prodersler
prodersler (üye)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

E Devlet’ten Adınıza [şirket Kurulmasını] Ve [şirk






e Devlet'ten Adınıza ŞİRKET KURULMASINI ve ŞİRKETE ORTAK Yapılmasını Engelleme
ortak yetkili olunmasına yönelik kısıtlama işlemleri. Vatandaşlar artık bilgileri dışında şirket ortağı olarak eklenemeyecek kimliğim kayboldu, kimliğim çalındı problem yaşarmıyım? kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım. Ticaret Bakanlığı tarafından devreye alınan yeni hizmet ile vatandaşlar, bilgileri dışında şirket ortağı, işletme sahibi veya yetkili olarak eklenmelerini engelleyebilecek
Kimliğini çaldıran, kaybeden veya kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasından endişe duyan vatandaşların, istekleri dışında ticaret sicili işlemlerinde ortak veya yetkili olarak eklenmelerinin engellenmesi için fiziki olarak ticaret sicili müdürlüklerine başvurmaları ve MERSİS'te kimlik numaraları üzerine kısıt koydurmaları gerekiyordu.

Devreye alınan yeni hizmetle vatandaşlar, ticaret sicili müdürlüklerine gitmeden kendi e-Devlet hesapları üzerinden kimlik numaraları üzerine elektronik ortamda kısıtlama getirebilecekler. Vatandaşlar bu sayede bilgileri dışında şirket ortağı/işletme sahibi veya yetkili olarak eklenmelerini anlık olarak engelleyebilecek.

Yine söz konusu hizmet kullanılarak daha önce eklenen kısıtlamanın kaldırılması da mümkün olacak.



Tarih: 3 Ocak 2022, 13:40 - İp: 78.***.**4.239