bersoz
bersoz (üye)
İstanbul / Amatör

Hayyam Pasajı...

Merhaba arkadaşlar.

Yarın Hayyam pasajına gidip çanta,üç ayak vs. gibi birçok aksesuar
alacağım fakat daha önce hiç gitmedim.
Acaba ufak bir tarif ve güvenilir mağza ismi verecek kadar vakiti olan
varsa yardımlarını bekliyorum...
Mağaza ismi reklama girer diyen olursa özel mail yollayabilir.

Şimdiden teşekkürler herkes yeni yılda herşeyin en hayırlısını diliyorum...

Tarih: 2 Ocak 2009, 11:37 - İp: 212.***.**3.251
acarmob
acarmob (üye)
İzmir / Amatör

2.ci katta MACRO FOTO,Murat KEPOĞLU'na mutlaka uğra,fotoğrafçı dostudur...

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 20:24 - İp: 88.***.**4.153
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı



Mavi balonla gösterilen yer.

Fiyat konusunda Burkay'ın söylediği doğrudur , tabii sıfır ürün alacaksan. Oradaki esnafın MediaMarkt, ElectroWorld, TeknoSa vs. bilimum alışveriş zincirinin agresif sermayesiyle başetmesi mümkün değil.

Yalnız unutulmaması gereken şeyler de var:

1. Oradaki esnaf bu işi yıllardır yapıyor (pasajın tam kuruluş yılını bilmiyorum, bilen varsa bildirsin lütfen) " bugün sattım, yarın seni tanımam" mantığıyla onca zaman bu işi yapmaları mümkün değil. Hepsi sattığı malı çok iyi bilir. Elektronik mağazalarında sattıkları ürün hakkında hiçbir halt bilmeyen tezgahtarlardan çok daha fazla hizmet alacağın aşikardır.

2. Geçen gün ElectroWorld'de Pentax DSLRa baktım göremedim, 2-3 hafta önce vardı, artık yoktu, sordum, Pentax'ın satılmadığını, mağaza yönetimimnin de artık Pentax DSLR sattmadığını öğrendim, sanırım sırada Olympus var, fiyatı bir hayli inmişti çünkü. İşte Hayyam ile elektronik mağaza zincirleri arasındaki ciddi bir fark: Hayyam gibi yerler olmasa sıradan tüketicinin vasat bilgisiyle (*) yaptığı dar tercihlerle oluşan kıt seçeneğe razı olacağız.

3. Dijital en iyi seçenek değil, sadece en kolay seçenek.. Film kullananlar için Hayyam'dan başka seçenek yok. Ciddi işler için film hala en iyi sonuçları veriyor. Dijital, büyük format filmli makinaların kalitesinin yanına bile yaklaşamıyor. Gerçi dijital, 35mm'nin tahtını sarstı ama yine de filmli ekipmanın ciddi fiyat avantajı var.

4. İkinci el ekipmanı görerek alıp satmak için en iyi yer Hayyam. Özellikle elektronik mağazalarda bulanayacağın eski lensler, flaşlar vs. için en doğru adres. Unutmamak lazımki herşeyin illa sıfırı en uygunu diye bir kaide yok, fiyatı uygunsa, yeterince sağlamsa 2.el de gayet iyi seçenek oluşturur. Dahası 2.el demek aynı zamanda yedek parça anlamına da gelir.

5. Çay ve sohbet konusunda söylenenler doğru.


(*) Sıradan müşterinin bilgisini özetlemiyorum, tamamını yazıyorum:
1. Ya Canon ya da Nikon
2. It's a Sony


#antika' tarafından 02.01.2009 20:40:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 20:35 - İp: 78.***.**4.0
bersoz
bersoz (üye)
İstanbul / Amatör

Evet düşününce Hayyam konusunda söylediklerinize bende katılıyorum.
Zaman ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim sağlıcakla kalın...

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 00:55 - İp: 88.***.**4.128
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör


 

Tarih: 3 Ocak 2009, 01:43 - İp: 85.***.**5.231
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sirkeciye her gittiğimde kesinlikle hayyam pasajına uğrarım, bir şey almasanız bile kesinlikle gezmesi çok zevkli.

Ama öyle herşey anlatıldığı gibi de değil orada ki esnaf aynı zamanda da kurttur.antikanın bir dediğine katılıyorum elektro marketler de sattığı ürünü çok iyi bilmeden anlatan tezgahtarlar var.

Ama bu durum hayyam pasajı içinde geçerli, dijital çıktı çıktı çıkalı oradaki sayılı esnaf, belirli düzeyde kendini geliştirebildi.

Mesela genel de orada ki pazar Canon Nikon üzerine kurulu olduğu için SONY sorduğunuz da hem araştırmayıp bilmedikleri için hemde ellerin de ağırlıklı olarak Canon Nikon spot ürünleri bulunduğu için Sony kem küm cevapları alırsınız.

A900 mü 5D mark II mi alayım sizin fikriniz nedir deseniz,elinde 5D mark II olduğu için SONY oturtamadı bu işi felan cevapları alırsınız.

Esnaftır çayı ısmarlar eyvallah ama öyle çokta tozpembe değil bu işler, Uyanık olmak lazım birde işi bilmek lazım.
Sana sirkecide sürekli alışveriş yaptığım Ekinci Fotograf....Üzeyir Ekinci yi tavsiye ederim çanta Tamrac, tripod olarak ta manfrotto satıyor, ismimi verirsen indirim de yapar.

Erkayalardan Furkan derseniz bilir.

Ekinci fotografçılık... Üzeyir Ekinci....526 79 06
Ebusuud Caddesi. Basım İşhanı No:75 Kat:1/8 Sirkeci, Eminönü / İSTANBUL
http://www.ekincifotograf.com.tr

#e0s' tarafından 04.01.2009 00:46:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Ocak 2009, 00:43 - İp: 92.***.**8.147
bersoz
bersoz (üye)
İstanbul / Amatör

Saol e0s teşekkür ederim.

 

Tarih: 4 Ocak 2009, 01:00 - İp: 88.***.**2.94
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Eos'un dedikleri de tamamen doğrudur.

Oranın esnafı kapkaççı olamayacağı gibi o dükkanı yıllarca idame ettirebilmek için aynı zamanda kurt olmak zorundalar. Önce bir keşif yap, sonra evde etüd et, neyi kaç paraya istediğne karar verince bir daha git.

Eskiden fotograf ekipmanı önce Hayyam'a (ve dahi Sirkeci eşrafına) gelirdi, yeni birşey varsa önce onlar bilirdi. Malum, dijital çıkınca bu tür şeyler önce elektronik mağazalarını süsler oldu, Hayyam önceliğini kaybetti.

Bu durum sanırım özellikle Sony markası için geçerli, çünkü Sony en başından beri elektronik sektöründeydi, dağıtım zincirinin Hayyam piyasası ile bir ilgisi yoktu, Sony fotograf işine girdi ama Hayyam hala zincirin dışında kaldı. Sanırım A900 2.ele düşene kadar Hayyam'a ulaşmaz.

Uzun lafın kısası Hayyam sıfır ürünler için uygun bir adres değil. Film ve 2.el için tercih edilmeli.

 

Tarih: 4 Ocak 2009, 04:40 - İp: 78.***.**4.0
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Hiç kimsenin hayyam pasajını ayakta tutmak gibi bir tarihi misyonunun olduğunu sanmıyorum.
Satıcının bilgisine ve insafına kaldıysanız herzaman satıcının elinde kalmış veya kar marjı yüksek ürünlerle tapon mallarla yolunacak kaz olma riskini de kabullenmeniz gerekir.
Ne almanız gerektiğini ve ne kadara almanız gerektiğini siz bileceksiniz.Zincir mağazaların çoğunda firmaların kendi tanıtım elemanları var ve bu elemanlar ürün danışmanı olmadan önce sıkı bir eğitimden geçmektedirler.Bu gibi elemanları örneğin teknosa mağazalarında görebilirsiniz.

Hayyam pasajı bir çok kişiye fotoğrafı sevdirdiği gibi yine bir çok kişinin fotoğraftan soğumasına da sebep olmuştur.Unutayın aydınlar fotoğrafçılıkta hayyam esnafıydı...

Kısacası Hayyam fotoğrafa yeni gönül vermiş güçlükle üç kuruş para biriktirmiş acemiler için pek uygun olmayan bir yerdir.

Kurt esnafın kurt müşterisi ile buluştuğu; oturup tavşan kanı çay eşliğinde iki lafın belini kırdığı bir yerdir.

İnşallah Hayyam pasajı yeni bir yapılanma ile bir araya gelir bir dernek çatısı altında toplanır..Yoksa gelişen teknoloji ve çağdaş satış teknikleri karşısında yok olup gidecektir.
Hayyam pasajını "gittigidiyor dükkanları"nda görmek acı verecektir...



#burkay' tarafından 04.01.2009 05:45:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Ocak 2009, 05:37 - İp: 85.***.**4.70
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Burkay,

Diğer her konuda dediklerine katılıyorumda şu elektronik mağaza personelinin eğitimi hakkında söylediklerin benim gözlemlerimle çatışıyor.

Eğer bir eğitimlari varsa bile ya bu işi sevmedikleri için tembellik edip pek dinlemiyorlar hocalarını yada bütün eğitimleri sıradan müşteriyi tavlamak üzerine kurgulanmış.

Mesela hala MPsine göre mal kaktırmaya çalışıyorlar, sanki bir önemi varmış gibi. MP iyi bir örnektir çünkü oturup iyi bir fotografı teşkil edecek bin türlü şeyi anlatmak yerine müşteriyi ikna için bir tane sayı söylüyorsun 10MP veya 14MP gibi.

Dahası MediaMarkt hariç ben bir kere bile içinde şarjlı pille tezgaha konan makina görmedi,m, belkide ben çok bahtsızım.

 

Tarih: 4 Ocak 2009, 12:41 - İp: 78.***.**4.0
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

tanıdığa makina alalım dedik teknosadan. yanlışım yoksa 1 yada 2 seneyi geçti. samsung ve kodakta sçim yapamadık. satıcı kodak ingilizce samsung türkçe menü hemde siyah dedi. yinede kodak aldık. içinden türkçede dahil 9 dil çıktı. eleman hala kullanır makinayı. 2 kez yere düşürdü kenara eziktir kasanın. maşallahı var. yolda bıraksada yenilensek diye bakıyor ama çık hala devam.
daha ne diyeyim?
Mala bak

kıssadan hisse
edit:istanbula yakın zamada inşallah gideceğim üstüne hayyam videosu çekeceğim sizin için..

şaka bi yana istanbula gittiğimde uğramadan dönmeyeceğim. Bakalım neler var?


#remi5861' tarafından 04.01.2009 13:44:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Ocak 2009, 13:40 - İp: 88.***.**3.76