as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pentax K10 D Fotoğrafları.

Merhaba arkadaşlar.

Örnek Pentax K10D fotoğrafları

#as' tarafından 25.12.2007 20:41:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Şubat 2007, 21:30 - İp: 85.***.**1.72
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Murat dikkat ediyorum,

sen ve bazı arkadaşlar Canon ve Nikon almak isteyen amatör kullanıcıları neredeyse deyim yerindeyse yerin dibine sokuyorsunuz.En azından ben öyle anladım.

Nikon,Canon yada başka bir makina taraftarı değilim.Şu an için bana fiyat/performans olarak K10D çok cazip geliyor.Ancak ben cebimde para ile gidip D80'de alabilirim.Bu zevk meselesi.
Fakat sen bu markaları seçen(profesyonel dışı) ve almaya karar vermiş yada almış arkadaşları sanki suç işlemiş yada işleyecek gibi görüyorsun.
Bunu antika ve başka nick'ini hatırlayamadığım başkalarıda yapıyor.

Evet bende gereksiz yere bir makinaya değerinden fazla verilmesine karşıyım.Evet belki A100,D80 ile aynı işi gördüğü halde daha uygun fiyata yanında sarsıntı önleyici sunuyordur.Evet belki Nikon'un lensleri ve gövdesi pahalıdır ve bu makinayı alacak insan kazıklanacaktır ve hatta ve hatta aldığı makinadan memnun olmayacaktır,sen onu uyardığın halde.

Ancak bu onun tercihidir ve bize,o kişilere saygı duymak düşer.

Şu an ben K10D'nin hayranıyım ve param cebimde fotoğraf makinası satan bir mağazaya Pentax almaya gittiğimde,elime D80'i aldığımda beni daha çok etkilediği için onuda alabilirim.

Birde aklıma gelmişken Nikon ve Canon'u alan amatör kullanıcıların hepsi sadece marka yüzünden de almıyor bu makinaları.

Mesela ben neyin ne olduğunu bildiğim halde,Dünyaca ünlü fotoğrafçıların ellerinde kullandıkları 1DMK2 yada D2X gibi makinaların özellikleri azaltılmış olan alt modellerini de, sırf aynı firmanın üretimi olduğu için yada almak istediğim için almış olabilirim.

Lens sıkıntısı deniyor ve ben bu konuya katılıyorum.
Pentax'ın belki azımsanmayacak kadar lens çeşitliliği vardır ve kullanıcı Canon makinasına sadece 3 lens takıp kullanacaktır.Ama olsun,bu büyük markaların lens yelpazesi rekabet edilmeyecek kadar yüksek.Profesyonel kullanıcıların yarısı belkide bu 2 markayı,lens çeşitliliği yüzünden ve ellerinde bu lensler olduğundan alıyorlar.

Sigmanın'da Pentax,KM uyumlu lensleri var,Ben Fotokritik sitesinde satılık ilanlara baktığımda pentax uyumlu lenslere ya hiç rastlamadım yada belki birkez rastladım.Ama Nikon bilhassa da Canon lensler ve gövdeler 2. el olarak cazip fiyatlara kum gibi gidiyor.
Yani bazı durumlarda firmaları yererken,bazı durumlarda da avantajlarını görmezlikten gelemeyiz değilmi??

Şimdi;

Bu yorumları senin son mesajını okuduğum için yapmıyorum sadece,önceleri de bu konu ile ilgili birçok yorum yapmıştın ve şimdi ilgimi bariz bir şekilde çekti yazın.


Sonuçta, ne olursa olsun bence herkesin fikrine saygı duymalıyız,kimseyi ocu bucu diye yadırgamamalıyız.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 18:33 - İp: 85.***.**1.248
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Maalesef öyle değil Muratsen. Evet Pentax lens bulunuyor ama fiyatları hiç de ucuz değil. Bugün Hayyam'da 50mm 1.4 mf lense 300 YTL 1.7 olanına da 150 YTL fiyat verdiler. Fiyatların niye bu kadar pahalı olduğunu sorduğumda satıcı açıkça " abi aslında bu lensler çok ucuzdu, son zamanlarda o kadar çok talep var ki mecburen arttı fiyatlar" dedi. O zaman anladım ne kadar yanlış bir iş yaptığımızı. Herkese Pentax aldırırsak olacağı buydu. Resmen kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz. Yeter artık alan aldı. Ben bundan sonra soranlara Canon, Nikon önereceğim. Hatta daha da ileri gidip Pentax'la igili açılan tüm forumların silinmesini istiyorum site yönetiminden.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 18:40 - İp: 86.***.**9.59
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Ben yazarken Osmanlı benden önce yazmış. Katılıyorum Osmanlı'ya. Canon ve Nikon'a haksızlık yapıyoruz. Sonuçta bu iki marka fotoğrafçılık sektörünün lokomotifleri. Bütün dünya kerizmi ki bu markaları kullanıyor. Bakın profesyonel fotoğrafçılara. Hepsi ya Canon ya Nikon kullanıyor.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 18:52 - İp: 86.***.**9.59
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

canoncu nıkonculara kızanlar pentaxcı oluyor..yanlıs bır tutum..ben daha dune kadar d80 almayı dusunuyordum,şimdi pentax..nıkon alsam pro olmayacagım yada kazıklanmıs olmayacagım gibi pentax alıncada amator olmayacagım yada kara gecmeyecegim...
daha dune kadar adını duymaıdgımız,yada kaale almadıgımız bır markaya bırden bukadar baglanmak savunmakta yanlış..aslında savunmak degilde rakip markaları yermek yanlış..pentax bu modeli cıkarmasa hepimiz burada belkide nikonun bir makinasından bahsediyor olacaktık,ve şimdi pentax diyenlerin hepsi ben bu nıkonu alırım zaten nıkon olması bıle yeter diyecekti...
heyecanınızı anlıyorum,ama bu resmen nıkon neden tercih ediliyor hala aptalmı bu ınsanlar demek,ve marka karsısında kompleksli bir tutum izlemek...

buarada talep yuzunden fıyatların artması cok kotu olmuş..bende istanbuldan lens almayı dusunuyordum
almayın pentax

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 18:58 - İp: 81.***.**8.191
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bitpire suç Petax'ı,Canon'u,Nikon'u yada Sony'yi alanların sayısı değil.Suç satıcılarda.Onların amacı müşteri neyi talep ediyorsa o ürünlerin fiyatını arttırıp,müşteriyi düdüklemek.Hepsini zan altında bırakmak doğru değil,birçoğu öyle maalesef.

Yani piyasadaki satıcılar,müşteriye dürüst davranırlarsa,
300 ytl'lik lens olur 150,150 ytl lik lens olur sana 50 ytl.
Evet durum bu derece ciddi.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 18:59 - İp: 85.***.**1.248
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Gaijin satıcılar,biz kullanıcıları yolunacak tavuk gibi görmeye devam ettikleri müdetçe,hangi makinanın çok yada az satıldığı mühim olmayacaktır.
Yada DSLR lenslerini kimse almazsa,adamlar ellerinde patlaması muhtemel lensleri ucuza vereceklerdir.Başka bir izzahı yok bu durumun.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 19:02 - İp: 85.***.**1.248
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

e bıkac gun lens almayıverelim ozaman enazından benım makinam gelene kadar..nekaldıkı sunun surasında 25 guncuk

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 19:05 - İp: 81.***.**8.191
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar biraz da fotoğraflardan ve Hüsnü beyden bahsedelim.Konu çok dışarılara taşmadan.

Ben fotoğrafları çok beğendiğimi söylemiştim.Hüsnü bey önceleri analog makina kullanıyormuş.Şimdi ise dijital

Dikkat ediyorum analog makina ile deneyimi olan ve dijitale geçiş yapan kullanıcılar hep iyi fotoğraflar çekiyorlar.
Bir yere kadar teknik bilgi ama çoğu dneeyim ve hayalgücü diyebilirmiyiz??

Yeni bir tartışma konusu;

Dijital öğrenme sürecini kısaltıyor fakat analog makina da üretkenliği ve hayalgücünü fotoğrafta arttırıyor diyebilirmiyiz acaba??

Evet fikirlerinizi,buradaki fotoğrafçı üstadımız üzerinden yorumlarsak sevinirim.Bu şekilde konudan ve konuğumuzdan kopmamış oluruz.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 19:11 - İp: 85.***.**1.248
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

söylediklerim biraz farklı anlaşılmış ben Nikon yada Canon alan arkadaşları etiketliyor yada aşağılıyor değilim... Ama görünen köy de klavuz istemez arkadaşlar
"Profesyoneller Canon, Nikon kullanır" duygusuyla onların 5D yada D2X gibi bodyler ve binlerce dolarlık lensler kullandığını gözardı ederek, sadece bu duyguyla Nikon yada Canon almanın yanlış olduğunu, benim ve bizim gibi hobi fotoğrafcılarının fiyat performansa önem vererek, daha uygun ve daha marifetli makinelere yönelmeleri gerektiğini anlatmaya çalıştım sadece...
Hepimiz 5D body yanında bir iki kaliteli usm ve is'li lensimiz olsun isteriz ama açıkcası ben dahi yıllardır kendi parasını kazanan ve TR standartlarının üstünde yaşayan (kriz dönemleri hariç)biri olarak böyle bir masrafı yapamam...

Kaldı ki K10D vs. D80 gibi bir karşılaştırma yaparsak, Nikondan 400 YTL daha uygun satılan Pentax rakibini evire çevire döver arkadaşlar... Fotoğraf çekmeye dün başlamış biri gibi ahkam kesmiyorum! isterseniz köyün delisi deyin... sadece sizlerin zaten az olan parasını tecrübelerim ve sezgilerim doğrultusunda daha yararlı harcamanız için yardım etmeye çalışıyorum. Yoksa banane! ben kendi makinemle kendi fotoğraflarımı çekiyor ve yalanda olsa yeterince de takdir görüyorum zaten.

ve gelelim en büyük yalana : "gittim ama ikisini de elime aldım ama ne yalan söyleyeyim x marka elime oturmadı x marka tam istediğim gibiydi hemen onu aldım!" siz orada elinize oturmadığını zannediyor olabilirsiniz ama aslında beyninize oturmuyor, çünkü sektör tarafından yönlendiriliyorsunuz Nick nolte "ateş hattında" filminde devamlı Nikonla çekiyordu bundan etkilenmemek mümkünmü? ama bunun tek sebebi o filme verilen sponsor desteği... ben 15 yıldır esnaflık yapıyor, son 9 yıldır da kendi işyerimi işletiyorum. hayatında hiç klavyeye dokunmamış insanların nasıl yönlenmelerle hareket ettiğini hergün gözlemliyorum. İnsanlar 9 yıldır reklama ve kullanmayacakları özelliklere para harcıyorlar. neredeyse 2 yıldır 64 bit işlemci satıyorum, hani nerede 64 bit programlar yada işletim sistemleri? (varlar ama daha çok yeniler) İnsanlara 2000'e uyumlu diye ne makineler satıldı zamanında.. yada ucuz ve güçlü AMD işlemcileri dururken İntel de intel dedi bilen de bilmeyen de... (intel şimdi niye ucuz acaba?) ve Hala Casper, Exper sözde Bilgisayar markalarımız sadece güçlü bir işlemcisi olan yakışıklı ama boş kasaları fahiş fiyatlara satıp duruyorlar...

Ben sadece uyarmak istiyorum, yanlış olabilirim ama bağnaz ve kötü niyetli değilim... sizleri ve bu forumu çokca seviyor ve önemsiyorum. hepinize iyi akşamlar diliyorum...

#muratsen' tarafından 03.02.2007 19:40:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 19:34 - İp: 85.***.**4.118
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Murat senin arkadaşlara fiyat/performans olarak en uygun makinayı tavsiye ettiğine inanıyorum ve zaten forumlarda görüyorumda.

Tek eleştrim,büyük markaları alanlar yada alacaklar ile ilgili yapmış olduğun yorumlar.

Yoksa markalar ile ilgili istediğini demekte hepimiz gibi özgürsün.
İstemeden kırıcı bir yorum yaptı isem sana,özür dilerim.
Ve dediklerinde çok haklısın.İsim için alanlarda var bu makinaları,eline kompakt bir fotoğraf makinası almamış arkadaşlarda bilhassa körü körüne, markaya kulak aşinalığı var diye.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 21:06 - İp: 85.***.**7.152