drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

Dslr Almak Bir İşkenceye Dönüştü


HERKESE MERHABALAR… Aylardır araştırmaktayım bir tane dslr almak için fakat kafam her geçen gün dahada karışıyor. Bir üye tarafından bir bölüm açılmış dslr alıcam yardım diye bir başka üyede vermiş olduğu cevap çok hoşuma gitti açıkcası : sakın bu forumlara fazla dalmayasın bı daha çıkamasın … Hemen hemen bütün dslr ile ilgili formları okudum, kimi nikon canon diyorda başka bir şey demiyor, kimiside sony ve pentax diyor (en önemlisi sarsıntı önleyici özelliğinden dolayı). Aslında herkesin söylediği doğru hepsi birbirinden güzel makinalar, her birinin birbirinden üstün olduğu yönleri var. Ama şu anda teknolojinin bize sunmuş olduğu nimetler açısından sony ve pentax ın bize sunmuş olduğu sarsıntı önleyici özelliğini de bir kenara atmamak gerektiğini düşünüyorum( bu özelliğinde gerçekten işe yarayıp yaramadığını ancak bu makineleri kullanan arkadaşlardan öğrenebiliriz). Özellikle 70-300 ile uzaktaki nesneleri, kuşları…vs çekerken( ki bu benim için çok önemli. Çünkü; ben genellikle ormanlık alanda nehir kenarı kamp türü yerlere gitmeyi sevdiğim için ve birde bizim yazlığın etrafında çok fazla olmasada bir ormanlık alan olduğu ve burada da çoook çeşitli kuşlar atmaca, şahin, kartal gibi fotoğrafı çekilesi bu kadar çok çeşitli kuşlar olmasından dolayı) bu özelliğin çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Gerçi pek çok nikon ve canon kullanıcı arkadaşında sarsıntı önleyici lenslerden aldığındanda pek emin değilim çünkü yanlış bilmiyorsam (yanlış ise lütfen düzeltin) diğer lenslere göre daha pahalıymış. Şimdi böyle bir durumda sarsıntı önleyiciyi body sinde sunan makinalar bana daha avantajlı gibi gözüküyor. Sonuçta fotoğraf kalitesi açısından bütün makinaların güzel olduğunu, bu açıdan hiçbir makinenin bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum(sitelerde gördüğüm kadarıyla)……

soruma gelince :

sony a100 + (sigma 17-70) + 70-300 kit
pentax k100d + (sigma 17-70)
nikon d40 + (sigma 17-70) (nikon d40 da “sadece dahili motora sahip olan ve AF-S olarak adlandırılan objektiflerle çalışabiliyor olması.” Cümlesini okumuştum bir sitede . mesela sigma 17-70 ile çalışmıyormu ? ama su anda sitede d40 ile ilgili bir forum açmış olan bir arkadaş bunu sorduğunu ve diğer lenslerlede çalıştığını yazmış. )

sony a100 ile ilgili olarakda en çok yapılan eleştiri ise, iso 800 ve daha üstü değerlerde belirgin noıs olduğunu söylüyorlar…benim merak ettiğim şu gerçekten iso 800 ve 1600 değerlerini nekadar sık kullanıyoruz? ( yanlış hatırlamıyorsam “as veya ocaklılar” nıkli netfotoğraf üyelerinden birisi şöyle söylemişti: ben bugüne kadar binlerce fotoğraf çektim ama iso 400 ün üstüne çıkma ihtiyacını birkaç resim dışında hiç aramadım..)

bu 3 makinadan birini düşünüyorum ama daha çok sony ve pentax üzerine yoğunlaşıyorum. Amatör kullanıcı ve ilk kez dslr kulanacak birisi olarak her türlü öneriye, fikir e açığım. İlgilenen bütün arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM..……….



Tarih: 28 Şubat 2007, 15:08 - İp: 85.***.**8.3
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

merson;

Beklemenin çok zararı var da bekleyenler farkında değil bunun. En iyiyi beklemektense en kötüye sahip olmak çok daha iyi. Hem çok beklemiş hem de en iyisini almamış biri olarak söylüyorum bunu.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 17:13 - İp: 213.***.**5.242
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Beklemek en iyi için değil, hatta en yeni için de değil:
en uygun zaman
en uygun fiyat
en uygun makina
en uygun objektif için

en uygun çekim havası gelmedi daha, zaman var...

#merson' tarafından 28.02.2007 17:23:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 17:18 - İp: 88.***.**6.5
drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

zaman ayırıp cevap yazan herkese çok teşekkür ederim..

k10d benim için çok pahalı bir seçenek oluyor. cunku k10d sadece body fiyatı 1950 civarında...maddi yönden en ekonomik olanı k100d gibi gözüküyor.body+sigma 17-70 + sigma 70-300 alğım taktirde 2000-2100 gib yaklasık bir değer cıkıyor....A100 alırsam: body+aynı lenslerle beraber 2600 gibi bir rakam oluyor..

anlaşılan en iyi seçenek:k100d+sigma 17-70macro + 55-200 kit((1900 ytl)
A100 +sigma 17-70macro + 75-300 kit(2400 ytl)

gelen cevaplardan anladığım d40 benim işimi pek fazla görmez diyebilirim.(75-300mm ıle uzak cisimleri çekerken,çünkü fotograflarımın çoğunu değil ama önemli bir kısmını bu şekilde çekeceğim için benim için önemli olduğunu belirtmek isterim.)

sayın muratsen: vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkürler. ayrıca fotoğraf gerçekten çok net ve güzel .. elllerinize sağlık.

sayın ocaklılar: vermiş oldugunuz bilgilere teşekkür. ederim.umarım en kısa zamanda kameramı alırımda bu işten biran önce kurtulurum...

sayın xtolga: bilgiler için teşekkür ederim. sonuç olarak titreşim önleme iyi çalışıyor, yani olmasında fayda var diyebiliriz..ıso konusuna gelincede göz ardı edilebilecek hatta kafaya takmamamız gereken bir konu oldugu sonucuna varıyorum..

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 17:23 - İp: 85.***.**8.3
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

malesef işin içine dijital teknoloji girince (yanlış anlamayım bu dediğim sadece dslr'ler için değil tüm elektronik cihazlar için) en uygun cihaz ve en uygun fiyat ikilisi hiç bir zaman yan yana gelemiyor. sadece fiyat/performans oranına bakılabiliyor. çünkü fiyatların uygun olmaya başlaması demek aslında teknolojinin eskimeye başlaması yada en azından daha yeni modellerin geldiği anlmına geliyor. en uygun yada iyi modeller ise pahalı oluyor.
bakın dslr'lerden önceki analog slr makineleri yıllarca kullanabiliyordunuz. bırakın sorunsuz kullanmayı, insanlar yıllarca başka makineleri özenmiyordu da (en azında aynı sınıftakiler arasında) ama şimdi dslr'lerde en fazla 1.5-2 yıl sonra insan elindeki makineyi beğenmez olup yeni modellerin peşine düşmeye başlıyor.
o yüzden bence dijital ürünlerde öyle bir yıl yada 5-6 ay gibi sürelerle araştırma yapmak çok saçma birşey. çünkü bu süreler içeriside sürekli yeni modeller de çıkacağı için cihaz araştırma ve beğenme süreci sonsuz döngüye girip hiç bir zaman sonuçlanmaz. en iyisi içinde bulunduğunuz dönem içinde en fazla 1-1.5 ay içerisinde bir ürün bulup edinmek. tabi yeni çıkacağını bildiğiniz ve kesin almak için onu beklediğiniz bir model yoksa.

#melrock' tarafından 28.02.2007 17:32:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 17:29 - İp: 81.***.**7.88
drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

aslında sayın merson"ada burda biraz hak veriyorum. şu açıdan beklememde fayda var şöyleki: zaten makineyi şu anda alsam bile fazla kulanma şansım olmıcak nisanın 10"una kadar ancak ondan sonra vaktim olabilir. sayın mersonun politikasıda güzel:
en uygun zaman
en uygun fiyat
en uygun makina
en uygun objektif için bekle gör...

yalnız tabiki fazlada beklememk lazım.bu seferde insanın psikolojisi bozuluyor. omuydu ? yoksa bumuydu? diyerekten......

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 17:31 - İp: 85.***.**8.3
drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

Hem çok beklemiş hem de en iyisini almamış biri olarak söylüyorum bunu.

sayın bitpire:
benim bildiğim kadarıyla sizde k100d+(sigma 17-70 macro) vardı ve memnundunuz sanırım. ve forumda çektiginiz kız kulesı ve macro olarak cekılen kedi resimlerinizde son derece güzeldi. k100d "nin nesinden memnun değilsiniz ???

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 17:35 - İp: 85.***.**8.3
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Pazarbey,

Canini sikip, istahini kacirmak gibi olmasin ama teknik detayi senle paylasmakta fayda var.

Benim bildigim stabilizasyon islerinde "gyro" denen bir meret kullaniyorlar. !930'lardan beri kullanilan birsey, 2.Dunya savasinda bol bol kullanilmis gemilerde ve ucaklarda, yol bulmak icin. Sonrasinda kitalararasi roketlerde, atis kontrol sistemlerinde de kullanilir oldu. Bu cins cayrolar cok ama cooook pahali seylerdir,

Sorun shuki cayro sadece aci olcer, yer degisimini olcemez.

Normal mesafelerde onemli olan acidir. Ama cok yakin cekimlerde, yani senin macro islerinde yerdegisimi de devreye giriyor, muhtemelen A100 de bu isin altindan kalkamayabilir. Cok para verip Canon IS veya Nikon VR lens de alsan sorun cozulmeyebilir. Sen eniyisi 100mm ustu bir tele-macro objektif edin, hem boylece cektigin nesnenin uzerine golge de dusurmemis olursun.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 17:43 - İp: 85.***.**8.25
drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

sayın pazarbey:

sitedeki bazı forumlarda okudugum kadarıyla bu dslr işi seni bayağı yormuş gibi ama sonunda kararını vermişsin, hayırlı olsun......
darısı benim başıma.......

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 17:45 - İp: 85.***.**8.3
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dr ertan sağolasın.
Antika bu sistem çok eski hakikatende.İlk uygulamalrı arasında trenlerde yazı yazmaya yarayan düzenekler bile var.Yakın zamanda büyük kameraların askı sistemlerinde titireşimi engelleme amacı ilede kullanıldılar.
Makroda şimdiye kadar kullandığım tüm mikanlara başarılı idi.Is olsun veya olmasın. Lakin genede ıs ın işe yarayacağını düşünüyorum.
Dr ertan k10d 2 kit lensle beraber 2250 ytl hemde 12 taksit.Bence çok iyi.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 18:02 - İp: 85.***.**5.231
drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

SAYIN SERBES:
senin dediğin o fiyata düşeceğini pek zannetmiyorum ama, çunkü ben doğu bankda sordum garantisiz olanı kit olarak 1500 ytl idi(body+18-70 ile )

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 18:23 - İp: 85.***.**8.3