ersin
ersin (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Fotograf Sanat Degildir!!!!!

Çankaya'da düzenlenen törende ödülünü alan Ara Güler'den meslektaşlarını kızdıracak yorum: Fotoğrafçlık sanat değil!..

Soru: Sanatçı olarak tanımlanmayı şiddetle reddediyorsunuz?

Ara Güler: Doğru. Fotoğraf sanat falan değildir deyip duruyorum millete. Neyse ki ödül kültür hayatına katkı yapanları da kapsıyor! Bizler görsel tarihçiyiz. Tarih, sanattan daha önemlidir bana soracak olursan

YORUMSUZ!!!!!!

Tarih: 17 Kasım 2005, 13:04 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=5803

konu bu linkte tartışıldı...

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 13:24 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar ,
kim ne yaptığını nasıl yaptığını bildikten sonra söylem Sn Ara Güler ustadan olsa dahi, varolan gerçeği kimse yok sayamaz.. Ve insanlar fikirlerini söylüyorlar diye birilerinin birilerine kızması son derece akıl sağlığı açısından sorgulanacak bir durumdur.Bir söylemin içinde yalnış /doğru bir fikir beyan ediliyorsa , bu fikir hakaret içermiyorsa , hatta yalnış bir yerden besleniyorsa dahi, fikir fikir olarak kabulenilmelidir, aklı başında olan insan tarafından...Buradan yola çıkacak olursak; Sn Ara Güler ustanın söylemi üzerinde doğruya ulaşmak adına, bu konuda fikir yürütüme isteminde olanlar sorgular, düşünür, araştırır ve yakın bir doğruya varabilir düşüncesini taşıyorum..

Sn Ara Güler'in ödülünü ben de içtenlikle kutlarım,bu çok bir şeyi değiştirmese de...

herkeslere sevgiler..

#thalassa' tarafyndan 17.11.2005 17:49:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 17:46 - İp: yok
ersin
ersin (üye)
Yurtdışı / Meraklı

desene ben bayagi arkadan geliyorum

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 17:47 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ara Güler, sıradışı bir insan. Tarihi sanattan önemli tutuyor ama tarihi de önemsemeyenler olacaktır. kendisine Fotoğraf tarihçisi de desek olur mu acaba? Ama çektiği her kare zamanı dondurarak tarihe şahitlik yaptığı kesin.Onun dediğine karşı olmam ama bir soru sorarım kendime "acaba?.." diye ve cevabını bu forumdaki arkadaşlardan almak için beklerim sadece. Bir "tekerleme" vardır; "Sormaz ki bilsin, bilse sorardı; bilmez ki sorsun, sorasa bilirdi." derler.

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 18:02 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Sanki cevabı ersin e değil Afrikalıya yazıyormuş gibi olucam.. İşyerimde yaptıklarımın Zanaatkarlık olduğu sanat olmadığı malum. Ama Benim için özel olan fotoğraflara gelince durum başka. Kimseye sergileme ihtiyacı duymasamda benim için sanat eseri değerinde fotoğraflarım var. Yanlışım varsa söyleyin. Nemesis; sanatın kaynağı, doğanın taklit edilmesi. Katarsist; sanatın en önemli amaçlarından biri.... sanırım bunun açıklamasını daha ehil ellere bırakmam gerekir... Aklıma xnpurple geldi....

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 18:30 - İp: yok
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Bence halt etmiş Ara Güler..herkez kendi adına konuşsun..şayet o kendisini bır sanatçı saymıyorsa o onun bilecegı bırseydır..bır çok fotograf sanatcısı var bu dunyada onlara barı saygısızlık yapmasın..

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 18:40 - İp: yok
vejdi
vejdi (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Gülere sormak isterdim şu soruları :
1)Sanat nedir?
2)Fotoğrafın sanat olmadıgını nasıl biliyor?
3)Şayet fotoğraf sanat degilse fotoğrafın sanat olması için hangi şartları yerine getirmesi gerek
4)Fotoğraf sanatçısı nedemek?



#vejdi' tarafyndan 17.11.2005 18:52:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 18:50 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Tekrar selamlar,
sn Hüzünselinin verdiği adreste bu konu yu tekrar tartışmıştık. Orada yine Sn Ara Güler ustanın , fotoğrafı nesnel görmediğinden sanat olamayacağını savunduğu yazısı yayınlandı.Sn Ara Güler ustanın huyunu suyunu bilenler yazdığı ve onunla yapılan reportajları okuyanlar neden bu fikri savunduğunu çok daha kolay anlayabilirier.Fikrimce, internette bunlardan bir kısmını kolaylıkla bulabilir ve sorulara bir yanıt bulunabilir..

sevgiler

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 19:53 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Bunu daha önce tartışmıştık ama yine üzerinde durman iyi olmuş. Hangi sanatçı yaptığı iş e sanat derki.(gerçek sanatçılardan bahsediyorum şaklabanlardan değil). ara ustanın böylr demesi onun kendi kişisel görüşüdür. Olaya bakış açısı gerçekten farklı ve her yerde aynı şeyi söylüyor. Ama antitezini de beğendim açıkçası "Bizler Görsel Tarihçiyiz". Her ikisi de birbirinden zor. Görsel tarihçilik ve fotoğraf sanatçılığı. Ara Usta seçimini çok çoktan yapmış zaten

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 21:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben begenmedim dogrusu.. gordi'ye katiliyorum; ara guler'in bunu soylemesini anlayamiyorum dogrusu..
dediklerini dusunun: "gorsel tarihci".. tarih gercektir, ama fotograf degil.. fotograf yalan soyleyebilir.. tarih yalan soyleyemez..
..fotografcilik, kesinlikle sanattir.. hem de cok ustun bir sanat.. [>:D

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 21:35 - İp: yok