drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Km-sony Dslr Yolda, Phil Söyledi

We are working closely with Sony to ensure we will be the first site with the most detailed information on any upcoming D-SLR.


--
Phil Askey
Editor / Owner, dpreview.com

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1035&message=17423629

Mayıs-Haziranda, 10-12 MP CMOS sensörlü, antishake özellikli bir makine bekliyorum. İyi bir kit lens de fena olmaz hani. Üstelik de D200'ün fiyatına ya da biraz daha aşağıya (KM olsaydı 2000$ olurdu ama Sony 1500$ civarında çıkarırmış gibi geliyor.)
Sizlerin tahminlerini de almak isterim?
Tamer

Tarih: 2 Mart 2006, 22:43 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben acikcasi, antishake'li bir model olacak derim ama bir de olmayan olacak gibime geliyor.. daha ucuz fiyata..
en azindan 10 megapixel bir kamera olmasini isterim dogrusu.. ama daha fazlasi goz cikarmaz..
live preview olayi da bekliyorum.. (olympus ve panasonic simartti bizi artik.. )
bu arada panasonic L1'da ikinci bir sensor olmadigini biliyorsunuz zannediyorum..(phil soylemisti panasonic forumunda.. )

....
benim temennim, 9d modelini cikarmalari.. ve cikacak makinenin ff sensorlu olmasini istiyorum dogrusu.. canon cok simardi, biraz rekabet ortami olussun..

fiyat olarak bence 2000 dolar iyi bir seviye.. 9d icin tabii ki.. tabii isim de 9d olursa.. ama olsun ki, insanlar kolaylikla anlasinlar nasil bir makine aldiklarini degil mi ama?

bir tane de yeni seri bir makine cikartabilir sony.. ucuz model.. su andaki en alt seviyedeki dslr'larla fiyatca kapisacak model.. titresim onleyici olusa iyi olur ama bence olmayacak..

 

Tarih: 2 Mart 2006, 23:34 - İp: 62.***.**2.10
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Sevgili İlker,
Ben açıkçası AS'siz bir model beklemiyorum. Neden dersen, çünkü AS'li 5D'yi 650$'a satıyordu KM. Böyle de kar ediyordu. Zaten yeni icadlar başta hep pahalıdır. Ama başta arge giderleri karşılanınca ucuzlar. Örneğin otomobil sektörü de böyle. Bu yılki lüks sınıflarda gördüğümüz donanımlar 2-3 yıl içinde ucuzlayıp, orta ve alt sınıf otomobillerde de görülmeye başlıyor.
Belki live preview olan pahalı bir model daha olabilir ama ben açıkçası AS'li olur diye bekliyorum.
Seni de dediğin gibi FF' de çıkacak ama 1 sene içinde muhtemeen ve en ulaşılabilir FF'in de Sony tarafından piyasaya sürülmesi olası.
Tamer

 

Tarih: 4 Mart 2006, 00:02 - İp: 193.***.**2.10
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bence zamanlama olarak ta iyi zamana denk gelecek.30D beklentileri karşılayamadı yani 20D ile aralarında pek fark yok.D200 ün ise noise olarak D70S ten pek te farklı olmadığını
kullananların ifadesinden anlıyoruz.9D AS li olarak iyi iş yapar gibime geliyor.Canon ve Nikonun yakın zaman da bir makine çıkartmaları zor en azından bu yıl içinde.2007 ye kadar da sony dslr piyasada iyice tutunmuş olur.

 

Tarih: 4 Mart 2006, 00:15 - İp: 85.***.**2.29
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hiç merak etmeyin kesinlekle as li olacaktır. Ahtta bundan sonra sony tüm makinalarını as li yapacaktır.As ıs veya vr ye göre çok daha avantajlı. O nedenle maliyetininde düşük olduğunu sanıyorum.Bu yüzden koyarlar tüm makinalara.En incesine bile.Sony bu nedenle büyük atak yapabilir tüm modellerde.

 

Tarih: 4 Mart 2006, 09:19 - İp: 81.***.**8.76
eskici
eskici (üye)
İzmir / Amatör

Tamer bey, en son takip ettiğimde siz dynax 7d ile ilgileniyordunuz,üç haftadır forumu takip edemiyorum...km dynax 7d aldınızmı...

 

Tarih: 5 Mart 2006, 16:08 - İp: 81.***.**8.137
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey, as'in IS'e veya vr'a gore avantaji ne?
...
as bence 30d, beklentileri karsilayacak bir makine.. hangi konuda eksigi var?
...
tamer, sence konica satislardan gercekten kar ediyor muydu? veya yeterince kar ediyor muydu diye sorayim..
kapanisinin nedeni nedir oyleyse?
cunku diger markalarla rekabet edemedi..
sony de makinelere sabitleyici sistemi her makineyi alana hediye ederse, acaba farkli mi olacak?

 

Tarih: 5 Mart 2006, 16:13 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Cühela..(Dadanagast için)
Bilmiyormusun sankı as sensörde.Bu yüzden uygulaması çok daha bisit.Ayrıc dslr lerde makinada olduğu için objektifte vr veya ıs li almaya gerek yok. (Bunları nerden hatırlıyorum acaba)

 

Tarih: 5 Mart 2006, 16:28 - İp: 81.***.**8.76
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

dadanagast dpreview da as ile optik titreşim önleyici sistemleri karşılaştırmışlardı, yanılmıyorsam dynaxx 7d nin testinde.
---
http://www.dpreview.com/reviews/konicaminolta7d/page19.asp

---
örnek fotoğraflar vardı,adamların dedikleri şu,anti shake her zaman başarılı olamıyabiliyormuş, aynı ayarlarla çektiğin bir fotoğraf flu bir diğeri net olabiliyormuş ama as görüntüyü sabitleyebildiği zaman optik benzerlerine göre daha net fotoğraflar veriyormuş.

söyle yazmışlar:The KM's AS system has a lower 'hit rate' but when it does work it produces an acceptably blur-free and perfectly usable result.

sonuç olarak canon un ve nikon un yaptığı titreşim önlemeli lensler pahalı,hemde iyi pahalı bana biraz pazarlama taktiği gibi geliyor,sonuçları özellikle tele deki sonuçları anti shake den başarılıdır ona bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın . sigma bir lens kullanmak istesen titreşim önleme sistemine sahip olamayacaksın ama anti-shakeli bir makinen olsa durum farklı olur.Bence en iyisi, hem antishake olacak hemde optik titreşim önleme sistemi, bisikletle giderken bile fotoğraf çekeceksin


#magnat' tarafyndan 05.03.2006 16:35:33 tarihinde düzenlendi.


#magnat' tarafyndan 05.03.2006 17:14:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Mart 2006, 16:29 - İp: 81.***.**5.52
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

cuhela ha.. pazarbey, magnat aciklamis zaten, antishake'in tek avantaji (is veya vr'a gore) hangi lens takilirsa takilsin sarsintinin bir miktar onlenebilecegi..
ama gel gor ki, as ile is'i veya daha da abes olarak VR'i ayni kefeye koymak bence sacma olur.. (vr derken vr II teknolojisini kastediyorum, 4 stop avantaj olayini..)
ben maliyetinin dusuk olduguna inanmiyorum dogrusu.. olamaz isin gercegi.. olsaydi, herkes as'li yapardi makineleri.. neden boylesine buyuk bir avantaji varken, ve fiyati da dusukse takmasinlar? degil mi?
....
ayrica as olayinda sensorun hareket ettirildigi dusunuldugunde, kaybedilen zamanin bir lens sabitleyici sisteminden daha fazla olacagi ve tele leslerle kullanildiginda daha kotu sonuclar verebilecegi, cunku ccd hareketlendirmesinin belli bir oranda arttirilacagini (lensin fokal uzunluguna gore..) ve bunun da kesin olamayabilecegi soyleniyor orada magnat..

acikcasi harika bir olay as.. makinemde olmasini da isterdim.. belki %100 dogru yapamayacaktir ama harika bir ozellik..
fakat gel gor ki, fiyatinin fazla oldugunu duymustum.. zaten o yuzden her makinede yok as ozelligi..
dslr makinede eminim ki, maliyeti cok yuksektir.. o yuzden sony kullanir mi bilemiyorum.. ama kullanirlarsa bir artidir tabii ki..

 

Tarih: 5 Mart 2006, 17:06 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İlker merhaba 30D beklentileri elbette karşılar.20D almayı düşünenler artık 30D alacaklar.Peki 20D si olanlar makinalarını satıp 30D alırlarmı.Bence değiştirmeyi düşünürlerse D200 e bakarlar.Eğer ellerindeki lens stoğu fazla ise de değiştireceklerini pek sanmıyorum.Forumlardan takip ettiğim kadarı ile 20D kullanıcılarının hiç birisi 30D ile makinalarını değiştirmeyi düşünmüyor.Hatta iki makina arasında çok büyük farklılık olmamasından dolayı 20D nin piyasada ikinci ele düşmiyeceği için oldukça memnunlar.Makinalarının hala güncelliğini koruduğunu düşünüyorlar.O halde 30D nin D200 ü ekarte edebilecek özelliklerle piyasaya çıkmamış olduğunu rahatça söyliyebiliriz.Bence en azından 10mp.olmalı idi.Birde live-preview olsa idi ortalıkta D200 falan kalmaz Nikon nun satışları yarı yarıya düşerdi.Benim Canon dan beklentilerim daha fazlası idi.30D beni kesmedi hocam.

 

Tarih: 5 Mart 2006, 17:35 - İp: 85.***.**6.52