thanklesscat
thanklesscat (üye)
Sakarya / Haber Fotoğrafçısı

Makine Almak İsteyen Bir Muhabire Yardım

Arkadaşlar merhabalar, ben forumda yeniyim. sakarya'da yaşıyorum ve buranın yerel bir gazetesinde çalışmakla beraber, ciner,doğan ve ntv sakarya sorumlusu olan haber müdürüme ulusallık haber çalışıyorum. ancak büyük bir sorunum var ki o da makine...makinem kodak easyshare...yani amatör dijital makinelerden.

1000-1500 tl arasında bütçem var ve böyle tık-tık-tık-tık hızlı hızlı ve net resim çekebilecek, enstantenesi yüksek bir makine arıyorum. geçenlerde sony dslr a-350 gözüme çarptı ve çok hoşuma gitti...onlardan almayı düşünüyorum ama prof. makineler hakkında bilgi sahibi değilim.

beni bu konuda aydınlatırsanız, gerçekten çok mutlu olurum...

saygılar...

Tarih: 3 Aralık 2009, 20:50 - İp: 78.***.**8.240
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

belirtmeliyimki,
derdim şahısla değil.. zaten başlığa bile "makine almak isteyen bir muhabire yardım" yazmış. "Gerçek" bir muhabir bunu yazmaya utanır zaten

benim derdim artık fotoğrafçılığın ciddiyetinin kalmaması

ayrıca
"Yıllardır konuya hakim olmayan insanların fotoğrafçı ünvanı altında neler yaptıklarını görmüş biri olarak... Olayı doğal karşılamak gerekiyor.. " bu cümlenin doğal karşılanabilecek bir yorumu yok. insanların böyle durumları normal karşılamaması gerekiyor artık ne hallere düşmüşüz baksanıza acınacak haldeyiz..

son olarak şu sözü söylüyorum ve gidiyorum

"Zayıflar,bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar" Friedrich Nietzsche

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 20:47 - İp: 212.***.**0.103
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

Şunu da bütün samimiyetimle söylüyorum

thanklesscat arkadaşım
yapma demiyorum yap ama şimdilik sadece hobi olarak yap..

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 20:51 - İp: 212.***.**0.103
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

onrkorkmaz,

Çözüm üretelim o zaman madem bu kadar tepkilisin.. Ne yapmamız gerekiyor?? Evt hadi çözüm üretmeye başlayalım bence hemen..

Hadi diyelimki: Bu tip şeyleri doğal karşılamak yerine tepki verelim.. Ok kabul.. Hep birlikte bir olup, tepki vererek o insanların zihnindeki yanlış şeyleri değiştirelim..

Kimi neyi?? Nasıl değiştireceksin?? merak ediyorum..


 

Tarih: 11 Aralık 2009, 22:11 - İp: 78.***.**5.139
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

"Kimi neyi?? Nasıl değiştireceksin?? merak ediyorum.."

yazarak, konuşarak, bunların doğal şeyler olduğunu kabul etmeyerek tepkimi gösteriyorum yetmezmi?

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 23:10 - İp: 212.***.**0.103
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

O zaman niye bazıları kendilerini fotoğraf sanatçısı olarak tanımlıyor?

- Neden biliyor musun? Çünkü beleşten sanatçı oluyorlar da ondan. Fotoğrafçı palavra bir şey ama sanatçı olursa mühim biri oluyor bir yere gittiğinde. Ben sanatçıyım diyecek yaa... Sıkıysa müzisyen olsunlar, olabiliyorlar mı? Mozart olsunlar da göreyim bakayım. (Basıyor kahkahayı.) Türkiye�de ben dahil fotoğraf sanatçısı yok.


Ara Güler.

Beleşten fotoğrafçı olmak kolay. bana göre sorun ego ile doğrudan alakalı. türk oluşumuzun bunda etkisi yadsınamaz. hepimiz biliyoruz ki egoistiz ucundan, kaınımzda var. Profesyonel fotoğrafçı olmak kolay, fotoğraf sanatçısı olmaz ve muhabir olmakta kolay, bize göre. Ara Güler en güzel yanıtı vermiş bence.

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 23:22 - İp: 88.***.**2.43
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

yazarak, konuşarak, bunların doğal şeyler olduğunu kabul etmeyerek tepkimi gösteriyorum yetmezmi?

Şimdi benim demek istedğim şeye geldik.. Sen doğal şeyler olduğunu kabul etmiyorsun ama sadece o senin tavrınla kalıyor işte.. Yazarak, konuşarak bu bahsettiğimiz insanları kendinle birlikte sonu olmayan bir tartışma ortamına sürüklemiş oluyorsun. Kendine karşıt grup, kutup edinmiş oluyorsun.. Yanına kâr kalacak tek şeyde budur..

Ha bide tabiki tepkini göster ben olsam bende gösteririm.. Demek istediğim ana nokta tepkini göstermekle kalıcaksın.. Bizim toplulumuzda bu inadına yapılan bir olaydır.. Sen doğruları söylesende hayır bu yanlış derler..

 

Tarih: 12 Aralık 2009, 00:59 - İp: 78.***.**5.139
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

O zaman niye bazıları kendilerini fotoğraf sanatçısı olarak tanımlıyor? - Neden biliyor musun? Çünkü beleşten sanatçı oluyorlar da ondan. Fotoğrafçı palavra bir şey ama sanatçı olursa mühim biri oluyor bir yere gittiğinde. Ben sanatçıyım diyecek yaa... Sıkıysa müzisyen olsunlar, olabiliyorlar mı? Mozart olsunlar da göreyim bakayım. (Basıyor kahkahayı.) Türkiye�de ben dahil fotoğraf sanatçısı yok. Ara Güler.

Mozart olmak uç bir noktadır.. Eğer Mozart olamıyorsan fotoğrafçı olma diye bir kavram kabullenemez.. Katıldığım nokta; beleşten olunan sanatçı kavramı.. Bu o kadar yaygınki eline d-slr makineyi alan fotoğrafçı olduğunu zannediyor havalara giriyor.. 2 deklanşör atıp ortalağın tozunu aldıklarını zannediyor enayiler.. Aslında gülünç bir durum bu.. Fotoğraf içinde o kadar çok kuralı barındırıyorki.. Bunları hayata döküp tecrübe kazanmak insanın yılları götüren birşey...

 

Tarih: 12 Aralık 2009, 01:08 - İp: 78.***.**5.139
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

ilk yazma bahtsızlığına uğrayan biri olarak....bir-kaç satır yazmak varda.....................

 

Tarih: 12 Aralık 2009, 09:05 - İp: 85.***.**0.92
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

siz ralliye volsvagenle katılacak birinin tarifini yapmışsınız.

 

Tarih: 12 Aralık 2009, 20:46 - İp: 88.***.**9.229
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Fotoğraf içinde o kadar çok kuralı barındırıyorki.. Bunları hayata döküp tecrübe kazanmak insanın yılları götüren birşey...

Demişsin puskas. Kesinlikle katılıyorum. Ama bunları elde edebilmek için bir yerden başlamak lazım. Hayat tecrubelerim bana deneyim kazanacağım şeyin merak, ilgi ve istek devamlılığı ile ilintili olduğunu söyler her zaman. Adım atmadan yol alınmaz.

Sanatçı kavramı her toplumda saygı uyandırıyor. Her birey saygı ve üstünlük sıfatlarını üzerine almak ister. Fakat sanatçı kavramını yapılan bir işle kendine uygun görmek sanata bir harkaret bir yerde. Sanatçı olmak için eğitimde gerekir, yetenekte, tecrubede ve kendini adamışlıkta. Bu dördüde gerekir. Bundan sonra kazanılan ün, şöhret ve başarılar zaten sanatçı sıfatını getirir yanında. Bunlar olmadan havanda su döversiniz ancak.

Onur tepkin anlaşılır. Fakat topiği açan arkadaş yerel bir gazetede çalışıyor belirttiğine göre. Söz ettiği büyük haber şirketlerine taşeron olarak katılıyor. Ben onu en başta büyük ve ünlü muhabir değil dslr almaya heves etmiş bir acemi olarak algıladım. Bu bağlamda yol göstermeye çalıştım. Zaten kendiside neyi bilip neyi bilmediğini açıkça ifade etmiş. Zaten biraz analog slr tecrubesi olan biri. Bütçesini ve hangi işte kullanacağınıda ifade etmiş. Keşke her dslr almak istiyorum diye topic açan böyle olsa. Eğer sende duruma bu gözle bakarsan sorun kalmayacağını düşünüyorum. Yoksa bu topik siyaset meydanı vari uzar gider.

 

Tarih: 13 Aralık 2009, 11:51 - İp: 88.***.**1.27