theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

D80 Mi Eos 400 D Mi

ARKADAŞLAR BEN YENİ BİR MAKİNE ALMAK İSTİYORUM NİKON D80 İLE CANON EOS400D ARASINDA KALDIM BİRİ BİRAZ DAHA UCUZ ÖBÜRÜ DE NİKON BİR DE SENSOR FARKI VAR CCD SENSOR MÜ İYİ OLUR YOKSA CMOS SENSÖPRLÜ BİR MAKİNE Mİ ARTIK KOMPACT DİGİTAL YETMİYOR YARDIM LÜTFEN

Tarih: 21 Ocak 2007, 20:38 - İp: 85.***.**6.220
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Sn.Ocaklılar,

Bilginiz dahilinde ise Sony A100 e uygun lensleri, fiyat, performans ve piyasada bulabilme koşulları olarak Canon ve Nikon lenslerle kıyaslama yapmanız mümkün mü?

İlginize şimdiden teşekkürler.

Not: Bu soruyu neden sorduğumu da yazayım. K100d ve K10d alternatiflerimi pentax ın yaygınlık sorunundan dolayı eledim. D40 ile nikon yolundan gitmeyi (akabinde fotoğrafa ilgim artıyorsa model ve lens çeşitliliğimi yükseltmeyi) yada IS özelliğinden ve önümüzdeki süreçte nikon ve canona rakip olabilecek tek firmanın sony olacağını düşündüğümden Alfa 100 almayı düşünüyorum. Dolayısıyla A100 ve olası daha yetkin sony modellerine uyan lensleri bulma ve alabilme kolaylığı benim açımdan önemli bir kriter.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 19:01 - İp: 85.***.**5.28
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Sadece şunu söyleyeyim Carl zeiss 16-80 çıktığı vakit her şey değişecek... Ben yurtdışından gelcek bir arkadaşıma şimdiden ısmarladım

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 19:06 - İp: 85.***.**6.213
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

serbes,

Fotoğafçılık konusunda, işin satış kanalında olmadığım için; ne yazık ki, sorunza tatminkar bir yanıt vermem mümkün değil. Ben, teknik konularda, elimden geldiğince, dilimin döndüğünce bir şeyler vermeye çalışıyorum o kadar. Hiç bir markaya/modele bir bağımlılığım yok. Hangi model (marka değil), bana *benim* istediklerimi, *benim* bütçeme uygun bir şekilde sunuyorsa, *benim* paramı, o alır.

Tabi ki ben, sizin hangi lenslere ihtiyacınız vardır, ileride hangi lenslere ihtiyacınız olacaktır, bu lensleri kolaylıkla ve bütçenize uygun olarak bulabilecek misiniz, bilmiyorum. Ben makinemi gövde olarak aldım, üzerine de ihtiyacım olan iki Sigma lens almak istediğimde de her ikisini de kolaylıkla ve uygun fiyatlara temin edebildim. Sony gövdeleri, Minolta'nın bütün lenslerini kullanabiliyor, hem de titreşim önleme özelliği ile donatılmış olarak. Buna, Sony'nin lenslerini, Zeiss'in, Sony gövdeler için ürettiği ve üreteceği lenslerini (ki, bu lenslerin fiyatları bayağı tuzlu olacak), Sigma, Tamron gibi üçüncü parti lens üreticilerinin lenslerini de katabilirsiniz.

Lens seçiminin, gövde seçiminden çok çok daha önemli olduğunu tekrarlamama gerek yok sanırım. Lensler kalıcıdır, gövdeler geçici. Elinde hiç lens olmadan, bu işe sıfırdan başlayanlar, aslında her hangi bir markaya değil, bir sisteme karar verirler. İleride hangisinin size daha fazla avantaj sağlayacağına inanıyorsanız, o yolda ilerlemenizde hiç bir sakınca yoktur.




 

Tarih: 25 Ocak 2007, 19:49 - İp: 85.***.**4.19
philip
philip (üye)
İstanbul / Amatör

Sdece gövde fiyatları üzerinden yola çıkmanızı öneririm. Çünkü objektif fiatları makina fiyatını şiddetle değiştiriyo.r Örneğin, 400D üzerindeki 18-55 50$ lensdir. Fakat, d80 üzerindeki 18-135 lens, 300$'dan daha pahalı bir lensdir.

Ve ben D80 kullandım ama tam anlamıyla fotoğraflarını göremedim. Çok amator bir makina izlenimi aldım. D70s gibi yüksek bir model izlenimi vermiyor.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 23:27 - İp: 85.***.**6.60
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Benim asıl caanımı sıkan D80 gibi makinalara bile hala hazır çekim modları koymaları.İnanın ben DSLR bir makinanın üzerinde AUTO ibaresini gördüğümde hatta ve hatta yıldızlı portre,aksiyon ibarelerini tuşun üzerinde okuduğumda,makinaya karşı bir adım tereddütle yaklaşıyorum.

Bu pazarlama stratejisi aslında hem çok amatör kullanıcıları hem de orta ve üst kullanıcıları da içine alarak bir potada eritmek ve pastadan en büyük parçayı koparkmak.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 23:34 - İp: 85.***.**0.117
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Öyle düşünme Kıvanç, ben de çok gençken aynı senin düşündüğün gibi düşünürdüm. (Eyvaahh! Bu gidişatı beğenmedim, Güzin Abla köşeşine döndü bu mesaj)

O hazır çekim modlarında, sen her birinde ayrı ayrı kendin makineyi nasıl ayarlayacağını bilip o ayarları yapsan bile, bazen yeri gelir o ayarları tek tek yapman için zamanın olmayabilir. Tek bir hareketle, birden çok ayarın aynı anda yapılabilmesi için zaman kazandıran faydalı özelliklerdir aslında. O moddan çıktığında da tüm ayarların eski durumuna döneceğinden, seni yapılan ayarları geri alma gibi bir zahmetten de kurtarır.

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 23:52 - İp: 85.***.**7.166
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ben hiç bu yönden düşünmemiştim Cüneyt abi.Haklısın bak bu konuda.Demekki örneğin gece aniden havai fişekler patlamaya başladı.O arada isoyu mu,enstantaneyi mi yoksa diyaframı mı ayarlasam demek yerine alacağız ne ise o moda ve keyfine bakacağız.
Tuttum bu modu ben.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 00:04 - İp: 85.***.**0.117
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba muratsen Spot ölçüm kesinlikle önemli değil.bende Sony alfa yı kullandım sanki body içi boş gibi geldi ve bana göre ergonomik değil şimdi bunu söylememiş olmammı gerekiyor Mesela body deki ıs nin performansınıda gördüm lensdeki ıs nin performasınıda kesinlikle kıyaslanmaz derim ayrıca şu an alfa ya alabileceğim lenslerin fiyatları çok mu düşük (bilmediğim için soruyorum)
kütük gibi bir body kullanmaktansa spot ölçümsüz bir body kullanırım daha iyi...Evet haklsını diğer firmaların daha çok kasması gerekicek bu konuda sana katılıyorum.Ancak nano teklojisi veya başka bir teknoloji geliştirip bir yerlere varabilirler...

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 00:29 - İp: 85.***.**1.164
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

muratsen,
16-80 nereden ve hangi fiyata geliyor.
Yukarıda "azya"nın dediği spot ölçüm görüşüne katılıyor musun?

#merson' tarafından 26.01.2007 08:57:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 08:43 - İp: 88.***.**4.99
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Merson şu an Panamada olan gemici bir arkadaşım (Arkas bünyesinde çalışıyor) Mayıs ayında Amerikada olacak Haziran başı da buraya dönüyor. fiyatını bende bilmiyorum ama al! komutunu verdim.

Eos400D : SR'yi şunu bunu geçtim, oldukca kalitesiz plastik'den bodysini de affetik ama spot metering olayına "e ama yeter artık!" diyesi geliyor insanın...

Azya kardeşimin de ilk çektiği ve galeriye gönderdiği fotoğraf bir model portresi... böyle bir çalışma yayınlayan birinin spot metering gerekli değildir açıklamasını üzülerek okurum sadece...

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 09:21 - İp: 88.***.**6.42