Fotoğrafçılık Forumları
"k100dsuper" İzlenim Ve Paylaşımları
Arkadaşlar pentax K100D'nin geliştirilmiş versiyonu olan K100D SUPER için tüm paylaşım ve izlenimlerinizi bu topic altında toplayalım.
Makinaya sahip arkadaslar mümkün mertebe fotograflarını bizlerle paylaşırsa çok yararlı olacaktır.
#stahl' tarafından 01.11.2007 13:10:14 tarihinde düzenlendi.
Daha makina, lens beğenemedik, alamadık ama güzel bir çanta alıyorum Dizüstüm için küçük bir çanta alacaktım ama ABD fiyatı 170YTL'den başlayan LowePro CompuTrekker Plus AW'yi ()incelemesi 100YTL'ye bulunca (çok az ve temiz kullanılmış) kaçırmayayım dedim.
Tripodu takınca çok estetik durmuyor ama tripod bölümü olması bile çok güzel
Darısı DSLR alımımın başına
bende bir çanta almak istiyorum ama karar veremedim hayırlısı
Canon bölümüne baktım da buradaki gibi paylaşım ve kaynaşma ortamı yok orada, sırf bu nedenle Pentax alınır diyeceğim ama yaza Canon 40D+28-135 IS USM bundle'ını almaya karar verdim. Pentax bu fiyat aralığında Canon'a eşdeğer ve hatta daha çok özellikli (liveview+SR+artmış fps ibreleri tekrar Pentax'a çevirebilir ama lens ve aksesuar çeşitliliği konusunda Canon bariz önde) bir model çıkarır da fikrimi değiştirebilir umarım
Adnan,
1 Ocak, 1 Ocak diye kendimi şartlandırmıştım; K100 Super incelememeiz nerede :D
Bir de yüzsüzlük olmayacaksa, 1399$'a (ABD fiyatlarını göz önünde bulundurarak) K100D Super ile flaş ve lensler olarak ne alırdınız diye sorsam? Bir flaş, bir genişaçı, bir de tele-zoom alınabilir mi acaba
Ne çekeceğim:
- tele-zoom: Konser ve röportaj çekimi
- genişaçı: İç mekan çekimi (mekan tanıtımında kullanmak
üzere) ve dışl mekan çekimi yani mekan çekimi
- flash'ı da neden kullanacağım belli
Canon 40+28-135 IS USM bundle = 1399$
Pentax K100D Super + 18-55 bundle = 499$
Bu pentax sayfalarına benim kadar aldım, alacağım, almayacağım diyen adam yoktur sanırım ama sonunda ilk etap alımını mutlu sonla hallediyoruz
Cumartesi röportaj ve konser çekimim var ve her seferinde arkadaştan makinayı istemek ve işim bitince geri vermek zor gelmeye başladı. Teoride makina bende kalacaktı ama pratikte öyle olmuyor ve ben de bu ay ehliheti almaktan vazgeçip (araba yok zaten cüzdanda süs olarak duracak), bütçe şuan müsait göründüğünden geçici de olsa bir DSLR almaya karar verdim.
Pentax K100D Super body only --> 430$-100$=330$ (503YTL -> 387YTL)
Pentax K100D Super 18-55mm Lens Kit --> 500$-100$=400$ (585YTL -> 468YTL)
Shipping $ 4.80 olarak gözüktü bakalım doğruysa 20 YTL'yi geçemeyecek zaten de mail-in rebate geri ödemesi de gelince çok iyi fiyata gelmiş olacak.
Kit almak daha mantıklı geldi, satarken daha kolaylık sağlar sanırım.
Şimdi takvimi şöyle yaptım:
Ocak : K100D - 18-55 kit BU SEFER KESİN :Y
Haziran : tele-zoom, geniş-açı ve flaş
Ekim : para durumuna göre Canon 40D'ye veya daha üst Pentax modeline geçme.
Pentax SMCP-DA 18mm - 250mm f/3.5-6.3 AL (IF) Autofocus Zoom Lens for Digital SLRs.
470$ iken Tamron 499$. Pentax mı tercih edilmeli? 250mm'deki f/6.3 biraz küçük kalıyor sanırım. Kit varken bunun yerine tele-zoom'da güçlü başka bir lens almak daha mı mantıklı olur yoksa ?
---------------------------
Bir de daha önceden belirtmiştim de bu konuda gerçekten meraklıyım
İşten bir arkadaş rüzgar sörfü yapıyor, yarışlara da katılıyor. Benim de niyetim var seneye umarım Şİmdi parkuruna göre karadan birkaç km açıkta da oluyorlar ve genelde rüzgarı bol olsa da pek bulut olmuyor yani hava baya açık oluyor. Teleskop tarzında lensler var, 300 YTL'ye doğrudan DSLR'ye takılabilen 1200mm f/13 lens (çar:90mm) vardı. Bu hava koşullarında f/13 sorun çıkarır mı? Adamın verdiği örnek resimlerde fotoğraflar gayet güzel görünüyordu.
Örnek ürünler:
1200mm f/13 tıkla
25-75X, f:?, çap:70mm ki okuduğuma göre 80'in altına pek inmemek lazım
Rüzgar sörfü için ne kadarlık bir lens kurtarır acaba?
Aslında temel fizik oluyor ama unuttum o konuları, kaç mm'nin ne kadar yakınlaştırma sağlayacağını nasıl öğrenebiliriz?
125€+ 40€(kargo) ile Alman mal Seben. 125€ kargoya takılır mı acaba? Ne dersiniz gökyüzü dışında işe yarar mı?
https://www.wilhelmy-it.de/sms/shop/index.php?mode=view&idlistpos=5
biraz ağır
* Aperture: 90mm
* Focal Length: 1200mm
* Faintest discernable stars: 11.7M!
* Dawes Limit: 1.3 arc-seconds
* Focal Ratio: f/13
* Eyepieces: 1.25” (31.7mm)
* Magnification: PL 26mm/46-fold
* Mount: Altazimuth
* Weight: ca. 2.5kg
* Extremely versatile telescope-scope for celestial and terrestrial observations!
* Simultaneous observing and photographing using the two 1,25" accessory holes.
paket içeriği:
* Plossl Eyepiece 1.25“ (31.7mm) PL 26mm
* Sturdy, vertically-adjustable Tripod
* Altazimuth Mount
* Finder Scope 8x21
* 1.25“ (31.7mm) 45 ° Erecting Eyepiece
* Weight 7 kg
#yalcinaydi' tarafından 03.01.2008 14:49:26 tarihinde düzenlendi.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Birden mesaj patlaması yaşadım, foruma üye olduğumdan beri gelenden çok mesaj geldi
Bu fiyatları açıklığa kavuşturalım:
Fiyatlar ABD'den online olarak ABD adresleri için geçerli olan fiyatlardır yani bu fiyata alabilmek için ABD'de oturan yada APO adresi kullanan ABD ordusu mensubu bir tanıdık lazım.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bu arada makina alımı çıkınca çantadan vazgeçtim, çanta Pasaport/İzmir'de, almak isteyen olursa iletişim bilgilerini veririm
arkadaşlar makinayı yeni aldım daha ama sorunlarım var tam kullanamadım hala
aldığım sarjlı pilleri(gp marka 2700mah) şarj ettim fakat makinaya takınca bir iki fotoğraftan sonra hemen pil göstergesi sıfırlanıyor ve makina kapanıyor, neden böyle oluyor acaba makinada bir sorun mu var
birde deklanşöre bastıktan sonra fotğraf çekilene kadar tınnn gibi bir ses geliyor makinadan bu normal midir
yardımcı olursanız sevinirim
#fatihgh3' tarafından 03.01.2008 23:39:00 tarihinde düzenlendi.
makina da amerikadan geldi daha içinden çıkan pillerle çekebildiklerim dışında fotoğraf çekememiştim sanırım servise gidecek nedir bu şansızlığım şimdi maliyet de çıkar sanırım
makine de sorun yok, buyuk ihtimalle sarj aletinizin kapasıtesı dusuk ve 2700luk pilleri sarj edemiyor.
kaliteli bir sarj aleti alın.
bu sorunu farklı makinelerdede yasayan onlarca kişi var,sarj aletini degiştirince hepsinin sorunu cozuldu neredeyse.
denemek için duracell piller alıp cekim yapın, makinenin pil performansı hakkında cok bilgili degilim ama enaz 50 fotograf cekecektir.
bu durumda makinede sorun olmadıgını ve sorunun pillerin sarjının tam yapılamamasından kaynaklandıgı goruecektir.
@yalcinaydi,
eğer makineyi alıyorsan şimdiden hayırlı olsun. yalnız sen de biliyorsundur muhtemelen ama ben yine de hatırlatayım. mail-in rebate geri ödemeleri genelde 6-8 hafta sonra yatırılıyor. yani aslında makineyi ilk alırken sanki bu indirimin olmayacakmış gibi bir bütçe ayırman iyi olur.
Geniş açı lenslere gelince. 1399$ rakamının içine bu saydıklarının hepsini sığdırman pek mümkün değil gibi. çünkü eğer geniş açıdan kastın 17-18mm'lerin de altıysa bu durumda 10-20 yada 12-24 gibi bir lens bakman lazım ki bunlar da nerden baksan 450-500$'dan başlayan lenslerdir.
Bu arada ilerde Canon 40D+28-135 almayı düşündüğünü belirtmişsin. Güzel bir makine. ancak lens olarak 28mm sana yetmeyecektir. her ne kadar geniş açı ayrıca alacam desen de. çünkü kullandıkça sen de göreceksin ki, tüm aralıkları kapatan bir kaç lensinin olması bile günlük kullanımda rahat edileceği anlamına gelmiyor. çünkü eğer insan şehir içinde genel çekimler yapıyorsa sık sık geniş açı ile normal yada hafif tele aralıkları arasında gidip geliyor. ancak bu sıklıkta lens değiştirmek takdir edersin ki hem çok zor ve insana işkence gelen bir durum hem de makine sensörünün çok çabuk tozlanmasına sebep oluyor. 28mm'de crop faktörü ile birlikte 42mm'ye denk geliyor. dijital makinelerin 1.5 çarpanlı olduğu da göz önüne alındığında şehir içi normal bir lensin nerden baksan 18mm'den başlamasında fayda var. üstünün ne kadar çıkacağı ise senin tele ihtiyacına ve elde etmek istediğin görüntü kalitesine bağlı.
Son olarak eğer Canon almayı düşünüyorsan Nikon'un D300'üne de bakmanı tavsiye edebilirim. Bu model 40D'den 1 hafta sonra duyuruldu. O yüzden 40D'nin piyasada konuşulması ve rüzgarı da sadece 1 hafta sürdü. O derece yani. üstelik malzeme yelpazesi de Canon'dan aşağı kalır değildir.
Bu arada bildiğim kadarıyla Pentax'da yazdan önce hem K100 hemde K10'un yerine geçecek yeni modellerini duyuracaktı. Aklında bulunsun.
makina almak için tehlikeli bir dönem.. ben yakınlarıma aldırmıyorum walla beklesinler baharda alınır..
İlgili olabilecek konular
-
Sony A100 : İlk İzlenimlerim.
09 Ağu. 2006, 04:02 ocaklilar
124937637929 Eki. 2013, 01:20
sessizada -
Sony Dsc R1 İlk İzlenimler 1. Bölüm.
10 Mar. 2006, 06:28 as
351266503106 Ağu. 2013, 18:18
nihoniho -
-
Nikon Coolpix L310 İzlenimlerim