banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Sıra Bende:hangi Dslr Olmalı

Merhaba birbirinden değerli arkadaşlarım.Çook uzun zamandır forumun takipçisiyim,değerli bilgilerinizle fotoğraf merakım amatörlüğe geçme yolunda(hala emekliyorum o ayrı)Sitemizde ki bilgiler doğrultusunda düşündüğüm DSLR makine sayısını 3'e indirdim
1-Canon 400D elime aldım hafif ve güzel sevdim(Melih Özbek hocanın kulakları çınlasın."Elinize alın bakın sevecekmisiniz"der.)
2-Nikon d80
3-Pentax k10d hepsini 17-70 lens ile düşünüyorum.
Amacım:Manzara,makro ve(belki portre)çekmek.
Tek düşüncem:Makinem küçük ve hafif olsun,tek lensle idare edeyim.Diğer özellikleri saymama gerek yok çünki model sayımı 5ten 3 e indirdim zaten
Fiat derseniz2000ytl yi aşamam ya da aşmayı düşünmüyorum.Bu aşamaya kadar dadanagast ile sitesinde tartıştık Umarım fdiker ve flassv gönül koymaz Şimdiden yorum yapacak herkese teşekkür ederim.

Tarih: 24 Kasım 2006, 00:24 - İp: 88.***.**8.128
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Alev hanım,
Bazıları kızsada ben seçeneklerinizi 2 ye indirin derim.
Nikon veya Canon. Pentax göründüğü kadarıyla iyi bir makine ancak aksesuar bulmakta zorlanırsınız. Extension tube, deklanşör kablosu, power grip, veya daha sonra isteyeceğinize kesin gözüyle baktığım çeşitli lensler (belki macro ?) vs. aradığınızda ya çok kısıtlı seçenekler, yada hiç bulamama probleminiz olmasın.
D80 ve 400D nin çektiği fotografları ayırt etmek neredeyse mümkün değil. Bence fotograf kalitesi olarak denk mekineler. Kullanım Özellikleri olarak Nikon sanki daha iyi, ama canonda toz temizleme özelliği ve bedava yazılım avantajı var. Hiç bir seçiminiz yanlış olmayacak. Fiyat farklarına ve hangisine daha çok ısındığınıza bakarak karar verin.
Makineler arsındaki farklar o kadar önemli değil bence. Kit lenslerin en kötüsü canon da galiba, ama nasıl olsa kit lens düşünmüyorsunuz.
Şimdiden hayırlı olsun derim.
Selamlar ve saygılar.

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 02:25 - İp: 88.***.**6.246
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

İyi günler Fatih Bey,ilginize teşekkür ederim.Haklısınız kit lens düşünmüyorum.Ama ikinci lensler ihtimal dahilinde olacaktır..Nikon d80 i henüz fotoğraflarından tanıyorum,bir de el oturuşunu beğenirsem neden olmasın.Nikon konusunda da burada ki fotoğrafçı tanıdığım nikonu kullanırken hiç zorlanmayacağımı söyledi.Fiat araştırması yapıyorum.ABD den getirtme yollarını arıyorum.bakalım sizlerin fikrini de o nedenle almak istedim.Tekrar teşekkürler.

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 09:10 - İp: 88.***.**8.128
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Alev hanım merhaba,
Ben iki markanın dışında da makineler olduğu kanısındayım.Örneğin Fuji s Pro serisinden 2-3-4 gibi...malum fuji nikon bayonet kullandığı için nikon uyumlu tüm lensleri fuji de de kullanabiliyorsunuz...Sigma da pek yakında sd 14 modeliyle ülkemizde olacak..Foveon teknolojisi geleceğin teknolojisidir.Sigmalar foveon teknolojisiyle üretilmektedir.Sigmalar için de objektif veya aksesuar sıkıntısı çekeceğinizi düşünmüyorum.Beğeniler farklı olmakla birlikte ben sigma sd 14 almaya karar verdim.Fotografik ve ergonomi kriterlerinizi ortaya koyarsanız bu değerlerin fuji veya sigma ile ne kadar örtüşüp örtüşmediğini irdeleyebiliriz.
Selamlar

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 10:05 - İp: 88.***.**9.243
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba Burkay bey.yanıtınızı beklediğimi bilmenizi isterim.burada tartışalım diye de özel mesaj atmadım.ilginize teşekkür ederim.şunu da unutmayın ki henüz öğrenme aşamasındayım,terimlerde sıkıntı çekiyorum.Misal faveon teknolojisini hemen araştırıp öğrenmeliyim.Bahsettiğiniz sigma 14'ü de hangi linkte türkçe bulabilirim bir zahmet.Sonra tekrar düşünelim.Selamlar.

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 11:49 - İp: 88.***.**8.128
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Alev hanım merhaba.

Aralık ayı içerisinde sizinde aklınızda olan modellerden biri Pentax K10D yi Ürün inceleme başlığı altında sitemizde inceliyeceğiz.İş yerim İzmir de olmasına rağmen şuan Aydın da ikamet ettiğim için K10D inceleme için bana geldiğinde ,dilerseniz sizin için makinayı Aydın da kit lensleri ile kullanma ve tanıma fırsatı yaratabiliriz.

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 11:57 - İp: 85.***.**5.5
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Öğreneceğim çok şey var diyorsanız.. Önce bir fotoğraf kursuna gidip gerekli bilgileri alıp,daha sonra gerçekten ne istiyorum sorusuna cevap verip ona göre bir makine alsanız daha uygun olmaz mı?
Kursu alacağınız yerde kullanma imkanı buldugunuz makineler ya da sizin gibi kurs alan kişilerin kullandıkları makineler size fikir verir hem de kursta aldıgınız bilgilerle size en uygun olanı seçme şansınız doğabilir

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 12:23 - İp: 88.***.**6.240
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba Adnan bey.İlginize teşekkür ederim neden olmasın.Hem acelem var hem de yok.Acelem belki gene bir seyahat olayı var bayram da olmaz sa şubatta gideceğiz Belki de oralardan alırım diye düşünüyorum.eh zaten bayramda gider ve dışardan almazsam da acelem kalmaz k10d yi tanırız. İrtibat kurabiliriz.Selamlar.

Merhaba bisquit.Çook haklısınız.Ama gelin görün ki böyle bir kurs için Aydın dan İzmir e gitmem gerekli,şartlar elvermediği için ne desem zor.Öğrenmeğe istekli olduğum için de okuyup deneme yanılma ile uğraşıyorum bende.Selamlar.

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 16:15 - İp: 88.***.**8.128
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

SELAM.ADNAN abinin dediği gibi AYDIN da yaşayarak hem şanslı hem de şansızlıklarınız var.şansızlık kurs bulmak zor.bir zamanlar adü nün doktorlarından kurs veren bir arkadaşımız vardı ve birçok kişiye yardımcı olmuştu.sanırım şuan nazillide çalışıyor.böyle bir kursun tekrarında size mesajla ulaşırım.şansınızda tüm test makinalarını görebilecek olmanız.dış cekimlerin birçoğuna adnan abiyle birlikte gidiyoruz.her makinayı görme şansım oluyor.
k10d nin testini bende merakla bekliyorum.makinayı elime aldım ve dış yapısı ve kullanım kolaylıkları benim beklememe neden oluyor.ayrıca fiyat konusundaki tiyolarda beni dahada meraklandırıyor.hiçbir aksesuar konusunda tereddütünüz olmasın tüm firmalara ulaşabilecek durumdayız.

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 16:37 - İp: 88.***.**7.140
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Alev hanımın galerisine bakarsanız kursa mursa ihtiyacı olmadığını görürsünüz. Kendisi tevazu gösteriyor.

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 17:33 - İp: 213.***.**5.242
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Kararsızlıgının sebebi çoğunlukla teknik anlamda oldugunu ve bahse konu foto makinlerinin hepsini kullanamamış ya da tam anlamıyla inceleyememiş olmasıdır diye düşünüyorum

 

Tarih: 24 Kasım 2006, 18:01 - İp: 88.***.**6.240