azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

Çıplaklık Sanatmıdır Sizce

ÖNCELİKLE SANAT NEDİR DİYE SORAYIM GENEL OLARAK. ÇIPLAKLIK SANATMIDIR. SANATLA NE DERECE ÖRTÜŞÜR. NÜ TARZI ÇALIŞAN ARKADAŞLAR BUYRUN CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 17:05 - İp: 81.***.**7.24
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,

Sn Mete bey,

Hasan beyan kardeşimizin , şiirlerini de okudum.Yazdıklarını da okudum. düşünsel anlamda tavrı ve duruşunu da irdeleleyerek gözlemledim. Üzülerek söyleyeim ki yolun çok başında bir arkadaş. Hem şair hem de diğer savundukları açısından. Ama gayretine de helal olsun diyorum. Umarım bir gün olmak istedikleri sanılarını aşar.

Benim İster Meyra ister se Hasan veya Ahmet mehmet olsun farketmez, yazılarında düşünce ararım. Bu düşünce belli bir sığlığı geçmesi gerekir ki her kese iyi bir kapı açabilsin.
Bakın ben diyorum ki insanı diğer canlılardan ayıran 3 temel şey vardır. Sanat,felsefe, bilim.. Diyorum ki;bunlar olmadan inananın inancı dahi olamaz dahası hiçbir şeyi olamaz , boşluktan başka da bir şey olamaz insan.

Neden diyorum Mete bey bunu? Çünkü inanç dahi düşünmeyi gerektirir, anlamayı, o inancın mabedini yapabilmek ve değrli kılmak için sanata ve bilime ihtiyacınız var. Yani bu bahsettiğim 3 kavramı aşmak mümkün değildir.Varsa öyle biri çıksın anlatsın da okuyalım nasıl olurmuş diye?

Bir diğer konu: Ben burada kimsenin düşmanı felan değilim,
kimseyi de rencide etmek gibi bir kazanım içersinde de değilim. Benim dile getirdiğim tek şey , arkadaşlar bir de buradan bakındır.Bana inanmayın , ama doğru neyse onu da arayın. Belki de ben yalan, yalnış da yazabilirim... Belki niyetim berbat şeyler de olabilir...Kim bilir?

Azat kardeşimin kim olduğunu bilmem, yaşını dahi bilmem,
öyle bir şeyden bahsediyor ki, öyle bir düşünce ile yola çıkıyor ki kendi inançlarına dahi ters yahu.Felsefe karışık diyor arkadaşımız. Felsefe olmadan İslam dahi olamaz.. Felsefe bu dünyadaki her görüş için var. Bir tek batı felsefesi ile sorgulanamz bu kavram.. İslam filozofları yok mu?Aptal mı bu insanlar?Batı ile doğunun buluştuğu binlerce düşünce vardır.Bunları da mı inkar edelim.Nasıl edelim şimdi de bu arkadaşı merakladırıp anlamasını sağlamaya yönlendirelim?

Benim tüm bildik yazdıklarım koca denizde bir damla su bile etmez.Nedir yani şu bahsettiklerim, ilk okul çocuğunun biraz iyi eğitilmişinin varabileceği sonuçlar.Daha ilersi değil yahu..

Bana biri yalnışsın diyecekse nedenlerini ortaya koyacak ve haklı ise de hakslısın arkadaş diyeceğim.Hatta özür de dilerim yalnışa sürüklediğim için..Ama sen çok yalnışsın demekle ben yalnış alamıyorum.. Alın size bir örnek; Arkadaş din olmadan diyor, yahu tüm semavi dinları bir araya toplasam dünya üzerindeki başlagıçtan buyana olan varlıkları 4 bin yıldır.İnsan denen varlığı ve medeniyetleri üretmesinin tarihine şöyle bir bakalım neler çıkar?

Sorun şuada yatıyor: insanlar sanıyorlar ki sadeece duydukları , etrafta konuşulanlar ile bir yere varılabilir ve düşünce ile de bir sonuca varılabilir.Ama böyle değil gerçekler:Özel olarak eğilmeniz gerekiyor, sanatı anlamak istiyorsan sanat okuyacaksın gidip izleyeceksin, fotoğrafla işin olacaksa yine aynı şeyleri yapacaksın, din hakkında fikrin olacaksa sana verileni değil kendin arayıp bulacaksın.İnsan olmanın niteliklerine inanıyorsan , hatta Tanrı'nın varlığına inanıyorsan bu senin ona olan birinci borcundur.İbadet bile sonra gelir..Git diyor peygamberiniz bilgi neredeyse arayın bulun. Bu bir emirdir..

Azat kardeşim,
insan aslında tanrı için bile yüce bir varlık değildir.Diğer canlıları insana teslim etmiştir.
İslam düşünürlerinin bir çoğu bunun farkındadır.Sizi boş işlerin peşini, dogmatik inançları bırakıp ,saygın dininizin felsefesine yönelmenizi tavsiye ediyorum..Hadi ben boşlukta bir toz taneciğiyim, şairimiz de mi öyle..

bakın ne diyor Melih Cevdet Anday

DEFNE ORMANI
Köle sahipleri ekmek kaygusu çekmedikleri
için felsefe yapıyorlardı, çünkü
Ekmeklerini köleler veriyordu onlara;
Köleler ekmek kaygusu çekmedikleri için
Felsefe yapmıyorlardı, çünkü ekmeklerini
Köle sahipleri veriyordu onlara.
Ve yıkıldı gitti Likya.
Köleler felsefe kaygusu çekmedikleri
İçin ekmek yapıyorlardı, çünkü
Felsefelerin

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 14:36 - İp: 85.***.**7.75
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

ŞİİR GERÇEKTEN GÜZELMİŞ PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 14:55 - İp: 81.***.**7.24
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

Lilien 2 BİR FOTOĞRAF VAR NÜ FOTOLARDA. LÜTFEN BİR BAKIN VE NERESİ SANAT BİR ANLATIN.

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:04 - İp: 81.***.**7.24
sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

sayin azat, en azindan fotograflarimi yakindan izlediginiz icin size tesekkür ederim

#sunsurfer' tarafyndan 23.07.2006 15:31:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:37 - İp: 84.***.**0.101
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Azat kardeşim,

Bu kadar şey yazdım siz hala buradaysanız üzgünüm... Kolay gelsin diyorum..
sevgiler

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 20:10 - İp: 85.***.**7.75
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

KENDİ İNANÇLARIMA TERS DÜŞECEK BİR ŞEY YAPTIĞIMI SANMIYORUM. FELSEFEYE NE GEREK VAR BENCE. SAGLAM BİR KAYNAK VARKEN NEDEN FELSEFE GİBİ KARIŞIK BİR DÜŞÜNCEYLE UĞRAŞAYIM. SAGLAM KAYNAKTAN KASTIM KURANI KERİMDİR. SAYGIYLA KALIN.

 

Tarih: 23 Temmuz 2006, 15:16 - İp: 85.***.**5.62
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

sevgili azat arkadaşım...
forumu ÖNCELİKLE SANAT NEDİR DİYE SORAYIM GENEL OLARAK. ÇIPLAKLIK SANATMIDIR. SANATLA NE DERECE ÖRTÜŞÜR. NÜ TARZI ÇALIŞAN ARKADAŞLAR BUYRUN CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. sorusuyla açan sizsiniz...

sorunuzda bir fikir sahibi olmak amacı yatıyor sanıyordum... ve bu forumda gereken tüm cevapların verildiğine inanıyorum...fakat sizin belli bir düşünceniz varmış zaten... çağımızda, bırakın, yaradan ile kul arasında fikir üretmeyin o zaman... KENDİ İNANÇLARIMA TERS DÜŞECEK BİR ŞEY YAPTIĞIMI SANMIYORUM cümlenize karşın, herkesin inançları kendine kalsın derim...

sevgilerim ve saygılarımla...

#engin 13' tarafyndan 24.07.2006 08:27:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Temmuz 2006, 08:27 - İp: 85.***.**8.8
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

tabiki herkesin kendi inancı kendine. fikir sahibi olmak istemeyen birinin burda ne işi var bu sorularla ne işi var. inançtan bahsetmemin nedeni de var. arkadaşın biri kendi inançlarınızla örtüşmüyor diye bir cümle kullanmış ona istinaden inanç konusunu dile getirdim. sanat ve sanatçıya her zaman saygım var ama gerçekten sanat yapan ve sanatçı olanlara. iki tane....... çekmekle bir tane bilmem ne çekmekle..... sanatçı olunmuyor ve sanat değildir. son sözüm budur.

 

Tarih: 24 Temmuz 2006, 09:51 - İp: 81.***.**7.24
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

ben son cümleleriniz ile tarih boyunca çıplaklığı kullanarak sanat yapan sanatcıları kabullendiğinizi anlıyorum...

 

Tarih: 24 Temmuz 2006, 11:06 - İp: 85.***.**8.8
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

HAYIR ARKADAŞIM BEN ÇIPLAKLA SANAT VE SANATÇILIĞI BAŞDAŞTIRAMIYORUM YANILIYORSUN. ÜZGÜNÜM AMA BU BÖYLE.

 

Tarih: 24 Temmuz 2006, 14:35 - İp: 81.***.**7.24