sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Az Önce Öğrendim Paylaşmak İstedim.

Biraz teknoloji televizyonunda bir japonun fotoğraf çekim tekniklerini anlatıyordu.

Adam havaii fişekleri çekim yaparken artı/eksi zoom yapıyordu tabi perde hızı uzun olacak. birde makineyi sağa sola çeviriyordu çok güzel fotoğraflar yakalıyordu makine sanırım analogdu en azından görüntüden ben öyle anladım.

Bilenleriniz vardır belki ama aklınızda bulunsun eğer havii fişek gösterisi olunca bu tekniği demekte fayda var.

Tarih: 17 Şubat 2006, 22:45 - İp: yok
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili sarucabey,
Teknik olarak adlandırdığın bu hadiseyi biraz daha açarsan sevinirim. Yani "artı/eksi zoom yapıyordu, makineyi sağa sola çeviriyordu" derken ne kastediyorsun? Eğer gece çekimlerinde tripod üzerinde falan 4-5sn'lik deklanşör hızı ile bir ışık kaynağını çekerken makineyi döndürmek yahut sağa-sola çevirmek suretiyle ışığın (gece arabaların arkasında bıraktığı ışık uzantısı gibi) senin makineyi çevirdiğin-döndürdüğün istikamette bir çizgi oluşturmasından söz ediyorsan OK. Ama farklı birşeyse gördüğünü bende anlamak isterim.
Sevgiler...

 

Tarih: 17 Şubat 2006, 23:25 - İp: 88.***.**2.44
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

zoom artı eksi olayı yakınlaşıp uzaklaşıyordu yani sağa sola çevirme ise tripod üzerinde 180 derecelik açı içinde yarım ay şeklinde yani sağa sola oynatıyordu makine 81 kilo falan yazıyordu.

birde başka bir teknik vardı. makine yerde tepesine ise bir lamba sallanıyor free olarak yani objectifin tepesinde sallanıyor adamda denklanşör tuşuna basıyordu tabi ek denklanşör uzatma kablosu ile bilmem anlatabildim mi. Bu olayı evde S2 ile bir denemek istiyorum açıkçası ama onun çektiği gibi bir foto çekemem onun çektiği fotolar hani windowstaki BEZIER adlı ekran koruyucu varya işte onun oluşturduğu şekiller gibi kareler çekiyordu ve tadından yenmezdi yarıda yakaladım zaten konuyu tam idrak edemedim açıkçası program birde altyazılı idi belki gene yayınlanır

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 08:58 - İp: 194.***.**9.29
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Şimdi Sarucabey,
Şayet evinin balkonu bir cadde falan görüyorsa, sokak lambaları vs birşeyler varsa çekebileceğin, önce makineni tripoda yerleştir.
Daha sonra gece için uygun değerler ayarla. Örneğin deklanşör hızın 3-4sn gibi birşey olsun. Deklanşöre bastıktan sonra makineye yatay eksende, poz süresi tamamlanıncaya kadar bir daire çizdir. Daha sonra aynı işlemi makineyi yine tripod üzerinde iken yavaş yavaş baş aşağıya çevirecek şekilde yap. Enteresan görüntüler elde edersin. Özellikle uygun yerlerde uygularsan senin de deyiminle tadından yenmez.

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 15:09 - İp: 88.***.**9.173
  • 1