ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax K100d İlk İzlenimler

selam
bugün sirkeciden pentax k100d 18-55 ve 50-200 objektif ile satın aldım toplam 1500 ytl 2 adet uv filtere ile 1530 ytl verdim(garantili) . sd card hariç.
ilk izlenimlerim çok olumlu, gövde yapısı, ele oturması, işçilik kalitesi, gayet iyi...alırken mağazda 350 d ile birkaç örnek foto çekip karşılaştırma imkanım oldu (bilgisayarda bakarak) pentax daha iyi sonuçlar verdi, zaten almamda da bu kendi denemelrim etkili oldu. anti-shake özelliği iyi iş yapıyor, ve bence bu örnek resimlerde asıl farkı yaratan kit objektiflerin farkı oldu, pentax ın kit pbjektifleri gayet keskin resimler veriyor(anti-shake katkısı ile)gövde kalitesi, 350d-400d den çok üstün arkadaşlar şimdilik bu kadar umarım yakında zaman bulur makineye alışır örnek fotolar yüklerim

Tarih: 26 Ekim 2006, 22:49 - İp: 88.***.**6.225
strahd
strahd (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

iso karşılaştırması için bir kaç fotoğraf çektim
biraz özensiz oldu ama hiç yoktan iyidir diye ekliyorum 50-200 kit lens ile yapılmış ve test sitelerinin yaptığı bizim(genelleme) alamayacağımız lenslerle yapılmış testlerden amatörce de olsa daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum.

%100 Crop

ISO 400



ISO 800



ISO 1600



ISO 3200



Netlik ve crop size farklılıkları için özür diliyorum, biraz aceleye geldi ama sonuçta gözler noise arayacak. tatmin olmayan arkadaşlar varsa vaktim olduğunda daha iyi bir obje ile daha titiz bir çekim yapabilirim. maksat paylaşım olsun.

 

Tarih: 7 Aralık 2006, 17:58 - İp: 88.***.**8.250
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

k10d ile çekilmiş birkaç foto buldum gezinirken.
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=21165314

 

Tarih: 7 Aralık 2006, 18:35 - İp: 88.***.**4.149
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

sinan sende sağol birde makinanla cekilmiş şu resme bak
güzelmi Link umarım makinandan memnun kalırsın

 

Tarih: 7 Aralık 2006, 19:19 - İp: 85.***.**1.53
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

bir de birşey sorucam üstatlar şu aşğıda verdiğim linke
bir bakın yüksek isoda cekilmiş k10d fotoğrafları
şimdi ben pek anlamıyorum ve sizden yardım istiyorum
çokmu kötü bu fotolar LİNK

 

Tarih: 7 Aralık 2006, 19:40 - İp: 85.***.**1.53
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

yaw.. arakadaşlar nerdesiniz pentax sı alan cekiliyor kenera yapmayın etmeyin gelin birlik olun
pentax kardeşliği kurun birleşin bakın canon ve nikon cular böylemi yabancı sitelerdeki pentax cıları görün birde adamlara helal olsun pentax reklam yapmıyormuş
birde pentax reklamı yapalım

 

Tarih: 9 Aralık 2006, 01:18 - İp: 88.***.**0.190
erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

"ral" arkadaşımız k100d nin düşük ışıkta netlik yapmada zorlandığını hatta bazen bazen hiç netleme yapamadığını söylemiş.Bu kimse tarafından ciddiye alınmamış.Acaba ciddiye alınmayacak bir sorunmudur.Şaşırdım doğrusu.Yanlış anlaşılmasın lütfen ben de makine alma arifesinde birisi olarak ve k100d ye yaklaşmış birisi olarak bu konu çok kafama takıldı.

ayrıca http://www.ephotozine.com sitesinde
k100d nin incelemesi yapılmış ve makinenin eksileri bölümünde "Pause between focus and shooting in Single Servo AF"

maddesi yazılmış.Daha detaylı açıklamasında ise şöyle diyor.

"Occasionally there can be quite a long pause between the camera focusing, and allowing you to take your shot in Single-Servo AF. I found this frustrating, especially when shooting moving subjects"

Buradan kıt ingilizcemle benim anladığım şu:Single servo AF modunda , camera odaklama yaparken bazen oldukça uzun bekleme yapıyor.Hareketli objeleri çekerken sorun olabilir diyor.

Doğru mu anladım acaba.Ve gerçekten böylemi.Benim elimde Canon A75 var.Makinede en çok sinir olduğum şey fokus hızı ve deklanşör gecikmesi.Odaklamayı 1-2 saniye arasında yapıyor.Deklanşöre yarım basıyorum.Alet netleyecekte ben de fotoğrafı çekeceğim.Özellikle geçen hafta bir arkadaşımın nikah töreninde iyice sinir oldum.Bütün özel anları kaçırdım diyebilirim.K100d de böyle birşeyin olmasından korkuyorum.

Geçen gün bir dükkanda 350D yi denedim.Özellikle fokus hızına baktım.Dükkanın içiydi çok aydınlık olduğunu söyleyemem.Üserinde kit lensi vardı.Alet neredeyse deklanşöre basmamla odaklamayı aynı sürede yapıyor.Gerçekten çok hızlıydı.

Özellikle "ral" arkadaşımız başta olmak üzere makineyi kullanan arkadaşlar bu konu üzerinde biraz daha durarak beni ve benim gibi makine alma arefesinde olan arkadaşları bilgilendirirlerse çok memnun olurum.Vereceğiniz kıymetli yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

 

Tarih: 31 Aralık 2006, 01:08 - İp: 88.***.**7.126
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

cok los isikta, mesala abajur`un odanin bir kosesinden ortami aydinlattigi ve ortada isigin dustugu, net focuslanacak bir obje bulunmadigi durumlarda zorluk cekiyor. bir on plana gidiyor bir arka plana. bazen oldukca uzun sure ugrasiyor. bu tip ortamlarda hareket eden nesnelerle denemedim ancak gun isiginda bir sorun yasadigimi hatirlamiyorum.

dugun gibi ortamlarda hic denemedim ancak mkina yardimci isik olarak flasi kullandigi icin flas kullanabileceginiz yerlerde bir sikintiniz olmaz sanirim.
her halukarda benim eski compact makinadan cok iyidir, bunu soyleyebilirim.

 

Tarih: 31 Aralık 2006, 04:51 - İp: 172.***.**4.115
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

murat71 ben o reklam fotoğraflarını pardon masalarını görmemiştim.

erndvc istediğin türden yani kötü ışık koşullarında hareketli cisim (tren fotoğrafı) fotoğrafına örnek bir çekimi az sonra Pentax K100D test topiğine yükleyeceğim.
Kötü ışık koşullarında fokus hızının objektif kalitesine de bağlı olduğunu hatırlatayım.
K100D nin focus hızı pentax ın şu ana kadar ürettiği makinalar içinde (K10D hariç) en iyisi olan.Fokus hızı sana hiç bir sıkıntı yaşatmaz merak etme.

 

Tarih: 31 Aralık 2006, 11:39 - İp: 85.***.**6.122
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax ın K seisinden önceki modellerinde ciddi bir fokus hızı sorunu vardı, ama bunu K serisinde iyileştirmiş. K100D deki fokus hızı pek sorun yaşatacağınuı sanmıyorum. Evet düşük ıışk koşullarında biraz zorlanıyor, ama Adnan ın dediği gibi objektifte önemli bir faktör.

 

Tarih: 31 Aralık 2006, 12:09 - İp: 212.***.**0.50
erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Sevgili arkadaşlar:
K100D nin akşamları ev oratımdaki fokus hızı tatminkarmıdır.Tabi tatminkarlık göreceli bişey.Takriben saniye olarak söylerseniz daha aydınlatıcı olacak benim için.Yani akşam evde sadece bir ampülün yandığı bir ortam diyelim.Böyle bir ortamda fotoğraf çekerken fokus yapmakta nekadar zorlanıyor.Yada tahminen ortalama kaç saniyede fokuslayıp resmi kilitliyor.
Aynı şeyi gece dışarda,güneş batmaya yakınken gibi durumlarda da değerlendirir misiniz.Yani size bu gibi ortamlarda resmi çekerken illallah ettiriyor mu.

Yabancı forumlarda da bakıyorum.Tek kötü özellik olarak herkesin ortak görüşü düşük ışık ortamında hatta bazı forumlarda akşam ev ortamında bile zorlandığını yazmışlar.

Birde yardımcı AF ışığı olarak sanırım flaşı kullanıyormuş. Yani düşük ışık ortaımnda yardımcı AF ışığını kullanmak istediğimizde flaşı kısık bir ışıkta sürekli açıyor mu yoksa ara ara flaş patlamaları mı yapıyor.Kullanışlı bir özllik midir.Şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim.

 

Tarih: 1 Ocak 2007, 19:35 - İp: 88.***.**3.49