mimarbey
mimarbey (Objektif)
Ankara / Amatör

Danışmak İstedim...

Öncelikle ustaları saygıyla selamlarım..
Ben ilk defa bu foruma yazıyorum.paylaşımları görünce iştahım kabardı.Fotoğrafçılığa çok hevesli bir mimarlık öğrencisiyim.Henüz başlangıç düzeyindeyim.Sizlere birkaç sorum olacak:

1-canon 400d mi nikon d40x mi?
bu seçim için sormak istediğim bir konu da şu:birlikte verilen lenslerle ne kadar kaliteli fotoğraf elde edebilirm.ne akdar gelişebilirm.
2-bu makinaları aldıktan sonra ekstradan lens almam gerekir mi?gerekirse bnm gibi yeni başlayan birine ne önerirsiniz?
3-bunlara yakın fiyatlarda fiyat/performans olarak daha başarılı önerileriniz var mı?

saygılar...

Tarih: 13 Kasım 2007, 01:20 - İp: 88.***.**4.201
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Madem tavsiye istemissin bugun itibari ile kendi subjektif degerlendirmemi paylasayim:

Canon ve Nikon taninmis markalar, guclu firmalar da, giris seviyesi DSLRlari rakiplerinin cok gerisinde.

Adam gibi Canon benim gozumde 30D veya 40D'den baslar. 350D ve 400D'nin uzerindeki kit lens fikra konusu. Bu modellerin "spot olcum" yapamadigini ilk ogrendigimde yuzumde bir siritma peydah olmus ve kendi kendime "Bu devirde nasil yani" diye merak etmistim. Isik olcum sensoru orada, CPU orada, teknik olarak hersey var, makinanin uzerindeki firmware desteklemiyor. Bu kotu niyetli pazarlama taktiginden baska ne olabilirki. Ayrica bu alt seviye Canonlarin ele oturusu, kullanana verdigi hissiyat bir facia.

Iyi bir Nikon ise benim icin D200 veya D300 demek. Hem D40'in hem de D80'in pozlamasi tutarsiz, son 20 yilin en basarisiz Nikon modelleri. Her kareyi tek tek kontrol etmek gerekiyor, aydinlik mi olmus karanlik mi diye, gerekirse bir daha cekmek gerekiyor. D50'nin , D70'in, D200'un pozlamasi supermis, habire pozlamayi takip etmek gerekmiyormus.

Ben olsam, sifirdan baslamak icin, yani elimde eskiden kalma lens yoksa, giris seviyesi Canon Nikon makinalari tercih etmezdim. Param varsa 40D alirim, 5D alirim, D300 alirim ama 400D, D40 veya D80 almam. Param azsa Pentax K100D Super alirim, Sony A100 alirim, hem onlarda titresim onleme de var.

Herseye ragmen illa da Canon, illa da Nikon olsun diyorsan D40 al, daha az para baglarsin, uzerine iyi lens almak icin tasarrufa baslamis olursun.

Dedigim gibi butun bunlar benim kisisel tercihim, tamamen subjektif yorumum. Sen tavsiye istedin ben de goruslemi paylastim.

 

Tarih: 14 Kasım 2007, 18:25 - İp: 81.***.**5.159