nart çağan
nart çağan (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Netfotograf Ailesi

sitenin eskilerinden biri olarak görmek isterdim kendimi ama benden oldukça eskiler varken bana pek fazla söz düşmüyo fakat doğruyu söylemek gerekirse ben NETFOTOGRAF'ın o eski haalini özledim tamam uzun bir süredir siteye girmiyorum ama şöyle bir arkadama baktığım zaman pek çok şeyin değiştiğini görebiliyorum umarım herşey eski haline döner ve NETFOTOGRAF bir aile olduğunu tekrar hatırlar. . . bir çok arkadaşımızdan site içerisinde kavgaların yaşandığını ve bazı üyelerin sadece bayan arkadaşlarımızın fotoğraflarına yorum yaptığı konusunda duyumlar aldım. ve malesef bu duyumların gerçek olduğunu görmeye başladım bu siteye ilk üye olduğum zaman değerli abilerim PAZARBEY,DADANAGAST, ve aklıma gelmeyen birçok isim konuştuğumuz şeyler hep aynıydı tek bir konu vardı o da fotoğraf şimdi ise gereksiz yere fotoğraf eklemelerle sitenin dolduğunu farkettim günde sınırsız fotoğraf ekleyebilirken şimdilerde günlük foto ekleme hakkımın sadece 1 e düştüğünü gördüm site yöneticilerine bir sitem değil bu site üyelerine yani NETFOTOĞRAF AİLESİNE yaptığım bir sitem sitedeki davranışları fotoğraflara yapılan yorumları bir kontrol edin isterseniz "oo çok güzel..., gayet hoş..., güzel çalışma..., vs. vs. vs..." benim üye olduğum site bu değildi benim üye olduğum yer bir aileydi ve ben o ailenin bir ferdi olarak gurur duyardım taki maltepede yapılan sergiye kadar... taki şu ana kadar... "maltepedeki sergide ne olduki?" diyenlere şu zamana kadar söylemediğim bi olay oldu ve bu olayı sadece pazarbey ile paylaştım artık buraya yazma vaktinin geldiğini düşündüm NETFOTOĞRAF AİLEM yaptığı sergide kimseyle ilgilenmedi sergi alanında yarım saat dolaştım (serginin yapıldığı yer herkesin bildiği gibi ufak bir dükkandı) aile olarak gördüğüm arkadaşlardan biri bile içeride dolaşan misafirlere hoşgeldiniz demek yerine dışarıda kurdukları büyük masada içeri girenlerin yüzüne bile bakma gereksinimi duymadan sırtlarını dönmüş bir şekilde oturduklarını ve derin bir sohbete daldıklarını gördüm içimden yanlarına gidip selam vermek gelmedi. belki ben haksızım belkide değilim ama ben yinede ESKİ NETFOTOĞRAF AİLEMİ ÖZLEDİM...

Tarih: 8 Kasım 2007, 00:11 - İp: 213.***.**1.226
alikeser
alikeser (Objektif)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

evet sıtenın bende eskı uyelerındenım benımde 2 yılı askın uyelıgım var.
ilk basta bende oyleydım acıkcası evet super guzel bu manyak bı foto harıkasın gıbı pof poflar yazıp gercer alkıs ceker ALKIS bekklerdım. bır gun bı ustadımla konustum ve dusuncelerım degıstı tamam paylasım ıstesı herkes emegı karsısında ılgı ve ovgu bekler ama yorum sayısı ıcın yorum yazmakta bence ıyı bırsey deıl guzel gorunnen emek harcanmıs fotograflara bakılır bır kac kelam edılıp yazılır ıyısı kotusu eksıgı neyse solenır. son zamanlarda alkıs cok arttı gereksız fotograflar ve bunların savunucuları cok fazla oldu elestırıyorsun tepkı alıyorsun bunu ben bı kac kez yasadım kı hocalarım belkı gunde kac kez yasıyor...
ayrıca sergı olayında senıde gormek ısterdım abıcım. ama su bı gercek mısafıre agırlık verılmeyen bı toplantı gıbıydı kımse yanlıs anlamasın lutfen kı ben bunu ordada soledım ben yoldan gelmıstım zaten ama bı kac kısının ıcerde organıze etmesı lazımdı bu ısı bence gelen mısafıre baksın anlatsın gzdırsın bı bardak cay ıkram etsın alsın getırsın dısarı o tatlı muhabbete devam edelım...belkı ılk olması belkı acılen gelısmesı bunları etkıledı kutahyayı bılmıyorum nasıldı. sıtemız cok temız cok basarılı ısımlerle dolu herkes cok buyuk sevgıler hak edıyor ama eskı halıne donmesını temızlıgın saflıgın on planda olmasını agırlıgın FOTOGRF olmasını bende temennı edıyorum.
benımde hatalrım vardı suna bak bu da konustuysa demeyın lutfen. ama ınsallah daha basarılı bır sıte halını alıcaz en kısa zamanda
temennım bundan yana.... abıcım sanada duyarlılıgın konusunda tsk ederım sevgıler herkese

ali KESER.

 

Tarih: 8 Kasım 2007, 00:22 - İp: 85.***.**2.57
coffie
coffie (Objektif)
Antalya / Meraklı

Sergi konusunda Kütahya'lı arkadaşlar bizi bir an olsun yalnız bırakmadı.Çok iyi ağırladılar.Çok güzel bir sergi oldu, yani harbi bir sergiydi.Site sahibi Fikret Beyin bile gözü korktu.İzmir'deki sergiyi Kasım ayından Aralık ayına kaydırdılar.İşin açıkçası benim bile gözüm korktu Nisan ayında yapmayı planladığımız Antalya'daki sergi için.İki haftadır nezle griple boğuşuyorum.Kısmetse önümüzdeki hafta ilk işim LAZUT hocamın bayraklarını alıp göndereceğim.Sonra da bu sergi işine yoğunlaşacağım.İnşaallah biz de Kütahya'lı arkadaşlar gibi alnımızın akı ile çıkarız işin içinden.

 

Tarih: 8 Kasım 2007, 01:16 - İp: 85.***.**3.134
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

nart çağan arkadaşımızın serzenişi çok doğru...
bir çok sitede olduğu gibi burada da garip bir şak şak hegomanyası var..
ne kadar çok översen o kadar çok övülürsün mantığı hakim...
bu yüzden yorum yapmak bile içimsen gelmiyor, sadece foto yüklüyorum ve belki birileri fark eder, beğeniye izlediğim bir usta fotoğrafımı ziyaret eder diye bekliyorum..

bence radikal önlemler alınmalı bu konuda, "sadece ooo çok şahane , muhteşem " nidalarının inlediği, basit bir forum sitesi olmaktan çıkmalı, aile kavramı ve paylaşım bilinci oturtulmalı, gerçekten bir sanat sitesi ve yeni başlayanlar için de bir eğitim sitesi haline getirilmeli netfoto..

bu çözümler çok çeşitli olabilir ama şu bir gerçek birçok konuda fedakarlık edilerek kalıcı bir çözüm bulunabilinir...

tabi herkes memnunsa bugünkü konumdan sorun yok, böyle gelmiş böyle gider, ne yapalım. en azzından içimi dökmüş oldum..

 

Tarih: 8 Kasım 2007, 01:34 - İp: 88.***.**8.220
nctenk
nctenk (üye)
İstanbul / Amatör

Bu topici açan arkadaşın yorumunu hayretle izledim Maltepe'deki sergiye kadar siteyle gurur duyarmış taki o zamana kadar,siz o serginin oluşumuna kadar yapılan fedakarlıkları biliyormusunuz,serginin yapıldığı yer ufak bir dükkanmış,bu sergi iki kişinin girişimi ile yapılmış bir sergi idi,Orda oluşan güzellikler haftalar boyunca konuşuldu,oraya gelen üyeler,kendilerini tanıttı,ve herkesin yakalarına nick adları ve isimleri yazıldı,sizde medeni cesaretinizi gösterip kendinizi tanıştırsaydınız,Üyelerin çoğu orada tanıştı,bu durumdan kimse kimseyle ilgilenmedi anlamı çıkmaz,öyle veya böyle orada yüz tane üyenin fotografı sergilendi,yüz tane fotografın duvarlara asılması için gece yarılarına kadar emek verildi.
O sergide ev sahibi diye bir olay yoktu,Alis kardeşim
orda yeteri kadar çayda ısmarlandı,Bilenler biliyor,hafta boyu Almanya,Güney Afrika,Mersin Sivas,Bursa,Bursa,Kastamonu,Konya dan gelen fotografların baskıları,ve çerçevelerinin nasıl yetiştirildiğini bilenler biliyo,
Netfotograf adı geçsede hiç kimsenin desteği olmadan bu olayı gerçekleştirdik.Beğenirsiniz beğenmezsiniz,ama o kadarda küçümsemeyin biz bir adım başlattık ve Mükemmel geçen Kütahya sergisine temel olduk kendi arabamla fotograflara zarar gelmesin diye taşıdım Bu yapılan güzellikleri küçümsemeyin lütfen.Siz daha güzelllerini yapmaya çalışın.

 

Tarih: 8 Kasım 2007, 01:45 - İp: 85.***.**0.203
nart çağan
nart çağan (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

nctenk ben yapılan sergiye laf etmedim yanlız ben serginin ikinci günü gelebildim açılışa iş nedeniyle yetişemedim. hem ayrıca ben siteye üye olduğumdan beri ki bunu benden öncekiler ve benimle aynı anda aktif olan üye arkadaşlar bilir sitedeki herkesin tanışması için her seferinde bir organizasyon teklif etmiş ve bu organizasyonların olması için çaba harcamış biriyim. yaptıklarınızı takdir ediyorum ufak dükkan dememin tek nedeni büyük bir yerde yapılsaydı eğer elbette içerdekiler takip edilemezdi diye anlardım bu nedenle sergi alanının küçük olduğunu dile getirmek istedim buna rağmen benimle sergiyi gezen kişilerde kimsenin kendileriyle ilgilenmemesine tepki göstermişti. kendi aracınla eserleri taşımış olman beni çok memnun etti benimde aracım ve vaktim olsa keşke bende aynısını yapabilsem ama orada yapılan bir ayıp vardı bu ayıbıda dile getirdim herhangi bir kasıt aramadan yazmış olduğum yazıyı birkez daha gözden geçirirseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum bu olay benim başımdan geçti sadece bir örnek olarak yazdım bu güne kadar da ne siteyi kötüleyici bir yazı nede başka birşey yapmadım kusurabakmayın fakat benim bildiğim netfotoğraf anlayışı sizinki gibi değil tepki göstermek yerine bir dahaki organizasyonda bunların yaşanmamasını dilemek daha ılımlı bir yaklaşım olabilirdi. eğer yazdığım yazıdan dolayı bir kalp kırıklığınız varsa şimdiden sizden özür dilerim sizlerin yapmış olduğu etkinliklere bir saygısızlığım yok fakat orada benim CESARET ederek birileriyle tanışmam değil NETFOTOĞRAF olarak birinin veya birilerinin katılımcıları tanıştırması bence daha doğru ve aynı zamanda da daha profesyonel bir çalışma olurdu...

 

Tarih: 8 Kasım 2007, 02:10 - İp: 213.***.**1.226
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ramazanın ilk günlerine gelen ve uzun uğraşı sonucu,yapılabileceği uygun yer olarak seçilmiş ufakta olsa,gerek içeride salonda,gerekse dışarıdaki dostluk muhabbetleri güzel geçmiş,lakin açılış konuşmasını yapan yaşı herkesten büyük değerli Faruk amcanın ellerinden öpmek,daha başka güzel bir duygudur.





 

Tarih: 8 Kasım 2007, 02:10 - İp: 88.***.**1.215
elalarini
elalarini (üye)
Ankara / Amatör

Netfoto Maltepe sergisinden şikayetçisin. Oraya gelen herkes gayet güzel bi şekilde kaynaştı. Ve herkes tarafından beğenilen bir sergiydi ki ilk defa senden böyle bir yorum duyuyorum. Necat abim anlatmış neler olup bittiğini. Peki Beytullah abiye söyledin de, o da sana katıldı mı? Bunu merak ediyorum doğrusu. Ayrıca o sergi her ne kadar sitenin adı geçse de üyeler tarafından yapıldı. Kimin ne kadar emek harcadığını biliyor musun sen? Birisi çıkıp diyecekse ki "ben daha iyisini yaparım!.." buyursun yapsın. Kimse tutmaz zaten. Netfoto dışında 3 fotoğraf sitesine üye oldum. Çoğu kişi tarafından bilinen siteler. İyi olsalar dahi netfotograf sitesindeki sıcaklığı oralarda bulamadım doğrusu..

 

Tarih: 8 Kasım 2007, 02:11 - İp: 88.***.**7.223
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

nart arkadasim bu topigi acmandaki sebeb nedir bilmiyorum ama dediklerin yenilir yutulur cinsten degil.
eski netfotografi özlüyormussun bu dogal.
peki onca zamandir ne yaptin netfotograf icin, kac amatöre bilgilendirici yorumlar ile yol gösterdin?
aylar belkide yillar sonra geri döndün ve yapilanlari cok rahat bir bicimde elestiriyorsun.
yorumlari elestiriyorsun ama 2005,ten beri sadece 37 yorum ile katilmissin netfotografa sadece 37.
69884 fotograftan sadece otuzyedisine yorum yapmissin.
birde o kadar büyük zahmetler ile acilan netfotograf istanbul sergisinide elestirinin icine almissin.
o sergi icin gecesini gündüzüne katan nejat abi ve onur kardesime tesekkür edecegin yerde elestiri yapmissin.
sadece ben kendimden misal vermem gerekiyorsa o sergiye benim fotografimi alip kendi cebinden para harcayarak büyütüp birde cerceveleten nejat abiye ayip etmissin.
o köprünün altindan coook sular gecti ve netfotograf artik aile sitesi degil cok büyük bir kitlenin sitesi oldu.
105951 kisilik bir kitlenin.

 

Tarih: 8 Kasım 2007, 02:32 - İp: 213.***.**1.49
nart çağan
nart çağan (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

evet belki sadece 37 yorum yaptım bu nedenle herkesle elimden geldiğince msnde yada telefonda görüştüm yada yorum dışında iletişim kurdum bu yüzden 2005 ten beri msn listemde 100 ün üzerinde netfotoğraf sitesi üyesinin msn adresi cep telefonumda ve adres defterlerimde bir o kadar insanın adresi yer alıyor ben benden daha iyilere ne gibi bir ders veya bilgi paylaşımı yapabilirim ben yorum yapmak için yorum yapmmamaya çalıştım. kendi bozukluklarımı düzeltmeye uğraştım bu yüzden bir çok amatör arkadaşla sohbet ettim ve bir çok arkdaşla (aynı ilde bulunduğum ki o zamanlar bolu ve düzcedeydim) buluşup sorunlar hakkında konuştum ben bunları bu zamana kadar reklam olmasın diye söylememişken senin kalkıp bunları söylemen benim artık burada bir yerim olmadığını gösterdi bana TEŞEKKÜR EDERİM benim bu yazımı bir polimik haline çevireceğine site içerisindeki olumsuzluklara karşı gelmenizi beklerdim ama bunu nasıl yapabilirim ki ne seni tanıyorum nede sitedeki 105951 kişinin hepsini doğrumu söylüyorum bay gencmenn senin gibi 567 sayfalık bir yorum listem olmadığı içinde senden ayrıca özür dilerim.

 

Tarih: 8 Kasım 2007, 02:48 - İp: 213.***.**1.226
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

alingansin, eger elestiriyorsan birileride seni elestirecektir.
ben sadece fikrimi beyan ettim, onur kirici oldugumuda hic zannetmiyorum.
sen bildigin yolda devam et, o amatörlere ufuk cizgisinin egri oldugunu söyleyen birileri cikar elbette 105950 kisi icinde

 

Tarih: 8 Kasım 2007, 02:53 - İp: 213.***.**1.49