umutumut
umutumut (üye)
Denizli / Amatör

Sony A300 Pentax K100d Arasında..

Merhaba arkadaşlar. Fuji S5600 ü mü sattım ve D-SLR bir makina almak istiyorum. İlk başta Nikon D40 alayım dedim. AF motorlu lens almak zorunda olduğumdan bu ikisi arasında kaldım. Sony A300 Pentax K100D. Sony hakkında biraz şüpheliyim. Canon ,Nikon veya Pentax taraftarıydım. Siz ne dersiniz acaba? Pentax K100D ile K100D Super arasında çok fark var mı?

Tarih: 28 Ağustos 2008, 01:26 - İp: 155.***.**0.149
transistor
transistor (üye)
Denizli / Amatör

gaijin aynen katılıyorum
sonye piaysada diyerlerine göre yeni deyin ama emekliyo demeyin artık
sony a300 varken d40x

 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 18:25 - İp: 81.***.**1.84
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

+Carl Ziess evet çok iyi bir lens ama parası olana iyi ..el yakar herkes tutamaz o lensleri..
+Pentax'ın kısıtlı lensi olanlara cevap aşağıdıki linki incelesinler..

http://www.pentaxslr.com/lenses

+Japonyada canon ve nikondan çok pentax kullanıldığını aranızda bilen de yoktur sanırım..

+Türkiyede niye az kullanıcısı var onuda söyleyim bizler malesef çoğumuz marka fanatikliği yapıyoruz.. Makine kötü bile olsa iyi diyoruz olay bundan kaynaklanıyor..Ortalıkta Canon ve Nikonla dolaşmak varken niye Pentax asayım boynuma meselesi..Çünkü Canon Nikon alan iyi fotoğraf çeker kuralı var dimi )

+k20d'nin hasselblad'e yakın image kalitesi var diyen paris'in ünlü moda fotoğrafçısından daha çok biliyorsunuz sanırım..Bence Pentax'ın hakkını yiyorsunuz..


+Sony a100'de resmen çuvallamıştır..Alelacele makine çıkarmak yerine daha iyi ar-ge yapmaları gerekiyordu.. Ticari kaygı meselesi tabi..

+D40x e gelince d200 kalitesinde çekim yapan bir makinedir..evet eksikleri var ama bence detay keskinlik doğal renkler daha önemlidir..varsın 3 noktaya af yapsın sorun diil zaten giriş seviyesi fazla birşey beklemekte yanlış olur..

Özetlemek gerekirse Sony üstünse gider alırım..

edit: yazım hatası



#puskas' tarafından 29.08.2008 20:55:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 20:31 - İp: 78.***.**5.107
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Birşey daha; Pentaxla yağmurda, karda, tozda çekim yaparsınız, Sonyle ancak yağmurdan kaçarsınız...

 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 20:40 - İp: 78.***.**5.107
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sanırım yanlış anlamalar var. Pentax la edilmediki zaten. Lens konusunda amaca göre kısıtlı olduğu buradaki kullanıcılar söylüyor Nikon ve Canona göre. Oda doğru sayılır.

Zaten özellikle K200D nin hakettiği yerde olmadığını herkes söylüyor. Pentax K20D ile CMOS a geçerken K10 deyi neredeyse K200D yaptı ve K20D nin bazı özelliklerinide koydu.

Pentax özellikle burada hak ettiği övgüyü her zaman aldı. Ki buranın en güzel topiclerinden biri olan K10D inceleme topici hangi markadan kullanıcısı olursa olsun herkesi çekti.

Yağmur muhabbeti biraz abartılıyor gibi geliyor. K10D ile gelen bu nano teknoloji olayı gerçekten çok güzel bir olay. Özellikle doğa fotografçıları için harika diye düşünüyorum fakat bu seferde buradaki bazı arkadaşların lens konusuna takılıyor özellikle bu konuda çalışma yapanlar.

Sony lensleri özellikle CZ pahalı lensler. Ama bu normal değilmi prime, L, star serisi lensler bütün sistemlerde pahalı değilmi zaten.

Ayrıca Sigma ve Tamron gibi markalar hepsi için ürün üretmiyormu. Örneğin ben bütçeme uygun olarak Tamron 70-300 ü kullanıyorum. Bana yetiyor. Sonuçta amaç ve ihtiyaç önemli.

Burada yazılmıştı sanırım A300 D200 ün sensörünü kullanıyor diye. Bu bile A300 ü farklı bir makine yapar.

Sony bu konuda çok ciddi tecrübesi, teknolojisi, pazarı, kanalı olan bir marka. Minolta ile birleşmesi ise bunu gösterdi ciddi olarak. Uyguladığı politika sadece YTL satması, eski lensleri kullanabilme, her kullanıcı için lensi (pahalı, ucuz) ve özellikle görüntü cihazlarındaki tecrübesi ilerisi için sony i öne çıkarıyor.

Zaten burada birçok arkadaş geleceğin Sony ve Pentax ta olacağını, belki pentax ile samsungun birleşeceğini söylüyor yazıyor.

Bu kadar yazı varken. Bence dostum sen biraz marka fanatikliği yaptın gibi geliyor. Tabiki her markanın kulanıcısı, seveni olacak. Tabiki ben sadece şunu kullanırım diyecek kişiler olacak, bazıları ihtiyaçlarından dolayı bir markayı tercih edecek. Ama bütün bunlar bile başka bir markayı bize kötüleme hakkını vermez. Burada ancak benzer makineleri amaca, ihtiyaca ve bütçeye göre karşılaştırabiliriz.

 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 21:04 - İp: 88.***.**0.157
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı


Ki bu düşüncelere buradaki birçok üstad da katılır sanıyorum. O zaman bir markayı neden kötülüyoruz veya öne çıkarmaya uğraşıyoruzki.

Bir Sony kullanıcısı olarak neler yazmışız :

İki makineyle ilgili burada oldukça doyurucu, detaylı konular var. İkiside güzel ama Pentax olursa düşünce K200d ye bak derim çünkü hem fiyatı hem özellkleri ile çok güzel bir makine. Küçük K10D diyorlar onun için.

Sony hem lens hem sensör üretiyor. Carl Zeis gibi, birçok makinenin sensörünü Sony üretiyor. Sony görüntüleme konusunda çok ciddi bir marka sadece DSLR ye yeni girdi. Zaten o bir girdi piyasada darmadağın oldu

Pentaxda K10D ile piyasayı dağıtmıştı.

Sonuçta amacına, ihtiyacına göre değişir seçim. Ama A300 kullanıyorum güzel bir makine Pentaxı kullanmadım ama onun hakkında çok güzel yorumlar yapılıyor.

Lens ihtiyacı, kullanım yeri amacı (örneğin gece çekimi, doğa çekimi vb.), kullanım süresi gibi konuları değerlendirip karar vermek lazım diye düşünüyorum..



 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 21:06 - İp: 88.***.**0.157
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

puskas bilmeden konusuyorsun gercekten,hiçbir mantıklı veriye dayanmıyor ayzdıkalrın malesef.
ayrıca sen daha bu siteye uye degilken ben insanlara pentax onerip bu canon nıkon takıntısıyla savasıyordum.
evet canon-nıkoncuların pentaxa karsı bır onyargısı vardı,ve aynı onyargı sonyye karsı sizdede var.

japonyada canondan daha fazla pentax kullanıldıgı gibi bir veri cokda mantıklı bir zemine dayanmıyor,cunku dunya capında encok satan marka canonun a300-350-400 leridir, ve pentaxda 3-4 yıllık dslr mazisi olan bir marka. ist-ds gibi kimsenın ciddiye almadıgı modelleri falan vardı k10d den once.

sapla samanı karıstırmamak gerekir.
a100 dediginiz makine sadece iso konusunda basarısızdı,onun dısında cok iyi bir makineydi ve fiyatıda cok iyiydi.
ama yenı nesil alphaların goze batan boyle bir sorunları yok.
kaldıki evet bende k10d ve k100d nın devrim niteliginde makineler oldugunu dusunuyorum,ama asıl pentaxın ar-ge de cuvalladgı goruluyor.
k20d nın esamisi okunmuyor.
lens malesef bulunmuyor,kullananlar baska marka lenslerle kullanıyor.

pentax lensleri diye verdiginiz linkteki lensler turkiyede bulunuyorlarmı ve turkiye fiyatalrı nedir bakmanızı tavsiye ederim.


pentax k10d yi duyurdugunda, en cok heyecanlanan,piyasanın artık pentax gibi bir firmayla dahada guclenecegine,pentaxın bu tagını surdurecegine ve dslr fiyatlarını cok asagılara yenılıklerle beraber cekecegine inanıyordum..
ama yenı makinesi eskinin ustune bişeykoyamayınca,lens yelpazesi genişlemeyince,servis sorunu cozulemeyınce,yanı kısaca marka rayına oturmayınca,butun bu hayallerımız yıkıldı.

at gozlugu takmaya gerek yok,sony butun bunları layıgıyla becerdi.lens yelpazesi genişliyor,servisi iyi, satıs agı iyi,secenegi cok, goruntu kalitesi iyi,en hızlı livewiev auto focuslu makineyı yaptılar, iso sorununu cozduler, ve duracak gibide gorunuyorlar.

----------------------------------------------

markaları markalarla karsılastırmak en komık seydır aslında,markaların modelleri karsılastırılır.
ve a300,d40x gibi bir makineyle karsılastırılmaz,d90la karsılastırılabilir.
k200le karsılastırılmaz,k20d ile olabilir.
canondada a450 ile karsılastırılabilir.

ve bu makineler içinde,acık ara onde gider,



govdeden tıtreşim onlemelivewiev gibi kozları olan bir makineden bahsediyorsunuz.
ortaya daha somut veriler koymanız gerekir.

 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 21:25 - İp: 88.***.**4.0
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

iyi gidiyordun sonlarda abartmışsın olayı !!

k20d'nin hasselblad'e yakın bir makine olduğunu söyledim dikkat edersen, hasselblad'ı bilip bilmediğini bilmiyorum, iyi okumamışsınki a300'ü k20dyle aynı kefeye koymuşsun tam bir marka fanatikliği bu işte.. ortalara kadar güzel şeyler yazmışsın ama sonlarda gerçekten tren raydan çıkmış..

450d dediğin makine eisa tarafından yılın advanced kamerası seçildi komik geldi bana a300le karşılaştırmışsın.. birde talihsiz bir kelime kullanmışsın oda şu;

+450d, k20d d90'dan açık ara önde gider demişsin.. güldüm gerçekten, daha d90 çıkalı 2 gün oldu yorum için erken yol almışsın.. bu cihazın testleri bile yok ortada bırak..seviyemi bozmak istemiyorum ama, gerçekten bukadar saçma bir yorum okumadım..

+bırak önde gitmesini yanlarına bile yaklaşamaz.. bahsettiğin cihazlar piyasadaki en iyi cihazlar.. d90'ı bilmiyorum çünkü daha çok taze..

a300de güzel cihaz hakkını yemiyorum bak özellikle söylüyorum, ama sen kalkmışsın k20d ve 450d hatta d90'ın karşısına koymuşsun bu cihazları way beee sony a300 diyorum başka birşey demiyorum..

Lens olayıda şöyle oluyor, bak buldum sana orjinal pentax lens aşağıdaki linkten bakabilirsin 14 tane safkan pentax lens hani yoktu kardeşim.. aramasını bilceksin...

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=product&marka=pentax&page=2

 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 22:41 - İp: 78.***.**5.107
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Burada Sony A300 ile Pentax K100D karşılaştırılıyorsa Sony A300 tereddütsüz bir biçimde alınır. En yeni live view teknolojisi, yüksek iso başarımı, hareketli LCD vs vs her bakımdan K100D ye göre üstün özelliklere sahip. A300 ün birtek ergonomisi ve vizör küçüklüğü handikap (vizör de mecburiyetten küçük liveview sebebiyle)

Sony nin oturmamış bir marka ya da emekleme aşamasında bir marka olmasına katılamam mümkün değil zira A700 gibi üst düzey bir makina yaptılar. A300/A350 ile de artık iyice ıspatladılar kendilerini. Zaten bu sene beklenen FF makina ile de artık DSLR nin güçlü oyuncusu olduklarını iyice ilan edeceklerdir.

Gaijin ancak bir K10D kullanıcısı olarak itiraz etme ihtiyacı duyduğum bazı konular var ;

pentax emekleyemiyor bile
Yok artık daha neler. K10D ve K100D ile o aşamaları çoktan geçti. Fotoğraf dünyasında Pentax ın hatırı sayılır bir tecrübesi var. Zaten DSLR lerindeki ergonomi, fotoğraflarındaki renk yorumu bu tecrübeden gelir.

pentaxda malesef lens yok
LBA (Lens Buying Addiction) Pentaxçı hastalığıdır Canikon da yok öyle şeyler. Ayrıca third party ne ararsan var. Bir de malum Pentax artık Hoya nın bir markası. Tokina nın sahibi Hoya'nın, dünyanın en büyük lens camı sağlayıcısı Hoya nın. Üstelik lens konusunda yeni lensler çıkmaya başladı tekrar. Tabi bir Canon Nikon olmaz. Ayrıca Hayyam da Pentax lensini mi çok buluruz Sony lensini mi?

pentax k10d yi duyurdugunda, en cok heyecanlanan,piyasanın artık pentax gibi bir firmayla dahada guclenecegine,pentaxın bu tagını surdurecegine ve dslr fiyatlarını cok asagılara yenılıklerle beraber cekecegine inanıyordum.. ama yenı makinesi eskinin ustune bişeykoyamayınca,lens yelpazesi genişlemeyince,servis sorunu cozulemeyınce,yanı kısaca marka rayına oturmayınca,butun bu hayallerımız yıkıldı.

Yeni makine eskinin üzerine ne koymuş bir bakalım;
-Yeni CMOS sensör (Samsung üretimi)
-Yeni daha yüksek çözünürlüklü LCD ekran
-20 farklı lens ince ayar seçeneği
-4 MP fazlalık.

Hadi diğerleri neyse de yeni bir sensör bence büyük bir değişikliktir. Bu sensör Pentaxın tasarladığı Samsung un ürettiği bir sensör ve başarılı. Üstelik bak yeni Canon ve Nikon da da öyle pek büyük yenilikler yok. Ve K20D nin esamesi okunmuyor diyorsun ama K10D den K20D ye geçenler çok memnun ve o fiyata çok iyi makina K20D.

Tabi yanlış anlaşılmasın Pentax-Sony tartışması değil amacım, Sony çok iyi marka (her alanda). Ama canım Pentaxı ma da haksızlık yapmayın canım dimi ama

 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 22:42 - İp: 88.***.**0.202
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

katılıyorum sana t_yaman kardeş arkadaş kendini kaybetmiş biraz neyse olur böyle şeyler..

tabiki a300 k100d'den iyidir..

ama kalkıpta, a300 (k200d-k20d-d90-450d)'den açık ara öndedir dedinmi adama DUR derler..

ha bide bodyden titreşim engelleme den bahsediyorsunuz falan demişsin güldüm k100d den tutda hepsinde var o dediğin özellik hemde ilk pentaxta vardı kardeş..sony ondan görmüştür mutlaka.. illa adama fanatiklik yaptırcaksınız..

#puskas' tarafından 29.08.2008 23:00:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 22:57 - İp: 78.***.**5.107
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

1 haftalık bir uyenın terbiyesinin daha iyi olmasını beklerdim.kendini kaybediyorsun puskas.

evet hasselbladı bilirim,sen bilmiyorsun anlasılan.
k10d ilede hasselbladı eş tutuyordu bazı arkadaslar zamanında.
gazı alınca yurume hastalıgı vardır bizim millette.
gazla calısmayın.marka fanatikligi iyi bişey degildir.

neyse agzı olanın konusması lazımki,millet neyın ne oldugunu kendi gorsun anlasın.

 

Tarih: 29 Ağustos 2008, 23:02 - İp: 88.***.**4.0