placebos
placebos (üye)
İstanbul / Amatör

500d Alıcam Ama Aklım Nikonda Kaldı :s

arkadaşlar hayyama gittim fiyatlara baktım 450d 1100-1200tl arası 500d ise 1500tl canon fiyat performans açısından daha iyi ama ben 3 yıldır nikon hayal ediyorum çok bildiğimden değil açıkçası ama biraz da gönül işi bu makineyi benmsemek önemli diye düşünüyorum,üstadlardan tecrübeli arkadaşlardan değerli fikirlerini bekliyorum.

Tarih: 9 Ağustos 2009, 03:55 - İp: 78.***.**2.154
elturco
elturco (üye)
Ankara / Amatör

Bunun sebebi bence pahalı herzaman iyidir felsefesinden kaynaklanmıyor. Markanın insanlar üzerindeki etkisi tartışılmaz.Ama bu bedavaya havadan gelmiş bir başarı değil. Marka yaratmak için adamlar senelerce kamyon dolusu para harcamışlar. 10 yaşında çocuklar bile canonun ve nikonun fotoğraf makinesi markası olduğunu bilir. Ben Pentax ve diğer markaları bu işle ilgilenmeye başladığımda öğrendim. İyi makine yapmak iyi bir marka olmayı getirmiyor. Özellikle Pentax ilk kullanıcıya bu kadar soğuk ve itici geliyorsa bence bu firmanın başarısızlığıdır. Ne nikonun nede bizlerin bunda bir suçu yok. Özellikle canon ve nikonun marka yaratmadaki başarıları konusunda haklarını yememek lazım.

 

Tarih: 14 Ağustos 2009, 19:32 - İp: 78.***.**0.27
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

marka yaratmak evet buyuk bir iş,

ama bu nispeten kotu ve buna ragmen pahalı makinelerin sadece marka gazıyla satıldıgı gercegini degiştirmiyor..

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 00:47 - İp: 78.***.**3.81
placebos
placebos (üye)
İstanbul / Amatör

ewet çoktandır nikon istiyodum ama 500d fikrimi değiştirdi 3 yıllık da olsa :D yani bu fiyata bu makine varken gidip de d90 almam ama olur da ben alana kadar fiyatı düşer aynı fiyata satılırsa(çok düşük bi ihtimal) o zaman içimin ısındığı makineyi almalıyım diye düşünürüm ancak bu fiyat farkına değecek bir artısı yokken paramı çöpe atıp da d90 almam. onn yerine birz daha koyup lens,tripod vs alırım. hala nikonda ısrar etmeli miyim sizce t-yaman?

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 02:34 - İp: 92.***.**4.221
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

İyi makine yapmak iyi bir marka olmayı getirmiyor. Özellikle Pentax ilk kullanıcıya bu kadar soğuk ve itici geliyorsa bence bu firmanın başarısızlığıdır. Ne nikonun nede bizlerin bunda bir suçu yok. Özellikle canon ve nikonun marka yaratmadaki başarıları konusunda haklarını yememek lazım.

Bu fikirlerin baştan sona yanlış olduğunu düşünüyorum ve bu hiç de sürpriz olmadı bana. Canon,Nikon,Sony varken Pentax makine mi diye sormuştu birisi bir zamanlar o aklıma geldi şimdi, zaman bazen boşa geçiyor

Pentax ilk kullanıcıya soğuk ve itici geliyor demişsin de nereden yaptın bu çıkarımı? Kendi fikirlerini genele yayma istersen. Aksine Pentax aslında oldukça sıcak geliyor da Canon Nikon kadar bilinirliği olmadığından tereddüt yaratıyor, bu da gayet normal. Sadece markaya bakarak, yani üstünde yazana bakarak makine almak, tam kör tüketici işi yani tam da büyük firmaların sevdiği türden tüketici işi. Aman dikkat edin de kazara üstünde nakon ya da conan yazan makine almayın kazara.

Nikon ya da Pentax dersen insanın aklına fotoğraf makinesi ya da daha da işin içinde olan için optik sistemler, tıbbi cihazlar gelir. Ama Canon dersen çoğunluğun aklına foto makinesi değil, printer filan gelir hatta Rusya da sahte elektrikli süpürgesini bile satmışlar, eh sıcak geliyor ya tüketiciye, Canon yazınca alıyor ne yapsın.

susruta gelelim sana;
Fotoğraf makinesi konusunda gayet düzgün yönlendirilmişsin, özellikle Gaijin'e teşekkür borçlusun. Kendin demişsin zaten, birçok gibi sen de işi bilmediğinden dolayı daha çok markaya yönelmişsin ve sadece Nikon olarak bakmışsın meseleye. Ancak şimdi Canon 500D sana daha mantıklı geldi dimi? Güzel. Şimdi bir de makineleri almadan önce ikisinin de gövdelerini incele, ergonomileri sana ne kadar uygun ona da bak. Mantıklı olan 500D demiştim ancak sevmediğin, ısınamadığın makineden de iyi sonuç alman imkansız gibi. İşin özü, neyi seçersen seç, hepsi, de canavar gibi fotoğraf çeker, sen hangisini aldığında mutlu olursan onu al. Bir 3 yıl daha bekleme de ne alırsan al. Video önemsizse, Canon 1000D ver daha ucuz, o da aynı fotoğrafı çeker.

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 09:07 - İp: 85.***.**8.188
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşım sen içine sinecek makinayı al kimse sana conon kötü yada nıkon kötü demez ikiside yüksek teknolojiye sahip çok iyi makinalar bütçene göre bir makina al.

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 17:29 - İp: 65.***.**2.26
placebos
placebos (üye)
İstanbul / Amatör

evet t_yaman dediğin gibi bir 3yıl daha beklemek istemiyorum şimdi para biriktirmeye başladım 2 ay içinde alıcam, 3 yıldır bırakamadığım sigarayı sırf makineyi daha erken alabilmek için bıraktım fotograf aşkına o kadar istekliyim yani düşünün dediğin gibi gaijine teşekkür borçluyum teşekkür ederim gaijin

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 17:34 - İp: 92.***.**4.221
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

estagfurullah ben bişey yapmadım,
kendi mantıgınla hareket ettigin için ben tesekkur ederim..
sigarayıda bırakmıssın kutlarım
fotograf hayat kurtarır:D

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 18:00 - İp: 78.***.**3.128
placebos
placebos (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar hesapladım günlük sigara paramı biriktirirsem tam olarak 9 ay 10 gün ediyo 500dnin parası için :D :D heralde 9ay 10günden sonra çocuğum gibi severim makinemi:D

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 21:40 - İp: 92.***.**4.221
elturco
elturco (üye)
Ankara / Amatör

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 16:07 - İp: 78.***.**2.128
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Moderatörler erken davranmış, sürpriz olmayacağı üzere pek de düzgün birşey yazmamışsın anlaşılan, ben okuyamadan gitmiş ama okumaya değer birşey olduğunu da sanmıyorum. Çok şey kaçırmadığım kesin.

Susruta, sigarayı bırakmışsın tebrikler

#t_yaman' tarafından 17.08.2009 08:22:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Ağustos 2009, 07:58 - İp: 85.***.**8.188