ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Gelişen Teknoloji

Gelişen teknoloji ile birlikte eskiden 5-6 yılda bir piyasaya sürülen yeni model makineler, 6 ayda bir yenilenmeye başladı. Bizim millette aynı cep telefonu sevdasında olduğu gibi ağızlarının suyunu akıta akıta yeni modelleri almaya çalışıyorlar. Pazarlama denilen uyutmacanın oyununa geliyorlar. Adam gidiyo Nikon D2x alıyor ama neyine ya da D-100 alıyor. Bir de şimdilik D50 ile başlayim 3-4 ay sonra D-100 alırım daha sonra da D2x alırım diyen adamlarla doldu ortalık. yakında millet iyice cozutacak.

Tarih: 26 Ekim 2005, 19:21 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey, ben mesaj attigimda senin mesajin gorunmuyordu, su anda gorunuyor..
..simdi benim diyecegim arkadaslar, tabii ki kitlik ceken insanlari dusundugumuzde hersey gozumuze fazlasiyla luks gorunucektir.. tabii ki yardim etmemiz gerekiyor ve yapiyoruz zaten.. ama her zaman gucluden daha guclu olacaktir, bu degismez.. zayif olanlar da olacak ki, guclu kavrami olusabilsin, degil mi?.. simdi beni yanlis anlamayin lutfen, yani ruhsuz gib.. ben de afrikada yasananlara cok ama cok uzuluyorum.. hatta bu konuda bazi seyler de yapmaktayim..
ama iste afrikada yasananlar, benim d2x kullanmami engellemez.. ben alacak gucum varsa alirim.. tabii ki kendimizi bilmemiz gerekir, bosu bosuna tuketimde bulunmamaliyiz.. ama sorarim sizlere, simdi bir d2x olsa kullanilmaz mi?..
..ceko dunyanin heryerinde hiz siniri 120 olabilir, burada 70 mil.. (yani 120 gibi oluyor saniyorum..).. ama onemli olan ferrari alinca basmak degilki.. onemli olan, ferrariyi kullanmak.. ama yavas ama orta hizda.. ki zaten bende yaris arabasi olsa, olabildigince yavas kullanirdim.. cool olmak gerek oyle degil mi?..
telefon konusunda soylediklerine katilmiyorum ceko.. onemli olan telefon tabii... ama artik bir fotograf makinesi de, bir mp3 calar da.. bir internet browser da.. peki cok mu gerek vardi? evet vardi.. cunku, artik gunumuz cep telefonlariyla yaninda ne mp3 player'ini da tasiman gerekiyor, ne bilgisayarini ne de kamerani.. bir tek aletle bircok islevi birden kazaniyorsun..
zaten cep telefonunu tasimamiz gerekeceginden bize olan bir dezavantaji da olmaz.. aksine bize cok buyuk artilari olyor cep telefonlarinin..
ayrica inan, burada da cep telefonu cok onemli insanlar icin.. cok buyuk bir piyasasi var cep telefonlarinin..
ve ben de her zaman en tesekkullu olanindan kullanmayi yeglemisimdir..
..tabii birazda bilime merakli olmak gerekiyor, cep telefonlarinin sadece cep telefonu olarak kalmamasini savunmak icin.. beni en ufak teknolojik gelismeler bile cok etkiler.. o yuzden belki de d2x olunca belki kalbim bile durabilir..

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 22:00 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ici ferrari dolu otoparki ferrarilerle birlikte mi satin alabilecek insanlar onlar yoksa sadece otopark mi?..
ceko, mutlaka vardir.. o medya maymunlari degil hayat yalnizca..
ama eminim, ici ferrari dolu otoparki ferrrarilerle birlikte alabilecek adam da kalkip da pazardan giyinmez.. giyiniyorsa da bence birseyler eksiktir kafasinda..
..ben demedim ki kimseye yardim etmez bu zenginler.. tabii ki cok iyi insanlar var.. ama kalkip da o kadar parasi varken de kendisine de eziyet etmezler herhalde..

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 22:06 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Anlaşamıcaz senle dadanagast Bazı kalıplara göre yazıyorsun. yani pazardan giyinse ne olur. Bi tarafımı eksilir. ama seninde kabahatin yok, çoğu kişi senin gibi düşünüyor, öyle yetiştiriliyor ve büyütülüyor. yani paran varsa ye diye
cep telefonundan çektiğin fotoğraftan hayır gelirmi? yada bağlandığın internetten. tamamen oyuncak olsun diye yaptılar millete. teknolojiyle uzaktan yakından alakası yok. yani 2 mpx'lik çok kötü görüntü veren bir alet mi teknoloji. hayır bulunmuş ama geliştirilmeden millete kakalanmış bir teknoloji hani yazmıyormuyduk 5 mpx'ten aşası olan bir makine bir işine yaramaz diye. hele 3 mpx'ler çöp oldu diye. eeeeee o zaman bu cep telefonlarındaki safsatalık ne oluyor?
Ama sen asla ruhsuz bir adam değilsin. herkes gibi belirli kalıplar çerçevesinde düşünsende akıllı mantıklı, doğru konuşan bir insansın

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 22:18 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar dostlar,
Fotoğraf teknolojisi bilgisayar teknolojisine kaydıkça 3 ayda bir modelyükselmeleri olacaktır.O nedenle çok fazla üzülmek gerekmiyor..Dünayada kapitalist sistemin gelişimi tamamlanabilmesi açısından iyi bir şeyler olmaktaSAyfalar alacak bir konulardan biridir..Eskiden bilgi sayar giren ev sayısı parmakla ifade edilirdi, memorisi 16 olanlar çogunlukta idi . AMa şimdi en basit pcde bile 512 kullanılıyor..Sonuçta tüketiciye yarıyor fiyatlar düşüyor. Yani her evde fotoğraf makinası olacak.Hem de iyilerden. Bu çok da yeni bir şey değil, sadece bizim ülkemizde yeni oluşmaya başladı.İyi de oluyor..

sevgiler

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 09:03 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Forumun Tümünü okudum genelde Dada Ve ceko arsında Paylaşım olmuşşş Katılan diğer arkadaşlarında Dada Ve cekonunda Soylediklerinde Haklılık payları var...Evet Param olduğu kadar alırdım...Bilmem hangi marka ayakkabılara pantolanlara yığınla para verdiğim oldu...Cep Telefonun İlk çıktığı gunlerden beri kullandım Her markanın çeşitli uçuk modelleri elimden Geçti...Teknolojiye benimde düşkünlüğüm var ama bu sadece insanların iyi yaptığı şeyleri Takdir Etme konuunda oldu...Her zaman diyorum İşini İyi yapan insanlara Her zamn imrenip saygı duyuyorum...Gecen Yıl Ayakkabı dolabıma baktım 12 cift ayakkabı var Hiç biride eskimemiş yenisini almak istedi fakat duraksadım akldım ve 12 cifdi düşündüm ve dedim ki artık ihtiyacım yok...Yagmur yagarken ayagı ıslanan bir adam düşünün Çamurlu yolda evine giderken terliğinden ayağı çamur olan teyzeciğimi düşünün...Bu durumda ben 12 cift bulundurmamalıyım ihtiyacım ne ise o kadar edinmeliii yimmm...Bir H-1 kullanıyorum yavaş yavaş kesmemeye Başladı başlangıç seviyesi bir Slr Alacağım cunkı D2x e ihtiyacım yok Ceko nun dediği gibi Bir Haber Ajansında Çalışmıyorum Ve sanıyede 12 mp den 9 fotoğraf çekmeye ihtiyacım yok...Ama bir slr kullanmalıyım buna ihtiyacım var...Buda Muhtemelen D2x yerine Bir D50 olacak...Hepimiz öğrenciliğimizde çeşitli Sıkıntılar yaşamışızdır Örneğin Pazarbey Gecenlerde Anlattı Öğrencilik Yıllarını... ve benzerleri...Bu bir denge meselesi İhtiyaçlarımız Karşıladıktan sonra Beğenmediğimiz dunya düzeninin Değişmesi İçin PArlak zekaya Sahip fakat parasızlıktan üniversiteyi bırakıp koyne donmek zorunda kalan gençlere Burs verilse Masrafları kısmen de olsa yuklenilse sanırımd ah mantıklı Daha vicdani daha akıllıca bir iş olur...Bne guclu olmalıyım...Güçlü olmalıyım ki cevremdekiler faydalı olmalıyım güçlü olmalıyım ama adil olmalıyım...Ben güçlü olmalıyım kı gücü Kotu kullanacak olanlara fırsat vermemeliyımm...

Hasılı bu bir denge meselesidir...

Bu dengeyı kurabilmek ise Bu dunyadakı insanlıkdan nasibimizi almakla Doğru orantılıdır

saygılar...

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 11:28 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hüzünseline

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 12:30 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

bence en iyi sistem sosyal domokrasi yani su an avrupada olan ve tukiyeye kazandirlmaya calisilan sistem.
cok acik konusacagim ogrencilik yillarinda cok buyuk ofke ile bakardim bati toplumlarina butun kaynaklari tukettikleri icin ve bizi somurdukleri icin. ne zaman ki buraya geldim fikrim degisti. adamlarin kurduklari sistemde adil paylasim var sosyal devlet butunlugunu kurmuslar.
bundan 4 sene once garsondum buraya geldigimde ama garsonluk turkiyedeki gibi degil garsonsan bir cok seyi yapabiliyorsun 1100 euro maaasim vardi camasir makinasi alayim dedim beko buldum hemde en iyisi 1100 devir filan 220 euro maasimin beste biri birde turkiyede almistim 12 ay taksitle bir yillik maasimin neredeyse yarisiydi hemde cine5 te calisiyordum.
bes sene para biriktirdim yurkiyede bir tane bes yasinda toros almak icin buraya geldigimin 1 yilinda wolkwagen polo aldim sifir hemde 200 euro taksitle ve bunlari garson ken copcuyken temizlikciyken yapabiliyorsun universiteyi konusmadik buraya geldigimden beri kimse gerek duymuyor.
yani yasamak icin insan olman yeterli tam donanimli olman gerekmiyor. birde diger basima geleni anlatayim bu enson ekonomik krizde turkiyede isten cikarildik is ariyorum tabii nerde ensonunda buldum kamil kocun yazanesinde bilet kesecem adamla gorusmeye gittim millet cvler birakiyor adam bana demezmi nereden mezun oldun bilgisayar biliyormusun yabanci dil ve yazanede hesapmakinasi bile yok bir kagit ve bir kalem telefon biliyorum falan dedim 90 milyon du kiram adam 110 milyon maas verdi bana sigorta yok yemek yol yok ve 10 saat
iste bu komedi ve insanin ne kadar zoruna gidiyor bilemezsiniz.
simdi burda isverenim adam inanin gelirim cok da degismedi cunku gene sistem sana neler yapabilecegini sinirlamis
1100 euro maas veriyorum ve o maasin yani sira 800 euroda kisi basi sigortasini oduyorum. yani isciye sagladigi butun imkanlari patrondan aliyor. boylece vazonun sekli hicbir zaman bozulmuyor.
konuyu belki biraz dagittim ama bence onemli noktalar
yani cokk uzaga gitmemize gerek yok ben tukiyedeyken somali standartlarinda yasiyordum su an turkiyede yardima ihtiyaci olan milyonlarca insan var. teneke sobalarda isinmaya calisan ama bir de devlet var paralari hortumlayanlar var yani olay sistem sorunu sistemsizligin oldugu yerde aclik her zaman olur

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 13:36 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Evet iborotti Türkiye'de gelirler arasında o kadar uçurum varki, memleketin % 10-20'si saltanat yaşarken diğerleri senin dediğin gibi tenekenin içinde gazete yakarak ısınıyor. Bunu sisteme bağlamak mümkün ama böyle gelmiş böyle gider gibi bir düşünce, bazıları daha güçlü bazıları daha zayıf olacak gibi bir düşünce gerçekten çok yanlış. Zaten bazıları güçlü değil çok güçlü, bazılarıda zayıf değil ölmek üzere duruma gelmiş durumda. İnsana parası ve sosyal statüsü yüzünden değer verilmemeli, insana insan olduğu için değer verilmeli: niye herkesin eşit şartlar altında yaşayabileceği bir dünyayı imkansız gibi görüyorsunuz anlaymıyorum. Unutmayın ki şimdi övündüğünüz ve girmeye çalıştığınız Avrupa Ortaçağda sefaleti yaşarken doğu, kültür ve zenginliğin zirvelerindeydi.

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 14:20 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

bende sana katiliyorum ceko yalniz toplumlarin siyaset uzerinde ki etkisi cook eskilere dayaniyor. simdi ki toplumlarda hersey hesap kitap ve pikoloji isi.
sen zannediyormusun ki eylemlerle yuruyuslerle yada secimle birseyler degisebilecegini bizim bilmedigimiz ne oyunlar donuyor orada ne hesaplar yapiliyor bir is yapmadan once bizler sadece kukla kaliyoruz. sili ihtilalinde de darbesinde de halk sadece kullanildi america ile rusya mucadelisiydi aslinda yada bilmiyorum september 9.11 belgeselini izledin mi ama bush un yeniden secilmesi iraka savas acmasi afganistanla ugrasmasi hatta ikiz kule olaylari bile coooook buyuk kodamanlarin elinde isliyor. hemde 5 olu buyuklukte olan insanlarin
ucbes taktikle promosyon reklam basin derken hhooop bastasin o yuzden daha gercekci olmakta fayda var sivil toplum orgutleri bir bahceyi kurtarmak yada bir yurt acmaktan baska birsey yapamiyorlar zaten yapamazlarda bunlar kotu demiyorum yanlis anlasilmasin ama kitlesel cozum degiller malesef

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 14:38 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

iborottiye.

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 15:24 - İp: yok