekkeler kapatıldığında gerçek mürşitlerden Kenan Rufai aynen söyle buyurmuşlardı :

“Tekkelerin kapatılması çok yerinde oldu. Tekke şeyhlerinin birçoğu cahildi. Şeyh demek yol gösterici (mürşit) demektir. Cahil bir insan yol gösterici olamaz.”

Dini meseleler hakkındaki görüşlerini öğrenmek isteyen Fransız gazeteci Maurice Perno'ya Atatürk yine kesin bir şekilde şu cevapları vermiştir:

M. Perno:Şu halde yeni Türkiye'nin siyasetinde dine aykırı hiçbir temayül ve mahiyet olmayacak demek?

Atatürk: "Siyasetimiz dine aykırı olmak şöyle dursun, din bakımından eksik bile hissediyoruz.
"
Cumhuriyet'in ilk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi, Atatürk'ün kendisine duyduğu saygı ve hürmeti şöyle anlatmıştır:

"Ata'nın huzuruna girdiğimde beni ayakta karşılardı. Utanır, ezilir, büzülür, "Paşam beni mahcup ediyorsunuz" dediğim zaman "Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır." buyururlardı. Atatürk, şahsi çıkarları için kutsal dinimizi siyasete alet eden cahil din adamlarını sevmezdi." (Atatürk ve Din Eğitimi - Ahmet Gürtaş - Diyanet İşleri Bakanları Yayınları s.12)

Atatürk Kuran okutulmasına da son derece önem vermiştir. Hafız Zeki Çağlarman Atatürk'ün bu yönünü şöyle anlatmıştır:

"Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Hanım'la uzun yıllar komşuluk yaptık. Her yıl Ramazan ayı yaklaşınca Atatürk kız kardeşine; "Makbule, Ramazan geliyor, annemize hatim okutmayı ihmal etme"der ve hatim okuyacak hafıza hediye edilmek üzere bir zarf içerisinde para verirdi." (Din Toplum ve Kemal Atatürk, Ercüment Demirer, s.10)

Bu yazı Atamızın din ile ilgili görüşlerini açıklamakta yetersiz kalabilir çünkü çok daha fazlası vardır.Neticede ne olursa olsun dini görüşü bilinen bir devlet adamının cenazesinde dini vecibeleri yerine getirmemek büyük bir kusurdur.Zaten üniversitelerin birçok araştırmacsıda bunların çoğu laikdir. bu konuda görüş bildirmiştir.

Acaba biz laikliği Atamızın anladığı gibi anlayabildikmi.

 

Tarih: 11 Kasım 2010, 22:19 - İp: 78.***.**1.41
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

laytmen eyleniyonmu sen. Atatürk Mustafa filiminde din için gökten inidiği sanılan sözler diyor. Ne dindarı.

 

Tarih: 11 Kasım 2010, 22:23 - İp: 78.***.**9.219
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Ben Atamızın yanlış bir sözüne rastlamadım.kaynağını göster.Kim ne demiş.birileri gene Atamızın sözlerini çarpıtıyor.Bunlar ya gericiler yada materyalistlerdir.

Mustafa filimi dedğin Can dündar rezilinin yaptığı film ise Atamzın en yakınlarından o filme zaten itiraz geldi gerçekleri çarpıtıyor diye.Filmde yorum yapılmış Can dündarın yalan olan belgeye dayanmayan uydurmaları.

Varsa belgeniz sunun.

#lightningman' tarafından 11.11.2010 22:36:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Kasım 2010, 22:29 - İp: 78.***.**1.41
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yav niye yanlış olsun ki. İnanıp inanmamak herkesin hakkıdır. İnanmak zorunda mıki.

 

Tarih: 11 Kasım 2010, 22:30 - İp: 78.***.**9.219
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www.youtube.com/watch?v=AhVc4NfAULI&feature=related

emmi ahadasana link. burada verılan sonuç ve başlık ile ilgim bulunmamaktadır. Herkesi olduğu gibi kabul edelim. İnanıp inanmamaya Allah bile karışmamakta.

 

Tarih: 11 Kasım 2010, 22:35 - İp: 78.***.**9.219
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

İki farklı Atatürk portresi çizilmeye çalışılıyor.bunun birincisi pkk ile ilişkili olan Doğu perinçekten Atatürkçülüğü öğrendim diyen Can dündar ve diğeri kitaplarda yazan atatürk

Dindar kimseler Atamızı kötüler derler zaman gazetesinin Atatürk araştırması

Atatürk araştırması

Ata'mızın Sözleri

Atatürk iddia edildiği gibi marksist değil turancıdır

Marksist değil, Turancı Atatürk

burda cüppeli eski hocalarından dinlediği atatürk zamanını anlatıyor.Atatürk zamanında atamızın devletin değil gazinin kendi cepinden para ödeyerek kur,an dağıttığını söylüyor.ben daha önce bu kur,anlardan bir tanesinin yanikapı mevlevi şeyhlerinden kadri dede,de olduğunu söylemiştim.zübeyde hanım mevlevidir.yazılı vasiyetinde arkamdan şu kadar mevleviler zikir yapsınlar diye vasiyeti vardır. Cüppeli Atatürk öldükten sonra inönü zamanında dine müthiş baskı yapıldığını anlatıyor.

Burda cüppeli Atatürk zamanını anlatıyor.

Cübbelinin hocasının Atatürk zamanı

Evet birşeyler olmuştur.Gazi öldükten sonra kardeşi makbule benim abim inancı olan biriydi demiş,cenaze namazı kılınsın diye bastırmış.Hayatının çoğunu Allah inancını söylerek geçiren biri son anlarında dinsiz olabilirmi.inönü ve yandaşları bir numaralar mı çevirdi.

Atamızın vefat etmeden onbeşgün önce söylediği sözü kitaptan bakarak yazıyorum.
[ Bütün dünya müslümanları Allahın son peygamberi hz. Muhammed in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatlerıtam olarak tatbik etmeli.Tüm müslümanlar hz. Muhammedi örnek almalıve kendisi gibi hareket etmeli.Zira insanlar ancak bu şekilde kurtulabilir ve kalkınabilirler.]

yazan prof. Ahmet faruk urduca yayınlarında Atatürk
A.Ü. Dil,Tarih ve coğrafya fakültesi yayınları Ankara 1979 sayfa 102

Atatürk bu yazının Dışişleri bakanlığı vasıtası ile tüm dünyaya açıklanmasını emretti.Dışışşlerinde bu yazının bir kopyası vardır.

link almayı bilmiyorum verdiğim linklere girerseniz aydınlanırsınız.Can dündar pkk ile ilişkli olan Doğu perinçeğin adamıdır.


#lightningman' tarafından 13.11.2010 21:43:33 tarihinde düzenlendi.


#lightningman' tarafından 13.11.2010 21:51:04 tarihinde düzenlendi.


#lightningman' tarafından 13.11.2010 21:52:05 tarihinde düzenlendi.


#lightningman' tarafından 13.11.2010 21:53:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Kasım 2010, 01:18 - İp: 78.***.**8.194
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 13 Kasım 2010, 01:41 - İp: 78.***.**9.207
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Solcu candündar mustafa filmini çektikten sonra gene solcular tarafından yalancı olmakla itham edildi.Ataürk,ün manevi kızları ile cinsel ilişkiye giren[ manevi kzı afet inan,la]sapık ve alkol tutkunu, bir söylediği ile bir söyledği birbirini tutmayan bir din düşmanı,bir dindar gözüken. iki yüzlü bir kişilik ve karekter sergileyen bir karekter ortaya çıkardı.


http://www.youtube.com/watch?v=oGcqD_24vnQ&NR=1

kılıçdaroğlunun savunduğu adamı olan solcu yalçın küçük bile eleştirdi.

http://www.youtube.com/watch?v=HTFbaSZ3IUQ&feature=related

Peki gerçekte Atamızın siyasi vasiyeti neydi gene bir solcu olan Soner yalçın bir kitabında bu sefer doğruyu açıklamakta.Atamız ne demiş

Elbette seçme hakkı milletin ve onun mümessili T.B.M.M. nindir.ismet paşanın umumun sevgisini kazanamadığı görülüyor.Bu yüzden cumhurbaşkanlığı pek cazip olmasa gerek.Fevzi çakmak memlekete büyük hizmetler etmiş hemde herkesle iyi geçinmiş selahiyet sahiplerinin mütalalarına daima kıymet vermiştir.Kimse ile tartışma halinde değildir.Bu itibarla bence devlet başkanlığı için en münasip arkadaş odur.
Atatürkten hatıralar s.717

Görülüyorki atamızın ölümünden sonra Atatürkçülük değiştirilmek istenmiş.Milli şef denilen bir olay başlatılmış.Paralardan Atatürk resimleri çıkarılarak inönün resimleri basılmış.Sonra cumhurbaşkanı olan celal bayar zamanında TL. üzerlerine yeniden Atamızın resimleri basılmaya başlanmıştır.aAtamızın bu milletin dinini öğrenmsi için gösterdiği çabalar bir yana itilmiş dinsiz bir millet yetiştirilmeye çalışılmıştır.Fakat becerisizlikten hiçbir yatırım yapamamışler.Anıtkabiri bile bitirememişlerdir. Anıtkabiri kendisi pek dindar bir insan olmayan adnan menderes yapmıştır.Barajlar,fabrikalar,hertürlü yatırım bunların zamanında olmuştur.Hakikat belgelerle ortadadır.

Dinsiz miletlerin devamına imkan yoktur.
Mustafa kemal Atatürk

 

Tarih: 16 Kasım 2010, 09:43 - İp: 78.***.**9.65
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Beyazıt emmi kim ne derse desin Atatürk için Güneş balçıknan sıvanmaz demişler

 

Tarih: 16 Kasım 2010, 11:34 - İp: 78.***.**4.239