direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör

Hadi Bakalım Fikirler Foraaaaaa

Merhaba arkadaşlar öncelikle ben kendi fikrimi bi yazayım sonrada bakalım sizlerden ne gelecek.
Fotoğraflarda model kullanılmasından öte doğal anları yakalamak bence dahya güzel ve gerçek sanatı ortaya çıkarıyo.Yani doğalı yakalamak daha zor bence ve daha güzel.Photoshop düzeltmeleri ve benzeri program destekleri ne bilim sanki biraz gerçeği saklıyomuş gibi geliyo.Çünkü bence fotoğraf gerçek anı ölümsüzleştiren bir olgu.Herkeze şimdiden çok teşekkürler.
Unutmadan yorumlarda yapıcı olursak sevinirim.

#direnen' tarafından 13.05.2006 18:22:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mayıs 2006, 18:11 - İp: 85.***.**6.134
massive
massive (üye)
Burdur / Amatör

fotograf çekmekten kim nasıl haz alıyorsa öyle çekmesi fikrindeyim..kişiyle alakalı başkaları için çekmiosun çekerken o yüzden kim nasıl haz alıyorsa öyle davransın.."Yani doğalı yakalamak daha zor bence " demişsiniz, modelle çalışmak ta zordur bence o yapaylığı model kullanırken yapılan çekimde gidermek te bir sanattır..saygılar..

#massive' tarafyndan 13.05.2006 19:53:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Mayıs 2006, 19:48 - İp: 85.***.**8.138
foto16
foto16 (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

bence teknolojiden faydalanmak sart amaa bunu üsulüne göre kullanmayi bilmekte sart çünkü kullandigimiz makinalar bile bize bu dogalligi birakmiyor dijital siz ne kadar manuel kullanmak istesenizde film tadini veya dia tadini alamassiniz ben meslegim icabi dogaldan ziyade estetige önem vermek zorundayim ama tabiki dogal olan hersey güzeldir bence bu kisilerin bakis ve zevklerine göre degisir o yüzden kisilerin secimlerine saygi duymak lazim SELAMLAR......

 

Tarih: 13 Mayıs 2006, 20:35 - İp: 88.***.**1.87
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
Doğal anlarında ve model kullanmanın da kendine göre zorlukları var.Modellle çalışmak bir çok fotoğrafçı için zor iken , bir çok fooğrafçı içinde doğal konuları fotoğraflamak zor olabiliyor, YAni kimin neye yatkın olduğu önemli oluyor. Photoşop kullanmayı o kadar kötü bir olgu olarak görmeyin. Dijital fotoğraf buna ihtiyaç hissediyor çoğu zaman. Önemli olan düşüncenizdekileri fotoğrafa ne kadar yansıtabildiğiniz..Görsele hizmet ediyorsanız görünenle değil sadece , düşüncelerinizi de eklemek özgürlüğü veriyor pc çalışmaları. Keşke daha yetenekli biri olsaydım pc konusunda diye çok suçlamışlığım vardır kendimi bu nedenle. Ve dikkat ederseniz film ile bile doğal fotoğrafları filtre kullanmadan iyi sonuçlar almanız çoğu zaman mümkün olamıyor. Işığın en uygun olduğu zamanı beklemeye her zaman vaktiniz olamıyor, şiddetini düşürmek isteseniz filtre kullanacaksınız, denizde güneşin tepede olduğu bir anda yine filtre kullanacaksınız, yani kısacası doğalı kafanızdaki ile sunma çabalarınız için yardımcı araçlar gerekiyor. Kimi zaman da gerekmeyebiliyor. Ama çok nadir anlardır bunlar. Pc size bir yere kadar daha esneklik sağlıyor. Ama buna da eklemek için düşünce gerekiyor.O nedenle iyi görsel fotoğraf arayan gözün pek de bunlarla değerlendirmesi doğru gelimiyor.
Sonuç olarak , sizin son cümlenizdeki gibi hem andan sorumludur fotoğraf , hem de içeriğiğinden yola çıkarak geleceğe haberci de olabilir.Fotoğrafçının içerik konusunun ne olduğu ile ilintili herşey. benim fikirlerim bu yönde..

sevgiler

 

Tarih: 13 Mayıs 2006, 22:09 - İp: 85.***.**3.217
direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör

Sevgili thalassa,massive,foto16 öncelikle fikirlerinizi sunduğunuz için teşekkürler.Amacım da bu zaten.
massive Diyosun ki "o yapaylığı model kullanırken yapılan çekimde gidermek te bir sanattır" buna katılmak isterdim çümkü bir çok arkadaşım var ki bende yeri geldiğinde bunu yapmışımdır.Ancak model dediğimizde onu şekillendiren biziz yani modelimizin duruşunu yönünü bakışını ortaya koyan biziz yani kendi bakış açımızı ve görmek istediğimizi yansıtmasını sağlayanız.Yani modeli istediğimiz gibi yoğurma şansımız var ancak uçan kuşun kanadını bir önceki çırpışına geri getirme şansımız yok.O anı en doğru şekilde yakaladık yakaladık yoksa gitti.O yüzden derim gerçeği ve doğalı engüzel haliyle yakalamak zordur diye. sevgiler

 

Tarih: 14 Mayıs 2006, 00:46 - İp: 85.***.**5.33
sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

selamlar, ben doga fotograflarindan cok hoslaniyorum ve keyfle yapiyorum. ben modellerle de calisiyorum.
bir modelle calismak, dogayla calismaktan kat kat zor oldugunu söylemeliyim. doga seni benim meditatif diyebilecegim bir sabirla hep bekler! o hep oradadir ve her an degisir. ani görürsün ve deklansörüne dokunursun.
ama eger modelin bir gece önce sevgilisiyle büyük bir tartismasi vardiysa, ya da elektirik borcunu ödeyememisse, ailesinden biri hastaysa o artik senin tanidigin model degildir!
o nedir? o doga gibi an be an degisen biridir ama o an ondan istedigini alamazsin.
arada ki fark ise doga sana kendini her an verir ama doganin insansal parcasi olan model gecmisin üzüntüsü, gelecegin kaygusu icerisinde seninle olan fotosession termininde sana istedigini veremez. insandir o! nekadar profesyonel ya da amatör olursa olsun insandir o. ve insanlar dünyanin en karmasik yaratiklaridir.
saygi ve sevgilerimle

 

Tarih: 15 Mayıs 2006, 17:41 - İp: 84.***.**2.70
direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör

Bu kadarmı sadece 40,000 üyeli bi sitede olum olumsuz fikirleri bekliyorum arkadaşlar ... [>:D :D

 

Tarih: 18 Mayıs 2006, 11:16 - İp: 85.***.**1.141
cesminaz
cesminaz (üye)
İstanbul / Amatör

demişsin ya "bence" diye. cevabı çok açık aslında sence öyle güzel fotograf. ama bence olmayabilir. fotografa daha doğrusu sanata niçin böyle sınırlamalar getirelim ki...
herkes istediğini (temek teknik ve kompozisyon kuralları içerisinde) çeker...

 

Tarih: 18 Mayıs 2006, 12:39 - İp: 85.***.**9.209
direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör



Tamam ya ne kızıyosunki bence böle dedim zaten ama fikir almak istedim haksızmıyım ....

 

Tarih: 18 Mayıs 2006, 15:38 - İp: 85.***.**1.141
neslihann
neslihann (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili egemen,bi yavdan sana katılıyorum ama insanlar bi yerden başlamalı ve nasıl geliştirmek istiyorsa öyle ilerletmeli zaten zamanla farklı çalışmalarda yapacaklardır.bazılarıda sadece insan üzerine çalışır mesela model alarak fotoğraflarını çeker bazısıda model olmadan bağımsız anı ve doğanın güzelliklerini fotoğraf karelerine yansıtmak ister.herkesin fikri farklıdır.ben mesela her ikisinide yapmayı seviyorum.amatörüm ama ilerde daha iyileini yapacağıma inanıyorum.görsellik çok önemli göze hitap etmek model içinde geçerli manzaraa resimleri içinde.
saygılar
neslihan

 

Tarih: 18 Mayıs 2006, 19:10 - İp: 81.***.**0.201
direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör

sende haklısın... [>:D ]

 

Tarih: 18 Mayıs 2006, 19:29 - İp: 85.***.**7.105