nart çağan
nart çağan (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Netfotograf Ailesi

sitenin eskilerinden biri olarak görmek isterdim kendimi ama benden oldukça eskiler varken bana pek fazla söz düşmüyo fakat doğruyu söylemek gerekirse ben NETFOTOGRAF'ın o eski haalini özledim tamam uzun bir süredir siteye girmiyorum ama şöyle bir arkadama baktığım zaman pek çok şeyin değiştiğini görebiliyorum umarım herşey eski haline döner ve NETFOTOGRAF bir aile olduğunu tekrar hatırlar. . . bir çok arkadaşımızdan site içerisinde kavgaların yaşandığını ve bazı üyelerin sadece bayan arkadaşlarımızın fotoğraflarına yorum yaptığı konusunda duyumlar aldım. ve malesef bu duyumların gerçek olduğunu görmeye başladım bu siteye ilk üye olduğum zaman değerli abilerim PAZARBEY,DADANAGAST, ve aklıma gelmeyen birçok isim konuştuğumuz şeyler hep aynıydı tek bir konu vardı o da fotoğraf şimdi ise gereksiz yere fotoğraf eklemelerle sitenin dolduğunu farkettim günde sınırsız fotoğraf ekleyebilirken şimdilerde günlük foto ekleme hakkımın sadece 1 e düştüğünü gördüm site yöneticilerine bir sitem değil bu site üyelerine yani NETFOTOĞRAF AİLESİNE yaptığım bir sitem sitedeki davranışları fotoğraflara yapılan yorumları bir kontrol edin isterseniz "oo çok güzel..., gayet hoş..., güzel çalışma..., vs. vs. vs..." benim üye olduğum site bu değildi benim üye olduğum yer bir aileydi ve ben o ailenin bir ferdi olarak gurur duyardım taki maltepede yapılan sergiye kadar... taki şu ana kadar... "maltepedeki sergide ne olduki?" diyenlere şu zamana kadar söylemediğim bi olay oldu ve bu olayı sadece pazarbey ile paylaştım artık buraya yazma vaktinin geldiğini düşündüm NETFOTOĞRAF AİLEM yaptığı sergide kimseyle ilgilenmedi sergi alanında yarım saat dolaştım (serginin yapıldığı yer herkesin bildiği gibi ufak bir dükkandı) aile olarak gördüğüm arkadaşlardan biri bile içeride dolaşan misafirlere hoşgeldiniz demek yerine dışarıda kurdukları büyük masada içeri girenlerin yüzüne bile bakma gereksinimi duymadan sırtlarını dönmüş bir şekilde oturduklarını ve derin bir sohbete daldıklarını gördüm içimden yanlarına gidip selam vermek gelmedi. belki ben haksızım belkide değilim ama ben yinede ESKİ NETFOTOĞRAF AİLEMİ ÖZLEDİM...

Tarih: 8 Kasım 2007, 00:11 - İp: 213.***.**1.226
nctenk
nctenk (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgi ve mutlulukla kal

 

Tarih: 9 Kasım 2007, 00:08 - İp: 85.***.**0.203
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

Sevgi ve mutlulukla kal

 

Tarih: 9 Kasım 2007, 02:00 - İp: 213.***.**8.239
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

ben şunu öneriyorumm..

nerdeeeee o eski net foto diyenler toplansınlar kendilerine bir site yapsınlar..

bu feryatlardan herkes kurtulsun..
siteye eskiden üye olmak yada yeni üye olmak neyi değiştiriyor bunu anlamış değilim..

giden kişilerden falan bahsediliyor..giden gider kalan sağlar bizimdir..
amaan nooolur net fotya tekrar dön diyemezsiniz ki..
gidenler kaybetmiştir her zaman.. bunuda bilmekte fayda var..
yok şu kadar usta ayrıldı bu kadar usta ayrıldı..
usta olsalardı ayrılmazlardı....
kim ayrılırsa ayrılsın kim eskileri özlüyorsa özlesin..
eğer net fotoyu beğenmeyen varsa çekip gitsin...
biz kalanlarla idare ederiz..

 

Tarih: 9 Kasım 2007, 02:19 - İp: 88.***.**1.214
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ben eskiden forumu acıp,hergecen gun yenı birşey ogrendigim gunleri ozledim
ben hergun galerideki fotograflara yapılan yorumları okuyup vay be ben boyle dusunmemiştim dedigim gunleride ozledim
ben bırkac kendini bilmez kıskandı diye sitede sacma sapan saldırılara ugrayan,hakaret işiten,kufur yıyen ve oyle fotograf ekleyıp cekilmeyen adam gibi yorumlar yazan ustalarıda ozledim..

(acaba cektikleri tek fotografı bile cekmek için kırk yıl calısması gereken adamlardan kufur işittikleri içinmi suclular,hergun kufur yememek için gittikleri içinmi)

ama netfotografıda seviyorum


ne yapcam şimdi????facebookda grupmu acsam,
"netfotografın eski kalitesinde olmasını isteyen,ama iyi kotu bu halinide sevenler"
diye????????
sitenin kalitesi galerinin griden fumeye donmesiylemi oluyor?
cercevelerin kalkmasıylamı?
nitelik ve nicelikten haber var dimi??



ormanda hayvanlar konusuyormus kim daha cok yavru doguruyor diye,
biri bes biri on derken,aslana sormuslar,
aslan ben bir tane dogururum ama aslan dogururum demiş.

sitenin guzelleşmesimi,içinin boşalmasımı????
secim yapmaya gerek yok ikisi aynı anda oluyor

gitgide estetik ve teknik olarak daha iyi ama içi boş bir site olmak dahamı iyi????????

sasırtıyorsun benı nedim..

 

Tarih: 9 Kasım 2007, 02:33 - İp: 88.***.**1.21
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Bende sitenin eski halini özleyenlerdenim..
Geyikleme ihtiyacımızı karşılayabildiğimiz bir bölüm vardı eskiden.. orada ne kadar günün stresini atmak isteksek o kadar geniş bir yerdi.. bazıları gelir siyasi polemikler açardı.. bazıları memleketi falan kurtarırdı.. sonradan bunların hepsine yasak geldi.. aaah aah ne güzeldi o günler..
birde şu sergi olayına değinmeden geçemeyecem..
bazı mesajlarda okuğudumdan daha öte anlaşılacak birşey yok.
nart kardeşim sergiye gelmiş ve karşılama görmemiş. bunda ne abartılacak nede gözardı edilecek bişey yok.. kendisi bu olayı abartabildiği kadar abartmış ardı sıra yazanlarda onu abartmışlar..
noluyorsunuz yani anlamak çok güç.. ne kadar romantiksiniz. Her ne mükemmellikte olursa olsun yada her ne derece rezil olursa olsun neticede bu sözettiğiniz bir site.. internet sitesi.. Herşey birbirine çorba ediliyormuş gibime geliyor. Sergi sergidir.. halka açık sergi.. sokaktan geçenler girsin baksın diye yapılır.. her sokaktan girene.."aa hoş geldiniz ne iyi ettiniz,, isminiz, nerelisiniz, ne yaparsınız çay şeker kahve tatlı börek ne alırsınız" denmezki.. netfoto ile hiç alakası olmayan biri demez mi?
"kardeşim noluyosun altı üstü bi fotoğrafa bakıyoruz.. rahat bırak iki dakka......"
yok böyle düşünülmeyim netfotoğraf sitesinin misafir ağırlama organizasyonu gibi düşünülürse yani çorba edilirse sonuç nart bey kardeşimin tepkisi olur..
sonra... burası site, herkes almak istediğini alır.. ama birileri ustasının, üstadının dükkanı gibi görüp, ekmek ocağı muamelesi yaparsa sonuç ganjininki gibi olur.. nerdeeee o eski fotoğraf öğretici site durumları..
hatta ben bile şu başlığı bu kadar ciddiye alıp bu kadar ciddi bişeyler yazdığım için kendime şaşıyorum..

ya yöneticim sayın fediker.. ya şu hayatın içinden bölümümüzü aç yada ben bütün bölümlerde işi geyiğe vurcam haberin olsun.. bunu siteye karşı açık bir tehdit olarak algılayabilirsin.
güme gitti mis gibi gündem maddeleri.. sekiztaş ve 6S yenildikleriyle kaldılar canım ona sıkılıyo.. Yenerbahçem benim biricik sevgilim..

şunuda belirtmeden edemeyecem.. nctenk beyle hiç tanışıklığım hatta forumsal olsa bile iki kelam etmişliğim yok.. ama kendisinin bu topike özel avukatı olabilirim zira yazdıklarında çok haklı ve doğru gördüm. hele son mesajları kendisine olan sevgimi arttırmıştır..

 

Tarih: 9 Kasım 2007, 10:23 - İp: 85.***.**4.100
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Nart Çağan'ı siteden tanırım.. aynı zamanlarda aktif olmaya başlamıştık..

"gidiyorum" diyenler vardı.. unuttum hepsini.. fakat, Ceko vardı.. "gidiyorum" diyenlerin konusunda sanki hicveder şekilde "gidiyorum" demişti.. şaka zannetmiştik.. sözünün eri bi o çıktı.. forumlardan çekildi..

O, dönemde İlker (dadanagast) , aile ortamının zamanla değişeceğini aynen yazmıştı.. Murat (gordi) , buradaki güzel arkadaşlıkların "sanal" olduğunun altını çizmişti...

bende nostalji yaptım belki..

fakat, kendi adıma hicvedeceğm durumlarda var:.. İran dan bir meslekdaşım, dlab 3 için yardım istiyor.. benden başka cevap yazılmamış.. sektör, forumda bilgi paylaşmak istemiyor sanki.. amatör bir arkadaşa, neden minilab vs.. konulara katılmıyorsunuz diye sitem etmem absürd olur tabi...

Nisan ayındaki fuarda, görev yaptığım standta beni ziyaret edip onurlandırmış büyüklerime teşekkür etmek.. ve vakit ayıramadığım arkadaş olduysa özür dilemek isterim..

ve arkadaşların yaptığı şekilde nokta koymak istiyorum: "Sevgi ve mutlulukla kal "

 

Tarih: 9 Kasım 2007, 10:50 - İp: 85.***.**1.44
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

........eski çok daha güzeldi.. eski değil o kadarda bundan 8 ay evvelinde de herşey çok güzeldi.. güzeldi çünkü saygı vardı. gaijin hırsız yakalar alkışlardık.. ah bende yakalasam kahraman olsam dediğim olmuştur.. eski güzeldi..

.......o formlara baktığımız zaman bir kalite kokusu vardı.. kültür sanat kokuyordu.. mizah da vardı.. ama herşeyi ayaklar altına aldılar.. sonra uyum sorunu yaşadım "dur aralarına gireyim" dedim.. kendimden utandım.. keşke yapmasaydım dediğim yazılar yazdım.. uyum sağlayamıyordum.. bir çok kes gidip-geldim.. gitmek çözmüyordu.. bir çok fotografımı sildim.. olmadı.. değişemedim.. en çok şaşırdığım şey sitede "benden bir kaç adım önde gördüğüm insanların" yaşananlardan rahtsız olmadığı.. hatta uyum sağlamaya çalıştığıydı.. şimdi ne gaijin hırsız yakalıyor.. ne de ben kahraman olmak istiyorum... böyle kalitesiz bir ortamın kahramanı da kalitesiz bir kahraman olur du..
...... Bu kalitesizlikte heppimizin payı var.. iki kelimeyle bir cümle kuramayan insanların üçüncü kelimesinde hep kalitesizleştik.. duramadak karşısında... "bana bulaşmasında ne yaparsa yapsın" dedik.. yanlış yaptığını bildiğimiz halde "YANLIŞSIN" demedik... burda kaybettik.. fotoğrafların kaliteli olması yetmiyor.. kişilik de önemli.. fotoğraf kadar çekende önemli.. fotoğrafı süsleyen altındaki yorumlardır ama bir kaç kelimeden öteye gitmedi... bravo tebrikler.. kalitesizleştik..

...... bişey yapmalı hey.. bişey yapmalı..

 

Tarih: 9 Kasım 2007, 11:43 - İp: 88.***.**9.98
alikeser
alikeser (Objektif)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

ben kımseye calısmadı emek harcamadı cok kotuydu demedım bırıncısı bu
sadece mısafre ılgı yoktu bu gercek
onur abı necatı abı hazırlanmıs emek harcamıs olabılır ama SERGI bu mantıkla olmaz
bakın kutahyaya nasıl oldu mısafır geldı geszdırıldı ıkram oldu gonul alındı muhabbet oldu bıttı dımı
ama bız ıstanbulda sadece kendımız toplandık aslında o organızasyon sadece bır NF bulusmasıydı cok kapsamlı...

kımse kımseye ahkamda kesmıyor kımse kımseye kotu demıyor sadece olup bıtenın arkasından bı kac yorum gorus dıle gelıyor

 

Tarih: 12 Kasım 2007, 18:44 - İp: 88.***.**5.7
zarazara
zarazara (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

bu topiği daha bugün öğrendim ve çok üzüldüğümü belirteyim ilk önce...
netfotograf sergisinin biz NEJAT abi ile düşünmeden önce sürekli konuşulduğunu biliyorduk ve çok kısa bir sürede NEJAT abi ile kolları sıvadık...sitede fotoğrafçılığa henüz daha yeni başlamış olanlardan tutunda,fotoğrafçılıkta bir yerlere gelmiş arkadaşlarımıza kadar herkesten fotoğraf aldık...tek amacımız fotoğraf sergisinin yanında tüm netfotograflı arkadaşları bir araya getirmekti...bunu da başardık...bunu nerden mi anlıyorum...
söyle anlıyorum;sergiye gelen herkes o kadar memnunduki ayrılamıyolardı,gece 11,11:30 kadar sergi alanındalardı...şuana kadar netfotografta yapılmış en geniş kapsamlı organizasyon olması ve bunuda 2 kişi ile çok kısa bir sürede gerçekletirilmiş olduğunu unutmayalım...
sergi hazırlıkları çok yoğun,zahmetli ve yorucuydu(ama bunu gururu ve o kadar insanı bir araya getirmenin mutluluğu herşeyden daha kıymetli olduğunu belirteyim) ama bunun altından kalkmayı bildik ve HERKES MUTLU AYRILDI (EN AZINDAN AYRILIRKEN ÖYLE OLDUĞUNU SÖYLEDİLER)...

ev sahipliği kısmına gelince; bu sergi ne benim ne nejat abinin sergisi idi bu sergi netfotograf dostlarının,arkadaşlarının sergisi idi...sergiye gelenleri biz şaşkınlıkla izliyoduk...çünkü 40 yıllık arkadaşmış gibi birbirlerini hayatı boyunca görmemiş insanların dostluğuna ,sohbetine şahit oluyoduk...kaynaşma probleminin ''0'' olduğu bir topluluktu...

BU SERGİ NETFOTOGRAF DOSTLARININ,ARKADAŞLARININ SERGİSİ İDİ...BEN VE NEJAT ABİ SADECE BU OLUŞUMU BİR ARAYA GETİRDİK...

NETFOTOGRAFIN NASIL BİR AİLE OLDUĞUNU GÖRDÜK VE GÖSTERDİK...

EVET NETFOTOGRAF GERÇEKTEN BİR AİLE,BİZDE BİR AİLE GİBİ DAVRANDIK VE SADECE SERGİDE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM ETTİK...

sevgi ve mutlulukla kal

 

Tarih: 25 Kasım 2007, 22:05 - İp: 88.***.**2.110