ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Gelişen Teknoloji

Gelişen teknoloji ile birlikte eskiden 5-6 yılda bir piyasaya sürülen yeni model makineler, 6 ayda bir yenilenmeye başladı. Bizim millette aynı cep telefonu sevdasında olduğu gibi ağızlarının suyunu akıta akıta yeni modelleri almaya çalışıyorlar. Pazarlama denilen uyutmacanın oyununa geliyorlar. Adam gidiyo Nikon D2x alıyor ama neyine ya da D-100 alıyor. Bir de şimdilik D50 ile başlayim 3-4 ay sonra D-100 alırım daha sonra da D2x alırım diyen adamlarla doldu ortalık. yakında millet iyice cozutacak.

Tarih: 26 Ekim 2005, 19:21 - İp: yok
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

ibo tamamen duygusal anlamda 6 sene kaldı

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 21:38 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla ceko haklı gibi.Bir noktada kesip atmak ve eldeki ile mutlu olmak lazım.Kim demişti hatırlamıyorum ama bu isi metres tutmaya benzeten biri vardı.Tam nasıl olduğunu hatırlamayamadım.

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 11:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

metrese olayina benzeten kimdi gercekten pazarbey?.. ben de hatirlayamiyorum..
..
valla ceko, dunyada milyonlarca insanlar oluyor evet.. ama dunyanin kanunu bu ceko.. birileri olecek, birileri yasayacak.. bunu kimse degistiremez.. (bu dediklerim yanlis anlasilmasin ama dunyanin hali bu, kimse degistiremez..)..
ferrari alacak param olsaydi alirdim ceko.. eminim sen de alirdin.. bir baskasi da alirdi.. ama ferrari alacak paran varken, gidip de afrikadaki insanlara vermezdin ferrari parasini..
..neyse bu konuda konusmaya gerek yok aslinda.. cunku, bu tur ihtiyaclar zorunlu ihtiyaclar degildir.. tamamen psikolojik rahatlilik icin aliriz.. zaman gecirmek icin.. (tabii bu isi profesyonel olarak yapanlardan bahsetmiyorum..)..
..param olsa D2X de alirim, 1DsMII da, sebastiao salgado'nun M7'ini da..
tamamen rahatlamak icin..
benim 350D'ye cok mu ihtiyacim vardi? hayir yoktu.. hem de hic yoktu.. ama iste bir dslr sahibi olmak istedim.. buna kimse de karisamaz.. yarin bir gun, H2D sahibi olmak istersem ve alacak kadar param da olursa, cekinmeden alirim..
..
simdi senin imkanin olsaydi, kendine bir tane D2X almaz miydin ceko?.. yoksa d70 ile bir bes sene daha idare mi etmek istiyorsun?..

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 16:52 - İp: yok
nihat
nihat (üye)
İstanbul / Amatör

evet Arkadaşlar
o makinelerde satılmak için üretiliyor.
eğer satılmasa, onu üreten fabrikadaki onlarca insan aç kalır.
Açlıktan ölenlere gelince, elbetteki hoşa gidecek bir durum değil. Ama şunuda düşündünüz mü hiç. Afrikada açlıktan ölenlerin bulunduğu ülkede satılmıyormu acaba bu ürünler,
yada hiç yöneticileri açlıktan ölen bir afrika ülkesi duydunuz mu.
Kısacası sevgili dadanagastın dediği gibi dünyanın kanunu bu.
Bende en son model arabayı alıp, en iyi giysileri giyip, en son teknolojik ürünleri kullanmak isterdim. İstemezdim diyenede rastlamadım.
Herkes yeni bir şeyler üretip para kazanmak zorunda..
İnsanlarda imkanlarımız ölçüsünde o ürünleri kullanıp dengeyi sağlamak zorunda...
Selamlar, sevgiler
Nihat YALINKILIÇ.

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 17:43 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

sizi gidi kapitalistler sizi....
gucler dengesi ikinci dunya savasindan sonra kuruldu. artik gercekten yapacak birsey yok gelismis ulkeler ve gelismekte olan ulkeler ve gelismemis ulkeler diye 3 e ayriliyor mesela tukiye hicbir zaman bir fransa yada almanya gibi olmayacak yada somali bir turkiye olamayacak pastalar paylasildi simdilik herkes yemekle mesgul takiii pasta bitene kadar kaynaklar tukenince o zaman yeni degisikliklere gebe hayat diye dusunuyorum

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 18:20 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

dadanagast bu dünya düzeninin değişmeyeceğine ve kimsenin değişteremeyeceği fikrine nerden kapıldın anlayamadım açıkçası. Yani dünya hergün değişiyor ve yarın ne olacağı belli değil. ikincisi D2X alacak imkanım olmadığını neden çıkardın dadanagast. Belki bir değil 5 tane alacak güce sahibim ama almıyorum Yani ferrari alacak param olsa da almazdım hiç kafanı yorma Dadanagast.
Bu aslında bir dünya görüşü meselesi. Maalesef bahsettiğin dünya düzeni birileri ölecek diğerleri yaşayacak şeklinde değil. Birileri üretecek kendine satamadığı için sana kakalıcak şeklinde.Senin daha iyi bilmen gerekir İngilteredesin. Toplam nüfusun büyük kısmı yaşlı. Yani tüketecebileceği herşeyi tüketmiş insanlar. Diğer eski dünya ülkeleri de öyle. Üretimlerini kendi pazarları içerisinde satamadıklarından ihtiyacın olmayan şeyi sana yani 3. dünya ülkelerine, genç nüfuslu ülkelere, tüketim toplumlarına satıyorlar. Cep telefonu hadisesinde olduğu gibi. avrupada olanlarınız veya gidip gelenlerininiz bilirler. Türkiyedeki cep telefonu tüketimi orada var mı söylesinler bakalım. Bu durum fotoğraf makinelerinde o kadar değil ama. yani çılgınca makine tüketilmior. ama yakın bir gelecekte bunu görürü gibi oluyorum nedense

ama dediğim gibi bu kesinlikle bir dünya görüşü meselesi. Sizler o kadar aç insan varken gidip ferrariyede binerim 300 milyona pantolan, 500 milyona ayakkabı da alırım diyebilirsiniz. Bu sizin kendi görüşünüz. Genelde görüşlere her zaman için saygı duyarım ama bu görüşe pek duyamicam heralde

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 20:18 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ceko bana büyümü yaptı acaba.Onun gibi düşünmeye başladım bazı noktalarda.
Bu gün haberlerde bir şey gördüm.Nijerjada Türk koleji varmış.Bu kolej doğan çocuklarının 1/5 5s yaşını göremeyen ülke insanları için tanesi 5000 dolara mal olan kuyular yaptırmış.Ayrıca yiyecek yardımı yapmış. Şimdi düşünüyorsunuz. Gerçekten bu insanlara imrendim. Yada Türkiyeden hiç tanımadıkları bu fakir insanlara yardım eden insanlara imrendim.Herkes böyle olmalı değilmi.
Eminim yardım eden insanların pek çoğu ferrari alabilecek kapasitede insanlar. Ama vermeleri gereken zekat %2.5 iken gelirlerinin belki yarısını böyle hayır işlerine harcıyorlar. Yada oralarda kolejde öğretmen olanlar.32.günde seyretmiştim.Pekçoğu birkaç dil bilen odtü, boğazici mezunu gençler.Piyasada olsalar yüksek maaşlarla kapılacaklar.Ama onlar hiç bilmedikleri insanlara hem balyık vermeye, hemde balık tutmayı öğretmeye gidiyorlar.Çok garip bu.
Tüketem kötü değildir.Hatta amerikayı ayakta tutan tüketimdir.İbni haldun aynı şeyi düşünür.Lakin Tüketirken başkalarını da düşünmek lazım. Sonsuz ihtiyaclar peşinde koşmayı bırakmak lazım.Bİr noktada bırakmalı.Düşünün afrikanın bir ülkesi ,her beş çocuktan birisi 5 yaşını göremeden ölüyor.Ne kadar acı.Valla bunun hesabını Allah bize sorar gibi geliyor.
Ayrıca değişmeyecek hiçbirşey yoktur.Bugün çok güçlü olan avrupa veya amerika bir zamanlar sefalet içinde, şimdi sefalet içinde olan doğu toplumları refah içinde idi.Afganistanın bir zamanlar bir kültür merkezi olduğuna bugün kim inanır.

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 20:32 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ceko, ben sana paran yoktur alacak kadar demek istemedim; almazsin yani.. cunku cok para.. ama cok zengin olsaydin, d70 yerine d2x kullanacaktin..
ceko, uretim de tuketim de yasantilarimizin birer parcasi.. birileri birseyler uretecek ve birilerine satacak ki yasam surebilsin..
burada da cep telefonu hastaligi var insanlarda.. bazilari cep telefonuyla hava falan atiyor.. ama bunu hosgormek gerekir, hala daha insanlik bu teknolojiye ayak uyduramadi.. yakinda alisacaktir diyecegim ama o zaman da yeni seyler cikacaktir..
kaldi ki sanirim d2X gibi ust-duzey dslr'lari aslinda turkiyede degil ingilterede satabiliyorlar.. turk lirasinin alim gucu cok dusuk.. ama pound kuvvetli.. burada, aslinda bir d2x alabilmek o kadar zor birsey degil.. ama turkiye icin sanirim dunyanin paralarini harcaman gerekecektir..
..valla ceko, hayat gorusun farkli olabilir.. ama emin ol, %99 oraninda insanlar, 500 milyonluk ayakkabi giyebilecekseler giyerler..

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 20:34 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Dadanagast tabiki üretim ve tükrtim hayatın birer parçası. Ama gereksiz tüketim yüzünden dünyanın bu halde olduğunu bilmediğini söyleme bana. yani adam ferrariye biniyor diye orada insanlar ölüyor. O gelişmiş ülke denilen kakalaklar seni beni kakalamak için çalışıyorlar ve herkesi öyle bir yaşama özendiriyorlarki çoğu kişi kısa yoldan para kazanmanın derdine düşüyor. kafanı yorma dada Amerika ve avrupa bizim gibi ülkelere medya yoluyla popüler kültür vasıtasıyla o yaşantıyı öyle bir özendiriyorki; hergün TV'de gazetelerde zenginlerin yaşantısı aşılanıyor. Eğitimli ve kendini geliştirmiş biri zaten bu safsatalara bu aşılamalara inanmaz, yemez. Ama azının suyu aka aka TV'nin karşısında oturup Amerikan sinemasının yarattığı sahte yaşamları izleyerek, medyanın yansıttığı sahte yaşamları izleyen adam tabi parası olursa gider savurur dangalakça. Azıcık okumuş, mürekkep yalamış, dünyaya farklı bir gözle bakabilmeyi başarmış adamın ihtiyacı olmaz böyle şeylere.

Ama şunu unutmamamız gerekir. teknolojiolsun yüretim olsun ihtiyaçlar doğrultusunda tabi tüketilmelidir, kullanılmalıdır. Bütün ülkelerde hız sınırının en fazla 120 olduğu bir dünyada ferrarinin ne gereği olabilir dangozluktan başka

Hem fotoğraf çeken, hem oyun oynanabilen, hemde internete bağlanabilen ceptelefonları var. sorarım size bu saydığım özelliklerden hangisi gerçekten tatminkar ölçüde. yani adı üstünde "TELEFON". konuşmak için

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 20:58 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

"..valla ceko, hayat gorusun farkli olabilir.. ama emin ol, %99 oraninda insanlar, 500 milyonluk ayakkabi giyebilecekseler giyerler.. "

Valla dadanagast %99 baya bi abartı oldu bence. Çok insanla tanıştım 500 milyonluk değil 1 milyarlık ayakkabı giyecek ya da 1 ferrari değil de içi ferrari dolu bir otoparkı satınalabilecek. ama gelgelelim onun yerine ne kadar yatırım yapıp nasıl daha fazla insana ekmek kapısı açarım diye düşünen insanlarla dolu bu ülke. siz bakmayın medyanın yansıttığı maymunlara.
saygılarımla...

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 21:47 - İp: yok