banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Sıra Bende:hangi Dslr Olmalı

Merhaba birbirinden değerli arkadaşlarım.Çook uzun zamandır forumun takipçisiyim,değerli bilgilerinizle fotoğraf merakım amatörlüğe geçme yolunda(hala emekliyorum o ayrı)Sitemizde ki bilgiler doğrultusunda düşündüğüm DSLR makine sayısını 3'e indirdim
1-Canon 400D elime aldım hafif ve güzel sevdim(Melih Özbek hocanın kulakları çınlasın."Elinize alın bakın sevecekmisiniz"der.)
2-Nikon d80
3-Pentax k10d hepsini 17-70 lens ile düşünüyorum.
Amacım:Manzara,makro ve(belki portre)çekmek.
Tek düşüncem:Makinem küçük ve hafif olsun,tek lensle idare edeyim.Diğer özellikleri saymama gerek yok çünki model sayımı 5ten 3 e indirdim zaten
Fiat derseniz2000ytl yi aşamam ya da aşmayı düşünmüyorum.Bu aşamaya kadar dadanagast ile sitesinde tartıştık Umarım fdiker ve flassv gönül koymaz Şimdiden yorum yapacak herkese teşekkür ederim.

Tarih: 24 Kasım 2006, 00:24 - İp: 88.***.**8.128
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bence kesinlikle k10d.
Nerden bulunsanız bulun ama k10d alın.
Tabi aslında usm lensler ile olursa mükemmel olur.

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 00:32 - İp: 85.***.**9.68
winnerboy
winnerboy (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey sanırsam k10d de karar kıldın

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 00:38 - İp: 85.***.**1.254
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

yok a100

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 00:41 - İp: 85.***.**9.68
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba pazarbey baknız ne demişler:yok a100
Ama senin tercihlerinden seçtim derseniz haklısınız .teşekkürler.Buralara kadar gelebilmiş olmanız bile iyiye işaret bence hadi gayret sıra sana da gelecekDSelamlar.

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 17:05 - İp: 88.***.**8.235
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

SELAM.K10D Yİ HENÜZ GÖRMENİZ MÜMKÜN DEĞİL MAZALARDA.YURTİÇİ SATIŞI ARALIK 15 DEN SONRA OLACAK.SİZE BİR LİNKLE FOTOĞRAFLARINI ÖRNEKLEYEBİLİRİM.LİNK

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 17:32 - İp: 88.***.**2.118
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc, valla 30d'yi sanirim yakinda upgrade edecekler.. cunku su anda canon 100 pound cashback veriyor..
sanirim ocak, subat gibi cikar yeni model..

alev, bence k10d'yi bosver.. fotograflari hic de ic acici degil dogrusu.. 400d ile d80 arasinda karar ver..

 

Tarih: 29 Kasım 2006, 04:52 - İp: 86.***.**0.120
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba gantry verdiğin link' e baktım.teşekkür ederim.Özellikler benim için yeter de artar bile haklısın.
Dadaganast.Makineler için sözüm:ne sevdiğin belli ne sevmediğin dün k10d diyordun bugün 30d
Aslında burkay beyin bahsettiği faveon teknolojisi ve sigma S14 müthiş.Ama dada sen de haklısın paradan vazgeçtim o makina benim elime yakışmaz.burkay bey ince bir nezaket göstermiş.Herkese selam İzmir'e devam))

 

Tarih: 29 Kasım 2006, 23:42 - İp: 88.***.**1.149
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

Selamlar herkese,

Alev abla uzun zamandır girmiyordum bu siteye, şimdi sizin dslr almak için yazdığınız mesaj dikkatimi çekti. bende 1 yıldır araştırıyorum bu makineleri. o yüzden cevap yazmak istedim

Ben d100 kullandım ilk önce, sonra d70 ve şimdi 350d kullanıyorum. d80 ve 400d ile henüz tanışmadım ama sanırım kullanım benzerliği gösteren abileri ile kıyaslarsak nikonun kullanım kolaylığı kesinlikle canon da yok. tabiki bu benim şahsi görüşüm.. Özellikle nikonun hem önde deklanşör altındaki, hem de arkada paralelindeki iki teker ayrı ayrı diyafram ve enstantene ayarlamada müthiş bir güzellik. bunu canonda bir düğmeye basıp tekerleği çevirmekle yapıyorsunuz ve zorlanıyorsunuz (ya da ben hala alışamadım ).. Bence özellikle makro fotoğraf çekimlerinde nikonun bu işlevi hiç de yabana atılır cinsten değil. Nikon'un ele oturuşu ve makineye hakimiyet de yine 350d'den çok daha iyi. ama sizin bir bayan olmanız hasebi ile bizim gibi kocaman elleri olan erkeklerden daha kibar elleriniz olduğu da ortada. O yüzden canon da sizin için ergonomik olacaktır sanırım. Birde canonun yüzeyi nerede toz toprak var topluyor sanki. çok çabuk tozlanıyor ve tozu bırakmıyor. 400d de aynı sıkıntının olduğunu bir sitede okumuştum sanırım. Özellikle yumuşak kauçuk küçük kısımları çok topluyor. Ama nikonun gövdesi oldukça kaliteli bir malzemeden ve toz toplayacak cinsten değil. Sanırım bu statik elektrik ile ilgili bir durum..

Üstelik karşılaştırmalarda nikonun fotoğraf kalitesinin superb olarak tanımlanması ve 400d nin excellent olarak not alması da fikir verir sanırım. İkiside mükemmel ama nikon sanırım bir adım önde bu doğrultuda.

Lenslere gelirsek; canonun kaliteli lensleri nikona göre daha pahalı.. yani söylemek istediğim nikonda daha ucuza daha kaliteli lensler bulabiliyorsunuz. Ama şunu da belirtmeliyim ki; bende iki adet lens var bir canon usm ef 200mm f/2,8 L II ve 18-55 ikinci seri kit lens.. tabiki L serisi mükemmel ama 18-55'in bu ikinci serisi de hiç fena değil. Bir adet fotoğraf var, son eklediğim çiçek fotoğrafından bahsediyorum; bence keskinlik ve alan derinliği gayet güzel. Yani bence o lens de iş görebilecek bir lens. Söylemek istediğim çok da pahalı olmayan bu lensi bence alın ve deneyin. Birşey kaybetmezsiniz. Piyasada 100 YTL civarı (maksimum 130 YTL) bulabiliyorsunuz. Tabi canon düşünürseniz. Hatta eğer elimde olursa size kullanmanız içinde gönderebilirim kit lensi ile almazsanız. Ama istediğiniz sigma 17-70'in aldığı olumlu yorumlar da bayağı iyi. Genelde yüzde 75 ve üzeri not almış bir lens. canonun 17-85'i bile vasatın altında puan almış. Tabi başka sitelerde farklı yorumlar da var ama bu site genellikle doğruya yakın puanlama yapıyor kanaatimce..

Bakınız bu link..

Nikon bilgisayara taktığınız zaman direkt olarak ayrı bir hafıza olarak gözükürken, canonda bu olmuyor.. Yani ayrı bir sürücü olarak görmüyor. bu 400d de aynı negatif puan olarak gösterilmiş. Bence kullanım kolaylığı, fotoğraf kalitesi ve ucuza daha kaliteli lensleri alabileceğiniz nikon daha iyi bir seçenek diye düşünüyorum. Ama yine küçük bir makine istediğinizi göz önüne alırsak canon 400d de iyi bir seçim. Fotoğraf kalitesi olarak tabiki o da kötü değil ve lens seçimi çok etkiliyor bu durumu. Süper ccd fotoğraf işleme kabiliyeti de olsa, iyi bir lensiniz olmadığı zaman zaten çok iyi bir çözünürlük ve renk tonları alamıyorsunuz.

Ben her ne kadar d80 ve 400d kullanmamış olsam da aynı versiyonun önceki modellerinden edindiğim izlenimlerin size fikir verebileceğini düşündüm. Hepsi kendi acizane fikirlerim, katılmayanlar da mutlaka olacaktır. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Saygılar..

 

Tarih: 30 Kasım 2006, 21:34 - İp: 85.***.**6.161
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

katilmiyorum arkadasim..:D
orhan nerelerdeydin be hocam?.. valla uzun zamandan beri yoktun ortada.. hosgeldin yine..

Üstelik karşılaştırmalarda nikonun fotoğraf kalitesinin superb olarak tanımlanması ve 400d nin excellent olarak not alması da fikir verir sanırım. İkiside mükemmel ama nikon sanırım bir adım önde bu doğrultuda.

orhan hangisi iyi yani?.. superb de excellent da ayni manalarda..
surasi bir gercek ki, her ikisi de cok yakin birbirine..

Lenslere gelirsek; canonun kaliteli lensleri nikona göre daha pahalı.. yani söylemek istediğim nikonda daha ucuza daha kaliteli lensler bulabiliyorsunuz.

iste turkiye.. bizim burada tam tersi..

.......................

alev bende akil mi kaldi artik, bir oraya bir oraya bakmaktan artik ne soyledigimi bilemez hale geldim resmen.. yakinda basimda bir huni ile gezersem hic sasirmayin..

 

Tarih: 30 Kasım 2006, 21:59 - İp: 86.***.**0.120
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

ilker nasılsın dostum, valla bende özledim burayı ama o kadar yoğunum ki artık çok uğrayamıyorum. ama bundan sonra sanırım olacak. birde zaten önceki mesajı yazarken aynen "ilk dada yazar demiştim"

dediğim gibi de oldu

bu arada superb ve excellent için söyleyeceğim var. superb çok az daha önde excellent a göre.. yani mükemmelin biraz daha abartılmışı diye düşünüyorum. bu da kategorisinde rakipsiz gibi bir anlam çıkarıyor benim kafamda.. ama iddia etmiyorum

lensleri ucuz bulma konusuna gelince ben o şekilde bulabiliyorum diye yazdım.. ama sanırım herkes için (iyi araştıranlar için söylüyorum) aynıdır.

sevindim seninle mesaj ile bile görüşmüş olsakda.. kendine iyi bak.. ama buralardayım ara ara..

sağlıcakla..

 

Tarih: 30 Kasım 2006, 22:34 - İp: 85.***.**6.161