chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

D70s İmi Bugün Sipariş Ettim

Merhaba arkadaşlar Bugün saat 15:30 da D70s imi sipariş ettim dadaganast haberin olsun sony alacaktım ama kredi kartıma uygun kampanyalı satan biyer bulamadım ne yapalım kısmet buymuş.

Tarih: 14 Ağustos 2006, 15:52 - İp: 85.***.**8.129
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ilker, sıraladığın özelliklerin hepsi önemli şeyler., Kimse bunların önemsiz şeyler olduğunu iddia edemez.
Filmli Analog makina olsaydı eğer 1970'li 80'li yıllarda üretilen 20-30 yıllık Canon A1, Nikon FM, Pentax K1000, Minolta X700 gibi makinaları bu gün bile gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirdim.

AMA, iş dijitale gelince durum çok farklı hale geldi. Gelişmeler çok hızlı yaşanıyor. 2-3 yılda çok şey değişiyor. Bir makina seçip bu bana yeter diyorsunuz, bir süre sonra :
Yeni makinalar 5-6 RAW'ı kaydederken sizinkinin yazma hızı çok gerilerde kalıp, 1 RAW için bekletiyorsa,
Yanınızdaki arkadaşınız şıkır şıkır net fotograflar çekerken sizinki hala netlemeye uğraşıyorsa,
Çözünürlük yetmemeye başlayıp, Fotografı kırptığında elinde kuş kadar görüntü kalıyorsa, bunlara benzer bir çok eksik ortaya çıkmaya başlayınca o makinanın artık size yetmediğini anlıyorsunuz.

Daha önce D50 veya D70 sahibi olan birisinin onu satıp D80 alması cok gerekmeyebilir ama ilk defa alacak olanlar için hele de eskisiyle yenisi arasında fiyat farkı yok denecek kadar az ise neden gelişmiş olan yerine illaki eskisi tercih edilir anlamak kolay değil. (chopsuey arkadaşımızı ayrı tutuyorum, onun şartları farklı)

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 02:08 - İp: 85.***.**7.70
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar İlker konuyu teknik açıdan ele alıp uzunca açıklamaya çalışmış.

Bende 10-15 gün önce İzmir de fotoğraf makinası satan 7-8 dükkan gezdim bir kaçı da arkadaşımdı.Buralarda D50 ve D70S göremedim.Nikon da en düşük model olarak sadece D200 bulunuyor.Bir çok mağazada da 350D indirimli fiyatlarla satılmaya başlanmış.

Satıcıların ortak görüşü bu saatten sonra artık D50,D70S ve 350D yi getirmeyiz diyorlar.D50 zaten ithalatçı firmada da bulunmuyormuş.D70S içinde yüklüce bir kaporo alınmadan sipariş veremeyiz diyorlar.(Müşteri vazgecerse sonra kime satarız diye)

350D içinde stoklarını temizlemeye çalıştıklarını düşünüyorum.Satıcıların ortak korkusu D80 ve Canon nun yeni çıkartacağı giriş seviyesi makina.

A100 ün fiyatı ve teknik özellikleri ortada olduğuna göre bu çıkacak makinalarda A100 ün fiyatına yakın olacaklar demektir.

Kişisel fikrim şimdiden piyasadan çekilmeye başlamış ürünlere rağbet edilmemeli.

Söz konusu makinalar zamanının gerçekten iyi makinaları idi.
Ama şuan veya kısa bir süre sonra daha iyisini aynı paraya alma imkanınız olacaksa veya şuan almayı düşündüğünüz makinaların fiyatlarının daha da düşmesi gündemde iken benim tavsiyem biraz daha beklemeniz yönünde olacaktır.

A100 ile ilgili olarak bazı arkadaşlarımız Lens seçeneklerinin az olduğundan bahsetmişler.Evet şuan Sony veya CarlZeiss lens bulmak zor ama eminim 2-3 aya kadar bu sorunda bence çözülür.Çünkü onlarda Lens seçeneği sunmadan bu makinaların rahat satılamıyacağını biliyorlar.
Ayrıca A100 ler için Sigma lens lerde seçenekleriniz arasında.

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 02:30 - İp: 81.***.**5.53
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Haklısın As, ALFA 100 için sadece Sony ve Zeiss lenslere bakarak kısıtlı seçenek olduğu zannediliyor.

Aslında Minolta'nın bir hayli fazla lens seçeneğinide ilave etmek gerek. Üstelik büyük bir kısmı çok hesaplı. Iste Lensler

Bir diğer yanılgı ise Sony'nin DSLR pazarında yeni olduğu. Evet, A-100 Sony markası altında çıkan ilk DSLR ama işin gerisinde Minolta 5D ve 7D'nin deneyimi ve teknolojisinin üzerine kurulması gerçeği yatıyor.

Bazı özellikleri ve sensörü Sony tarafından geliştirilmiş bir makina.
Yani zannedildiği gibi,ilk defa üretilmiş, denenmemiş ve ne olduğu belli olmayan bir makina değil, Aksine, oldukça iyi makinalar olan 5D ve 7D'den elde edilen deneyimlere dayanılarak ve geliştirilerek son teknolojiyle üretilmiş bir makina.

Sony boş yere lens ağzını Minolta uyumlu yapmadı. Ortada 16 Milyon minolta lens var, daha milyonlarca üretilmiş Sigma, Tamron, Tokina, Vivitar, Phonix gibi Minolta (şimdi Sony) uyumlu lensleri saymıyorum. Seçenek gerçekten de fazlasıyla var.



#fotoman' tarafyndan 16.08.2006 03:02:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 03:01 - İp: 85.***.**7.70
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

abi günlerdir izliyorum okuyorum. ve söylemeden edemeyecegim tavsiyeler ve öneriler konusunda bundan 1 ay öncesine nazaran fazla ısrarcı ve baskıcı olmuyormuyuz
bugüne kadar hiçbir arkadaşımıza aldıgı bir mal için onu sat yada iptal et denilmedi. ama şimdi bir haller oldu anlayamıyorum. aynı zamanda da oldukça rahatsızım bu durumdan samimiyet endişesi uyandıracak düzeyde geliyor bana
eminim form sahibi saskınlıkla izliyordur.
yazdıklarım af ola ama biş baştan okuyalım lütfen

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 06:17 - İp: 83.***.**3.135
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoman arkadasim,

Seni kiniyorum !...

Ben KM5D'm icin 2.el 80-200 veya 100-400 gibi bir lens alana kadar insanlara boyle faydali bilgiler vermeni gayet sakincali buluyorum. Niyetin ne senin piyasayi yukseltmek mi? Ayip oluyor walla....

Hele ben bir cozeyim shu lens olayini sonra konusuruz. Ben bu durumdan faydalanmadan boyle seyler konusmak yasak. Iste o kadar.....

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 11:26 - İp: 85.***.**6.20
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı


 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 14:28 - İp: 195.***.**7.2
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ozgur bence elini cabuk tut, fiyatlar yukseldi yukselecek.. yakinda duymayan kalmayacaktir..

....

ibrahim merhaba..

seni forumda uzun sureden beri taniyorum ve epeyce de serbest kursude muhabbetimiz oldu, bilirsin.. fakat su son yazindan sonra acikcasi ne demek istedigini pek anlayamadim.. sanirim sozlerinin kaynagi ilk basta benim ibrahim..

istersen neden yanildigini sana aciklamaya calisayim.. ve lutfen bundan boyle bu cesit yazilar yazma, cunku insanlari tohmet (sanirim dogru kelimeyi kullaniyorum..) altinda birakma hic de hos degil dogrusu.. tabii senin yazini yanlis da yorumluyor olabilir, eger oyleyse bastan ozur dilerim senden..

1 ay oncesine kadar demissin.. evet cunku 1 ay oncesine kadar d80 yoktu henuz.. ama yine de canon'un ve nikon'un yeni makinelerini cikaracaklarini biliyorduk..

ikinci husus, ben simdiye kadar nasil foruma basladiysam su anda da oyleyim.. sayfalarca yaziyi usenmeden, insanlara yardim edebilmek icin yazdim bugune kadar.. kimse kalkip da, bu ne bicim samimiyet demedi dogrusu.. aksine tesekkur etti..
ben kimseye sayfalarca yaziyi yazma mecburiyetinde de degildim.. ama yazdim.. cunku bir karsilik beklemiyorum ve yardim etmek hosuma gidiyor..

ucuncusu ise ben chopsuey arkadasimiza d70s alma da d80 al diyorum.. kalkip da bambaska bir markayi al da demiyorum.. bunda nasil bir samimiyetsizlik sezilir anlayamiyorum dogrusu..

kaldi ki ben turkiyede bile yasamiyorum.. isteyen olursa ev telefonumu ve cep telefonumu vereyim, arayin konusalim..

...
burada bilmem ne sirketinin adamlari olsa da, onlarin sozleri ile bir marka kral olmaz arkadaslar.. isteyen istedigi urunu tavsiye edebilir burada.. (reklam yapilmadigi surece..) uye olmak ucretsiz.. gelir kisi ve her gordugune o markayi tavsiye eder.. ama kimse de kalkip da birsey de diyemez..
alip almamak kisinin kendisine kaliyor..

ama burada soz konusu insan benim.. ve bu gercekten uzuntu verici acimdan.. boyle dusunulmesi..

350d'yi aldigimda bir sure 350d'yi cogu insana tavsiye ettim.. ama bu bir sekilde o makineye sahip olmamdan kaynaklanan bir psikolojik durumdu sanirim.. fakat benim yazilarimi mutlaka okumussundur, hangisini alirsan al diye soylerim hep..
ama son teknolojiye de onem veririm.. acikcasi goz gore de kimsenin enayi yerine konmasini istemem..

.........
ve su anda ibrahim, acikcasi ben de senin samimiyetinden suphe duymaya basladim.. ve gercekten senin tarafindan soylenmis olmasina cok uzuldum..

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 20:35 - İp: 62.***.**2.10
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili ilker
elbetteki ki amacım polemige girmek degil hele seninle hiç degil istersen özelden konusalım

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 05:03 - İp: 83.***.**4.89
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ibrahim tamam konusuruz..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 08:32 - İp: 62.***.**2.10
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

kardeş hayırlı olsun güzel karelerini paylaşmanız dileği ile..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 10:22 - İp: 85.***.**6.172