gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

350d 70-200f4l İlk Fotoğraflar

Selam Arkadaşlar,

ABD'deki kuzenime siparişini verdiğim 350D'ilk fotoğrafları elime geçti. Kararsız arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.

http://www.hemenpaylas.com/download/843104/Picture_005.jpg.html
http://www.hemenpaylas.com/download/843215/Picture_004.jpg.html

Adreslerinden indirebilirsiniz.

Fotoğraflar 70-200mmF4L ile 70mm ve 200mm'de çekilmiş. Kuzenim manuel çekim yapamayacağı için Auto mod kullanmış. Fotoğrafı sis bastırmak üzereyken çektiği için biraz puslu göründüğünü söylüyor.

Daha önce okuduğum yazılarda DSLR makinelerin Auto mod kullanıcıları için hayal kırıklığı yaratabileceği söyleniyordu.

Fotoğraflar hakkındaki yorumlarınızı öğrenmek isterim. Manuel modda Raw formatında çekip işlendiğinde sonuçlar ne kadar farklı olur? Ne dersiniz?



Tarih: 30 Mayıs 2006, 22:55 - İp: 85.***.**1.77
zoki
zoki (üye)
İstanbul / Amatör

tahminin doğru galba çünkü auto modunda çekilmiş resim bu . bu arada gorkemkgo çektiğin resimlerle photoshopta birazcık oynarsan çok daha cnalı sonuçlar oluyor bugün birinin tavsiyesi üzerine oynaıdm ve gerçekten farketti resim baya.
haddime değil ama snein çektiğin resimle oynaıdm birazcık sonucu nete koyuyorum.

http://img320.imageshack.us/img320/1144/picture00517vz.jpg

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 20:25 - İp: 85.***.**3.2
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Fotoğraftaki değişim gerçekten güzel. Zaten histograma bakılınca orjinal fotoğrafta dağılımın parlak piksellerden yana olduğu görülüyor. (Bu arada Auto mod gerçekten kötüymüş) Sen sanırım curves ayarı ile yaptığın değişiklikle histogramdaki dağılımı boşta kalan karanlık alana doğru genişletmişsin yaymışsın.

Çalıştığın fotoğraftaki histograma bakarsan oradada histogram bütün dynamic range'e yayılmış olmakla beraber en koyu gölgelerde kırpılma olduğunu göreceksin. Eğer köprünün gölgede kalan bölümlerini ve insanların elbiselerini incelersen karanlık alanlarda kırpılma sonucu bilgi kaybı görülüyor. Parlak bölgede de bir miktar kırpılma var fakat sanırım bu kırpılma dalgaların aşırı pozlanmasından kaynaklanıyor.




 

Tarih: 6 Haziran 2006, 22:09 - İp: 85.***.**2.245
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar iso 320 olamaz kesinlikle.. bu iste bir gariplik var dogrusu.. 350d, otomatik ayarlarda da iso 100, 200 veya 400'de ceker.. iso 320 olamaz..
aklima gelen tek sey, exif bilgileri ile oynanmis olabilecegi..

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 23:12 - İp: 62.***.**2.10
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Dada galiba Capture 1 Pro profesyoneller arasında da yaygın bir program. Nette dolanırken şu linke rastladım:

http://www.hoothollow.com/Question-March%202004.html

Bu program sadece Raw dosyaları işlemek için avantajlı değil mi? Raw dosyası üzerinde C1Pro'da hangi ayarları yapmalıyız? Bu ayarları yaptıktan sonra Photoshopta ilave değişiklik yapmak gerekiyor mu? Bir de otomatik ayardan bahsetmiştin. Otomatik ayarlamayı nasıl yapabiliriz?

Biraz fazla soru oldu. İyisi mi bildiğin bir link filan varsa sen bize yolla oradan kendimiz öğrenmeye çalışalım

Son olarak, sanırım makine ile gelen yazılımı hiç kullanmaya gerek kalmıyor. Bu aralar harıl harıl araştırma yapıyorum. Çok fazla seçenek olduğu için insan şaşırıyor.

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 23:13 - İp: 85.***.**7.175
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

aynı anda yazmışız

Benim kuzenin exif bilgilerini değiştireceğini hiç zannetmiyorum. Makineyi Auto'ya alıp ileri geri zoom yapıp deklanşöre basacak kadar tanıyor. Ben de oynamadığıma göre gerçekten bir tuhaflık var bu işte Acaba exif bilgilerinde bir bozulmamı oldu

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 23:23 - İp: 85.***.**7.175
zoki
zoki (üye)
İstanbul / Amatör

gorkemkgo resmin levels ayarları hue/saturatioın i ile oynadım histogramda değişiklik yaptım. dediğin olayları bende gördüm fakat nasıl giderileceğini bilmiyorum(malum daha acemiyiz bu işlerde) ama bir şeyi öğrendim analogçuların karanlık odası bizim photoshop umuz

bu arada ben canon un programında raw da sadece exposure,white balance,contrast,color level gibi ayarları değiştirebiliyorum. capture 1 proda buna ek olarak neler varki bu kadar met ediliyor?

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 23:30 - İp: 85.***.**3.2
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kimbilir..

gorkemkgo, c1pro kesinlikle en iyisi.. zaten makineni kullanmaya basladiktan sonra kendin de goreceksin.. ben simdiye kadar hepsini kullandim, acikcasi c1pro gibisi yok.. dxo yazilimi da iyi ama arayuzu c1pro gibi degil.. c1'i kullanmaya baslar baslamaz, bagiskanlik yaratiyor..

verdigin linkteki yaziyi su anda okuyamayacagim, ama sonra bakarim zaman bulabilirsem..
...

c1pro, evet, sadece raw icin kullanabilecegin bir program.. cunku raw cektikten sonra, jpeg veya tiff'e donusturmen gerekiyor ki, fotografi basabilesin..
otomatik ayarlari yapmak cok kolay.. bir yere tikliyorsun, hersey bir anda olup bitiveriyor..
photoshop'da tabii ki ilave degisiklikler yapiyorsun.. mesela noise'i azaltiyorsun.. (noise ninja kullaniyorum ben.. neat image'dan daha iyi bence..) veya bir curves kullanmak icin.. sharpness icin..
photoshop daha bir handy..
soyle dusun.. camera raw ile her seferinde yeni bir raw'i acip islemek zorundasin.. oysaki c1pro ile hepsi zaten acik ve sen birini bitirip, hadi isle dediginde diger raw'a gecip islerini halledebilirsin yine.. o esnada onceki raw, jpeg veya tiff'e donusturulmeye devam eder.. yani cok da hizli..
neyse bu kadar merak etme.. en iyisi download et ve kullanmaya basla..

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 23:36 - İp: 62.***.**2.10
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Raw dosyaların keskinlik kontrolü ve ayarı daha hızlı yapılabiliyormuş. Atrıca keskinlik kontrolü ve histogram ayarı biten fotoğraflar arka planda raw'dan tiff'e dönüştürülürken başka işlerle uğraşılabiliyormuş. Bir de Dada'nın söylediği herşeyi otomatik yapma meselesi var.

Program gerçekten bu kadar hızlıysa kullanışlı olabilir. Haftasonu bir yere gidip 100'tane fotoğraf çektiğini düşün. Her bir raw dosyasıyla tek tek uğraşmak istemeyebilirsin ve Makineden çıkan JPG keskinlik bakımından tatmin etmeyebilir. Bu durumda en mantıklısı, sıradan fotoğrafları hızlı ayarları olan bir program kullanarak işlemek. Beğenilen fotoğraflar için ya da özel efektler eklenmek istenen fotoğraflar için Photoshopta biraz daha özenle çalışmak gerekiyor.

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 23:43 - İp: 85.***.**7.175
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

En son yazdıklarını okuduktan sonra c1Pro'yu indirmiştim. Dene yip görmek en iyisi. Verdiğim linkte çok kayda değer bir bilgi yok. Anafikir olarak Tiff dönüşümü yapılırken başka işlerle uğraşılabilmesinden bahsediliyor. Linki sadece programın profesyonellerin de tercihi olduğunu göstermek için vermiştim.

Bende şu sıralar fazla vaktinizi almak istemiyorum. Malum herkes 666'yı konuşuyor

Verdiğin bilgiler için teşekkürler

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 23:51 - İp: 85.***.**7.175
cnzrs_
cnzrs_ (üye)
Sakarya / Amatör



gorkemkgo

akıllı ol bütün bu sayfaları bi kağıda aktarım yap ve sat deli para kazanır istediğin tüm lensleri alırsın mükemmel bilgiler verilmiş tüm yorumları 2.ye okudum,forum sitelerinin amacına uygun bi dialog olmuş.keşke bööle bilgilerini paylaşıcak insanlar çoğalsada sitede aradığımızı 6 ay sonra görmesek sora azımız bööle açık kalıyo.teşekkürler tekrar bilgiler için.

 

Tarih: 9 Haziran 2006, 05:49 - İp: 85.***.**3.35