droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Devrim: Sony Cyber-shot Dsc-r1

Arkadaşlar merhaba, Sony bugün bir "ilk"i dünyaya tanıttı. Bildiğim kadarıyla kompakt bir makinada ilk defa SLR boyutunda sensör (21.5 x 14.4 mm CMOS )kullanılmış . Cihaz 10.3 efektif mp. Full manuel kullanım( manuel focus + X5 manuel zoom), bulb, ISO 160-3200 ve en önemli özellik dizaynda : LCD ekran tepede!....İncelemek isterseniz link aşağıda: http://www.dpreview.com/news/0509/05090801sonydscr1.asp

Tarih: 8 Eylül 2005, 11:44 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

En sonunda bu makinanin ornek fotograflari denen seylere
ulasabildim dpreview forumlarin da bile bu fotograflar ciddi ciddi tartisila dursun, bu fotograflarin gercekliginden suphe duyuyorum. Birde fotograflarin sony'nin basin duyurusunun hemen arkasindan cikmasi, dunyada baska yerde yokmus gibi birde polonya'da ortaya cikmasi gercekten komik .

aslinda makinanin ne olup olmadigini anlamak icin ciddi bir review'e ihtiyacimiz var, ama bildigim kadariyla siteler urunler pazara ciktiktan sonra bile uzun sure review yapmiyorlar. sanirim cameralar hakkinda olumsuz spekulasyon yapma endisesi tasiyorlar nede olsa bu sitelerde reklam gelirleriyle yasiyorlar

fotoman dusuncelerin bende cok katiliyorum f/2.8 den baslayan boyle bir lens icin bir body fiyatini elden cikarmak gerekebiliyor. lenslerinde carl zeiss oldugunu hesaba katarsak aslinda adamlar uzerinde ccd bulunan lens satiyorlar.


 

Tarih: 9 Eylül 2005, 08:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gercekten fotograflarin ayni gun ortaya cikmasi komik bir durum.. polonyada hem de..
neyse.. aslinda ben de bu makinenin neden iyi olabilecegini anlamaya basladim.. dun hararetli bir sekilde dpreview'de de tartisiyordum.. ama bir baska acidan, ki fotoman belirtti; makine o kadar da fena degil.. bir carl zeiss lensi sadece dunya para.. ki 24-120mm bayagi kullanisli bir aci..
olympus 8080 de 5x zoom'lu degil mi? 28-140mm.. ama hakkinda hic boyle kotu dusunmemistim.. belki de dslr olayi insani fazla simartiyor..
cmos'a gececegi belliydi sony'nin ayrica.. artik camcorder'larinda da cmos kullaniyor sony.. ve buyuk bir cmos da gerekliydi, aksi takdirde diger compact makinelerden bir farki kalmayacakti ust-klas compact grubunun..
son olarak.. polonyalilarin yayinladigi fotograflari indirmek cok zor; ben siteme de koydum, isteyen baksin..
adres: http://ilkeradli.smugmug.com/gallery/795075

#dadanagast' tarafyndan 09.09.2005 11:11:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Eylül 2005, 10:44 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

sayın vizzz arkadaşımızn yayınladığı fotoğraflarda ozellikle kıyaslama olanları gordum de eğer doğru ise rakıplerine oranla ve kı slr olan bir Olympus E300 e gore bile ne derece kaliteli foto cektiğini gorunce bu makınanın daha uzun bir sure adından bahsettireceğini anladım. ve sanırım çıtayı sony bir kez daha yukseltecek

 

Tarih: 9 Eylül 2005, 20:50 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bence sony girisi yapti ama asil cita canon'la yukselecek.. iddiasina bile varim..

 

Tarih: 9 Eylül 2005, 23:34 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

valla dadanagastcım tabir-i caizse canon yada sony yada nikon farketmez onlar birbirlerini yesinler çıtanın yukselmesi bizim işimize gelır.Tabi bu fiyatlarda olan sonucta bize oluyo ama neyse en azından ıyı makınalr çıkıyo ortaya

 

Tarih: 9 Eylül 2005, 23:40 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tabii sonucta bizler karli cikacagiz (?) ama beklemek de olmuyor, degil mi?.. (aslinda ne guzel is degil mi? biraz buyuk ccd-cmos koy, ekranin boyutunu degistir, he bir de gorunusune makyaj yap sat.. bizler de dunyanin paralarini harcayip alalim.. isin komigi, benim gozume uyku girmez oldu bu sony r1'dan sonra.. adamlar yine dusunuyorlardir: buluruz alacak kerizleri diye.. karli cikmak, belki de, ne olursa olsun ama fotograf cekmis olmaktir.. fotograf makineleri yenilikleri pesinde kosmamaktir.. ama gel gor ki ben bu sele kapilmis gidiyorum...... )

 

Tarih: 9 Eylül 2005, 23:57 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Valla dadanagastcım ben aklıma makınamı koydum kısa zaman ıçinde SONY H-1 aldıkdan sonra epey bir sure onunla yetinirim ama vakti gelincede altıma kıyak ve belkide bu sitedekı en iyi DSLR lerden birini çekeceğim.Ama o DSLR yı hakedeceğim gunu beklıyorum.Ben sadece Teknolojilerini ve gelişmeleri takıp ediyorum.

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 00:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dslr'i hakedecegim gunu bekliyorum derken neyi kastediyorsun?
..hem neden compact ile dslr arasindaki en yakin kopruden devam etmiyorsun yoluna? mesela sony H1 yerine R1 gibi..

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 00:07 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Demek istediğim Çekim teknikleri kousunda kendimi daha da geliştirmeliyim.Elimde koca bi DSLR ile hiç bir şey yapamadan yada berbat şeyler yapmakdansa H1 klasmanındakı modeller oyun oynamaya yada öğrenmeye oldukça musait modeller o yuzden.R1 ıyı bir fikir ama yaklaşık 3 katı fiyatı olur H1 ınkınden Ozellikle turkiyede.H1 satmak oldukçada kolay olacaktır.Zoom meselesini düşününcede biraz daha avantajli duruyor H1

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 00:17 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Valla sevgili huzun_seli, bu hizli teknolojik gelisim ortaminda 1 yil kullanilmis hic bir makinayi satmak cok kolay olmayacak gibi. Gecen yillarda dunyanin parasina alinan makinalara bugun 3 kurus veren cikmiyor.

Bence hangisini satabilirem kar ederimden cok hangisini kullanirsam karli cikarimi dusunmek daha dogru geliyor bana.

Tabi tercih senin ama ben olsam gonlumun cektigi makinayi alir doya doya fotograf cekerdim.

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 12:17 - İp: yok