gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Fotoğrafların Adı..

Merhaba arkadaşlar..
Fotoğraflar arası seyahat ederken bu sitede genelde hep şunu düşünüyorum..Çekilen bir ağaç,bir insan veya bir böcek o anı makinanızın vizöründen bakarak deklanşörle ölümsüleştirmek..peki ya o fotoğrafın adı..!!?Bence fotoğraflara verdiğiniz ad en az çektiğiniz fotoğraf kadar önmlidir..Yeni doğan bir bebeğe verdiğiniz ad kadar önemli..Sanırım buna birazdaha hassasiyetle yaklaşmamız lağzım diye düşünüyorum..

Tarih: 15 Kasım 2005, 16:14 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

peki verilen adi da gozumuzle gormez miyiz realsanto?..
...(buyuk cabalarla tekrar okudum ve anlamayi basardim.. hakkimda dil ayrimi yapiyor dedirtmem... [>

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 03:35 - İp: yok
realsanto
realsanto (üye)
Bursa / Amatör

tabii ki görürüz sevgili dadanagast..ama bazen oyle güzel fotoğraflar ekleniyor ki adı ise 'çektim işte' yada 'öylesine' fotoğrafta bazen birşeyler anlatırız..anlattığımız konunun yada nesnenin adını verebiliriz...
..
(ayrıca ben sana dil ayrımı yapıorsun demedim ki...sordum )(kırdıysam özü dilerim )

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 03:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

realsanto neden kirasin ki?.. oyle kolayca kirilacak bir tipe mi benziyorum ben?.. espriden anlayacak kadar gelismis bir beyne sahibimdir laf aramizda..
..dur ben gecenin son anlamli cumlesini soyleyivereyim:
"sakla aciklamasi, gelir ciklamasi.."
(turkce meali: fotografda aciklamasini bulundurmazsan, herkesin tepki koymasina neden olursun.. )
..hadi bir soz daha..
aciklamasini, fotografina gore uzat..
(aciklamasi: uzun aciklama, insanlari bezdirebilir; kisasi da yeterli gelmeyebilir.. )..
cosmusken:
aciklaya aciklaya, dilinde tug biter..
(aciklamasi: baktin ki anlamiyor karsi taraf, bosver.. dilde tug bitmesi hic de hos degildir.. )
...
iyi geceler..

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 03:59 - İp: yok
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Bu konudan bende şikayetçiyim, şu ara serveri alınca yer sıkıntısı kalmadığından çokta fazla fotoğraf silmiyorum. Hedefim 10 bin fotoğrafa gelindiğinde eskisi gibi geçmiş fotoğraflardan zaman zaman ayıklama yapmak ve bir süre bu 10 bin fotoğrafta tutmak siteyi, ilk sileceğim adlandırılırken bencede yeteri kadar özen gösterilmeyen fotoğraflar olacak. Ekleyen özen göstermiyorsa ben nnnapayım bu birincisi, ikinciside siteye eklenen her konu arama motorlarında bir kriter oluşturuyor (bu forum içinde geçerli) "öylesine" başlıkların geri dönüş açısından da siteye faydası yok.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 09:59 - İp: yok
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

sevgili dostum dadanagast,sen olmayan bır seyı var edıyorsun..kendı gozunle bır nesneyı veya manzarayı kendı kurgunla acınla olumsuzlestırıyorsun..yanı yaratıyorsun.çektıgın o fotografın babası sen oluyorsun oda senın bebegın..ısım koymak sana dusuyor.guzel bır ısım ve ılerde ısımle hatırlayacagın fotograf olması gerekır..gozunle gordugun fotograftır..ama adıyla anacagın da fotograftır..

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 10:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

fdiker, bence su anda eskisi gibi kesinlikle degil.. hatta artik galeri sayfalarina bakmaktan zevk aliyorum.. cok iyi fotograflar var..
..ama iste dediginiz gibi bir sure sonrasinda, 10 bini gececektir rakam..
..bu konuda sanirim realsanto, bir oneride bulunmustu.. herbir fotografa; daimi, 1,3,6 aylik, yillik gibi surelerde yayinlanacagina soz verilebilir sitede.. hem onceden de insanlara bildirdiginiz icin insanlara, kirilma olmayacaktir.. dolayisiyla, hem sistem otomatikman silecektir.. kolay olmasi acisindan..
sadece bir fikir tabii..
..........................................

gordi haklisin tabii.. benimkisi sadece espriydi..
tabii ki fotograflar da adlariyla anilirlar..
ama iste; bir bebege isim vermek icin gunlerce dusunulur.. (herkes dusunmeyebilir tabii..) cunku bebek artik o isimle cagirilacaktir..
oysaki fotografda, o anda o fotografdan ne hissettiysen, ona uygun bir ad verirsin.. kolayca hatirlayabilecegin bir ad..
fotograf ileride kalkip da "babamla annem, bu isimi bana cok mu aradilar???" diye sinirlenmez mesela..
..ama surasi bir gercek ki insanlar, galeriye fotograf eklerken, isim vermeye dikkat etmelidirler.. (yoksa, fdiker ileride ansizin silebilir..)
..tabii bu biraz da fotografa verilen ilgi ile alakali bir durum.. basariyla..
neyse.. iste oyle..

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 12:42 - İp: yok
realsanto
realsanto (üye)
Bursa / Amatör

kesinlikle son zamanlarda kalite arttı...

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 13:21 - İp: yok
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

dadanagast FOTOGRAF DEGILDE FOTOGRAFA BAKAN BIRI SOYLEYEBILIR BU SOZU..TUH BE DERLER SENIN GIBI CICI BIR FOTOYA BU ISMIMI KOYDULAR DIYE

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 15:00 - İp: yok
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

AYRICA realsanto kalıte artı cunkı eleştırılerde bagzen sert oldu bagzen kısıye oncu oldu bu sıralar..bı nevı sahsı tetıklemek oldu..afferın sen bu ısı kaptın hadı daha ıyı fotolarını koyda bakalım gıbı

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 15:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haklisin tabii gordi.. benim kastettigim daha cok, hani ismiyle dalga gecenler olur, iste o kisiler yuzunden bunalima girebilir cocuk..
ama fotografa bakanlar, fotograf hakkinda istedikleri kadar elestiri yapsinlar, fotograf uzulmez.. cunku fotograf bu.. ama tabii ki fotografin sahibi uzulur diyeceksin simdi de.. ama iste fotografin sahibi bir cocugun babasi kadar uzulmez.. birinde soz konusu olan hayat.. digerinde ise sadece bir fotograf..
tabii simdi de sadece fotograf mi? diyeceksin.. haklisin.. bazi fotograflar olumsuzdur.. sadece fotograf denmez.. ama iste bir fotografcinin binlerce fotografi olur da, binlerce cocugu olmaz..
bosverelim..
ben iste boyle geyik yaparim..
..kalite artti, artti.. dedigin gibi artik insanlar daha gercekci davraniyorlar..

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 15:31 - İp: yok