buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Olmadı Phil

Bu adamı ve sitesini hep ciddiye almışımdır, halen de alırım va alacağım da.

Efsanevi R1 in resim kalitesine edecek söz bulamamıştı,kafayı vizöre filan takmıştı. optiğin yerini tutmuyor diye tüm zamanların en iyi elektronik vizörünü eksiler hanesine yazmış, bu makine giriş düzeyi dslr leri açık ara sollar diyememiş,R1 e not bile verememişti. f828 gibi zamanının harika bir makisine bile bir sürü kulp takmaktan çekinmemiş makineye kırık not vermişti. d40 ı yüceltmek için nikon d50 yi yerin dibine sokan da kendisiydi.
Ancak son zamanlarda -özellikle- dslr-like ve kompakt makinelerde tarafsızlığını yitirdiğini, özellikle canon ve nikon a -above avarage- dememekte ısrarcı olduğunu görünce biraz kıllanmıyor da değilim.
Önce bir iki Nikon kompakta zoraki -Recommended- verdi,
sonra olympus ve sony nin yeni dslr -like makinelerine vasatın biraz üstü, almayın bunları dedi. Arada iso konusunda çok iyi olan 6500fd yi de es geçti.


Canon S5 testi ise bardağı taşırdı kanımca. Kendisinin okuma olasılığı yok ama ben yine de sorayım.

-Bu makinenin H9 dan nesi fazla? Tets yapmışsın, iso100 de ikisinin üstünlüğü tartışılır, eh hadi diyelim ki canon daha iyi. iso400 den sonra ikisinin kıyaslanacak yanı kalmıyor. DSLR lerde müthiş iso performans üreten canon bir klasiği tekrarlıyor ve kompaktlarda 100 asadan sonra nalları dikiyor. H9 31mm den başlıyor, iyi ya da kötü, olumlu ya da olumsuz, başarılı ya da başarısız. Konu bu değil, makineyi tamamen yeniliyor.50 tane şeyi değiştiriyor. Üşenmiyor nightshot bile koyuyor fuji 28mm den başlıyor,olympus da 28mm den başlıyor. Ama olympus ve sony vasat, fuji yetersiz canon iyi mi Phil?
Yaptığın testte pek bir üstünlük de yok. Hal böyleyken nasıl telefunken?
-S5 i neden 6500fd ile kıyaslamadın Phil?
-SP550 den nesi fazla bu makinenin?
-Digic3 işlemcinin makineye bir artı sağlamadığını, resim kalitesinin s3 ten kötü olduğunu neden açıkça yazmıyorsun da lafı geveliyorsun?
-http://www.dpreview.com/reviews/canons5is/page16.asp
Sağdaki vasat, soldaki iyi. Öyle mi Phil?
-S2 den sonra gram ileri gitmeyen bir makineye halen -öneririm- diyebiliyorsan benim sözüm yok....
-s5 in lcd superb, sony nin lcd ise eksier hanesine bir not, öyle mi Phil? 3'' çok açılı 230 000 piksel bir lcd den bahsediyoruz.
-h9 un HD TV çıkışını eksiler hanesine yazıyorsun, iyi ama bunda HD çıkışı bile yok Phil.


Uzatmanın anlamı yok, s2 den beri resim kalitesi ve donanımın üstüne gram eklememiş, aynı objektifi ve sensörü ısıtıp tekrar karşımıza diken Canon marka bir makineye de above avarage desen ölmezsin Phil. O cesareti gösterdiğin yani Nikon ve canon u da at gözlüklerini çıkarıp incelediğin gün siten tam anlamıyla tarafsız olur Phil.

Tarih: 28 Temmuz 2007, 02:04 - İp: 88.***.**0.66
a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

yazmadan öne bi kez daha bakayım dedim fakat www.dpreview.com da h9 ve s5 resimlerine baktım s5 çok daha iyi gibi geldi sakın yanlış anlaşılmasın ben kimseyi doğru konuşmuş diye savunmuyorum sadece www.dpreview.com da gördüğümü söylüyorum s5 resimleri bence daha iyi o sitedeki resimlerde

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 03:00 - İp: 88.***.**0.68
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

galerideki değil incelemenin içindeki croplardan söz ediyorum. mesela
http://www.dpreview.com/reviews/canons5is/page16.asp

asıl dikkate alınacak resimler bunlar. galeridekiler karşılaştırma için dikkate almaya değmez zira farklı yerlerde farklı ışık koşullarında çekiliyorlar.

tai şu da var, s5 7 puan almış, s3 8 almıştı resim kalitesinde. neye göre veriyor Phil, kafasına göre, ne şiş yansın ne kebap.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 03:46 - İp: 81.***.**8.105
a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

evet şimdi gördüm
h9 daki aşırı yeşil yansımalar var dikkat ettinmi benim 2. makinem olan canon s1 ıs tada vardı aynısı tabi ilk aldığımda yoktu sonradan oldu ve bundan çok dert yanardım aynı şey h9 dada var özellikle martini'nin sol kenarında ve yerdeki foto makinenin lens kenarında hatta dikkat edince resmin tamamı yeşilimsi h9 daha yakından şekilmiş
h9 biraz karanlık çıkmış s5 şe göre zaten değerlerde biraz farklı fakat bunlar birini kötüleyip diğrerini yerden yere vuracak bahaneler değil
dikkat ettiğim diğer olaysa h9 1.986 KB S5 3.728 KB

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 08:14 - İp: 85.***.**7.13