ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Gelişen Teknoloji

Gelişen teknoloji ile birlikte eskiden 5-6 yılda bir piyasaya sürülen yeni model makineler, 6 ayda bir yenilenmeye başladı. Bizim millette aynı cep telefonu sevdasında olduğu gibi ağızlarının suyunu akıta akıta yeni modelleri almaya çalışıyorlar. Pazarlama denilen uyutmacanın oyununa geliyorlar. Adam gidiyo Nikon D2x alıyor ama neyine ya da D-100 alıyor. Bir de şimdilik D50 ile başlayim 3-4 ay sonra D-100 alırım daha sonra da D2x alırım diyen adamlarla doldu ortalık. yakında millet iyice cozutacak.

Tarih: 26 Ekim 2005, 19:21 - İp: yok
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

ewet çok haklısın sahibinden 2 aylık d70sNikon VALLA SURDA STUDYO FOTOĞRAFÇILARININ 6 SENE ÖMRÜ KALDI gibi geliyo bana

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 21:06 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

dogrusun ceko tuketim toplumu habire degistirmekten yana hani ama yani bizi de gidiklamiyor degiller
bu arada fotoser yorumuna katiliyorum studio fotografcilarinin azalacagina yani de sure niye 4 5 9 degilde 6 merak ettim yoksa bir bildigin mi var

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 18:01 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla bence 6 degil, coktan son geldi.. artik ekmek aslanin agzinda.. (oyleydi degil mi bu deyim..?.. )...
bence bunun adi cozutmak degil ceko; ben de seneye 20D'nin bir ust modeli cikinca alacagim... kendi kendimi terfi ettirecegim yani..
..
valla hersey para ile baglantili.. eger harcayacak para varsa, d2x de alinabilir 1dsMII da.. ama ne.. sonucta ferrari alanlar da yarisci degiller ama zevk icin aliyorlar.. ama neylerine degil mi?.. hayir, onemli olan isteklerin giderilmesi..
..zaten surasi da bir gercek ki, cok ust duzey dslr alanlar, kullanamiyorlar da.. ondan sonra, gidip basit birseyler aliyorlar tabii.. D2x gibi makineler tecrube gerektirir, yaniliyor muyum ceko?.. o halde birak alsinlar.. onemli olan kullanabilmek.. ama iste bir ferrari alanin da bir michael schumacher gibi surmesi de gerekmez..
..
hatta para olsam, hic durmam, hasselblad H2D alirim billah..

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 18:37 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Dadanagast demiş ki D2X alıpda kullanamayanlar bır sure sonra sıkılıp daha basit birşeyler almak istiyorlar haklılarda...Önceden bir Sony S70 im vardı harikada bir makınaydı Şimdi H-1 im var fakat abim kullanamyor zor gelıyor bana diyor aslında ilgis olup olmamakla alakalı ne çekmek istediği ile alakalı.. S70 ihtiyaçlarını karşılıyordu çünki? Ama benı şu anda H-1 de kesmedi isteklerin biraz fazla olunca en azından Bir DSLR diyosun D50 yi kullanan eger kesmeyecekse D200 ü beleyecek D2X isteyecek...
Sosyolojinin Meşhur kuramlarından Onemli cümlelerinden biri geldi aklıma

Kıt kaynaklarla Sonsuz ihtiyaçlar arasındaki insanoğlu...

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 18:46 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ceko ilk defa haklısın kardeşim.
Valla ben s2 aldım.Benim için ideal bir makina.Slr kadar masraf ettim .Şimdi slr alacağım diye düşünmeye başladım. Bu işin sonu yok.En iyisi olduğu gibi bırakmak. s2 beni en az 2 sene idare etmeli.
Bu arada satılık s2 var. slr ile takas olur.Avukattan çok temiz.

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 19:38 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben de hatirladim o cumleyi; kit kaynaklarla sonsuz ihtiyaclar.. ama oyle gercekten de..
benim soylemeye calistigim; d2x gibi makinelerde bir otomatik modlar yoktur mesela huzunseli.. yani fotografdan anliyor olmak gerekir ki cekim yapabilsin insan..
..
bence sen d200'u bekle zaten.. d2x alacak kadar da uzun boylu olmayacagini biliyorsun.. tabii piyango falan cikarsa orasi baska..

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 19:54 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Abhsettiğim gibi aslında mesele parada da bitmiyor İhtiyaçlarını karşılayabilmesi onemliii...S7o le mutlu olabiliyor ise abim onu kullansın...Ama Ceko Bir Kompakt la ihtiyaçlarını gieremez...Ocaklılar ın dediği hep aklıma gelirrr...Hangi makına ile mutlu olacak ise onu almalı insan...
D2x insanı heyecanlandırıyo ama Kullanamadıkdan hakkını veremedikden sonra...
Çok sevdiğim bir yazar derkiii

Kış Kışlığını Bilsin Kuş Kuşluğunu

herseyı anlatıyo heralde

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 20:00 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla makine d2x olsun da ben hakkini veremeyim huzunseli.. hic de onemli degil benim icin..
sanki 350D'nin hakkini verebiliyor muyum? veya sen dslr alinca verebilecek misin?.. bircok insan 350D gibi makinelerle is yapiyor.. bizler? sadece zevk ugruna kullaniyoruz..
..hakkini verebilir miyim diye dusunmeye gerek yok bence.. istedikten sonra herseyi ogrenebilir insan.. yeterki azimli olunsun..
sonra da hangi makineyi almak istiyorsan ondan alirsin..
..

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 20:03 - İp: yok
nihat
nihat (üye)
İstanbul / Amatör

Doğrusunu isterseniz dadanagast a katılmamak mümkün değil. Mesela bende 350D aldım ve hakkını vermek şöyle dursun, şu an bir compact makine kadar bile kullanamıyorum.
O kadar derin düşünmemek lazım sevgili Hüzün_Seli..
Gönlündekine sahip olmak için elinden geleni yapmalısın. Varsın hakkını vereme. Bir gün mutlaka hakkını verirsin nasılsa.
Ama şunuda ilave etmek lazım ki hakkını veremediğin her ne ise, senin hakkını verememenden zarar görmesin.
Selamlar, sevgiler
Nihat YALINKILIÇ.

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 21:01 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Bir kere yapılan gereksiz harcamaların görgüsüzlük ve acımasızlık olduğunu düşünüyorum dünya görüşü olarak. Dünyada Yüzmilyonlarca aç insan varken insanlar neden ferrariye biner hiç anlamadım bugüne kadar. Dadanagast senin D2X almanda aynı şekilde görgüsüzlüktür Bu sınıftaki makineler, bilfiğiniz gibi çok seri ve hızlı makinelerdir. Bir de stüdyo kullanımı için dizayn edilmişlerdir. Yani sen AP'nin ya da reuters'in fotoğrafçısı değilsen senin işine pek yaramaz. O yüzden sen ve senin gibilerin bu makineye o kadar parayı vermesi çok paran olduğunu değil kafayı sıyırmış olduğunu gösterir.
(söylediklerim espriden ibaret, yanlış anlamayacağınıza eminim dostlar) Yani ben D70 veya D100 ile çekiyorum 5 senedir piştim artık gidim bir D2X alim diye bir şey bence saçmalığın dik alası

saygılarımla hepinizi kucaklıyorum

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 21:17 - İp: yok