droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Devrim: Sony Cyber-shot Dsc-r1

Arkadaşlar merhaba, Sony bugün bir "ilk"i dünyaya tanıttı. Bildiğim kadarıyla kompakt bir makinada ilk defa SLR boyutunda sensör (21.5 x 14.4 mm CMOS )kullanılmış . Cihaz 10.3 efektif mp. Full manuel kullanım( manuel focus + X5 manuel zoom), bulb, ISO 160-3200 ve en önemli özellik dizaynda : LCD ekran tepede!....İncelemek isterseniz link aşağıda: http://www.dpreview.com/news/0509/05090801sonydscr1.asp

Tarih: 8 Eylül 2005, 11:44 - İp: yok
makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

Tümüyle katılıyorum çok ağır bir makine ve DSLR yerini tutamaz en azından kompakt makinelerin olması istenen birkaç özelliğini taşımıyor yani ne anlamı var o zaman . Karma bir ırkmı yarakmaya çalışıyorlar .yarı DSLR yarı Kompakt. melez olmuş bu .Herkese selamlar

 

Tarih: 13 Eylül 2005, 22:38 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aslinda agir bir makine degil makromikro..
350d ile 18-55 lensinin toplamindan biraz daha agir ama bir 350D ile 17-85 agirliginda yaklasik..
tasinmayacak gibi falan degil de gercekten ilk basta garipsenecek bir makine R1.. ama biraz daha dusununce pek de kotu olmadigini anliyorsun..
ben de ilk karsi cikanlardandim.. herbir foruma gidip, olurmu boyle sey yahu cektim durdum..
ama gel gor ki uzerindeki 24-120 lensini dusununce hic de fena degil dogrusu..
350D'de 24-120 araligina sahip olabilmek icin en azindan iki tane lense ihtiyacin olur degil mi?.. hem tasima problemi, hem degistirme hem de fiyat olarak toplamda 2 tane R1 parasi yapacagindan, R1 almak hic de mantiksiz degil..
olympus 8080'in de telesi 140mm'ydi.. ve 5x optik zoom vardi.. ayni R1 gibi diyebiliriz.. ama R1'da; iso 3200 ve kocaman CMOS var..
bence harika bir makine.. hatta su anda makine aliyor olsaydim, R1 alirdim diyecegim ama bir turlu dilim varmak istemiyor..
hem de ne orijinal bir gorunusu var degil mi?.. benim ilk aklima gelen hasselblad H1D olmustu.. valla ustten acilan LCD'si ile falan harika bir makine..
bak sen 350D'nin uzerine genis aci icin 15mm objektif bakiniyordun.. 15mm, 350D ile birlikte 24mm'ye denk geliyor.. yani R1'da hazir var.. ustelik fiyata da dahil.. hemide carl zeiss ustadin lensi..
valla ne desem az bu R1 hakkinda..

 

Tarih: 13 Eylül 2005, 23:11 - İp: yok
makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

Tabiki öyle dadanagast görünüm gerçekten çok hoş tabidediğin gibi hayatım boyunca bir hasselbladım birde mamiyam olsun istemişimdir . Ama olsun yani ona beziyo diye napalım Kedi ciğer meselesi oldu bu valla . Sen şimdi diyosunki 15mm lensin yerine geçiyo tabiki öyle geçiyo doğru diyosun ama şunu unutmaki bu benim için geçici bir çözüm yaratır yani kompakt bir makineyle bir gölün etrafında dolaşıyorsan eğer DSLR ile Okyanusta dolaşıyorsundur. Aslında bu benim düşüncem tabi çünki eskiden analog kullandığım için kompakt makineye karşı ön yargılıyım ama olsun özgür olmak isterim makinamda . Aslında hoş bir makine carl zeiss yeter tabi ama ne biliyim kafayı çok karıştırıyor ortamda okadar parametre varki hepsini aklında tutup değerlendirmeye alıp optimum bir karar alamıyor insan hiç bir zaman. Selamlar

 

Tarih: 13 Eylül 2005, 23:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla ben de bir hasselblad'im olsun isterim.. (su anda kafamda olan tek makine hasselblad XPan II..) ah ahhhh..
..aslinda R1 ile de ozgur oluyorsun makromikro.. eger ki 120mm'den otesini kullanmayacaksan, ayni ozgurlugu R1 ile de bulabilirsin..
ama su da var ki, tabii ki bir DSLR olayi okyanus gibi.. tabii lens ucretleri de oyle..
...

 

Tarih: 13 Eylül 2005, 23:26 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı


haklisin valla Sevgili Dadanagast.

DSLR olayi okyanus gibi, lens ucretleri de bu okyanusta kopekbaligi surusu masallah !!! insanin cebine cebine saldiriyor. Allahtan eski lensleri kullanabiliyoruz da biraz yuku hafifletebildik, yoksa halimiz duman.
Iyi bir lens seti kurmak icin bugun 3000-4000 dolari gozden cikarmak gerekiyor.

 

Tarih: 24 Eylül 2005, 00:54 - İp: yok
@immortal@
@immortal@ (üye)
Kocaeli / Amatör

CEBIT'de bu makineyi kurcaladım biraz. Kullanım olarak EVF'sini pek de iyi bulmadım. Bu anlamda DSLR'leri aratır nitelikte. Prototip olmasından mıdır bilemiyorum, işçilik ve malzeme kaltesi hoşuma gitmedi, bu anlamda 828 bu makineye bin basar . Ama incelemelerdeki fotoğraf kalitesi, kullanılan lensin geniş açı olması ve lensin netliği ve performansı bu makineyi ön plana çıkartıyor. 828'deki mora kaçış olayı minimize edilmiş. Burst modda 3 çekime olanak vermesi ise büyük bir eksiklik. Bir de incelemelerde okuduğuma göre fokus hızı biraz problem çıkartabiliyormuş. Bunun haricinde pek de ağır bir makine değil.

 

Tarih: 24 Eylül 2005, 13:51 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla tam koperbaligi surusu fotoman..
..
ben zaten halen daha lens alamadim gitti.. o kadar parayi cepten cikartmak hic de kolay olmuyor..
..
immortal, body kalitesi iyi degil mi diyorsun yani?.. bak bu da uzucu R1 adina..
ne yapacak yeni makine bakanlar peki?...
bence ne biliyor musunuz? yakinda nikon'la canon da girecekler buyuk sensorlu compact olayina ve o zaman siz gorun olacaklari.......

 

Tarih: 24 Eylül 2005, 17:54 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

h1 i cikardiginda sony demisti artik carl zeissle calismiyacaz diye kendimiz uretecez demisdi. h1 de ilk ornegidi ne oldu simdi r1 de gene carl zeiss kandirdilar bizi kallesler

 

Tarih: 24 Eylül 2005, 17:59 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


iborotti, bu yalnizca bir pazarlama stratejisi.. sonucta sony H1'in fotograf kalitesi zaten cok iyi.. lensin uzerinde carl zeiss yazinca ne olacak ki?..

 

Tarih: 24 Eylül 2005, 18:06 - İp: yok
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

Selam millet,

Yazıları öyle bir okuyorum ki neredeyse monitöre yapışacağım. Öyle hararetli fikir alışverişleri bulmak zor doğrusu. Fikir değiştirenleri gördükçe daha bir ilginçleşiyor olaylar. Ben henüz yeni foto meraklısıyım ve daha makinem bile yok. Ama oldukça yol katettim. Şu R1 meselesine gelince!
Bir amatör olarak boyumu aşacağım belki, saçmalarsam bağışlayın lütfen ama size sorayım dedim. Polonyadan yayınlanan örnek fotoğrafları inceledim. Gerçekten büyük fark var. Kalitede mükemmel. Ama şöyle bir durum olabilir mi?
Aynı ortamda, aynı ışık şartlarında ve aynı ayarlar ile farklı fotoğraf makineleri ile çekilen fotoğrafların birbirleri ile kıyaslanması doğru mu? Yani örneğin R1 ile ISO160, 1/125, f8 ile çekilmiş bir fotoğraf çok mükemmel olabilir. Ama PRO1 ile daha farklı ayarlar kullanarak bu mükemmellik yakalanabilir(mi?). Ben şöyle düşünüyorum (Yanlış olabilir tabiki): Bir görüntüyü R1 ile fotoğraflayalım. Farklı ayarlamalar deneyerek en mükemmel sonucu elde edelim. Daha sonra aynı şeyi PRO1 ile yapalım. PRO1 ile de farklı ayarlamalar ve denemeler sonucu elde edebileceğimiz en mükemmel sonucu ortaya koyalım. Daha sonra bu iki fotoğrafı birbiriyle kıyaslayalım. Bence iki makineyi ancak bu şekilde doğru ve adil kıyaslayabilir ve eleştirebiliriz. Dolayısıyla yayınlanan bu fotoğraflardaki kalite farkı yanıltıcı olabilir diye düşünüyorum.

Benim amatör olduğumu ve sadece mantık yürüterek bunları yazdığımı bir kez daha belirteyim.

Herkese selamlar...

 

Tarih: 24 Eylül 2005, 18:06 - İp: yok