gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Sizce Ben Körmüyüm Ve Bilgisizmiyim

Bu gün bir fotoğrafa yorum yaptım. Kendimce yani bilgimin ışığında bir fotoğrafı eleştirdim belki biraz sert ama eleştiri eleştiridir.

sizce ben o fotoğrafta yanılıyor muyum? yoksa hakkaten ben estetik duygusundan yoksun ve egomu tatmin etmek isteyen birimiyim.

o fotoğrafa yorumumun ardından geçen diyaloglar. belki yasak ama bu bir acil durum başlığı.

o kişi : Yorumunuz bir fotoğrafçı için olabilir. Ben sizin gibi profesyonel değilim. Ama yorumunuz saçma Bence siz meslek değiştirin.
ben : Ben profosyonel değilim... haksızsam yada fikirlenizi yorumumun altına yazın.
o kişi Profesyonel değilseniz, bilmediğiniz şeylerde yorum yapmayın. Komik oluyor. Demek ki diğer 6 kişi birşey bilmiyor siz çok biliyorsunuz.
ben : Hadi kardeşim güle güle.
o kişi : Güle güle...

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=248943

Tarih: 20 Nisan 2008, 20:26 - İp: 78.***.**4.226
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Burada,fikir noktasında yalnız olmadığımı bilmek de, benim için moral verici bir durum. Özellikle son bir-iki aydır kendimi fazlasıyla eğreti hissetme başlamıştım. Buradaki fan clup'lardan birine üye olmamak bu gibi hisler uyandırıyor bazen, de, neyse uzatmayayım yine...

 

Tarih: 25 Nisan 2008, 14:18 - İp: 88.***.**4.166
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

mavi_izci kardeşim,
Topikleri karıştırıken,bundan yaklaşık bir yıl önce yazdığın bu topikteki yorumun ile karşılaştım."hah dedim,galiba bana sesleniyor".Ben 48 yaşına gelmiş,emeklilik yaşamına heveslenen,biraz da bu dürtüyle fotoğrafçılık ile ilgilenmeyi düşünen bir kardeşinim-hadi ağabeyin diyeyim-.Biraz teorik bilgimi geliştireyim,sonra da bir makina edinir,ucundan kıyısından tıkırdarım diye düşünüyorum.Cahil cesaretiyle, çekeceğim fotoğrafları da siteye bile yüklemeyi düşünüyorum.Elbette,bu işi bilen arkadaşların eleştirilerini görüp eksiklerimi düzeltmek,kendimi geliştirmek adına.Ama sen şimdi"bu amca 50 sine merdiven dayamış,kırmayalım şimdi kalbini"dersen olur mu İlim ilimdir,bilgi bilgidir sevgili mavi_izci.Bu işin yaşlısı,genci olmaz.Patronaj bilgidedir,tecrübededir.Ona kim sahipse söz sahibi olan da O'dur.Saygıyı da,hürmeti de hakeder.Bize göre yaşlı olana gösterilecek saygının,hürmetin yeri başka yerdir.
Bu nedenle derim ki;gün olur da bu kardeşinin çektiği bir fotğrafa bir yerlerde rastlarsan bakma gözünün yaşına!Deneyim,hayattaki en değerli,en zor kazanılan şeydir.Deneyim,elde etmek istediklerimizi elde edemediğimizde,elde ettiğimiz şeydir.Birikimini,tecrübeni benimle paylaşacaksın,karşılığında hiçbir şey beklemeyeceksin,ama ben ıngır zıngır yapacağım.Yok böyle birşey.
Slm ve sevgilerimle,

 

Tarih: 8 Mart 2009, 16:38 - İp: 92.***.**4.67