thanklesscat
thanklesscat (üye)
Sakarya / Haber Fotoğrafçısı

Makine Almak İsteyen Bir Muhabire Yardım

Arkadaşlar merhabalar, ben forumda yeniyim. sakarya'da yaşıyorum ve buranın yerel bir gazetesinde çalışmakla beraber, ciner,doğan ve ntv sakarya sorumlusu olan haber müdürüme ulusallık haber çalışıyorum. ancak büyük bir sorunum var ki o da makine...makinem kodak easyshare...yani amatör dijital makinelerden.

1000-1500 tl arasında bütçem var ve böyle tık-tık-tık-tık hızlı hızlı ve net resim çekebilecek, enstantenesi yüksek bir makine arıyorum. geçenlerde sony dslr a-350 gözüme çarptı ve çok hoşuma gitti...onlardan almayı düşünüyorum ama prof. makineler hakkında bilgi sahibi değilim.

beni bu konuda aydınlatırsanız, gerçekten çok mutlu olurum...

saygılar...

Tarih: 3 Aralık 2009, 20:50 - İp: 78.***.**8.240
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

sitemizde coffie (gülter hanım) sony a300 seti var..uygun fiyatlı..arzu ederseniz birbakın-sorun..

 

Tarih: 3 Aralık 2009, 21:26 - İp: 88.***.**1.136
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Megapiksel sizin için önemli değilse A300 tercih edin. Aynı makine bir farkı yok. Sadece biri 14MP biri 10 MP.

böyle tık-tık-tık-tık hızlı hızlı ve net resim çekebilecek, enstantenesi yüksek bir makine arıyorum.

Bu tık tık lar ne kadar seri olacak? Singer dikiş makinası gibi mi? O zaman giriş seviyesi hiç bir makine sizi tatmin etmez. O zaman Canon 40D araştırın.

Yada kompaktta kalın Sony HX1 alın. Saniyede 10 kare çekiyor. Hafif yanınızda her yere taşıyabilirsiniz. Güzel bir makine.

 

Tarih: 4 Aralık 2009, 10:26 - İp: 88.***.**9.166
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

A550 bekleyin daha iyi,keza gztepe morfarédé de var ama pahalı şu an..

 

Tarih: 4 Aralık 2009, 14:48 - İp: 88.***.**5.126
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı


"Makine Almak İsteyen Bir Muhabire Yardım"

"haber müdürüme ulusallık haber çalışıyorum"

"tık-tık-tık-tık hızlı hızlı ve net resim çekebilecek"

"enstantenesi yüksek"


bu ifadelerin sahibinin profil fotoğrafının altında "Haber Fotoğrafçısı" yazıyor


Teşekkürler Türkiye...


 

Tarih: 11 Aralık 2009, 06:24 - İp: 212.***.**0.103
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

yok yazmayacağım diyorum ama tutamıyorum kendimi

arkadaşım lütfen kendine şu soruyu sor

neşter kullanmayı bilmeyen biri cerrah olabilirmi?

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 06:28 - İp: 212.***.**0.103
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

sevgili arkadaşım her önüne gelen bir kompakt makine alıp iyi kötü fotoğraflar çekebilir ancak DSLR alıp fotoğraf çekemez. bunu becerebilmek fotoğrafçılık bilginizin seviyesi ile doğru orantılıdır. A350 yerine ben de A300'ü öneririm. ancak siz bu makineyi ne seviyede kullanabileceksiniz. iş sadece deklanşöre basmakla bitmiyor...

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 11:38 - İp: 81.***.**7.150
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Belki heryerde yazmışımdır yine yazayım: Kompakt makine ile D-SLR ayrı dünyaların cihazlarıdır.. onrkorkmaz ve lasthope haklılar ancak ark. durumdan bihaber olduğu için fazla üstüne gitmek anlamsız gözüküyor.. Yıllardır konuya hakim olmayan insanların fotoğrafçı ünvanı altında neler yaptıklarını görmüş biri olarak... Olayı doğal karşılamak gerekiyor..

thanklesscat sizinde fotoğrafçılığa girişiniz elbet sancılı olacaktır.. Bu yüzden makineyi aldığınızda kompakt makine kullanır gibi kullanamayacağınız gerçeğini iyice anlamanız için yazıyorum.. Fotoğrafçılık kursundan geçmeden yada ciddi bilgi birikimi elde etmeden D-slr makineye hakim olmanız neredeyse imkansız bir durumdur... Durumu bu şekilde değerlendirirsek daha güzel olur sanırım...

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 12:52 - İp: 78.***.**1.64
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Fotoğrafçılık kursundan geçmeden yada ciddi bilgi birikimi elde etmeden D-slr makineye hakim olmanız neredeyse imkansız bir durumdur

Ben de bu söze katılmıyorum, çünkü çok uç noktaları belirtmişsiniz. kurs olacak ciddi bilgi birikimi olacak, olmazsa imkansıza yakın olacak. Bu üç durum gerçekleşmeden başarılı olan bir çok kişi tanıyorum. demiyorum ki hiç biri olmazsa başarılı olacak. Biraz bilgi birikimi ve pratikle, üstesinden gelinebilir. tabi bu fotoğrafa ilgi oranıyla alakalı. ne kadar seversen o kadar çabuk kavrarsın, zorunluluk değil de hobi ise işte o zaman daha çabuk kavrarsın.

Ara güler' in bir lafı var; ''dünyanın en kolay işidir fotoğraf sanatçısı olmak, çekersin tamam ben sanatçıyım dersin, çünkü fotoğraf çekmek kolaydır.'' yani hemen oldum demek biraz da bizim egoist yapımızdan kaynaklanıyor olsa gerek. Demek istediğim yerel bir gazeteye fotoğraf çekmek kişiyi muhabir yapabilir. muhabirin tanımımına göre. olmuşluk göz ardı ediliyor yani. düşünün bir adam fotoğraf işinden para kaznıyor ve kendisine profesyonelim diyebiliyor, ama fotoğrafları vasatın altında. tanıma göre doğru profesyonel fotoğrafçı, fotoğraflara göre ise tam tersi.

Tanıma göre muhabirim demek daha kolay, çünkü biraz ego giriyor devreye bunu hepimiz yapıyoruz özellikle biz türkler olarak.

Yerel gazetelerde fotoğrafın tekniğine ve kompozisyon tekniğine pek dikkat edilmediği aşikar. bunu deneyimlerimle söyleyebilirim. her yerel gazete böyle midir, elbette değildir. Ama elde compakt bir makine varsa ve yerel bir gazete ise fotoğraflarda tekniğe pek önem verildiğini düşünmüyorum.

Belli ki forumu açan arkadaş işinde ilerlemek için açmış bu başlığı. Sonuçta herkes bilerek doğmuyor. İlk başlar çok sancılı geçecektir. gerçekten dslr makine bilmeyen birisi için, o makineye alışmak hiçte kolay olmayacak, ama dediğim gibi eğer fotoğrafta tekniğe önem verilmiyor ise, dslr makine yine işinizi görecektir. compakt makineye göre de daha iyi sonuç verecektir.

Burada siz, dslr makine ile tekniğe uygun çekecem diyorsanız, dediğim gibi başlarda çok sancılı bir alışma dönemi geçirebilirsiniz. Bu siteyi araştırıp, okuyup teknik hakkında bilgi edinebilirsiniz bu sizin için artı kazanç olacaktır. eğer hakimim diyorsanız, bütçenize uygun bir makine tavsiye edilecektir zaten.

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 15:14 - İp: 88.***.**2.43
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Bildiğim kadarıyla d-slr makineniz yok.. Fotoğraf bilginizinde ne düzeyde olduğunu bilmiyorum. Ama durumu kendi dünyanıza çektiniz sanırım. Yani bende kompakt kullanıyorum ama durum hiç öyle değil mantığı hakim.. Aslında demek istediğimi anlamadınız.. Durumu tekrar gözden geçirdiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız..

Şahsen ara güler'in o fikrine hiç katılmıyorum.. Fotoğraflarını da beğendiğimi söyleyemem.. Ve Fotoğraf çekmek sadece makineye hakim olmak demek değildir.. Bissürü kuralı vardır.. Siz bir fotoğraf çekersiniz güzel olduğunu zannedersiniz bu konuda bilgisi olmayanlarda o fotoğrafı güzel zannederler... Aslında işin bi dünya kuralı vardır... Benim ayrı olarak anlatmak istedğimde fotoğraf çektiğinizi zannetmek fotoğraftaki en büyük yanılgıdır..

Ama önce bi D-Slr makine edinin o zaman burda daha rahat konuşursunuz.. Şahsen olayı kapsayan konularda konuşmak için işin tecrübe yanı çok ağır basıyor çünkü...

Olayı da bu kadar basite indirgemek hayalcilikten öteye gidemez.. Hayal etmek güzeldir.. Tabii bazen sadece hayal etmekle kalırsınız..

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 17:12 - İp: 78.***.**5.139
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Siz benim ne demek istediğimi anlamadınız. ben bilgisi olmayan birisi, dslr makineye hakim olur demiyorum. kursa gitmesine ve ciddi ciddi bilgi birikimi olmasına gerek yok diyorum. Anlatabildim umarım. benim dslr makinem yok, zaten kendimi örnek vermedim. tanıdığım bir çok kişinin olduğunu söyledim.

Ara güler ile başlayan cümlelerinizde aynı şeyi söylüyoruz zaten. amaç teknik değilse kişi dslr makine ile de çekim yapabilir ve çok rahat yerel bir gazete de çalışabilir. Amaç sadece fotoğraf çekmektir. dslr makine ile çalışmadım ama analog makine ile çalıştım. hatta pozometresi bile yoktu, anlayacağınız teknik konusunda makine bile yardım etmedi. Bu benim dslr bilgiğimi yahut çok fazla teknik bidiğimi göstermez. biraz pratikle ben pozometresiz bir analog makinede uygun tekniği kullanabiliyorsam bunu için kursa gitmeme gerek yok sanırım. yaptığım şey imkansıza yakın bir iş değil onu anlatmaya çalıştım nacizane.

Düzeltme: Şahsen ara güler'in o fikrine hiç katılmıyorum.. Fotoğraflarını da beğendiğimi söyleyemem.. Yukarıda ki cümlemde ara güler ile başlayan paragrafınızda aynı şeyleri söylüyorz demiştim. bu sözleri dışında tutmalıyım.

#sansabosa' tarafından 11.12.2009 18:02:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 17:29 - İp: 88.***.**2.43