paradoksss
paradoksss (üye)
Giresun / Amatör

İçimi Dökmek İstedim

Böyle bir ortamı sunduğu için netfotografa sonsuz teşekkür ederim.
Üni öğrencisiyim ve 4. sınıfa geçtim.yaz tatillerinde fotoğrafçıda çalışıyorum.Sanırım 6-7 yıldır böyle devam ediyor. Ama bulunduğum dükkanın sahibi 40 yıllık fotoğrafçı !! , daha iso, nedir, alan derinliği, af noktası nedir bilmez. bu kişiyle fotoğrafçılığımı geliştirmem gerçekten çok güç oluyor.İsterdim ki İstanbul da yaşayıp daha iyi ortamlarda bulunayım, şimdi elime makineyi alınca resmimim çek profil resmi yapayım diyen insanların arasında kaldım
günlerde 60-70 vesikalık basıp, dükkanın bütün işleriyle, arızalı cihazlarla uğraşmaktan gına geldi.

Ne öğrendiysem çoğunu bu siteden öğrendim.Umarım öğrencilik biterde ben de hayal ettiğim şeylerle (kaliteli bir ekiple çekimler yaparım.)
maddiyatı hep ikinci planda tutuyorum, öğrenmek ilk planda yapmak istediğim şey.Ne mutlu ki bu alanda öğrenmeye hep açım.

Tarih: 15 Ağustos 2013, 11:52 - İp: 78.***.**6.85
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör



#lightingturkey' tarafından 31.08.2013 00:37:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ağustos 2013, 01:10 - İp: 216.***.**8.117
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör



#lightingturkey' tarafından 31.08.2013 00:37:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ağustos 2013, 01:13 - İp: 216.***.**8.117
paradoksss
paradoksss (üye)
Giresun / Amatör

vallahi çok akılcı cevap vermişsiniz...
Bir insan P,M, iso alan derinliği nedir bilmez , çeker fotoğrafı çıkartır karşıma al bunu düzenle der. sen de uğraşır durursun adam gibi bşy çıksın ortaya diye. dış çekim yapar, gelin salıncakta sallanırken enstaneyi 20 ye alır f i bilmem kaça, al bunu düzenle der, net çıksın der. gelin damat fotoğrafları seçmeye gelir, neden başkaları gibi arkaplan flu değil diye sorar. ben uğraşırım, phtoshopta flu yapmaya.
Her yaptığı çekim hatasının photoshopta düzeltileceğini düşündüğü için ışığın bolca patladığı fotoğraflar çeker. Al düzenle der..


mesele bunlardan öte yukarıda yazdığım gibi kendimi geliştireceğim bi ortam yerine, hatalı fotoğrafları düzeltmekle uğraşıyorum çoğu zaman.
ne öğrendin yazmışsın, uzman değilim zaten "amatör"üm .

 

Tarih: 16 Ağustos 2013, 09:29 - İp: 78.***.**5.64
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

lightingturkey'e baştan sona katılmakla birlikte bende farklı bi açıdan değerlendireceğim; teknik yönden belli başlı kavramları bilmek işi bilinçli yapma bakımından faydalıdır tabiiki ama çok fazla teknik detaylarda boğulmamak lazım çünkü FOTOĞRAFÇILIKTA İŞİN SANATSAL YÖNÜ TEKNİK YÖNÜNDEN DAHA ÖNEMLİDİR ışığın kullanımı hem sanatsal açıdan hemde teknik açıdan önem arzeder duygunun yönünü değiştiren bir etkidir ışık. meşhur fotoğrafçıların fotoğraflarına bakarken ışığın yönüyle birlikte kadraj kurgusuna bakmak fikir edinmek için yeterlidir. insanları tekdüzeliğe götüren, fotoğraf teknikleri diye kurallar içindede boğulmamak gerek! bu işin belli başlı kuralı yoktur özgün olmak için deneysel çalışmak lazım gözlerimizle dış dünyaya hep aynı açılardan bakıyoruz farklı açıları sunmak lazım.
ves'selam

 

Tarih: 16 Ağustos 2013, 09:42 - İp: 81.***.**1.46
  • 1