drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

Dslr Almak Bir İşkenceye Dönüştü


HERKESE MERHABALAR… Aylardır araştırmaktayım bir tane dslr almak için fakat kafam her geçen gün dahada karışıyor. Bir üye tarafından bir bölüm açılmış dslr alıcam yardım diye bir başka üyede vermiş olduğu cevap çok hoşuma gitti açıkcası : sakın bu forumlara fazla dalmayasın bı daha çıkamasın … Hemen hemen bütün dslr ile ilgili formları okudum, kimi nikon canon diyorda başka bir şey demiyor, kimiside sony ve pentax diyor (en önemlisi sarsıntı önleyici özelliğinden dolayı). Aslında herkesin söylediği doğru hepsi birbirinden güzel makinalar, her birinin birbirinden üstün olduğu yönleri var. Ama şu anda teknolojinin bize sunmuş olduğu nimetler açısından sony ve pentax ın bize sunmuş olduğu sarsıntı önleyici özelliğini de bir kenara atmamak gerektiğini düşünüyorum( bu özelliğinde gerçekten işe yarayıp yaramadığını ancak bu makineleri kullanan arkadaşlardan öğrenebiliriz). Özellikle 70-300 ile uzaktaki nesneleri, kuşları…vs çekerken( ki bu benim için çok önemli. Çünkü; ben genellikle ormanlık alanda nehir kenarı kamp türü yerlere gitmeyi sevdiğim için ve birde bizim yazlığın etrafında çok fazla olmasada bir ormanlık alan olduğu ve burada da çoook çeşitli kuşlar atmaca, şahin, kartal gibi fotoğrafı çekilesi bu kadar çok çeşitli kuşlar olmasından dolayı) bu özelliğin çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Gerçi pek çok nikon ve canon kullanıcı arkadaşında sarsıntı önleyici lenslerden aldığındanda pek emin değilim çünkü yanlış bilmiyorsam (yanlış ise lütfen düzeltin) diğer lenslere göre daha pahalıymış. Şimdi böyle bir durumda sarsıntı önleyiciyi body sinde sunan makinalar bana daha avantajlı gibi gözüküyor. Sonuçta fotoğraf kalitesi açısından bütün makinaların güzel olduğunu, bu açıdan hiçbir makinenin bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum(sitelerde gördüğüm kadarıyla)……

soruma gelince :

sony a100 + (sigma 17-70) + 70-300 kit
pentax k100d + (sigma 17-70)
nikon d40 + (sigma 17-70) (nikon d40 da “sadece dahili motora sahip olan ve AF-S olarak adlandırılan objektiflerle çalışabiliyor olması.” Cümlesini okumuştum bir sitede . mesela sigma 17-70 ile çalışmıyormu ? ama su anda sitede d40 ile ilgili bir forum açmış olan bir arkadaş bunu sorduğunu ve diğer lenslerlede çalıştığını yazmış. )

sony a100 ile ilgili olarakda en çok yapılan eleştiri ise, iso 800 ve daha üstü değerlerde belirgin noıs olduğunu söylüyorlar…benim merak ettiğim şu gerçekten iso 800 ve 1600 değerlerini nekadar sık kullanıyoruz? ( yanlış hatırlamıyorsam “as veya ocaklılar” nıkli netfotoğraf üyelerinden birisi şöyle söylemişti: ben bugüne kadar binlerce fotoğraf çektim ama iso 400 ün üstüne çıkma ihtiyacını birkaç resim dışında hiç aramadım..)

bu 3 makinadan birini düşünüyorum ama daha çok sony ve pentax üzerine yoğunlaşıyorum. Amatör kullanıcı ve ilk kez dslr kulanacak birisi olarak her türlü öneriye, fikir e açığım. İlgilenen bütün arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM..……….



Tarih: 28 Şubat 2007, 15:08 - İp: 85.***.**8.3
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ya sayın doktorum bu arada bana ne kadarda benziyorsun.
Şimdi 103 kg oldum dahada benziyoruz.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 19:54 - İp: 85.***.**5.231
drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

yok sayın pazarbey ben daha 101 kiloyum.. benzememize daha çok var...

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 20:26 - İp: 85.***.**8.3
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Az kaldı 102 kilo olmuşum. Gelişmelerden haberdar ederim.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 22:05 - İp: 85.***.**5.231
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Sn. doktor beni yanlış anladınız. Makinemden son derece memnunum. Şunu demek istiyorum. En iyiyi beklemek buradaki birçok amatör için çok da gerekli değil. Halihazırda fiyat/performans oranı çok iyi makineler varken fazla düşünmeden almak lazım. En iyisini almadım derken özellikle almadım. Çünkü yeteneklerimin sınırını biliyorum. Piyasadaki en ucuz Dslr'nin bile benim sınırlarımın ötesinde özelliklere sahip olduğunu biliyorum. Yani özetle Pentax K100d yerine Canon 5D almış olsaydım da galerimde aynı fotoğraflar olacaktı. Buradaki birçok bekleyen arkadaş bunu anlamıyor. Melrock güzel özetlemiş olayı. Hangisini alırsak alalım 2 sene sonra yeni arayışlara başlayacağız, bu kaçınılmaz. Yolun başında olup pahalı makineler alan arkadaşlara bu anlamda üzülüyorum. Fotoğrafçılığı öğrenene kadar makineleri demode olacak çünkü. İyi lenslere yatırım yapmak daha mantıklı. Herşey o kadar hızlı gelişiyor ki lens alırken bile artık full frame uyumlu olmayanları almamalı mı acaba diye düşünmeden edemiyor insan.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 22:32 - İp: 86.***.**2.85
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Ertan Bey,
Ne alsanız mutlu olursunuz diyeceğim ama seçmek de zor gerçekten. Benim geçen hafta bir maceram oldu. Karasız kaldım.
Tamer

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 23:44 - İp: 193.***.**2.10
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Tavuğun duasını bilir misiniz?
"Tanrım, ya bu yumurtayı küçült ya da bu deliği büyüt"
Ya istekleri azaltacağız ya da imkanları çoğaltacağız.
Teknolojinin sonu yok, 'bana en uygunu bu' diyebilmeli.
Kolay gelsin.

 

Tarih: 1 Mart 2007, 08:49 - İp: 88.***.**7.60