feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Test: Fz7 ... Detaylı

Merhaba, uzun incelemelerimin sonucunda FZ7 de karar kıldım ve bugün aldım… Almadan önce R1, FZ30 ve 9500’ü yüzeysel inceleme fırsatım oldu.. Benim için taşıma kolaylığı birinci öncelik olduğundan FZ7 de karar kıldım..

FZ7’yi burada çok detaylı inceleyeceğim. Nasıl çekimler görmek isterseniz elimden geldiğince yardımcı lacağım..

Öncelikle fiziksel özellikleri ile başlayalım. FZ7 küçük bir makinei FZ5 den daha şirin hemen hemen aynı boyutlarda, hatları daha yumuşatılmış, mat plastik bir kasası var. Pil hafıza kartı bülümü ile AV Dc kablo giriş bölüm kapakları emniyetli ve sağlam kapanıyor bozulacak gibi değil.

Boyutları çok küçük olduğundan (H! Ve S2 den çok küçük) her yere çok rahat götürülebilir, mont cebinde taşınabilir.

Denklanşör konumu idare eder.. zoom canon larda olduğu gibi denklanşör üzerinde halka şeklinde.. ancak denklanşör butonundan biraz daha yüksek olduğundan hoşuma gitmedi alışmak zaman alacak..

Büyük bir (2,5) LCD sivar.. çözünürlük yeterli olsada FZ30’ kadar kaliteli değil, yanlardan bakınca görmek zorlaşıyor yani açısı sınırlı.. LCD si dışa doğru çıkıntı şeklinde olduğundan çizilmesi çok kolay olacak..

Makineyi salladığınızda içindeki objektif sallanıyor ve ses çıkartıyor.. bu hiç hoşuma gitmedi sanki hemen bozulacakmış gibi duruyor.. acaba fz5 ve fz20 de de böylemi…

Açılış süresi 3 sn .. bu süre biraz uzun.. bataryanın şarz olması 2 saati buluyor…

Hafta sonundan itibaren detaylı fotoğraflarla inceleme devan edecek

Tarih: 12 Nisan 2006, 23:48 - İp: yok
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

panasonic e ayıp ettiğimi zannetmiyorum..
sadece ısınamadım ve fırsat var iken değiştirdim...
siz olsanız ısrarla kullanmaya devam edermiydiniz..

gerçekdende sonynin ilk çekimleri çok daha güzel farkını çok kolay anlıyorsunuz...
dün fz7 ile çektiğim noisli fotoğrafların (iç mekan) aynısını sony ile çekeceğim ve buradan yayınlayacağım...
sony de de nois oluşursa onuda teşhir ederim...

Gördüğüm doğruları yazmasa idim asıl o zaman kullanıcılara haksızlık yapmış olmazmıydım.. neden 2 gün sonra makinamı değiştireyim ki...
eski makinam coolpix 3700 bile çok daha az nois veriyordu
hem fz7 ile ilgili tek sıkıntımın nois olduğunu onun dışında küçük ve güzel bir makina olduğunu , LCD sinin özelliklerini , v.b. bahsettim..


..

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 18:46 - İp: 84.***.**0.227
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

elbetteki makinanın hatalarını vermek insanlara yol göstermek bakımından çok güzel bir davranış. bu konuda size teşekkür ederim. tabiki beğenmediğiniz bir makinayı elinizde tutup bir ton zarar etmenize lüzum yok bundada haklısınız. benim sizi eleştirdiğim nokta, madem bir test yazısı yazıyordunuz.bence makinayı çok güzel bir şekilde artısını eksisini anlattıktan sonra yazı kapatmalıydınız. böyle yazının ortasında birden noisesi var ve makinayı sattım diye kapatırsanız insanlar üzerinde o makinaya karşı çok değişik bir izlenim oluşur. aynı şeyi h2 içinde yaparsanız ondanda eklilenirler.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 18:52 - İp: 85.***.**8.2
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Ben Fz30 test yazısına başlamadan önce iki hafta makineyi inceledim ve binlerce fotoğraf çektim, sonrada inceleme yazmı yazdım, amacımız ürün hakkında objektif bilgi verebilmek, Ahmetdemir in de bahsettiği ürünü henüz tanımadan hemen idam masasına oturtmanız olabilir. Fz7 hakkında bizimde bilgimiz yok. İyi ya da kötü birşey diyemiyoruz. Ama şunu söylemek isterimki 800 ISO da çok noise verdiğini söylediniz, bu tarz cihazların hepsi 800 ISO çok kötü sonuç verir. H2 dende Canon S3 den de 800 ISO da iyi bir sonuç alamssınız, çünkü sensörleri ufak.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 19:10 - İp: 88.***.**5.201
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

'bence hocam panasonice karşı çok ayıp etmiş durumdasınız. yani herkes dört gözle beklerken siz tek bir ifadeyle ve bu ifadenizin kanıtınıda yayınlamadan makinayı kötülemiş oldunuz ve birden sony'yi öne çıkardınız. bence markalar açısından hiçte adil bir test yapmamış oldunuz. şu ana kadar bu bölümü okuyan ve merakla bu makinayı bekleyenlerin çoğu sanırım vazgeçecekler almaktan. bence bir an önce gece çekimlerinide yayınlayıp kararı okuyan insanlara bırakmalısınız. ha bu arada, benmim panosinicim yok ve panosonic firmasıyla uzaktan yakındanda bir alakam yok ve panasonicte tanıdığım biride yok. bence bir anda insanların gözünde bu makinayı bitirmemeliydiniz'
BU yazıda feridunb arkadaşıma haksızlık edildiğini sezdiğim için bir iki birşeyde ben söylemek istedim.
1)Testi tamamlanmadan sonlandırmak yanlış bir durum değil.Kimse bunu yapmaya mecbur değil,yapmış ki içinden gelmiş.Bir anda sebepsizce bıraksaydı niye yarım bıraktın diye sorulabilirdi.O da saygı çerçevesinde...
2)Makinada sorun sezmiş ve değiştirmiş.Bundan daha mantıklı birşey olabilirmi?Hem makinasını testi bitimine kadar kullanması diye bir olay sözkonusu olamaz.Bir terslik olduğunu anlar anlamaz değiştirmesi en doğrusu.
3)Feridun arkadaşımızın FZ 7'yi kötülediğini düşünmüyorum.
Eğer öyle olsaydı zaten para verip almazdı.Alsa bile iyi özelliklerinden bahsetmezdi ve ayrıca kendi kullandığı bir makinanın kötü olduğunu burada yazmak kolay değil.Kimse aldığı ürüne toz kondurmak istemez.
4)Yüksek Iso değerlerindeki kirlenme başlı başına bir sorundur ancak bu FZ7 modelini kimsenin almayacağı sonucunu doğurmaz.Ancak alacak kişi sayısında azalma sağlar.Ve böyle olması da bir açıdan iyi.Bunu her marka için söylüyorum.Bu nedemektir?Mesajın hedefe vardığını,insanların bilinçlendiğini gösterir.Bana kalırsa FZ 7 başarılı bir üründür.
5)Hem böylelikle Feridun,H2 ile ilgili de bize bilgi vermiş olacak.
Saygılar...

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 19:46 - İp: 85.***.**9.12
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Osmanlı söylediklerine katılıyorum.
Arkadaşlar hiç kimse yeni de olsa ısınamadığı ,sevemediği bir makinayı kullanmak istemez.
Takip ettiğim kadarı ile Feridun kapalı mekan az ışıklı ortam çekimlerine kadar FZ7 den övgü ile bahsediyordu.Burada çıkan sonuçları beğenmeyip makinasını değiştirmesini yanlış anlamamalısınız.
Test işleri bu sitede gönüllü olarak yapılıyor,bu gibi yaklaşımların arkadaşların hevesini kırabileceğini düşünerek daha hoşgörülü olmamız gerektiğini düşünüyorum.


#as' tarafyndan 14.04.2006 20:02:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 19:51 - İp: 81.***.**6.238
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

ntvmsnbc'de test yazıları yazan herif testin ortasında bu makinada noise var değiştirdiğim için yazım yarım kaldı dese hoş olurmuydu? tabiki kimse herhangi bir markanın makinasını bu sitede tanıtmak zorunda değil. ama arkadaş ta başladığı işi bitirseydi iyi olurdu. neyse bu işida daha fazla uzatmaya lüzum yok. ben eğer arkadaşa haksızlık ettiysem özür diliyorum.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 20:10 - İp: 85.***.**8.2
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sevgili Ahmet
Bu test leri profesyonel olarak yapan kişiler veya siteler test ettikleri makinaları ceplerinden para vererek satın almıyorlar.Bu makinalar onlara reklam amacıyla bedavaya verildiği için amaç farklı.
Oysa Feridun bu makineye dünyanın parasını verdi.Belki 2-3 sene boyunca bir daha bu miktar parayı makina alımı için ayıramıyacak.Aynı durum da ki insanlar da Feridun nun yaşadığı ikilemi bu örnek sayesinde yaşamadan alımlarındaki tercihi doğru şekilde yapacaklardır.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 20:21 - İp: 81.***.**6.238
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Ben hiç bir art niyet taşımadan.. sadece ısınamadığım bir makinayı test etmeyi bıraktım.. bıraktım çünkü hemen değiştirmesem satıcı ürünü geri almayabilirdi... ve kötü niyetim olsa ilk sayfalara göz atarsanız belli bir mesai ve emek harcamış idim..
neyse bu konuyu burada noktalamak istiyorum, çünkü artık yeni makinayı deneyeceğim..
Merak etmeyin onu değiştirme şansım yok... en azından satıcı artık değişim felan yapmaz...
bu arada fz30 bataryasına ihtiyecınız yokmu .. sıfır.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 22:06 - İp: 88.***.**7.14
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Sn As, Feruduna karşı hoşgörüsüz davrandığımız yok, lütfen olayı başka tarafa çekmiyelim.

Zaten ferudunun H2 inceleme sonuçlarınıda merakla bekliyorum. Fz7 de H2 de bizler için şu an kapalı bir kutu.
Ferudun un bir ürünü beğenmeyip başkasını alması gayet bir normal bir durumdur. Önemli olan içine sineni almaktır. Biz Fz7 yi niye beğenmedin de demedik. Karşı çıktığımız nokta Fz7 hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadan incelemeye başlaması, sonradan beğenmedim deyip yarıda keilmesi ürüne karşı haksız bir suçlama olur. Panasonic i savunduğum yok, hangi marka olursa olsun aynı durum geçerli olucaktı.
Ferudun senden ricam, Fz7 ile çektiğin fotoların hiçbirini silme, H2 ile aynı ISO enstantene ve diyafram değerlerinde çekimler yap, bizlerede orjinallerini gönder. Hem böylece karşılaştırma yapma şansıda buluruz. Hem de incelemelerin bu ürünleri düşünen arkadaşlara daha faydalı olur.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 22:27 - İp: 85.***.**4.161
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

ben konuyu panasonic,sony ve canonun yeni ürün karşılaştırmasına çevireyim. bugün s3,h2,h5 ve fz7'yi özelliklerinden eskileriyle kıyaslayarak inceledim. sony ve canon ürününde sensörü dışında hiç bir özellik değiştirmezken panasonic bir sürü yeni özellik katmış fz5e göre. hatta sony bu konuda daha fazla müşterilerini kandırmış gözüküyor. h1 2.5" 115bin pixel ekrana sahipken h2 2.0" ve 85bin pixel ekran koymuş makinaya. birtek çözünürlüğünü artırmış sensörünün. diğer herşeyi aynı. yani kanaatim çözünürlüğü dışında h2,h1'den daha basit gibi geliyor bana. ikisinide daha görmüş değilim ama literatürdeki özelliklerine bakarsak çıkan sonuç bu. h5in ise farklı olarak sadece 3" ekranı vede 7.1 mp çözünürlüğü var. gerisi aynı
canon sonyden daha insaflı davranmış müşterilerine. pixelini değiştirmese bile en azından ekranını büyütmüş 2" yapmış. vede görüntü işlemcisini değiştirmiş. sensör çözünürlüğünü artırmış,isoyu yükseltmiş. bence h1'cilerin h2'ye geçmelerine hiç lüzum yok. s2'ciler isterse s3'e geçebilirler. ama değiştirmeye değermi bilmiyorum.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 22:52 - İp: 85.***.**8.2