chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

D70s İmi Bugün Sipariş Ettim

Merhaba arkadaşlar Bugün saat 15:30 da D70s imi sipariş ettim dadaganast haberin olsun sony alacaktım ama kredi kartıma uygun kampanyalı satan biyer bulamadım ne yapalım kısmet buymuş.

Tarih: 14 Ağustos 2006, 15:52 - İp: 85.***.**8.129
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Doktor bey...Bende memnun oldum
Ben tercihlerimi sıraladım. D50, 350D, D70s alırdım öylede yapıyorum. Ben siparişimi şu anda iptal edebilirim.Yani aynı durumdayım, ama etmiyeceğim umarım bir aksilik çıkmaz ve mkinama kavuşurum. A100 konusuna girip çok tepki almak istemiyorum A100 için daha adam gibi fotografçıların eline geçmedi adam gibi...Güzel lensleri şimdilik yok ki makina kendisini ispat etsin ifadesi bile bana A100 den uzak dur diyor...

Ayrıca teknoloji satarım diye alınmamalı çünki satmak işi bu konuda külli zarar.

Abi tekrar söylüyorum Chopsuey in yakın zamanda muhtemel en büyük sorunu ne yutabildiği nede tükürebildiği bir lokma ile başbaşa kalmak.
Yoksa sizi ve tüm arkadaşları tenzih ederim tabiki amacınız çok iyi niyetli ve yardımcı olmak Saygılarımla....

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 16:22 - İp: 85.***.**5.24
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Valla arkadaşlar kafa alla bullak oldu mbsahan ın dediği gibi ne tükürebiliyorum ne yutabiliyorum iptalmi etsem beklesem makina gelse kullansammı bilmiyorum

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 16:45 - İp: 85.***.**8.129
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Mbsahan,

R1'in lensiyle sensor arasindaki mesafe 2.1mm, bu dogru. DSLR'da bu araliga perdeyi bile sikistirmazsin herhalde. Ama sorun shu ki bunun gurultu ile bir alakasi yok. Gurultu sensor ve sonrasinda dijitale donusene kadar gelisen analog surecte olusuyor. Bu mesafenin azligi optik kaliteyi arttiriyor ve mercek imalat maliyetini dusuruyor. Bu konuyla ilgili dslr-teknik sayfalarinda actigim "aynasiz dslr" baslikli foruma bir gozatabilirsin.

Ben de sana Dr.Tamer gibi bir soru sormak istiyorum:

D70 , D200'den iyi midir ?

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 16:47 - İp: 85.***.**6.20
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili chopsuey
bence yerinde bir karar vermişsin a100 herne kadar bir sürü yeni ozellik eklesede daha cok yeni bir makina hali hazırda kimse lensini ve aksesuarlarını bulamıyor ne zaman yaygınlasacagıda belli degil hele birde sivasta oldugunu düşünürsen durum daha da vahim.
makinalar elbette önemli ama iş (az olan tecrubelerimle söylüyorum) objektifte bitiyor yani sony şu aşamada çok kısıtlı d70s ise kendisini ispatlamış. senin studio fotografcısı olmadıgını düşünürsek güle güle kullan ve pişman olmuyacagına da bahse girerim
bende bu hafta makina aldım bende 2 sene önce cıkmıs 350d yana kullandım tercihimi.
şimdi objektif arıyorum. girdigim her mazada 10larca model var. modellerin nasıl oldugunu soruyorum bana herkes fikir beyan ediyorlar cünki biliniyor bilmem anlatabildim mi
o yüzden canını hiç sıkma en iyisini yapmışsın burdaki kimsede a100 d70s den daha kaliteli fotograf veriyor diyemez şu aşamada çünki herkes kagıt üzerindeki verilerle konuşuyor.

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 19:47 - İp: 83.***.**3.135
fotohasan
fotohasan (üye)
İstanbul / Amatör

Hayırlı olsun.D70 inizle nice güzel ve bol fotograflı günler diliyorum.Çok güzel bir makina aldınız.Kullanma kılavuzunu iyice okuyarak makineden mümkün olan en iyi performansı almanızı dilerim.Bir yıll kullandım.Fotograf çekmeye doyum olmuyor.Birde kareler düşündüğünüz gibi oluyorsa gel keyfim gel.

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 20:17 - İp: 85.***.**4.178
ilkaycvs
ilkaycvs (üye)
İzmir / Amatör

Öncelikle herkeze merhabalar,bu forumda hepimizin kalbi aynı duygu için çarpıyor..Ben fotografçılık konusunda birçoğunuzdan daha tecrübesiz ve acemiyim..Belki buradaki birçok tecrübeli ve usta arkadaşlarımızın yanında bana yorum yapmak düşmez ama;
Ben sizlerle hislerimi paylaşmak istiyorum..Bende bir dslr mak. almak ateşi ile yanıyorum ve araştırıyorum.Bugün İzmirde Montrö meydanındaki Egemen tic. firmasında gördüğüm %25 indirim yazısını görünce, içeri bir heves daldım
sağolsunlar ellerinde bulunan : canon 350d-nikon d70s ve ağır bomba d200 ü çıkardılar ve denettiler,Önce fiyat ve tekn. özelliklerinden dolayı 350 d 'yi elime aldım. ama malesef bende bir heyecan uyandırmadı(oysa bunu istemiş ve dilemiştim..)sonraki d70s idi 350d'den sonra bana tank gibi geldi biraz kaba olacak belki ama 'baba birşeydi' elimde makina olduğunu hissettirdi bana..sonra bir iştah d200 e saldırdım; o acaip birşeydi..uçurdu beni resmen. param olsa (5150 ytl'cik..) alırdım yani..öyle birşey
Burada d70s 'in teknik özelliklerini yazacak değilim (zaten hepimiz hepsini ezbere biliyoruz artık..)Ama eldeki duruşu , bana hissettirdikleri ile bugün nerdeyse alıyordum..Zor tuttum kendimi!!!(sony yoktu onada bakmadan karar vermek istemiyorum)
Belkide alacağım,bunu hakediyor çünkii..Alanda pişman olmaz diye düşünüyorum.Chopsey arkadaşımız ne karar verir bilmiyorum ama alsada pişman olmaz diye düşünüyorum..(bu arada d70s egemende peşin 2600ytl 'den 13 taksit kit olarak 18-70 lensle 2282 ytl ye düşmüş!!!yanında da birşey yok üstelik.)Oysa chopsey arkadaşımız 14 taksit,1gb h.kartı ile 2242 ytl almış ki iyi bence..
Çok uzun oldu ama heyecanıma verin lütfen..herkeze selamlar..(yazdıklarım yorum değil -hislerimdir-)

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 22:01 - İp: 85.***.**1.60
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

bence haklısın iborotti A100 tutacakmı tutmayacakmı belli değil belki alıcam makina lanse edildiği gibi çıkmayacak o zaman D70s den vazgeçtiğime pişman olacam nikon heryerde nikon diyor herkes biliyor tanıyor asıl benim gönlüm D200 den yanaydı ama o kasardı beni biraz D80 de nerdeyse onun ayarında ve ne zaman satışa sunulur ne zaman türkiyeye gelir ilk çıkış fiyatı ne olur hiç bilmiyorum oyüzden buna yöneldim. A100 ü de düşünmedim değil onuda satan doğru dürüst yer bulamadım ve kararı D70s ten yana verdim
fotohasan
Teşekkür ediyorum umarım doyumsuz foto çekmenin zevkine varırım bende.
ilkaycvs
350D konusunda sana yerden göğe kadar hak veriyorum burda bi arkadaşım satıyor gittim dükkanına inceledim ama hiç beğenmedim şu an EOS 3000N Analog SLR kullanıyorum yabancılık çekmeyiz 350D alalım dedik ama benim makinam bile 350D den heybetli ve ergonomik ele oturuşu felan mükemmel 350D de ergonomi sıfır küçücük SLR hissi vermiyor S2-S3 gibi basit bi duruşu var.

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 22:37 - İp: 85.***.**0.41
ilkaycvs
ilkaycvs (üye)
İzmir / Amatör

Tekrar Merhaba;
Ben bugünkü deneyimimden sonra anladım ki;Fotograf çekmek gibi sürekli heycan ve duyguların ön planda olduğu bir olguda,Makina deyip geçmek imkansız.. Burada makina sadece bir araç olmaktan çıkıyor..sizin bir parçanız oluyor.
Benim okuduğum,takip ettiğim,karşılaştırma ve inceleme sonuçlarına göre benim gibi bu yolda daha ilk adımlarını atan birine tekn. özellikleri ve fiyat oranı ile en mantıklı makina şuan için 350d..idi..ama bugünkü tecrübe sonucu artık bu model benim mak. diyemem artık..elimde kayboldu,küçüldü..daha doğrusu bön öyle hissettim tabii(lütfen 350d olan arkadaşlarım alınmasın..bu benim hissiyatım..) onunla bütün hissedemedim kendimi .. sonra d70s 'i elime alınca 'hah' bu dedim.ok
bu benim olabilir..bu iyi diye hissettim.
Ben bu mak. ile 350d ' den belki daha greenli,belki daha küçük(6-8mp)fotolar çekerim ama..daha mutlu ve sahiplenilmiş fotolarım olur.
Şimdi bazı arkadaşlarımız yeni tekn.-yüksek mp diyecekler (ve haklılar ) ama Unutmayalım ki bu işin sonu yok..(bu gün d80 yarın d120-140 )yakalayamayız biz bu teknolojiyi.. o hiç durmuyor ki!!Bir yerde durup 'ok' demeli ve mutlu-mesut fotolar çekmeye başlamalıyız artık.

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 23:15 - İp: 85.***.**1.60
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ba ba ba sen hele.. ben yokken neler olmus forumda neler..
chopsuey, bak iptal et, yoksa ben senin yerine iptal edecegim.. soyluyorum, bak sirf seni sevdigim icin.. ayrica beyhan seni de cok seviyorum, lutfen sen de iptal et..
forumda soyluyorum soyluyorum ama nafile.. tabii.. sakalimiz yok ki dinletelim..

beyhanim, canim arkadasim.. ne zaman bir bilgisayar aldin da islemcisini sokup attin? ben de hep senin gibi dusundum, ama hicbir zaman atmadim.. cunku 6 aya kalmaz bambaska urunler cikmaya basladi.. o daha iyi islemciyi almak yerine komple degistirmek daha ucuza geldi.. veya daha iyi islemci de, eski bir islemci haline geldi 6 ay sonrasinda.. (mesela.. 1 yil da olabilir tabii ki..)

ama olayimiz burada islemciyi solup yenisini takmak degil burada.. fotograf makinelerinin sok-tak kapaklari yok uzerlerinde.. bir kere aliyorsun, 2 sene sonrasinda falan da yenilersin.. kolay mi chopsuey'in dedigi gibi d80 cikinca da ondan aliriz demek.. fiyati iyice dusecek bir kere d70s'in..

neden iki ay sonra fiyati iyice dusecek bir model alsin chopsuey? sen niye alasin?
tamam yeter.. (mi acaba.. valla ben 350d'yi aldigimin ikinci ayi kamera bana bircok konuda yetmemeye baslamisti.. mesela 5fps olmasini isterdim.. daha iyi ele oturan body olmasini istedim.. ama olmuyor iste..

fotograf kalitesi mi yoksa makinesi onemlidir?
ikisi de beyhan.. fotograf makinesinin onemli oldugu ortada.. bunu inkar etmeye kesinlikle gerek yok.. kullanisli olmasi, ozellikleri..

aralarinda ne farklar var diye sormussun.. beyhan, ben kac kere yazdim allah bilir valla.. en basta d80'in koskocaman viewfinder'i var.. d200'unku kadar.. d70s'in viewfinder'i ufak.. ve yeteri kadar bright degil..
ben ustune basa basa soyluyorum.. sirf bu yuzden bile d80 alirim..

daha baska..(soz duygusal davranmayacagim..)
biri 10 megapixel biri 6.. fotograflarda istenmeyen yerleri kirptiginda 10 megapixellik kamerada, yine sana 6-8 megapixellik data kalir.. peki 6 mp'ligi kirparsan ne olur? 2-4.. bu kesinlikle duygusal degil.. fotograf cekip de kirpmayan var mi allah askina arkadaslar? tamam 2-4 megapixel kirpmayabilirsiniz cogu zaman, ama bazen kirpiliyor da..

iso farki.. iso farki deyip gecmeyin, kuserim bak.. d80'de iso 100 var.. 3200'e kadar.. d70s'de ise 200-1600..
soyle dusunelim.. iso yukseltince, shutter suresi azaliyor degil mi? peki azaltinca ne olur? shutter suresi uzar degil mi?
heryerde shutter suresi uzun mu olsun isteriz? sorarim.. (yok bu ornek sacma oldu biraz.. )

d80'de daha hizli bir autofocus kullaniliyor.. multicam1000.. autofocus hizi onemsizdir demeyin, valla bir daha oynamam..

d80'in flash'i daha guclu.. sanirim bu da duygusal degil..

metering olayi.. d80'de 3d matrix metering II var.. d70s'de 3d matrix metering I.. bu kesinlikle onemsiz bir ayrinti degil..

d80'in buffer kapasitesi daha yuksek.. bu da duygusal degil..

daha buyuk lcd ve cozunurluk.. bilin bakalim hangisinde? evet bildiniz.. d80'de..

d80 usb high speed'de calisabiliyor.. d70s ise full speed, 12mbps.. yani d80 ile fotograflari 40 kat daha hizli indirebilirsiniz bilgisayara..
ha tabii ki kart okuyucu da alinabilir.. ama iste bir ekstra daha..
ayrica karti cikarmadan, direk kameradan cok daha kolay bence..

d80'de fonksiyon dugmesi var.. d70s'de yok..

ve cok buyuk bir ayrilik daha.. d2x ve d200'in fotograf isleme engine'i d80'de de var.. bu da mi onemsiz allah askina?

d80'de retouching olayi var menude.. fotografi bilgisayara atmadan isleyebilme olayi.. ben acikcasi fotografim acaba siyah-beyaz olsa nasil olur diye gormek isterim..

multiple exposure diye birsey duydun mu beyhan? evet evet.. d80'de var..

.......................

d70s tabii ki iyi bir kamera.. ama ayni fiyata d80 almak varke

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 23:47 - İp: 62.***.**2.10
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Sevgili İlker döktürmüşsün valla Ayrıca hakkımdaki iyi düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ederim aynı iyi dilekleri bende sizin için taşıyorum...DSLR Seçimimde çok etkili olduğunu daha öncede söylemiştim, senden aldığım ip uçlarıyla ne kadar özellik bana yeter sorusunun cevabını buldum hakkını inkar edemem D80 konusunda "multiple exposure" yi duydum D80 ni çok güzel anlatmışsınız bir kelimesine değil bir harfine bile itiraz etmem mümkün değil...Ama en iyi tahminle raflarda bir ay gibi sürede göreceğiz...
Sizin açıklamanızıda dikkate alarak,
Benim şahsi görüşüm Chopsuey arkadaşımız D80 i bekleyip fiyatını, performansını, görebiliyorsa şimdilik siparişini ertelesin. Ama iptal sansı yoksa kesinlikle mutsuzda olmasın...
Benim özellikle üzerinde durduğum pişman olupta of ben ne yaptım deme ihtimali olan bir arkadaşımız.Bu kadar eleştiriyi hakketmemiş D70s seçtiği için fotograftan bile soğuma ihtimali... İlker inan birazdan Chopsuey e yapacağım tavsiye tamamen bu sebepten dolayıdır, yoksa bu yazdıklarının üzerine birşeyler yazmış olmak için değil beni yanlış anlama...
Ama A100 için fotograflarını beğenip beğenmediğim konusuna girmeden, İbrahim arkadaşımızında dediği gibi Sivas gibi bir ilimizde teknolojik ürünlerin elektromarket raflarında kolaylıkla bulunmadığı ve lensleri çok yaygınlaşmamış, ilk defa DSLR üretmiş bir firmanın ürününe yatırım yapmasınında ne kadar uygun olacağını kendisine bırakıyorum....

Sevgili Meslektaşım...

A100 alıp almayacağım konusunda sorduğunuz soruya kesin cevabım 350D siparişi vermiş biri olarak o paraya tek alternatifim 370D olabilir diyorum...Daha ucuz olaması sebebiylede D50 diyorum. Bunlar dışında şimdilik bir alternatif düşünmüyorum, bu benim sahsi fikrimdir, bir başkası için kati gerçekler farkı olabilir, saygı duyarım....Karar vermek o kadar sıkıntılı bir sürec ki artık hata yaparsamda katlanırım diyorum...Katlandığımda bu arada 350D gibi bir makinaVe 370D ne zaman gelir buralara bilemiyorum, eğer bu 3 ay gibi bir süreyse ben beklemiyorum Aldım gitti

............


Antika selamlar...

Bende tam optik konusunda sizin söylediğinizi söylemek istedim. Sensör farklılığında ise ben CMOS taraftarı bir fanatik olarak ve R1 in sensörünün CMOS olduğuna dikkat cekip A100 le bu konudaki farklılığını ifade etmek yerine ima ettim...Taktir edersin ki sonuçların bire biri ile örtüşmeme ihtimali yüksek...

Chopsuey selamlar....

Özetle,
Benim sahsi fikrim A100 için değil D80 veya D50( D50 demem fiyat avatajından dolayı yanlış anlaşılmasın) için iptal edebiliyorsan satıcıyla görüş 1 ay kadar bekle D80 fiyatı ve performansı hoşuna giderse tavsiyeye ihtiyacı olamayacak zaten, Diyelim ki D80 olamadı, D70s i 200-300 YTL ucuza alama ihtimalin var gibi... Ama olmuyorsa sorun çıkıyorsada üzülme al makinanı aslanlar gibi kullan istediğini yapmazsa istediğini çekmezse o zaman düşün...İllada memnun kalmayacağım diye kendini şartlandırma...Göreceksin yeter ki sen uygun kadarjı yakala ve uygun ayarlarla sonuç istediğinden öte olacak...
Bu arada 350D konusunda ergonomiyi hiçte önemsemiyorum, şekilden daha önemli olan ben bu makinanın çektiği fotograflara resmen aşık oldum Ergonmi benim nazarımda çok dert degil Battery Grip denen zımbırtı ek pil süresi ve ergonomi çözümünün hazırda olması bu konuda beni çok rahatlatıyor. Olmadı alırım bir tane...

Selamlar Mimarca

Abi şöyle demişsin "LÜTFEN BU İŞİDE HAFTADA CEP TELEFONU DEĞİŞMEYE BENZETMEYELİM..." Ama bu sitenin en hızlı fotograf makinası değiştiren üyesinde bunu duymak çok güzel...Bir ara seni takip etmekte çok zorlanıyordum.Allah sana uzun ömürler versin emi... Lütfen alınma tamamen espiri Ama sende en sonunda makinana kavuştun.R1 ve sen çok iyi işler çıkarıyorsunuz çektiğin fotografları begendiğimi söylemeliyim
Saygılarımla...








#mbsahan' tarafyndan 16.08.2006 02:02:47

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 01:31 - İp: 85.***.**8.109