gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

350d 70-200f4l İlk Fotoğraflar

Selam Arkadaşlar,

ABD'deki kuzenime siparişini verdiğim 350D'ilk fotoğrafları elime geçti. Kararsız arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.

http://www.hemenpaylas.com/download/843104/Picture_005.jpg.html
http://www.hemenpaylas.com/download/843215/Picture_004.jpg.html

Adreslerinden indirebilirsiniz.

Fotoğraflar 70-200mmF4L ile 70mm ve 200mm'de çekilmiş. Kuzenim manuel çekim yapamayacağı için Auto mod kullanmış. Fotoğrafı sis bastırmak üzereyken çektiği için biraz puslu göründüğünü söylüyor.

Daha önce okuduğum yazılarda DSLR makinelerin Auto mod kullanıcıları için hayal kırıklığı yaratabileceği söyleniyordu.

Fotoğraflar hakkındaki yorumlarınızı öğrenmek isterim. Manuel modda Raw formatında çekip işlendiğinde sonuçlar ne kadar farklı olur? Ne dersiniz?



Tarih: 30 Mayıs 2006, 22:55 - İp: 85.***.**1.77
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

zoki nette dolanırken 75-300 ile çekilmiş fotgraflara rastladım bir gözatmanı şiddetle öneriyorum

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1031&message=18632116

 

Tarih: 3 Haziran 2006, 12:51 - İp: 85.***.**9.135
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba, bu lens fotograftakinden çok daha iyi sonuçlar verir. Daha çok geniş açı çalışmama ragmen yanımdan hiç ayırmadığım bir lens. Mükemmel renk ayırımı ve kontrastı var. Ancak gerçekten lensin ne kadar keskin olduğunu elde çekim yaparak anlamak mümkün değil, IS'te yeterli değil.
Bu lensin (aslında geniş açı olmayan her lensin) hakkını vermek için tripod + mirror up kullanmak ve raw çalışmak gerekiyor. Hiçbir sharpening kullanmadan. Umarım siparişine bir deklanşör kablosu ilave etmişsindir.

 

Tarih: 3 Haziran 2006, 13:32 - İp: 85.***.**2.5
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam Mffoto,

Değindiğiniz birkaç konu hakkında bilgi edinmek istiyorum.

mirror up özelliği konusunda detaylı bilgi alabileceğimiz kaynak var mıdır? Bu özellik mirror lock up diye adlandırılan özellik mi?

İkinci olarak raw fotoğrafı makineden 0 sharpness ile çekip photoshopta sadece unsharp mask uygulamak yeterli olur mu?

Bu konuları öğrenmemiz için önerebileceğiniz kaynak ya da link var mı?

Tripod ve deklanşör kablosunu daha sonra almayı düşünüyorum . Bu lensi ve 350D'yi almam için yaptığınız katkılara teşekkür ederim. Bu arada tavsiyeniz ve tecrübeleriniz doğrultusunda 50mmf1.8'i de aldım.

 

Tarih: 3 Haziran 2006, 13:55 - İp: 85.***.**9.135
zoki
zoki (üye)
İstanbul / Amatör

gorkemkgo;
verdiğin link için teşekkürler resimlere baktım sanıyorum bana yeticek kalitede bir lens bu orta amatör sınıfta bir lens olduğunu düşünüyorum. çünkü bu lensin en çok zoom özelliğinden günlük hayatta resim çekereken yararlancam zaten gece çekimlerinde her zaman tripod kullanıyorum bu yüzden bana yeteceğini düşünüyorum. heralde 75-300 USM olanından alıcam. sence resimler nasıl verdiğin linkteki

 

Tarih: 3 Haziran 2006, 19:27 - İp: 85.***.**3.233
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Fotoğrafları ben de çok beğendim. 75-300'ün çektiğini bilmesem L serisi Lens kullanıldığını bile düşünebilirdim. Bu durum teknik bilgi ve photoshopta bir miktar post processing ile L serisi lenslerimiz olmasa bile çok iyi sonuçlar elde edebileceğimizi gösteriyor. Senin için bir link daha buldum

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1031&message=18663469

buradaki fotoğraflar 350D ile karanlık bir konser salonunda çekilmiş F2.8 gibi büyük bir diyafram açıklığı ve ISO1600 kullanıldığı için çok yüksek shutter speed ile, IS ve tripod olmadığı halde, 200mm'de doğru pozlama ve titremeden kaynaklı bir bozulma olmayan bir fotoğraf elde edilebilmiş.

işte F2.8'in farkı burada. Daha düşük diyafram açıklıklı bir lenste bu fotoğraf için tripod kullanımı zorunlu olacaktı.


#gorkemkgo' tarafyndan 03.06.2006 20:26:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Haziran 2006, 20:24 - İp: 85.***.**7.99
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

Selam gorkemkgo,
Siparişinin eline geçmesini ve deneyimlerini aktarmanı dört gözle bekliyorum. Diğer konudan bildiğin gibi 350D için hain planlarım var, yaz sonuna kadar fiyat/performans oranında daha iyi bir seçenek olmazsa bu makineyi alacağım... Sonuçları bekliyoruz, sevgiler...

 

Tarih: 4 Haziran 2006, 14:16 - İp: 195.***.**2.24
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam Kcbilir,

Umarım yazın sonuna kadar Sony Alfa DSLR ve Burkay Bey'in bahsettiği Yeni Sigma DSLR'ı da deneme fırsatın olur. Kodak P880 gibi bir makinen olduğu için çok şanslısın. Makine 23 Haziran'da elime geçecek ve Orite VPC3240 ile o zamana kadar idare etmek zorundayım

Çekeceğim fotoğrafları görüş ve önerileriniz için sizlerle paylaşmak isterim. Özellikle Raw işleme konusunda forumdaki arkadaşların yardımına ihtiyacım olacak. Görüşmek üzere...

 

Tarih: 4 Haziran 2006, 15:25 - İp: 85.***.**6.204
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gorkemkgo, simdiden gule gule kullan makine ve lenslerini..

mffoto cok hakli.. asil keskinligi, saglam bir tripod'a takip mirror lockup yapip, zaman ayarlayicisiyla veya deklansor kablosuyla cekmekle aliyorsun..
ama elle cekimlerde de cogu durumda endiselenmeye gerek yok.. cok ince ayrintiyi goruntulemeye calismiyorsan, elle de cekebilirsin.. lens zaten cok keskin..

fotograflari raw olarak cekmekte her zaman fayda var.. sharpness olarak makine ici hicbirseyi kullanma derim.. ben, parameter 2'de kullaniyorum makineyi..
daha sonra capture one pro'ya (c1pro, cok guzel isliyor renkleri.. hem de herseyi otomatikte yapiyor..) atiyorum, 16 bit tiff olarak cikti aliyorum.. (capture one'da da keskinlik vermiyorum.. sharpness'i 0'a getiriyorum..)
daha sonra photoshop'a atip, photokit sharpener plug-in'i ile keskinlik veriyorum.. USM, iyi sonuclar vermiyor..
sonrasinda da, -varsa eger- noise'i da noise ninja ile temizliyorum.. harika oluyor..

 

Tarih: 4 Haziran 2006, 23:06 - İp: 62.***.**2.10
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Görkemgo,
Herşeyden önce yeni makineni keyifle kullanmanı dilerim.
Bence çok doğu seçmler yapmışsın.
Mirror-up, veya mirror-lock-up aynı şeyler, deklanşöre ilk basmanda ayna yukarıya kalkıyor,ve bu hareketten ötürü olan titreşimin geçmesi için birkaç sn kadar bekliyorsun, sonra deklanşöre tekrar basıp perdeyi açarak pozluyorsun. Tabii tripod ve deklanşör kablosu kullanarak makineye hiç dokunmuyorsun. Bir lensin keskinliğini başka türlü anlayamazsın. Genel kullanım için tabii bunlar gerekli değil, ama keskin fotograf istiyorsan yolu budur.
50 f1.8 oldukça kısa alan derinliği istediğin durumlarda, ve az ışık koşullarında çok faydalı olacak.
Ayrıca çok tecrübeli değilsen epey bir süre sadece 50mm kullanmanı öneririm, birçok ekolde kadraj alışkanlığı kazanmak için iki yol önerilir. 1) sadece 50mm ile çalışmak. 2) çok sayıda resmi dikkatle incelemek (fotografı değil).
sebepleri şu; 50mm ile kadraj alışkanlığı kazanan biri, tele- zoom lenslerle çok kolay ve doğru kadaj yapabiliyor.
Bir ressam çok uzun süre emek harcadığı resim için kadraja epey kafa yoruyormuş. Mesela hiçbir resimde yarım kadrjlanmış binalar, sadece dizlerine kadar resmedilmiş insanlar filan olmazmış.....
Neyse konuyu fazla dağıttım galiba. Sharpening olayına gelince galiba en iyisi fotografı sharp çekmek, ve renklerinden memnunsan, hiçbir yazılımdan geçirmemek. Direk raw-tiff veya raw-jpeg dönüştürmesi yapıp baskıya vermek.
Birkez jpeg formatına dönünce her photoshop müdahelesi, hatta her "save" fotograftan biraz detay çalıyor.

 

Tarih: 5 Haziran 2006, 03:30 - İp: 85.***.**1.134
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Arkadaşlar,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Raw işleme konusunda her ikinizin izlediği yöntem farklı. Bu sanırım biraz da zevk ve alışkanlık meselesi. Her iki yöntemde de PP için mutlaka RAW çekmek gerekiyor. Zaten DSLR makine ile çalışmanın en güzel tarafı da RAW formatı olsa gerek.

Makine gelmeden önce photoshopta değişik denemeler yapıyorum. USM gerçekten de fotoğrafı bozuyor. Gerçi ben fotoğrafı bozacak daha birçok yöntem buldum
Umarım yakın zamanda iyileştirebilecek yöntemler de bulabilirim

Neat image ile noise azaltma denemeleri yaptım ama hüsrana uğradım. Noise reduction miktarını arttırmadan farklılık yaratamıyor. Noise reduction miktarı arttırılırsa da keskinlik diye birşey kalmıyor. Sanırım benim de Noise Ninja'yı denemem gerekecek.Tabi yiğide hakkını vermek gerek: Neat Image gökyüzü gibi fazla detay içermeyen düz alanlarda kullanılınca gerçekten çok iyi sonuçlar veriyor.

Tripod konusunda hep bir isteksizlik yaşamışımdır fakat sonunda ben de tripod almak zorunda kalacağım gibi görünüyor. En azından 70-200'ün verebileceklerini merak ettiğim için. Opsiyonel ve de pahalı tripod aparatına para vermek istemediğim için makineyi tripoda takmak zorunda kalacağım. Bu yüzden tripodu biraz daha kaliteli ve ağır almam gerekecek galiba.

Size sormak istediğim birkaç nokta var. Mirror up uzun süreli pozlama şart mıdır? Yani amaç sadece ayna kalkarken oluşan titreşim problemlerin giderilmesi midir? Mirror up kullanıp 1/500'de çekim yapılır mı yoksa bu yöntem sadece 8sn-12sn gibi uzun pozlama süreleri için mi kullanılıyor?







 

Tarih: 5 Haziran 2006, 06:24 - İp: 81.***.**0.95